- Konu Sahibi littlestrawberry
Çok teşekkür ederim, aynı güzel temennilerle, inşallah siz de yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınızSağlıkla, mutlulukla, huzurla geçsin süreciniz ve sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu dilerim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok teşekkür ederim, aynı güzel temennilerle, inşallah siz de yavrunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınızSağlıkla, mutlulukla, huzurla geçsin süreciniz ve sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu dilerim
Öyle bir dilekçe imzalasanız bile bu kanuna aykırıdır. Hamileyken işten çıkarılsa bile işe geri dönme davası açarak döner.Teoride öyledir fakat pratikte her duruma kılıf bulabiliyorlar. (Örneğin sözleşmelere eklenen ‘gerekli durumlarda işçi belirtilen saatlerden fazla çalıştırılabilir ve bunun için ek ücret talep etmemeyi kabul eder’ tarzı şeyler) Normal şartlarda yapılan şey açıkça mobbing mesela. Bahsettiğiniz şekilde tabiri caizse sivrilmek demek, başka bir bahane ile konu sahibini işsiz bırakacaktır.
Doğuma kadar olan süreçle doğum sonrası izin durumlarını pozitif etkilemesi açısından daha az göze batan, sevimli çözümler iki tarafı da mutlu eder. İşsiz kalması durumunda iş bulması şu an zor, hamile insana iş vermek istemiyorlar hatta yeni evlisin çocuk düşünürsün diyenler bile var.
O kadar haklısınız ki.. işten ayrılan arkadaşlarıma derdim çok yüz verdiniz tepenize çıktılar bak şimdi hiç kıymetiniz yok diye.. fark etmeden aynısını yapmışım galiba.. Şu bulantılarım bi geçsin kimseye eyvallahım olmaz şu saatten sonra.. Ben burda çalışmayı seviyordum, işimi seviyordum elimden geldiğince de iyi yapmaya çalışıyorum işimi ama bu muameleyi kesinlikle haketmedim!! cumartesi çalışmıyoruz 7.5 saat yine de geçerli mi ?Öncelikle hayırlı olsun hamileliğiniz, sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.
Ben tam da sizin gibiyim. Aman başkasına işim kalmasın, aman başkası benim yüzümden mutsuz olmasın, başkası hep başkası... Ben insan kaynaklarıyım. Başka görev tanımlarını barındıran işler de yaptım. 2 tane de gebelik süreci geçirdim çalışırken. Ne oldu biliyor musun? Hiç kimse ama hiç kimsenin umurunda değilsin. İşlerini yaptığın sürece seni sevecekler. Bu yüzden ; umursama.
İşini yap. Günde 7,5 saatten başka çalışma. Hakkın.
Seni işten çıkaramazlar.
Fazla mesai yaptıramazlar.
Mobbing mi düşünüyorsun söyle bunu. İnan bana, sen sana yapılanlara fırsat verdikçe hep daha fazlasını yapacaklar.
Seni işten çıkaracaklar diye korkma sakın. Çıkarmayacaklar bunu bildikleri için üzerine geliyorlar, sen git diye.
Biliyorlar da rahatsız olduğumu elimde olmadığını.. ama onlara göre çok nazlıymışım, çok renksizmişim, enerjilerini sömürüyormuşum.. Kendimi tanımasam kendimden şüphe edeceğim.. İnsan her gün mutlu olamaz ki, bazen moralin bozuk olur bazen çok neşeli olursun ki o normal zamanlarda... şu an zaten normal hissetmiyorum bunu da açıkça dile getiriyorum ama burda soytarı gibi sürekli gülüp, millete enerji saçıp dediğiniz gibi mutluluk maskesiyle gezmek gerekiyor sanırım..Yükünüzün güldüğü bir fotoğrafınızı maske yaptırın. Is arkadaşlarınız varken takarsiniz :)
Müdür hadi gıcıklığına böyle yapıyor , İş arkadaşlarınız neden konuşuyor ?
Benimle birlikte başka bir hamile daha var şirkette. 2 hafta var aramızda. Onunki rahat geçiyor hiçbir sorunu yok ayrıca onun müdürü de anlayışlı.. benim de şansıma işte.. Müdürüm bitmeden genel müdür başlıyor.. şimdi gel de bu adamın yüzüne gül.. ben de yapmacık olduğum zaman yüzümden akar hiç saklayamam ama bundan sonra kendisine içten nasıl gülünmez mecburiyetten nasıl gülünür doğuma kadar her gün görecek.özel sektörden gereçkten bu anlamda nefret ediyorum köle sanıyorlar bizleri, gerçi bana zorluk çıkarmadı patronum gayet olgunlukla karşıladı gebeliğimi ve kötü davranmıyor lakin izin almak konusunda kesinlikle katılıyorum, bi de iş çıkış saatleri maalesef esnek uzuyor.
seninkilere gelince, seninle böyle konuşmaya hakları yok, resmen psikolojik baskı yapıyorlar,
Benimle birlikte başka bir hamile daha var şirkette. 2 hafta var aramızda. Onunki rahat geçiyor hiçbir sorunu yok ayrıca onun müdürü de anlayışlı.. başka bir arkadaşımızın da eşi hamile onunla da ben aynı zamanlardayız. o eşini annesinin yanına göndermiş bir şey yiyip içemiyor diye.. geçen karşılaştık çalışırken bu mide bulantılarıyla uğraşmak o kadar zor ki dedim.. yani benim eşim çalışmadığı için anneme gönderdim çalışsaydı düşünemiyorum Allah sana kolaylık versin dedi.. benim de şansıma işte.. Müdürüm bitmeden genel müdür başlıyor.. şimdi gel de bu adamın yüzüne gül.. ben de yapmacık olduğum zaman yüzümden akar hiç saklayamam ama bundan sonra kendisine içten nasıl gülünmez mecburiyetten nasıl gülünür doğuma kadar her gün görecek.
Ben olmayınca burda zaten hep cingar kopuyor.. Hastaneye gidiyorum yerime müdürüm geçiyor üstüne vazife olmayan ne kadar iş varsa yapıyor ve düzenimi değiştiriyor. Geliyorum her şeyin yerini yeniden değiştiriyorum. Geçen" Sürekli sen burdaymışsın gibi düzen kuramazsın sen olmayınca ben geçiyorum buraya". diye çemkirmişti bana. Ama kendi düzenim olmazsa da benimseyemiyorum yaptığım işi sanki başkasının işini yapıyormuşum gibi geliyor. Hem bana sorun çıkarıyor hem diğer arkadaşlarıma çünkü kendi işiyle beraber benimkini de yürütmek zorunda, onun stresini tüm şirket yaşıyor. Herkes anlıyor ki ben yokum... Genel müdür de müdüre güveniyor iş konusunda nasılsa o yapar diye.. bana açık açık dedi bakarız başımızın çaresine bir şekilde sen olmazsan dedi... Benim o kadar da önemli olmadığımı düşünüyor yani..Genel müdür mü ne zımbırtısı senin işin zor öğrenilen bir iş ise ne kolay seni. Gözden çıkarmayı göze alıyor.bi de bunun doğum versiyonu var.oraya ne müdür ne eleman dayanır.erkekler de göğüsleyemez diyorum.senlik olmasan bile illa orada cıngar çıkacak gibi.
Beklemeyin sakın 3 ay doktordan kağıt alıp bildirin şirketinize izin almanızda sorun olmasın kontroller için :)kızlar konudan alakasız ama hamile olduğumu iş yerime ne zaman bildirmeliyim sizce 3 ay geçsin diye düşünüyorum ama yanlış mıdır
İzin almam gerekmiyor cumartesi ye alıyorum kontrollerimiBeklemeyin sakın 3 ay doktordan kağıt alıp bildirin şirketinize izin almanızda sorun olmasın kontroller için :)