Hamiş olduğunuzu eşinize nasıl haber verdiniz

bende 3 aylık evliyim ve henüz hamile değilim ama eşimde bende çok istiyoruz bende düşünmeye başladım hamile olduğumda eşime nasıl söylesem diye şunu buldum: yatağımızın dört tarafı da cibinlikli, cibinliği balonlarla süsleyip karyola başlışına da kocaman bi bebek resmi yapıştırıp altına kocaman yazılarla '' bebiş geliooo... '' yazmayı düşünüyorum. eşimde işten gelince yatakodasının kapısını açacak veeee... olleeyy.. sarılcaz birbirimize mutlu sooon.. inşallah allahım çok geçmeden bu sahneyi yaşamayı nasip eder.. fikrimi beğendiniz mi kıslar

kızlar 1.sayfadan beri hepsini gözyaşları içinde okudum,ne kadar güzel yazmışsınız.o zamanlar inşaallah bende hamile kalırda eşime haber veririm diyenler şimdi bakıyorumda çoğu anne olmuş,ne güzel.bizde eşimle bebek için 7 ay uğraştıktan sonra ben bu ayda hamile kalmazsam rahimfilmi çektircem araştırcam falan derken 8.ay reglim olması gereken gün gelmedi(çok düzenli adet olurum,şaşmaz yani)ertesi gün pazargünüydü ve eşime kalk acile kan vermeye gidiyoruz dedim,ve sonuç pozitif çıktı,eşimde bende birbirimize sarılıp ağlamıştık sevinçten.ama ben anne olmayı başaramadım o başka 4.ayımda düşük yaptım ama birdaha hamile kalırsam bu sefer eşime güzel bir süpriz yapmayı düşünüyorum,yazarım size,dua edin,sevgiler...

Bizde 3,5 yıılık evliyiz yaklaşık 1,5 yıldır korunmuyorduk gecikmeler olsada sonuç hep negatifti.eşim senelik izindeyken doktora gittik ve bir kaç test istedi eşim uygun olmadığı için test sonraki günlere kaldı, bu arada bende iş görüşmesinden olumlu yanıt aldım ve bebek olayını bu defa biz ertelemeye karar verdik.İşe başladığım ay adetim gecikti ve ben umursamadım,gecikme 10 gün olunca arkadaşlarımın ısrarları üzerine test yaptım ve pozitif çıktı,gözlerime bir türlü engel olamıyordum yaşlar kendi kendine akıyordu.eşim işten gelmeden eve gittim,arkadaşımın kızının eskiden kalma emziğinide yanıma aldım.eşimin ilk girdiği odaya masanın üzerine emziği ve testi yanyana koydum.Eşim işten geldiğinde hiçbirşey olmamışcasına onu karşıladım,o odaya gitti bende mutfakta tepkisini merak eder durumda bekliyordum, bi süre geçtikten sonra eşimden hiç ses çıkmayınca dayanamadım arkasından gittim, eşim elinde emzik ve testle donmuş bi şekilde duruyordu, seslendim kendine geldi gerçek olduğuna hala inanamıyordu, birbirimize sarıldık ağlamaya başladık. Şimdi 18 haftalık hamileyim Rabbim bebeğimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

Evleneli 3 yil olmustu artik bebek deneyelim dedik ve ben hapi biraktim. Her ay adet gunum gecikiyordu ve ben her ay husran yasiyordum. Testlere doktugum paranin haddi hesabi yoktu. Sonra doktora gittim ve pko'lu oldugumu ogrendim. Heen klomen tedavisine basladi. 2 ay hamile kalamadim, ucuncu ay denemekten vazgectim. Esimle aramizda surekli gerginlik oluyordu, bebek fikri kotu gelmeye baslamisti. Klomen kullanmadigim ay sadece bir kez birlikte olmustuk ve kayinvalde bizde misafir oldugu icin banyoya bile kalkamamistim ardindan.Sonra o ay adet gunume 4 gun kala esimle tekrar birlikte olurken birden birseylerin garip oldugunu hissettik. Bir de baktik ki sular seller kaniyorum. Esim nefret eder kan gormekten, bana soylendi neden adetinin yakin oldugunu soylemedin diye. Ben de daha 4 gun var hem bu adete benzemiyor dedim. Neyse biz yattik uyuduk. Benim kanama 2 gun surdu bitti. Bu ne bicim adet dedim ama ihtimal de vermedim. Bir gun kizkardesimle telefondaydik karnim agriyor dedim. Hamile misin yoksa dedi, yok dedim imkani yok, boyle boyle oldu cunku... Sen dedi git test al yap bir gariplik var bu iste dedi. Klomen kullanmadigim icin ihtimal vermiyordum ama onceki ay 5 yumurta gelismisti, ikisi kucuktu. Acaba dedim, iki test aldim geldim. Cisimi yapip testin birini lavabonun kenarina biraktim. Sonra seyrettigim diziye dalmisim unutmusum. Tuvalete gidince aklima geldi bir de bakarim ki kopkoyu iki cizgi. Sok oldum. Kardesimi aradim teyze oluyorsun dedim. Ciglik cigliga bagirdi deli oldu. Dedim sakin ilk sana soyledigimi kimseye deme, hele de kocama.
Sonra sakin olmaya calisip aksam yemegimi pisirdim, kocami bekledim. Eve gelince yemek yedik ben mutfagi topladim o gazetesine gomuldu. Ama bir yandan da icim icime sigmiyordu. Nasil sabrettim bilemezsiniz. Amacim bana nasil evlenme teklif ettiyse o sekilde haber vermekti.
Sonra yanina gittim sokuldum. Kafasini gazeteden kaldirmiyordu. Kulagina egildim, "baba oluyorsun" diye fisildadim. Kocam sok oldu neeeeeeee diye bagirdi. Gazeteyi firlatip kucaklayip sarildi. Sonra bir daha sordu emin misin diye testi getirdim. Tekrar sarildi.
O zamana kadar cok kotu bir evliligim vardi ama icimden hep dua ederdim, Allahim senin bir bildigin vardir, bu evlilik yurumeyecekse bebek verme, isyan etmeyecegim diye... Hayirlisiymis sanirim...
Cok huzurlu bir hamilelik gecirdim, cok huzurlu gulec bir bebegim oldu. Simdi 4,5 yasinda. Esim oglum dogduktan sonra cok degisti. Bana cok daha duskun oldu. Yani cocuk evliligi kurtarmaz diyenlere pek katilamiyorum.

Bu sene ikinci bebegi taktim aklima, kocam ise seneye yapariz diyordu. Yine de ona dedim ki ben hapi birakiyorum, hormonlarim duzelsin, sen korun. O da hep korundu. Arada kaza olsa da kalmayacagidan emindim. Eylul ayinda klomen aldim kafama gore, esime de demedim. Nasilsa korunuyordu, kaza olursa da allah bilir diyordum. O da hakikaten cok dikkat ediyordu kalmayayim diye. Ekim ayinda tatile gittik, cok guzel bir tatil gecirdik. Kafasi fazla dagilmis olacak ki korunmadi bir seferinde. Ama zaten yumurtlama donemimi gecmistim, hic ihtimal dahi vermedim olacagina.

Adetime sanirim 3-4 gun kalaydi, bir arkadasima soyledim yaptigim hinligi. O da ya hamileysen dedi. Yaa dedim mumkun degil bir kere korunmadik, imkansiz dedim. Israriyla test aldim yaptim onun evinde. Bekledik tek cizgi cikti. Eve donmem lazimdi aceleyle cantaya attim testi eve dondum. Ertesi gun aklima bakmak geldi. Bir baktim ikinci cizgi. Sok oldum. Gittim usulca 4 test daha aldim. Hepsinde de silik cizgi cikti. Hemen kardesimi aradim haberi verdim. Deli oldu tabii. Yine ayni tembihi yaptim :) Aksamustu esim oglum ve yakin bir erkek arkadasimizla disaridan geldi. Kapidan girerken neyin var yuzun allak bullak dedi. Hamileyim dedim. Siist yapti, beni susturdu. Cook ketumdur benim koca. Arkasindan eve giren arkadasi duysun istemedi. Huyunu bildigimden yatak odasina gittim. Arkamdan geldi. ne diyorsun nasil olur falan dedi. Bilmiyorum dedim :)
Sarildi optu ama misafir vardi, yaninda sustuk. Aksam o gidene kadar cok komikti. Ben siritiyorum esim bakip kacamak siritiyor falan :) Normalde arada sigara icerim esimin arkadasiyla, cocuk sigara tutuyor ben istemiyorum.. :)
Ikinciye erken diyen kocam hemen plan program yapti, zamanlama super oldu diye sevindi. Yurtdisinda yasiyoruz biz, Turkiye'ye gidisimizi falan ayarladi. Simdi halinden cok memnun, daha bir baba oldu, hosuna gidiyor. Insallah Allah tamamina erdirir, 13 haftaligim simdi.

Allah herkese nasip etsin, kimse umudunu yitirmesin.

hep hayal etmiştim nasıl söylerim kocacığıma diye..
evliliğimizin 2. yılını bitirmek üzereydik.tam 12 ay boyunca hayaller kurdum planlar yaptım..ama o gelmedi..aralığın 20si eşimin doğumgünüydü o kadar çok istemiş o kadar çok dua etmiştim ki bu ay olsun aşkıma en güzel hediye olsun diye..satım 18 kasımdı hamile olursam bilecektim ve doğum günü hediyem olacaktı.ne çook hayal kurmuştum ne çooooooooook..
10 aralıkta boynum tutuldu 11 aralıkta ağrılarımız dayanılmaz olunca dr.a gittik cumartesi cumartesi.doktor iğne yapmak istedi bebk düşündüğümüzü söyledik daha adetime 1 hafta vardı ama doktor test yaptırın isterseniz, ağrılar artacaktır dedi..olabilirmi ki dedik.kısa bi tereddütten sonra kan verdik..geçmek bilmeyen 1,5 saatten sonra ben kıpırdayamadığım için eşim sonucu almaya gitti..kısa bi süre sonra çaldı telefon aşkııııım gözümüz aydın dedi..adetime tam 1 hafta vardı ama değerim 30 olmuştu bile..gözyaşlarımı tutamadım evde yalnız elim ayağım titreyerek bağıra bağıra ağladım ağladım..tam da umutlarımızın tükendiği zamanda geldi meleğim doktorun zorlu bi dönem başlıyor dediği ayda...hoşgelmişti ama içime oturdu sonradan ben söyleyememiştim aşkıma yüzünün nasıl olduğunu gözünün nasıl parladığını göremedim...sonra gerçi kocam benim doğum günüm artık 11 aralık aşkım ben bugün yeniden doğdum dedi..

bu arada tam 1 hafta uyuyamadan hatta kıpırdayamadan geçti..yaramaz yüzünden ne acılar çektim..
ama ona değer..Rabbim onu bana verdi ya gerisi boş

Öyle güzel şeyler var ki, okurken insan hem duygulanıyor hem de seviniyor .. Her hikayeyi okuduğumda kendimi onlar yerine koydum eşim nasıl tepki gösterir diye düşündüm .. Hepsinde ayrı bi güzel .. Tşkler bu topic için .. İnş bende hamile kaldığımda sizlere anlatabilirim ..

benim ki çok kötü olmuştu çocuk düşünmüyorduk reglim geçince test alıp evde yaptım çift çizgi görünce şaşkınlıktan kalakaldım öyle sonra arayıp hemen eve gelmen lazım ben galiba hamileyim dedim oda geldi

kızlar,regl günüm 4 gün geçti,bende bugun test yaptım ve çift çizgiyi gördüm,sizce kesinmidir yani yanılma payı varmıdır?Eşime henüz söylemedim yeniyıl hediyesi olsun istiyorum,gece tam 00:00 da mı söyliyeyim acaba yoksa daha öncemi?Birde test çubuğunu mu versem yada herhangi bir bebek eşyası mı ?
Fikir kızlar..

öncelikle tebrik ediyorum çok şanlısınn güzel bir günde güzel bir süprizle karşılaşmışsınn...
bence bir tane patik yada benzeri bebek eşyasını hediye paketi yaptır tam 00:00 da ver ve güzel haberini açıklaa...
bence süper bir süpriz olur...en güzel hediyeyi vermiş olursunn...

Teşekkür ederim canım darısı isteyenlerin başına olsun :)) Gerçekten süpriz oldu,çünkü henüz 3 aylık evliyiz aslına bakarsan ben çok erken olduğunu düşünüyordum,ancak eşimin açık açık söylemesede bebek istediğini anlıyodum,zaten kontrolde eşimin elindeydi,yani eşim korunuyodu,ama sonuç ortada :)) Rabbim hayırlısını versin.

10 aylık evliliğimizin sonunda bebek fikrine kapıldık,ne zaman olur bilmiyoruz da tabiki..korunmadık o ay,adetime daha 1 hafta vardı,bi gariplik vardı sanki vücudumda...olmaz ama bi test yapayım dedim ve çift çizgiyi gördüm( daha 3 haftalıkken görmüş oldum yani idrar testinde)
şok oldum,söylemeyim dedim,hastaneye gideyim dedim yattım.eşimle konuşuyoruz ordan burdan ama içim içimi yiyor.dayanamadım,hayatım mutlu musun dedim,tabiki mutluyum dedi,sarıldı öptü.ben de çok mutluyum biliyor musun dedim,iyi dedi.tabi hiç aklına gelmiyordur bu kadar kısa sürede.kulğına eğilip hamileyim çünkü dedim.
şoka girdi,hiç tepki vermedi,kalktı ışığı açtı ,yüzüme bakıyo boş boş.gerçekten mi falan dedi,evet dedim,ağlamaya başladı.çok gğüzeldi her şey,kalktı abdest aldı,bi şükür namazı kıldı,ertesi gün hastanede kan testi de yaptırıp kesinleştirdik durumu.
şimdi Allah kısmet ederse 15 gün içinde kucağımıza alacağız bebeğimizi,son günlerdeyim.allah herkese yaşatsın bu duyguyu.

evleneli tam bir yıl olmuştu artık bebek istiyorduk 3. ayımızda reglime 3 gün vardı dayanamadım merakımdan gebelik testi aldım yaptım ama nasılsa çıkmayacak die bakmıyorum bile elerimi yıkadım bi baktım silik bir çizgi inanamadım hemen arkadaşımı aradım emin olmadım hayırlı olsun hamilesin dedi
eşimde toplantıdaydı aradım açar açmaz bi bağırdım ben hamileyim galiba die tabi herkes duymuş ordaki sonra hemen toplantıdan çıkktı geldi kan testi yaptırdık sonuç pozitifti şükürler olsun ama nasıl ellerim titremişti anlatamam sonra eşimle sarıldık birbirimize aşkımızın meyvesiydi suan 4 aylık hamileyim ama hala inanamıyorum
allahım isteyen herkese versin

bizde 1 yıldır istiyorduk adetim benim düzensizdi gene gecikti fazla üstelemedim eşim test getirmiş yap dedi sonra yaparım dedim hemen ertesi gün yaptım sabah erkenden uyuyordu eşim uyandırdım gösterdim gözleri doldu sarıldı seni seviyorum dedi bende sen değil artık siz desen dedim :)) bölece öğrenmiş olduk :)

ben esime hic istedigim gibi supriz yapamadim kizlar ya :-(

bizim de ilk denemeydi. adetime 1 gun kala ben de bazi gariplikler vardi, karnimda sislik, kasiklarimda agri falan. acaba dedim. gunlerden cmr.di esim de ben de evdeydik. evzaneden bi test alip geldim. banyoda testi yaptim. 2. cizgi biraz silik cikti. ama banyodan cikamiyorum, o kadar heyecanlandim ki, test elimde oylece bakiyorum.
esim kapida askim noldu, naptin diye seslenip duruyor,
sonun da ciktim, hamile olabilirim dedim.
ama ilk defa test yapisimdi hayatimda, bi hata olabilir saniyordum, emin olamadim hic.

esimle hemen ciktik,
2 tane poliklinige gittik, h.sonu old. icin test yapamiyoruz dediler

pazar gunu buyuk bi hastaneye gittik;
testi yaptirdik,
sonuc aldik
bhcg 220 cikti,

anlamini bilmiyorum,

altta degerler vardi,
4-5 haftalik; 1500-3000 arasi yaziyordu;

benim ki cok dusuk sandim; hamile degilim cnm dedim, aglamaya basladim.
esim dur dedi bi doktora gosterelim; doktorda yokmus; acil doktoru yorumlayabilir testinizi dediler;
doktor bakti, tebrikler gebesiniz dedi;
ama cok kucuk daha 3 haftalik falan dedi

esimin elini nasil sıktım o an

disari ciktik birbirimize sarildik, cok cok sevindikkkkk

Allah saglikla kucagima aldigim gunu de gosterir insallahhh.. hepimiz icin arkadaslarr

tüp bebekte ikinci denememizdi. ilk denemede bebeğim tutunmuş fakat kaybetmiştim. eşimi transferin 9. günü idrar testi aldırmaya ikna ettim . 10. günün sabahında büyük bir heyecan ve korkuyla eşim uyurken sabahın 4 ünde testi yaptım. hemen çift çizgi belirdi. ağlayarak eşimin yanına gittim. eşime gösterdim beni alnımdan öptü "hayırlısı olsun dedi" sırtını döndü sessizce ağladı. gün boyunca birbirimizden kaçarak ağladık. rabbim herkese nasip etsin...

yaklaşık 2.5 sene tedavi gördük.çevrenn ve ailenn sorularından sıkılınca eşimle karar aldık eşim polis arkadaşıyla becayiş yaptı ailelerden habersiz tabi ve o ortamlardan uzaklaştık tedavilere başladık 2,5 sene sürdü olmadı aileler burdada el uzattı pek uzağa kaçamamışız :) ordan tekrar atama istedik bu sefer hiç istemediğimiz bi yere atandık yüksekovaya:) ama bura çok uğurlu geldi nisanda tedaviyi bırakmıştım tamamen tekrar batı görevi çıkana kadar yoktu tedavi öle karar aldık eşimle.ve 1 ocak 2011 adetim gecikti israr testi positive idi.o an eşim gece görevinbe gitmişti sabahı bekleyemedim msj çektim BABACIĞIM BEN GELİYORUM BEBEĞİN! diye taksiye atladı geldi o kadar özel ve güzeldi ki.ertesi gün pazardı biz dayanamıyoruz tabi bi doktorun numarasını arkadaştan aldık ve zorla doktora özelini açtırdık ve kesemizi gördük

ben henüz yeni evliyken öğrendim hamileliğimi. aslında önce kendimden şüphelenmedim çünkü bekarken de sürekli düzensiz bir şekilde gelişiyordu tabi bu yüzden kendimden şüphelenmedim daha sonra test yapmaya karar verdim. eşimden habersiz test aldım bir kaç gün sonra uyguladığım 2 test sonucu da pozitif çıkınca doktora gittim...
tabi eşime şüphelendiğimi de söylemiştim.
o da merakla sonucu bekliyordu.
doktordan gelince ilk işim haber vermek olmuştu.
tabi ilk başta şaşkınlık içerisindeydik ikimizde. özellikle eşim şaşkın gibi bir hali vardı. çünkü yeni evlenmiştik
sonra bu güzel mucizeye o kadar çok sevindik ki..

şu anda altı buçuk aylık hamileyim.
ve bir erkek bebek bekliyoruz.. hazırlık içerisindeyiz..
Yüce Rabbım herkese nasip etsin bu mutluluğu :)

valla ben 3 aydır bu konuyu dusunuyodum yanı olsun ıstıyoduk 3. aya oldugunu ögrenınce yerımde duramadım hemn tlf ettım aslında sabredebılseydım yüzüne söylemek isterdım

2 yıldır çocuk istiyorduk. multikistik over vardı bende. klomen kullandım ama hiç beklemiyorduk. yine ümidimiz yoktu. benim ayağım kaynar suyla yandı, 7 günlük gecikme vardı ama hep olurdu. Doktor yanık için antibiyotik yazıyordu bi ihtimal kan testi istedim. Kağıdı elime aldığımda pozitif yazıyordu ve eşim yanımdaydı. Baktık pozitif iyi bişey mi dedi? Galiba evet dedim. İkimzinde gözleri doldu. Ama aağım yaralıydı, çok aşırı bi tepki veremedik. Bende hep hamile olsam nasıl söylerdim diye düşünmüştüm ama çok tuhaf oldu bizimki
şu anda 8 hafta 4 günlük hamileyim. ayağım iyileşti. 3 ocaktan beri miğde bulantısından fenalık geçiriyorum. akşamları çarpıntı başladı bir de. :18:
Ne zaman geçecek hala hamileliğimin tadına varamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…