- Konu Sahibi littlestrawberry
-
Teoride öyledir fakat pratikte her duruma kılıf bulabiliyorlar. (Örneğin sözleşmelere eklenen ‘gerekli durumlarda işçi belirtilen saatlerden fazla çalıştırılabilir ve bunun için ek ücret talep etmemeyi kabul eder’ tarzı şeyler) Normal şartlarda yapılan şey açıkça mobbing mesela. Bahsettiğiniz şekilde tabiri caizse sivrilmek demek, başka bir bahane ile konu sahibini işsiz bırakacaktır.İş kanunu gereği günde 7.5 saatten fazla çalıştırma işveren. Bu durumda öğle aran hariç 7.5 saat sonunda erken çıkmayı bir dilekçe ile talep edebilirsin. İş kanununa aykırı hiçbir yönetmelik olmayacağından kabul etmek zorundalar. Bu arada Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Bu yasal değil neden yaptınız?
Belli bir izin süresi var
Siz Almanyadaydınız sanırım? Bu şekilde nasıl çalıştırdılar sizi?
Bizim de öyle önceden beri yemeği en geç ben yerim hamileyken de bu durum değişmedi. yarım saat sadece yemek molası. Millet yemeğini yer çıkar terasta tavla oynar bilardo oynar ben yarım saati 1 dk geçireyim laf yerim.. bir tane yemek yediğim arkadaşım var hamileliğimi ilk öğrendiğim gün müdürüne de söylemiştim. o gün bize bas bas bağırdı yemekten 2 dk geç geldik diye.. Bundan sonra size birlikte yemek yemeyi yasaklıyorum diye.. Ama dediğiniz gibi sigara içenleri şirkette bulamazsınız, millet sürekli birbirinin odasında keyif çatar sohbet muhabbet çünkü müdürleri farklı.. ben bi yerimde olmayayım o telefon boş boş çalsın kıyamet kopar... yazık gerçekten yazık...Hamilelere ozel mobing uygulanir isyerlerinde.Hey gidi hey banada ne eziyetler yaptilar oglen 12:00 baslayan yemek saati 15:30 da biter hamile ben 15:30 da yemege gider tek basima yerdim cunku o saatte kimse kalmazdi.Surekli migdem bulanir veya tuvaletim gelirdi sik sik oyle yerimden kalksam nereye diye pesimde dolanip surekli tuvalete gidiyorsun derlerdi.Sigara kullanmiyorum sigara icenler bile bir hamileden daha fazla mola yaparlar ve kimsenin gozune batmazlar.Gunde 1.5 saat mola hakkimiz var ama hepsi yalan yemek yerim tek molam budur.Devletimizin acigi hamile ben gunde 9 saat calisma suremiz isveren veya vekillerinin emrindesin yemek yiyip geliyorum 20 dk.da wc filan hadi yarim saat 1 saatlik molayi kullanamazsin.Devletimiz gebe kadin 7.5 saat calisacak ve evine gidecek demiyor.oyle olsa cikar evime giderim kimsenin insafina kalmaZdim.Dogum yaptim o sorumlu ettikleri sonradan gormeler bi hayirli olsun bile demediler.Ne bir hayirli olsun ne bir gecmis olsun bebek kucagimda gordukleri halde.Ben tam bir iskoligim isimi hakkiyla en iyi sekilde yaparim asla savsaklamam ama zerre kiymetim bilinmez hep de hakkim yenir.Prezentabl degilim asgari ucret aliyorum.Dusuk maasla ev gecindirip bide ustune prezentabl olamiyorum malesef.
3 tane doğurup sana bunu yapan da hakikaten eziyet etmiş.. benimki hiç doğurmamış evlenmemiş hayatını bu işe adamış 7/24 burda.. şu an ameliyat olması gerekiyor mesela ama olmuyor.. ben 6 ay gelmezsem ölürüm dedi gözleri falan doldu. ben şok !! ki bu kadın keyfine 1 gün bile izin kullanmamış.. kullandığı tüm izinlerde eğitimde.. Bilmiyorum ben emekli olucam üstüne hala çalışıcam kendimi öldürürcesine, sağlığımdan olucam falan bana hiç mantıklı gelmiyor. burdan bi dünya para alıyorlar.. yabancı dilleri var.. git dünyayı gez yalnızsın nereye kadar çalışacaksın.. Anlamıyorum ben bu insanları.. Sanıırım bu yüzden asla müdür olamayacağım..Bende hamile kaldığımda , hamileyim doktora gidicem dedim , ne acelesi var dedi patron :)
Kendi 3 tane doğurmanın verdiği rahatlıkla , benim ilk oldugunu hesaplayamadı zaar.
6ay kusan biri olarak , Allah kolaylık versin diyorum sana.Acımasızca mobbing yapanlarada Allah sizi ıslah etsin diyorum.can taşıyorsunuz biraz anlayışşşş
Kimsenin ahı kimsede kalmaz.. Benim genel müdürün de benimle yaşıt kızı var evlenecek.. Allah yukarıda her şeyi görüyor diyorum sadece...Maalesef cogu yerde yasaniyor bu benzeri psikolojik siddet olaylari. Ben de sizinkine benzer bir isteydim hamileyken, neler neler yapti mudurum. İlk gunden ayrilmak istedigimi soyledigim halde yerime birini almadi,alin da is ogreteyim diye diye 8.ayima kadar calistim. Rapor alirsan cikis haklarini vermem sana diye tehdit etti, baskalarinin islerini de bana verirdi hep,en son artik dogum iznine cikacagim zamanda da tum ekip arkadaslarimi tek tek izne cikarip hepsinin de donusunu beklememi istedi. Oyle rezil bir kadindi, yine de kotu ayrilmadim. Simdi de arkamdan konusuyormus 4 yil gecti daha ici sogumamis,bela gibi kadindi resmen. Yapacak bir sey olmuyor ne yazik ki. Patronu muduru genel muduru hepsi ayni nane
Doğum izninden erken dönmeyi göze aldım zaten.. başka çarem yok gibi görünüyor.. Allah ıslah etsin bunları..Konu sahibi arkadaşım, öncelikle Allah kolaylık versin. Hamilelik sıkıntılarının yanında zeka yoksunu insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorsun. 4. Aydan sonra sıkıntılarının çoğu hafifleyecektir, biraz daha sabır inşallah... sana söylenen şeyleri dikkate alma, tamam de geç. Senin asıl sıkıntın doğum izninden sonra başlayacak gibime geliyor. İşini yapacak başka birinin olmaması ciddi bir sorun. İstediğin doğum iznini kullanamayabilirsin. Kuzenimi süresi dolmadan işe çağırmışlardı ve istifa etmek durumunda kaldı.
Bilemiyorum arkadasim afedersin ama kimseye de bir mok olmuyor. Kimse ettigini bulmuyor valla. İs meseleleri biraz sans,ayni sekilde iyi insanlarla karsilasmak da sans. Bu yasadiklarimiz hep tecrube olarak cebimize kaliyor. Ben dogumdan sonra calismadim 4 senedir evdeyim yeni yeni is ariyorum ama bundan sonra oyle her yerde de calismam,onlar beni secerken ben de onlari secerim diyorum. Dimdik duracaginiz isler bulursunuz insallah,kimseye boyun egmeden. Allah hakkinizda hayirlisini versin.Kimsenin ahı kimsede kalmaz.. Benim genel müdürün de benimle yaşıt kızı var evlenecek.. Allah yukarıda her şeyi görüyor diyorum sadece...
Hakkında hayırlısı olsun inşallah... kendini hırpalama sakın, öncelik bebeğinin sağlığı... hamileliğin son dönemlerinde iş yerinde sıkıntılar yaşamıştım ve erken doğum yaptım.Doğum izninden erken dönmeyi göze aldım zaten.. başka çarem yok gibi görünüyor.. Allah ıslah etsin bunları..
dün bi patladım, eşime anlattım olayı genel müdür böyle dedi diye.. sen de biraz gül gibi saçma bir cevap verdi bana, sen miden bulanırken gül ben de güleceğim dedim. Annemlere gittik babam da biraz gül dedi.. hormonlarımın verdiği yetkiye dayanarak kıyameti kopardım "sanki keyfimden böyle yapıyorum midem bulanıyor mideeem " diye başladım ağlamaya... Kimse halden anlamıyor.. Tabi annem 2 çocuğunda da mide bulantısı çekmemiş babam tanımıyor bu durumu sonradan annem söyledi.. Babam da üzüldü benim çaresiz olduğumu görünce.. ben de isterim şen şakrak hamilelik geçireyim kahkahalar atayım.. ama olmuyor işte...bi gün kahkaha atarken birinin üstüne kusacağım onu istiyorlar !!!Benim 3 ay yeni bitti ama hala uyanıp işe zor geliyorum, herkes neyin var diyor HAMİLEYİM SUSUN BEEEE diyesim geliyor yer yer. Geçecek sabret
Gaza getirmek niyetinde değilim ama "üzerlerine masalara filan fiskirtmali kus bebegim" diyesim geldi. Kus ki kadın olarak, tercih ederek, içinde en doğal hakkinla büyüttüğün bebeğin için çektiğin kötü muameleyi buralarda sen yazacağına, onlar "ya bi hanım çalışma arkadaşımızın hamileliğinde mide bulantıları vardı, biz makyaj yap, gül azcik filan derken üzerimize kustu" diye anlatsinlar. Erkek, dogurmamis kadın olabilirler de insan olsunlar yeter. Benim eşimin daha telefonda dün, hamile olduğunu yeni haber vermiş, iş bilen elemanı için " x hanım erken çıkabilir, anlayışlı olmak lazım bebek bekliyor" demesinin benim hamileligimle değil, kendi insanlığı ile ilgisi var diye düşünüyorum. (Bulantim hiç kusmamakla birlikte 17. haftaya kadar sürdü ve birden kesildi. Asla işiniz için değil bünye rahatiniz için sizin daha erken bitmesini diliyorum)dün bi patladım, eşime anlattım olayı genel müdür böyle dedi diye.. sen de biraz gül gibi saçma bir cevap verdi bana, sen miden bulanırken gül ben de güleceğim dedim. Annemlere gittik babam da biraz gül dedi.. hormonlarımın verdiği yetkiye dayanarak kıyameti kopardım "sanki keyfimden böyle yapıyorum midem bulanıyor mideeem " diye başladım ağlamaya... Kimse halden anlamıyor.. Tabi annem 2 çocuğunda da mide bulantısı çekmemiş babam tanımıyor bu durumu sonradan annem söyledi.. Babam da üzüldü benim çaresiz olduğumu görünce.. ben de isterim şen şakrak hamilelik geçireyim kahkahalar atayım.. ama olmuyor işte...bi gün kahkaha atarken birinin üstüne kusacağım onu istiyorlar !!!
Allah herkese eşiniz gibi müdür nasip etsin demekten kendimi alıkoyamadım okuyunca.. Tek temennim bebeğimin sağlıklı olmasıyla beraber bugün yarın kesilsin bulantılarım da mutlu hamilelik nasıl oluyormuş görsünler !!!Gaza getirmek niyetinde değilim ama "üzerlerine masalara filan fiskirtmali kus bebegim" diyesim geldi. Kus ki kadın olarak, tercih ederek, içinde en doğal hakkinla büyüttüğün bebeğin için çektiğin kötü muameleyi buralarda sen yazacağına, onlar "ya bi hanım çalışma arkadaşımızın hamileliğinde mide bulantıları vardı, biz makyaj yap, gül azcik filan derken üzerimize kustu" diye anlatsinlar. Erkek, dogurmamis kadın olabilirler de insan olsunlar yeter. Benim eşimin daha telefonda dün, hamile olduğunu yeni haber vermiş, iş bilen elemanı için " x hanım erken çıkabilir, anlayışlı olmak lazım bebek bekliyor" demesinin benim hamileligimle değil, kendi insanlığı ile ilgisi var diye düşünüyorum. (Bulantim hiç kusmamakla birlikte 17. haftaya kadar sürdü ve birden kesildi. Asla işiniz için değil bünye rahatiniz için sizin daha erken bitmesini diliyorum)
Sağlıkla, mutlulukla, huzurla geçsin süreciniz ve sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu dilerimAllah herkese eşiniz gibi müdür nasip etsin demekten kendimi alıkoyamadım okuyunca.. Tek temennim bebeğimin sağlıklı olmasıyla beraber bugün yarın kesilsin bulantılarım da mutlu hamilelik nasıl oluyormuş görsünler !!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?