- 27 Aralık 2011
- 5.593
- 4.465
- 373
- Konu Sahibi littlestrawberry
Etrafındakiler insan değil...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Oraya ben de takildim da zaten hassas bi de ustune gitmeyelim diye bi sey demedimEn büyük hata'Da eşiniz çalışmadan çocuk yapmak neye nasıl güveniyorsunuz bunları hiç düşünmediiz mi anlam vermedim.
Kağıt üzerindekiyle uygulamadaki aynı olsa keşke. Kadın hasta olduğu halde surat asıyorsun diye azar yemiş, sizce ben hamileyim bu kadardan fazla çalışmam hadi bakalım dese naparlar?İşe iade davası açtın, kazandın, orda o stres altında çalışabilir mi? İsveç’te yaşamadığımız için karşılaştığımız problemler bunlar. Kanuna uygun veya değil, işveren tavrı bu şekil. Hak sahibi olmasınlar diye süresiz sözleşmeler yapılır, yılı dolmadan işçilere mecburi ücretsiz izinler verilir (tazminat hakkı doğmasın diye) bunlar gibi bir dolu şey. Maaşını bankaya yatırıp (hukuken hasız çıkmamak adına) geri çektiren iş veren bile duydum ben.Öyle bir dilekçe imzalasanız bile bu kanuna aykırıdır. Hamileyken işten çıkarılsa bile işe geri dönme davası açarak döner.
Ayrıca birçok iş yerinde özel sektörde hamileler 7.5 saati doldurunca çıkıyor. Normal hakkı olan bir şeyi istemek neden sivrilmek olsun? Bankalar bile haldır huldur nefessiz çalışırken bu kanuna uyuyor. Kanuna uyumamayı neden normalleştiriyoruz ben anlamıyorum gerçekten.
Oraya ben de takildim da zaten hassas bi de ustune gitmeyelim diye bi sey demedim
Çok haklısınız ama emin olun isteyerek olan bi durum değildi.. Eşim babasını kaybettikten 1 hafta sonra öğrendik ki benim sağlık problemlerim de vardı yani çocuğum olmuyordu.. o psikolojiyle ikimiz de aldırmak istemedik.. Eşim özellikle babasını kaybettikten sonra bu çocukla çok ciddi bir bağ kurdu ona bunu yapamazdım...bnde üstüne gitmeden sordum ama bilemedim yani doğumu var çalışmaması var 40 var.
Bunları okuyunca daha da çok korkuyorum ki genel müdür eşimin okuduğunu da biliyor. Bu kadar vicdansızlık yapmaz herhalde..yani inşallah...Kağıt üzerindekiyle uygulamadaki aynı olsa keşke. Kadın hasta olduğu halde surat asıyorsun diye azar yemiş, sizce ben hamileyim bu kadardan fazla çalışmam hadi bakalım dese naparlar?İşe iade davası açtın, kazandın, orda o stres altında çalışabilir mi? İsveç’te yaşamadığımız için karşılaştığımız problemler bunlar. Kanuna uygun veya değil, işveren tavrı bu şekil. Hak sahibi olmasınlar diye süresiz sözleşmeler yapılır, yılı dolmadan işçilere mecburi ücretsiz izinler verilir (tazminat hakkı doğmasın diye) bunlar gibi bir dolu şey. Maaşını bankaya yatırıp (hukuken hasız çıkmamak adına) geri çektiren iş veren bile duydum ben.
Çok haklısınız ama emin olun isteyerek olan bi durum değildi.. Özellikle ben hiç yanaşmıyordum.. Eşim babasını kaybettikten 1 hafta sonra öğrendik ki benim sağlık problemlerim de vardı yani çocuğum olmuyordu.. o psikolojiyle ikimiz de aldırmak istemedik.. Eşim özellikle babasını kaybettikten sonra bu çocukla çok ciddi bir bağ kurdu ona bunu yapamazdım...
Çok haklısınız bizim çalıştığımız yere saygımızdan kaynaklı hepsi.. ama bunu sadece biz görüyoruz.. İnşallah sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alırsınızBen de doğum izninde olmama rağmen hala çalışanlardanım, 38.haftadayım, öyle böyle değil evet 7.5 saati doldurup işten çıkıyorum çoğu zaman ama belli donemlerde akşam 7yi buluyor çıkmam neredeyse 12saat çalışıyorum bazı günler... doğumum yakın, sonrasında ne olacak bilemiyorum sonuçta bebeğimi bırakıp işe güce devam etmem yani, aslında yapılan fedakarlıklar sonucu insan kendini bu aşamaya getiriyor ne yazık ki. O yüzden kendinizden çok vermeyin derim en azından alışmasınlar, daha büyük haftalarda daha zor olabiliyor nasıl bir hamilelik geçireceğinizi bilemezsiniz
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah yavrunuzu işte çalışılan yerde tamamen şans meselesi ama ben gördüm ki kimsenin umrunda değilmiş ne hassasiyet ne anlayış...Hayır ya normalde hamilelere bir saygı vardır .Onlar ayakta bekletilmez,canın çektimi diye sorulur yani insan hamileyken daha hassas olduğu için daha özel bir ilgi bekliyor...Bu böyledir bizim toplumda...Bilemiyorum ben yaşamadım şanslıyım sanırım devlette olduğum için .Öğretmen olduğum için yanı yaklaşık 9 da gidip 3 te çıkıyordum.yani 6 saat çalışıyordum.Çok kendimi de yormamayada çalışıyordum .Ama anca 34.haftaya kadar dayandım.12 saat çalışanlara sabır diliyorum gerçekten ...
insanlar vicdansız ya, kimin mecbur olduğunu biliyorlarsa ona daha çok yükleniyorlar.kredisi olana yük daha çok bindirilir mesela itiraz edemez mecbur diye ddüşünüyorlar sanırım. inşallah sizin şirkettekiler vicdanlı insanlardır.Bunları okuyunca daha da çok korkuyorum ki genel müdür eşimin okuduğunu da biliyor. Bu kadar vicdansızlık yapmaz herhalde..yani inşallah...
İşte bunları hepimiz normslleştirip kabul ettiğimiz için aynen devam ediyor. Bizim iş yerimizde 40 saatlik sözleşmemiz vardı imzaladığımız 45 saat çalışma saatine geçince iş yerini mahkemeye verdik ve birkaç ay sonra işyeri eski 40 saat uygulamasına geri döndü.Kağıt üzerindekiyle uygulamadaki aynı olsa keşke. Kadın hasta olduğu halde surat asıyorsun diye azar yemiş, sizce ben hamileyim bu kadardan fazla çalışmam hadi bakalım dese naparlar?İşe iade davası açtın, kazandın, orda o stres altında çalışabilir mi? İsveç’te yaşamadığımız için karşılaştığımız problemler bunlar. Kanuna uygun veya değil, işveren tavrı bu şekil. Hak sahibi olmasınlar diye süresiz sözleşmeler yapılır, yılı dolmadan işçilere mecburi ücretsiz izinler verilir (tazminat hakkı doğmasın diye) bunlar gibi bir dolu şey. Maaşını bankaya yatırıp (hukuken hasız çıkmamak adına) geri çektiren iş veren bile duydum ben.