Hamileyken çalışmanın zorlukları

Valla konunuzu okuyunca benim patronumdan Allah razı olsun dedim benim de ilk aylar çok sıkıntılıydı devamlı izin alamasam da çok kötü olduğumda kendi dayanamayıp gönderirdi beni bir ara geçti şimdi tekrar başladı bulantılarım kusmam vs ama yine anlayışlı sağolsun

Sizin de Allah yardımcınız olsun el işi olunca öyle oluyor inşallah bir an önce atlatırsınız bu günleri..

Öncelikle hayırlı olsun hamileliğiniz, sağlıcakla kucağınıza alın inşallah.
Ben tam da sizin gibiyim. Aman başkasına işim kalmasın, aman başkası benim yüzümden mutsuz olmasın, başkası hep başkası... Ben insan kaynaklarıyım. Başka görev tanımlarını barındıran işler de yaptım. 2 tane de gebelik süreci geçirdim çalışırken. Ne oldu biliyor musun? Hiç kimse ama hiç kimsenin umurunda değilsin. İşlerini yaptığın sürece seni sevecekler. Bu yüzden ; umursama.
İşini yap. Günde 7,5 saatten başka çalışma. Hakkın.
Seni işten çıkaramazlar.
Fazla mesai yaptıramazlar.
Mobbing mi düşünüyorsun söyle bunu. İnan bana, sen sana yapılanlara fırsat verdikçe hep daha fazlasını yapacaklar.
Seni işten çıkaracaklar diye korkma sakın. Çıkarmayacaklar bunu bildikleri için üzerine geliyorlar, sen git diye.

Hamilelikte çalışmak zor, ama biz bunların üstesinden gelebilecek kadar güçlüyüz.Kimsenin sizi yıldırmasına izin vermeyin herkesin hamilelik süreci aynı olmaz ben toplasan 3 defa kusmuşum dur.Oda midemi üşüttüm zannetmiştim ama hamileymiş im :). Zamanla koku hassasiyetiniz olacak belki bulantınıza iyi gelecek bir şeyler bulmayı deneyebilirsiniz. Elin işi hiçbir zaman bitmez kendinizi o kadar kasmayın, umursamayın söylediklerini :)

Şu an hamileliğin en sıkıntılı zamanlarını yaşıyorsunuz. Yaşamayan bilmiyor, yaşayan çok çabuk unutuyor ne yazık ki.. 10 haftalık olmuş bebeğiniz, bu bulantılı, hasta hissettiğiniz zamanlar 2-3 haftaya biter. İdare etmeye çalışın, azıcık sıkın dişinizi. Çünkü belli ki laf anlatmanız mümkün değil bu insanlara.

Öyle bir dilekçe imzalasanız bile bu kanuna aykırıdır. Hamileyken işten çıkarılsa bile işe geri dönme davası açarak döner.
Ayrıca birçok iş yerinde özel sektörde hamileler 7.5 saati doldurunca çıkıyor. Normal hakkı olan bir şeyi istemek neden sivrilmek olsun? Bankalar bile haldır huldur nefessiz çalışırken bu kanuna uyuyor. Kanuna uyumamayı neden normalleştiriyoruz ben anlamıyorum gerçekten.

O kadar haklısınız ki.. işten ayrılan arkadaşlarıma derdim çok yüz verdiniz tepenize çıktılar bak şimdi hiç kıymetiniz yok diye.. fark etmeden aynısını yapmışım galiba.. Şu bulantılarım bi geçsin kimseye eyvallahım olmaz şu saatten sonra.. Ben burda çalışmayı seviyordum, işimi seviyordum elimden geldiğince de iyi yapmaya çalışıyorum işimi ama bu muameleyi kesinlikle haketmedim!! cumartesi çalışmıyoruz 7.5 saat yine de geçerli mi ?

Üçüncü ayın sonunda rahatlamaya başlarsınız. 4, 5 , 6 . Aylar genellikle risk yoksa rahat geçer , altın aylar diye anılır hatta.

Biraz daha sabit. Duymamaya çalışın.

Tuzlu ayran ve çubuk mide bulantilarima iyi geliyordu. Size iyi gelen bir yiyeceği elinizin altında tutun.

Eşiniz kiymetinizi bilsin , okuması için elinizden geleni yapıyorsunuz.

Yükünüzün güldüğü bir fotoğrafınızı maske yaptırın. Is arkadaşlarınız varken takarsiniz :)

Müdür hadi gıcıklığına böyle yapıyor , İş arkadaşlarınız neden konuşuyor ?

Biliyorlar da rahatsız olduğumu elimde olmadığını.. ama onlara göre çok nazlıymışım, çok renksizmişim, enerjilerini sömürüyormuşum.. Kendimi tanımasam kendimden şüphe edeceğim.. İnsan her gün mutlu olamaz ki, bazen moralin bozuk olur bazen çok neşeli olursun ki o normal zamanlarda... şu an zaten normal hissetmiyorum bunu da açıkça dile getiriyorum ama burda soytarı gibi sürekli gülüp, millete enerji saçıp dediğiniz gibi mutluluk maskesiyle gezmek gerekiyor sanırım..

özel sektörden gereçkten bu anlamda nefret ediyorum köle sanıyorlar bizleri, gerçi bana zorluk çıkarmadı patronum gayet olgunlukla karşıladı gebeliğimi ve kötü davranmıyor lakin izin almak konusunda kesinlikle katılıyorum, bi de iş çıkış saatleri maalesef esnek uzuyor.
seninkilere gelince, seninle böyle konuşmaya hakları yok, resmen psikolojik baskı yapıyorlar,

kızlar konudan alakasız ama hamile olduğumu iş yerime ne zaman bildirmeliyim sizce 3 ay geçsin diye düşünüyorum ama yanlış mıdır

Hamilelik her kişide farklı etkileri oluyor. Malesef bazı kadınlar aşırı bulantı aşırı halsizlik gibi sıkıntılar çekiyorlar . Zaten hormonlarınızdan dolayı moraliniz bozulmaya müsait size yapılan büyük haksızlık. Mobing .
bu devirde iş bulmakta zor. Eşiniz de çalışmıyor madem takmamaya Çalışın söylenenleri. Vicdansızlar
Dayanmaya çalışın. Çocuğunuzu sağlıkla kucağınıza alırsınız umarım herşey yoluna girer.
kendinizi güçlü hissetmeye çalışın. Sizi üzmelerine izin vermeyin.

Benimle birlikte başka bir hamile daha var şirkette. 2 hafta var aramızda. Onunki rahat geçiyor hiçbir sorunu yok ayrıca onun müdürü de anlayışlı.. benim de şansıma işte.. Müdürüm bitmeden genel müdür başlıyor.. şimdi gel de bu adamın yüzüne gül.. ben de yapmacık olduğum zaman yüzümden akar hiç saklayamam ama bundan sonra kendisine içten nasıl gülünmez mecburiyetten nasıl gülünür doğuma kadar her gün görecek.

Genel müdür mü ne zımbırtısı senin işin zor öğrenilen bir iş ise ne kolay seni. Gözden çıkarmayı göze alıyor.bi de bunun doğum versiyonu var.oraya ne müdür ne eleman dayanır.erkekler de göğüsleyemez diyorum.senlik olmasan bile illa orada cıngar çıkacak gibi.

Ben olmayınca burda zaten hep cingar kopuyor.. Hastaneye gidiyorum yerime müdürüm geçiyor üstüne vazife olmayan ne kadar iş varsa yapıyor ve düzenimi değiştiriyor. Geliyorum her şeyin yerini yeniden değiştiriyorum. Geçen" Sürekli sen burdaymışsın gibi düzen kuramazsın sen olmayınca ben geçiyorum buraya". diye çemkirmişti bana. Ama kendi düzenim olmazsa da benimseyemiyorum yaptığım işi sanki başkasının işini yapıyormuşum gibi geliyor. Hem bana sorun çıkarıyor hem diğer arkadaşlarıma çünkü kendi işiyle beraber benimkini de yürütmek zorunda, onun stresini tüm şirket yaşıyor. Herkes anlıyor ki ben yokum... Genel müdür de müdüre güveniyor iş konusunda nasılsa o yapar diye.. bana açık açık dedi bakarız başımızın çaresine bir şekilde sen olmazsan dedi... Benim o kadar da önemli olmadığımı düşünüyor yani..

En büyük hata'Da eşiniz çalışmadan çocuk yapmak neye nasıl güveniyorsunuz bunları hiç düşünmediiz mi anlam vermedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…