• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyken çalışmanın zorlukları

Hamile kalana kadar celik gibi bir midesi olan ancak hamile kalinca 18. Haftaya kadar mide bulantisi yuzunden hayati kabusa donen bir insan olarak seni o kadar iyi anliyorum ki.insan hayati boyunca midesinin bulanacagini dusunuyor🙄 sabredeceksin yapacak bir sey yok. Bana soylediklerinde hic inandirici gelmiyordu ama dogru söylemisler Geciyor😁

Öyle bir dilekçe imzalasanız bile bu kanuna aykırıdır. Hamileyken işten çıkarılsa bile işe geri dönme davası açarak döner.
Ayrıca birçok iş yerinde özel sektörde hamileler 7.5 saati doldurunca çıkıyor. Normal hakkı olan bir şeyi istemek neden sivrilmek olsun? Bankalar bile haldır huldur nefessiz çalışırken bu kanuna uyuyor. Kanuna uyumamayı neden normalleştiriyoruz ben anlamıyorum gerçekten.
Kağıt üzerindekiyle uygulamadaki aynı olsa keşke. Kadın hasta olduğu halde surat asıyorsun diye azar yemiş, sizce ben hamileyim bu kadardan fazla çalışmam hadi bakalım dese naparlar?İşe iade davası açtın, kazandın, orda o stres altında çalışabilir mi? İsveç’te yaşamadığımız için karşılaştığımız problemler bunlar. Kanuna uygun veya değil, işveren tavrı bu şekil. Hak sahibi olmasınlar diye süresiz sözleşmeler yapılır, yılı dolmadan işçilere mecburi ücretsiz izinler verilir (tazminat hakkı doğmasın diye) bunlar gibi bir dolu şey. Maaşını bankaya yatırıp (hukuken hasız çıkmamak adına) geri çektiren iş veren bile duydum ben.

Ben de doğum izninde olmama rağmen hala çalışanlardanım, 38.haftadayım, öyle böyle değil evet 7.5 saati doldurup işten çıkıyorum çoğu zaman ama belli donemlerde akşam 7yi buluyor çıkmam neredeyse 12saat çalışıyorum bazı günler... doğumum yakın, sonrasında ne olacak bilemiyorum sonuçta bebeğimi bırakıp işe güce devam etmem yani, aslında yapılan fedakarlıklar sonucu insan kendini bu aşamaya getiriyor ne yazık ki. O yüzden kendinizden çok vermeyin derim en azından alışmasınlar, daha büyük haftalarda daha zor olabiliyor nasıl bir hamilelik geçireceğinizi bilemezsiniz

Hayır ya normalde hamilelere bir saygı vardır .Onlar ayakta bekletilmez,canın çektimi diye sorulur yani insan hamileyken daha hassas olduğu için daha özel bir ilgi bekliyor...Bu böyledir bizim toplumda...Bilemiyorum ben yaşamadım şanslıyım sanırım devlette olduğum için .Öğretmen olduğum için yanı yaklaşık 9 da gidip 3 te çıkıyordum.yani 6 saat çalışıyordum.Çok kendimi de yormamayada çalışıyordum .Ama anca 34.haftaya kadar dayandım.12 saat çalışanlara sabır diliyorum gerçekten ...

bnde üstüne gitmeden sordum ama bilemedim yani doğumu var çalışmaması var 40 var.
Çok haklısınız ama emin olun isteyerek olan bi durum değildi.. Eşim babasını kaybettikten 1 hafta sonra öğrendik ki benim sağlık problemlerim de vardı yani çocuğum olmuyordu.. o psikolojiyle ikimiz de aldırmak istemedik.. Eşim özellikle babasını kaybettikten sonra bu çocukla çok ciddi bir bağ kurdu ona bunu yapamazdım...

Kağıt üzerindekiyle uygulamadaki aynı olsa keşke. Kadın hasta olduğu halde surat asıyorsun diye azar yemiş, sizce ben hamileyim bu kadardan fazla çalışmam hadi bakalım dese naparlar?İşe iade davası açtın, kazandın, orda o stres altında çalışabilir mi? İsveç’te yaşamadığımız için karşılaştığımız problemler bunlar. Kanuna uygun veya değil, işveren tavrı bu şekil. Hak sahibi olmasınlar diye süresiz sözleşmeler yapılır, yılı dolmadan işçilere mecburi ücretsiz izinler verilir (tazminat hakkı doğmasın diye) bunlar gibi bir dolu şey. Maaşını bankaya yatırıp (hukuken hasız çıkmamak adına) geri çektiren iş veren bile duydum ben.
Bunları okuyunca daha da çok korkuyorum ki genel müdür eşimin okuduğunu da biliyor. Bu kadar vicdansızlık yapmaz herhalde..yani inşallah...

Çok haklısınız ama emin olun isteyerek olan bi durum değildi.. Özellikle ben hiç yanaşmıyordum.. Eşim babasını kaybettikten 1 hafta sonra öğrendik ki benim sağlık problemlerim de vardı yani çocuğum olmuyordu.. o psikolojiyle ikimiz de aldırmak istemedik.. Eşim özellikle babasını kaybettikten sonra bu çocukla çok ciddi bir bağ kurdu ona bunu yapamazdım...

Ben de doğum izninde olmama rağmen hala çalışanlardanım, 38.haftadayım, öyle böyle değil evet 7.5 saati doldurup işten çıkıyorum çoğu zaman ama belli donemlerde akşam 7yi buluyor çıkmam neredeyse 12saat çalışıyorum bazı günler... doğumum yakın, sonrasında ne olacak bilemiyorum sonuçta bebeğimi bırakıp işe güce devam etmem yani, aslında yapılan fedakarlıklar sonucu insan kendini bu aşamaya getiriyor ne yazık ki. O yüzden kendinizden çok vermeyin derim en azından alışmasınlar, daha büyük haftalarda daha zor olabiliyor nasıl bir hamilelik geçireceğinizi bilemezsiniz
Çok haklısınız bizim çalıştığımız yere saygımızdan kaynaklı hepsi.. ama bunu sadece biz görüyoruz.. İnşallah sağlıkla sıhhatle bebeğinizi kucağınıza alırsınız :dua:

Hayır ya normalde hamilelere bir saygı vardır .Onlar ayakta bekletilmez,canın çektimi diye sorulur yani insan hamileyken daha hassas olduğu için daha özel bir ilgi bekliyor...Bu böyledir bizim toplumda...Bilemiyorum ben yaşamadım şanslıyım sanırım devlette olduğum için .Öğretmen olduğum için yanı yaklaşık 9 da gidip 3 te çıkıyordum.yani 6 saat çalışıyordum.Çok kendimi de yormamayada çalışıyordum .Ama anca 34.haftaya kadar dayandım.12 saat çalışanlara sabır diliyorum gerçekten ...
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah yavrunuzu :dua: işte çalışılan yerde tamamen şans meselesi ama ben gördüm ki kimsenin umrunda değilmiş ne hassasiyet ne anlayış...

Bunları okuyunca daha da çok korkuyorum ki genel müdür eşimin okuduğunu da biliyor. Bu kadar vicdansızlık yapmaz herhalde..yani inşallah...
insanlar vicdansız ya, kimin mecbur olduğunu biliyorlarsa ona daha çok yükleniyorlar.kredisi olana yük daha çok bindirilir mesela itiraz edemez mecbur diye ddüşünüyorlar sanırım. inşallah sizin şirkettekiler vicdanlı insanlardır.

İşte bunları hepimiz normslleştirip kabul ettiğimiz için aynen devam ediyor. Bizim iş yerimizde 40 saatlik sözleşmemiz vardı imzaladığımız 45 saat çalışma saatine geçince iş yerini mahkemeye verdik ve birkaç ay sonra işyeri eski 40 saat uygulamasına geri döndü.
Tanıdıklarımın çalıştığı yerlerde muhalif dediğimiz sendikalaşma gidildi ve yüzde 25 zam yaptılar birkaç ay sonra.
Artık şikayet mekanizmaları çok gelişti bir telefonla bir maille iş müfettişi yollayıp bu tarz iş yerlerine çok da güzel cezalar yazıyorlar (zaten devlete para lazım. Ayrıca Cimer şikayetlerini de isminizi gizleyerek yapabiliyorsunuz).
Yani biz bu uygulamaları kabul edip normalleştirdikçe aynen devam ediyor öncelikle biz haklarımızı bilip savunmalıyız ki değişime yönelik adımlar atılsın.

Back