Hamiş olduğunuzu eşinize nasıl haber verdiniz

bizde 1 yılın sonunda gördük su ünlü çift cizgiyi.
cok bunalmıstık artık ve esim tedavi surecine girmisti sonunda. nasılsa tedavi sonunda olcak diye bırakmıstık bizde herseyi. sonra adet agrılarım yuzunden doktora gittim doktor bana bir agrı kesici verdi ve kesinlikle adetin ilk damlasını görür görmez içmem gerektiğini soyledi. sonra bende oyle yaptım, adetim kesildi, iki gun sonra tekrar aynını yaptım, adetim tekrar kesildi. içten içe doktora kızarken tatile annemin yanına gittim. annem yuzume baktı sen hamilesin dedi (anneler boyle seyleri hissediyorlar sanırım). ben ihtimal vermedim ama annem test buldu geldi ve cift cizgi. o ikinci cizginin gorunusunu, nasıl ortaya cıktığını o kadar cok merak etmistimki, esime nasıl haber verecegimi o kadar cok hayal etmistimki. sonuc olarak ona mesaj attım: babacık ben geldim:)

benm malesef güzel bi hikayem yok.. sevgili kocam odun olduğundan dolayı hiç bi önemli anımı huzurla ya da mutlulukla geçiremedim .. sölediğim de havalara zıplayan beni mutlu ettin falan bi koca değil ''hmm peki bu ay başarmışsın'' diyen bi odunla evliyimm.. unutulmuyor bazı şeyler hep aklında kalıyor insanın .. böle büyük sevinçler gösteren ailelere özenerek bakıyorum hep.. allahım herkese mutlu anlarını doyasıya yaşamayı nasip etsin

benm malesef güzel bi hikayem yok.. sevgili kocam odun olduğundan dolayı hiç bi önemli anımı huzurla ya da mutlulukla geçiremedim .. sölediğim de havalara zıplayan beni mutlu ettin falan bi koca değil ''hmm peki bu ay başarmışsın'' diyen bi odunla evliyimm.. unutulmuyor bazı şeyler hep aklında kalıyor insanın .. böle büyük sevinçler gösteren ailelere özenerek bakıyorum hep.. allahım herkese mutlu anlarını doyasıya yaşamayı nasip etsin

canım erkekler bazen sacma sapan tepkiler veriyor duygusal seylere. odun diye dusunme bence, hislerini gosteremiyordur. bizde sevincten daha cok saskındık. zaten erkeklerin hamilelikteki asırı ilgileri bana cok samimi gelmiyor acıkcası. onlar bebek dogdugunda baba oluyorlar bunu unutma.

canım erkekler bazen sacma sapan tepkiler veriyor duygusal seylere. odun diye dusunme bence, hislerini gosteremiyordur. bizde sevincten daha cok saskındık. zaten erkeklerin hamilelikteki asırı ilgileri bana cok samimi gelmiyor acıkcası. onlar bebek dogdugunda baba oluyorlar bunu unutma.

evet haklı olabilirsin bu açıdan bakınca ,hislerinide gösteremediği kesin .. Ama sonuçta insan böyle bi durumu hayatta kaç kez yaşar ki?.. Benim düşündüğüm hiç böyle değildi. Daha hassas davranabilirdi. Telefonda duyunca yuh dedim.. Ama kesin odun ondan kattiyen şüphem yok :))

valla kızlar ben 15 yıl sonra hamile kaldım düşünün artık eşimi :KK1:uçtu adam uçtu bi kanadı eksikti garibimin haladaha üstüme titriyor:KK52:

hep diyordum seneler sonraa cift cızgı magduru olarak bırgun kalısamm hemen ararım dıye ve 4 senden sonra yaptım ve cok sukur cift cizgi cıktı(halende saklıyorumm) ama esımı aramadımm aksama kdr duvar modunda gezındımm esımın ısten gelmesını ıple cektım o sırada markte gıdıp bebek bıboronu aldım hedıye paketı ıcndee

aksam dk sayarak esımı bekledım esım geldiii sana cıkolata getırdım dedı cebınden cıkardı ii bende sana hediye aldım dedı ne hedıyesı dedıı arabana aldım dedım:)(hemen acsın dıye)..
sonra ır actı bıboron+suluk e bu arabaya olmazkı dedıı e bebegın kullanır o vakıt dedım yüzüme baktı ne dıyorsun sen ya dedii ee öle baba oluyor sun inşl.dedimmm sonra bana bir sarıldıkıı nasıl tıtırıyor bır tanem benım agladı aglıcakk ee 4 senden sonra bıs bu gunu bekledik...sonra abdest alıp sukur namazını kıldı ve kaynımı bekledık arabayı esım ben kullanamam suan cok farklıyım dedı kaynım geldı ozel hast.acılıne gıtık sorduk 1 st 10 dk cıkar dedıler ee bısde acalecıyız karısısnda bır hast. daha vardı ona sorduk o da 1 st 15 dk cıkar dıyınce gerı 5 dk ıcın dıger hast gıttıkk verdık beklıyoruzzz esım hıc duramyor bna adıyor arabaya gec yat sen yok!!!!dedımm bekle bekle laboratuar gorevlısı hayırdır ya dedıı bu ne sabırsızık esım dedı 4 senedır bekıyorz derken sonuc cıktı adam cıktı alacakken kagıt bıtmesınmı dedım kagıdı bover beta kac dedım adam 477 dedı:nazar:esım baan baktı tmm dedım cok sukur hamıleyım!!!1işte bu sukurler olsunnn sonra esımın kolunda tıtreye tıtreye dısarı cıktıkk esım aglıyor bır koseye gectı annesını arıyor o ama nasıl aglıo r kv bırsey ol du sanmıs gerı szan la acıldeyız dıyınce ne oldu fılann esım demıs baba anne oluyorsun dıyınce oda baslamıs orda aglamayaa cok sukur ıste bolee 1 gecede bütün sülale ogrendıı cok sukru rabbım her bekleyenın kucagını bos bırakmaz ınsl :21::21::21::21::21:cok sukurrrrrrrrrrr

Ben henüz hamiş değilim ama hep düşünmüşümdür hamiş olduğumu öğrendiğimde (tabi Allah nasip ederse) bunu eşime nasıl, ne şekilde söylerim diye..
Sizler eşinize baba olacağını nasıl söylediniz?? Hadi anlatın bakalım. :emir_bebek: a.s.

BEN DÜN ÖĞRENDİM VE İÇİM İÇİME SIĞMADI NASIL SÖYLESEM DİYE DÜŞÜNÜRKEN HMN ÇARŞIYA İNDİK ANCAK EŞİMDE YANIMDA PANDUF ALIP YEMEK MASAMIZIN ÜZERİNE KOYUP SÜRPRİZ YAPCAKTIM BİR KAÇ YERE GİRDİK BULAMADIM ÇAKTIRMADAN ALMAM LAZIM TABİ ALAMADIM NEYSE ÜZÜLEREK EWE DÖNDÜM VE EN ACİLİNDEN HALLETMEM GEREKİYOR DİYE DÜŞÜNÜRKEN AKLIMA DÜĞÜNÜMÜZDE ESPRİ OLSUN DİYE EŞİMİN BOYNUNA TAKILAN EMZİK GÖZÜME ÇARPTI GECE YATARKEN YASTIĞININ ALTINA KOYDUM VE FARKETMESİNİ BEKLEDİM O ARADA TEST YAPTINMI SONUÇ NE FALAN DİYE KONUŞURKEN KOLYENİ NEDEN YASTIĞIMIN ALTINA KOYMUŞSUN DERKEN Bİ YANDAN ELİNE ALMAYA ÇALIŞIYO BEN GÜLÜYORUM Bİ EMZİĞE BAKIYO Bİ BANA SARILIYO Bİ YANDAN ÖPÜYO ANLATAMAM ACAİP HEYECANLANDI BİDE BABASIDA KÜÇÜK YAŞTA VEFAT ETTİĞİ İÇİN BABALIK ONUN İÇİN EN UÇTA VE AĞLIYCAK GİBİ OLDU SARILDI VE Bİ SÜRE ÖYLECE KALDIK SONRA KENDİNİ TOPARLADI VE UZUN UZUN SEVİNDİRİK OLDUK:dddd

hep diyordum seneler sonraa cift cızgı magduru olarak bırgun kalısamm hemen ararım dıye ve 4 senden sonra yaptım ve cok sukur cift cizgi cıktı(halende saklıyorumm) ama esımı aramadımm aksama kdr duvar modunda gezındımm esımın ısten gelmesını ıple cektım o sırada markte gıdıp bebek bıboronu aldım hedıye paketı ıcndee

aksam dk sayarak esımı bekledım esım geldiii sana cıkolata getırdım dedı cebınden cıkardı ii bende sana hediye aldım dedı ne hedıyesı dedıı arabana aldım dedım:)(hemen acsın dıye)..
sonra ır actı bıboron+suluk e bu arabaya olmazkı dedıı e bebegın kullanır o vakıt dedım yüzüme baktı ne dıyorsun sen ya dedii ee öle baba oluyor sun inşl.dedimmm sonra bana bir sarıldıkıı nasıl tıtırıyor bır tanem benım agladı aglıcakk ee 4 senden sonra bıs bu gunu bekledik...sonra abdest alıp sukur namazını kıldı ve kaynımı bekledık arabayı esım ben kullanamam suan cok farklıyım dedı kaynım geldı ozel hast.acılıne gıtık sorduk 1 st 10 dk cıkar dedıler ee bısde acalecıyız karısısnda bır hast. daha vardı ona sorduk o da 1 st 15 dk cıkar dıyınce gerı 5 dk ıcın dıger hast gıttıkk verdık beklıyoruzzz esım hıc duramyor bna adıyor arabaya gec yat sen yok!!!!dedımm bekle bekle laboratuar gorevlısı hayırdır ya dedıı bu ne sabırsızık esım dedı 4 senedır bekıyorz derken sonuc cıktı adam cıktı alacakken kagıt bıtmesınmı dedım kagıdı bover beta kac dedım adam 477 dedı:nazar:esım baan baktı tmm dedım cok sukur hamıleyım!!!1işte bu sukurler olsunnn sonra esımın kolunda tıtreye tıtreye dısarı cıktıkk esım aglıyor bır koseye gectı annesını arıyor o ama nasıl aglıo r kv bırsey ol du sanmıs gerı szan la acıldeyız dıyınce ne oldu fılann esım demıs baba anne oluyorsun dıyınce oda baslamıs orda aglamayaa cok sukur ıste bolee 1 gecede bütün sülale ogrendıı cok sukru rabbım her bekleyenın kucagını bos bırakmaz ınsl :21::21::21::21::21:cok sukurrrrrrrrrrr

suzancım bildiğim halde hikayeni okurken çok duygulandım

Benim adetim hep düzenli olur.Evlendikten sonra 1 kere adet gördüm sonraki ay 4-5 gün kadar gecikti ama hamilelikten pek de şüphelenmedim beklemiyordum yeni evlenmiştik ya :)Neyse test alalım diye ısrar etti eşim (eşim çok istiyordu) aldık ama hemen yapmadım birkaç gün daha geçsin dedim.8 gün geçti adetimden :) bir akşam kocama bişi demeden banyoya gittim testi yaptım iki tane belirgin çizgi:KK53: ağladım ağlıycam nasıl korktum:KK5::KK5: İçeri gittim elimde test kocama hamileyim galiba dedim ağlamaya başladım:KK43: o da korktu bir taraftan da gülüyor beni çocuk gibi teselli ediyor bir taraftan da çok mutlu olduğunu söyleyip öpücüklere boğuyor benii:KK17: Şuan çok mutluyum iyiki hamileyim:KK49:

Aglamakla gülmek arasinda karisik acayip bir hal aldim hikayeleri okurken...:) Ben de esim istemesine ragmen erteleyen oldugum icin daha cok etkilendim hikayelerden saniyorum :) Valla anne olasim geldi :) Biyolojik saati hizlandiran bir etkisi olmali bu hikayeleri dinlemenin. Bir de hicbir sorun olmamasina ragmen uzun süre cocuk sahibi olamayan kadinlarin yazilarini okuyunca, cok fazla ertelemenin de bir mantigi olmadigini anladim.

Hepinize tesekkürler :)

en taze hamiş bnim galiba:) dün sabh idrar testi yaptırdım iknci cizgi slik cıktı eczaneye gittim ggebelik dedi ama daha yeniymiş :) tabi bn dyanamdm esimin isyerine vınnn :)) baba oluyosun dedim ..ne? dedi inanmadı yani yada şaşrdı.. testi gösterdigm anda bi bagrısı vardıkı baba oluyorm dye milletn bi bakışı vardı :)) sonra işten cktık kan testine gittk ve bebişimizin olduğunu tam tescilledik ..o kadar güzel bi duyguki ..allahm herkese nasip etsin ..

benimde adetim geçmişti ama kendi kendime test yapmak istemedim öğreneceksem de gidelim birlikte öğrenelim istiyordum... (ben pek yanaşmıyordum bebeğe ama eşim çok istiyordu)

c.tesi özel hastaneye gittik kandan bakarlar herhalde diye düşünürken doktor alttan muayene de gebelik keseniz var gözünüz aydın deyince ben o halde ağlamaya başladım... doktor ve hemşiresi de şaşırdı niye böyle bir tepki verdim diye durumu anlattım (yeni atamam olmuştu ve farklı bir şehirde tek kalıyordum) beni güzelce teselli ettiler bi de ultrason kağıdı verdiler 2-3 hafta sonra kalp atışı için tekrar gel diye gönderdi...

doktorun kapısında bekleyen eşimi görür görmez bi elimdeki ultrason kağıdına bi eşime bakarak tekrar ağlamaya başladım... O ise anladı durumu gülmeye başladı bi yandan da beni teselli etmeye çalışıyor en son dediği şeyi unutamam ne ağlıyorsun sanki gayrimeşru ilişkiden hamile kaldın diye :KK9::KK9::KK9:

günlerce aylarca dusundum böyle bir haberi nasıl veririm diye kesin surpriz yapmalıydım ama dayanamadım testi görür görmez direk yanına giitim spor salonundaydı kendisi ve direk orda söyledim sasırdı kaldı sanırım ilk cocuk oldugu için bu kadar sabırsızdım allah nasip ederse ikinci cocukta falan güzel bir surprız hazırlıcam ama insan o kadar seviniyorki direk söylüyor eşine ve annesine...

ben arkadaşlarımın yoğun ısrarı üzerine çalıştığım kurumda yaptım testimi:)))
neyse öğrendim arkadaşlara söyledim, eşimle aynı kurumda çalışıyoruz, ben zemin kattayım oda 5. katta, testi elime aldım, çıktım yukarı, baktım arkadaşlarıyla konuşuyor, yanıma çağırdım, hayırdır dedi, ben gülüp duruyordum:KK70: gözün aydın baba oluyorsun dedim:KK70::KK70: adam ne yapacağını şaşırdı, bişi diyemedi, aslında ne dediğini bile hatırlayamıyorum tam olarak:KK70: gözümüz aydın dediğini hatırlıyorum, hani çocuklar bişi söylemek için durdukları yerde zıplarlar ya, sanki eşimde zıplamak istiyordu da:KK70: zıplayamıyordu gibiydi:KK70: ay yine heyecanlandım:)) Rabbim cümlemize bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip etsin...

ben 23 haftalık hamileyim :) evlenmeden önce yani nişanlıyken 3 doktora gittim 3 üde hamile kalman çok zor dedi hiç ümidim yoktu. nişanlıma dedim bunu üzüldü ama hakkımızdan hayırlısı neyse o olsun dedi kardeşi tüp bebek yöntemiyle hamile olmuştu olmazsa onu deneriz dedi ama olur sen düşünme filan dedi.Neyse evlendik tabi korunmadık ben istanbulda birkez daha gittim doktora oda aynısını dedi ameliyat olman lazım dedi eşim ol dedi ama ben 3-4 ay bekleyeceğim olmazsa o zaman olurum dedim tamam dedi. O ay yani daha ilk ay adetim 2 gün gecikince sabah çıkıp test aldım eşim işteydi yaptım çift çizgi çıktı.Hemen eşimi arayıp hamileyim dedim ve o gün bizim evliliğimizin 1. ayıydı :) akşam bir teste kendi alıp gelmiş illa benim yanımda da göreyim nasıl çıkıyor çizgi neyse yaptım bu elinde test ayakta sonucun çıkmasını bekliyor sonunda görünce rahat etti. Akşam güzel bir yere yemeğe gittik. Şimdi 23 haftalık hamileyim çok şükür Rabbime inşallah sağ salimde doğar

bizim haber hikayemiz komik bi o kdr ilginçti :) hamile kalmak için uğraştığım ay ki topikte bi arkadaşım toplu iğne ile gebelik testi diye bi cvp yazmıştı git dene dedi denedim o arada da boş durmim bi gebelik testi yapayım ddm çıkmaz ama yinede deniyim dedim adetede 4 gün var ben umutsuzca yaptım testi tuvalette snra aldım yatak odama geldim camın önüne ama bakmıorum gidene kdr bi yandan diorum ki allahm silik milik bişiler çıksın nolur die yalvarıorum camın önüne geldim havada güneşli 2. çizgi öyle bi silikki ama ben inanamıorum hemen topiğe geldim aptallaşmış halde eşimede diyemiorum o an işte adam.Topiğe yazdım ya ben hamileyim galiba die şaşırdı herkes falan 1 saat snra yine test yaptım yine silik eşimi çağırdım eve motorsikletiyle geldi ddm herhalde baba oluosun :) eşim bakıo bakıo öpüo beni bişiler yapıo aptala bağladı adamcağız pek bebek özlemide çekmedik aslında 4. ayımda hamile kaldım eşim bi yandan da tereddütlü dioki bu 3,5 liralık testlere mi inancaz gttk kan testine doktor aradı 114 değeri hamile eşiniz baba oluosunuz dedi eşime eşim halılarda takla atıodu nasıl bi sevinç şmdi 24 haftalık olduk bi bal oğlum olucak rabbimin iznyle darısı isteyen hasretle bekleyen herkese :KK16:

Evlilik arafesinde korunma yöntemlerini araştırmaya başladım. hap mı kullansam, eşim mi korunsa diye düşünürken bunları eşimle de paylaşıyorum en sağlıklı nasıl olur diye, bakıyorum ki o hiç oralı olmuyor. değişik bir ifadeyle yüzüme bakıyor. ne yani korunmamızı istemiyor musun dedim gülerek,evet bence gerek yok dedi. çok şaşırdım ve içten içe hoşuma gitti cevabı.genelde kadınlar hemen çocuk ister, erkekler ise erken der ya öyle alışmışım etrafımdan duymaya.sonra internetten araştırırken de hamile kalmanın o kadar da basit olmadığını anladım. uzun bir süreç,tedaviler gerekebiliyor.... zaten olana kadar belli bir zaman geçecek,bir de ben ertelemiyeyim diye düşündüm ve gerçekten korunmadım. tabi içten içe beklemeye başladım bu sefer. acaba hamile kalır mıyım diye.. evliliğimizin ikinci ayında adet dönemim yaklaştı baktım sancılarım var. olmadı dedim kendi kendime,hamile kalmadım.. sancım vuruyor hafif,sonra geçiyor.. adetim bir gün gecikince eşime bir test alalım dedim.. testi aldık o gün, akşam yaptım. o 5 dakika öyle uzun geldi ki.. yıllarca çocuğum olmamış da hamile kalmayı bekliyormuşum gibi heyecanlıydım,tir tir titriyordum heyecandan.. baktım çift pembe çizgi.. hemen koştum eşime 'burda çift çizgi mi var yoksa ben hayal mı görüyorum dedim' baktı evet çift çizgi dedi şaşkın bir şekilde.ama sanki bir çizgi biraz silik..hemen testin kullanma talimatını açtım. 'Çizginin silik olması sonucu değiştirmez' yazıyordu.evet hamileymişim dedim ve birbirimizi sarıldık. gözlerimiz dolu dolu, kalbim öyle hızlı atıyor.. şimdi 4 aylık hamileyim.Rabbime şükürler olsun kii hiç aratmadı,yokluğunu hissettirmedi.. etrafımdan çok erken diye olumsuz tepkiler alsam da,böyle mucivezi bir şey bence ertelemeye gelmez.. Rabbim herkesin gönlüne göre versin.. :)

bende hamile kalmaktan pek umutlu değildim, ama içten içe hayaller kuruyodum. aslında çok belirgin belirtilerim vardı bulantılar, uykusuzluk, ilk kanamadan sonra adetim bi hafta geçikmesine rağmen 10 gün daha bekledim. sonunda aldım testi olmadığını bileyimde umutlanıp durmayayım diye. eşim evdeydi söylemedim aldığımı, banyoya gidip testi yaptım beklerken test kutusundaki açıklamaları okuyodum ama tek çizgi çıkacağından emindim. sonra bi ara baktım kıpkırmızı iki çizgi, anlamadım dönüp bidaha kutuya baktım "çift çizgi: gebesiniz" yazıyodu. hiçbiey düşünemedim ve koşarak eşimin yanına gittim.

Son düzenleme:
X