Hamileyim ve eşin topla eşyalarını git dedi

Siz ev hanımısınız galiba , konu sahibi dışarda da çalışıyor.

Cümleleriniz bile o kadar ataerkil ki.Erkek için hep "yardım eder" yazmışsınız.Bu işler kadının asıl işi , erkekler de "yardım eder".Polemik diye yazmadım , kadın da erkek de dışarıda çalışıyorsa yardım değil iş bölümü olmalı.Bu zihniyet değişmediği sürece erkekler kadınları ev işi yüzünden daha çok darlar.

Masaya hazırlayıp kurması da yardım etmek değil mi
?
Kadının ütü yapması da eşine yardım değil mi ?
Siz eşinizle iş bölümü yapıyorsanız zaten konu sahibiyle aynı şartlarda olmadığınızdan kıyasa gerek yok çünkü aşağıda eklediklerimi okursanız adamın elini pek bir işe sürmediği gayet açık.
Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim

Çalışan kadınlar istiyoruz ki eşşek gibi çalışıp yorulup geldiğimizde evin işini de tek başımıza yapmayalım

İstiyoruz ki eşleri kadar çalışıp kazanıp o göbeğini kanepeye yayıp 'yorgunum' deme lüksüne sahipken biz yemek derdine düşmeyelim

Erkek gripken götünü kaldırmazken , biz kadınlar 2 can taşırken halsiz ve bulantımız varken iş yapalım diye gözümüze bakılmasın

İstiyoruz ki EŞİT bi şekilde yaşanılsun. Kocalara eş olalım yoldaş olalım sevgili olalım. Anneleri değil hizmetçileri hiç değil.

İstiyoruz ki her türlü bok sırf KADINIZ diye üstümüze yıkılmasın

İstiyoruz ki elimizde olmayan bi seçim yüzünden hayatımız boyunca hizmet etmek zorunda kalmayalım, aşağılanmayalım , ayıplanmayalım

İstiyoruz ki sizin gibi insanın ütüsüz gömleğine takacak kadar boş insanlar gelip burda hamile kadınlara saygısızlık edemesin.

Sizin gibiler bi tükensin de rahat edelim, istiyoruz istiyoruz da olmuyor maalesef

Bakın erkek yardım eder demiyorum
Kadının evinde yaptIgu iş de erkeğe yardımdır
Ben hayatın ortaklaşa olduğundan bahsediyorum
Ben de çalışıyorum eşimle beraber yaparız her işi

Ama eşim gömleğimi ütüler misin dediğimde hamileyim ütüleyemem demem
Bir gömlek ütülemek ele yapışmaz
Ben konu sahibinin nazlı olduğunu düşünüyorum
8 haftada hamile moduna girmesi garip

Ne kadar anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız yazdıklarımı
Ben hayatın müşterek olduğundan bahsediyorum
Ben de calısıyorum her işe yetisemıyorum
Eşim her koşulda destek
Ütüsüz gömleğe takmak boşluk değil ayrıca
İnsanın kendine ve çevresine saygısıdır düzgün temiz giyinmek
Bir gömlek ütülemeyin hamilelik arkasına sığınılması çok komik sadece
Adam istemiş
Ne olur ütülese
Kocası da başka bir işe el atar ne olacak yani
Ben hamileuim diye Naz’a çekmek komik ve abartı

Kadının keyfi istemedi tamam ...hayır demeye yorgunum demeye hakkı yok mu adam oturmuş tv izliyor keyfi gıcır ben de gidicem ütü yapcam sırf o emretti inat etti diye işe yetişme stresim varken ?!!hayatta yapmam siz saçınızı süpürge etmeye devam... umarım kıymetiniz bilinir... ben melek olsa adam yapmazdım hamile olsam da olmasam da sonuçta önceki gece uyarmışım kendi sorumluluğu artık.

Bazı hamilelikler çok zor geçer benim 8 hafta hamileliğim oldu hastanede geçti hep kardeşiminde 6 ayı serumla geçti herkes bir değil konu sahibi çok Yorgun’um diyorsa öyledir kadıncağızın eşi de yardımdan uzak hödüğün biri kendi hayatınızla niye karşılaştırıyorsunuz ki

Hanımefendi siz hayat müşterek ama ütüyü yapıversin, hayat müşterek ama erkek yatsın , hayat müşterek ama bizim hasta olmaya hakkımız yok ölsek gitsek eşimiz ütüsüz göndermeyelim. Size hayat lafta müşterek hani uygulaması ?

Ben kendimi kötü hissederken, midem ağzımdayken gömleğim ütüsüz diye ayaklarının üstünde tepinin kocayı ne yapayım? Ne zaman yardım edecek bu adam, hamileyken de merhamet gösterip kendi işini yapamayacaksa ne zaman yapacak? ölümcül hastalıkta mı?

Allah aşkınıza sıkılmadınız mu sizde? Erkekler çocukmuş gibi bakalım çorabını kadar ütüleyelim yedirmedim içirelim temizliğini yapalım e bi de yetmez yorulup somurtmayalım da yoksa başkasıyla aldatır bizi biz sebep olmuş oluruz mazallah!! !

Tüm işi biz yapalım sonra çalışıp onun kadar para da kazanalım ama paramız hakkında konuşmamız bile ukalalık olsun. Her işi biz yapalım sonra 'koca' larımız üzerimizde hak sahibi olsun. Nereye gideceğimize ne yapacağımıza izin verme yetkisini kendisinde hissetsin. Bu mantıksızlığı nasıl destekliyorsunuz? Nasıl tahammül ediyorsunuz ya, insanlığımızın farkında olun, bunu tüm bu platformda erkeklere bakmayı görev edinen kendini perişan eden kadınlara söylüyorum artık. Yaşayacağınız başka bir hayat yok, bakıcılık yapmayı bırakın artık erkekler ne çocuktur ne de muhtaç! !!

Not: son paragraf size yazılmadı hanımefendi bu konuda o kadar çok şey okudum ki artık arkası gelince yazdım, tamamen üstünüze alınmayın ama birazını alabilirsiniz.

Canım ya çok üzüldüm

Ağzınıza,yüreğinize sağlık. Hem hayat müşterek diyorlar hem eşim yardım eder diyorlar. Tezatliga bak. Yardım örneği de masayı kurmak ve kaldırmak. Bari salata yapsa:)

Beni tanımadan benim hakkımda bu kadar sert yorum yapmanız çok enteresan
Ben erkekleri çocuk ya da muhtaç olarak zaten görmüyorum
Ben de hamileyim Bugün yemekleri eşim yaptı
Ne alakası var dediklerinizle anlamadım
Ben sadece eşi istiyorsa bir gömleği ütülemenın çok zor olmadığını vurguluyorum ancak hala anlamak istemiyorsunuz

Hanımefendi,ısrarla konuyu hamilelik olarak düşünüyorsunuz ama değil.Konu sahibi hamile olmamış olsa bile bu eşini haklı kılmıyor,çünkü adam HİÇBİR ŞEY YAPMIYORMUŞ,ev işi için SORUMLULUK ALMIYORMUŞ.

Belki bu şekilde görürsünüz.

Eşim her koşulda destek
Ben de hamileyim Bugün yemekleri eşim yaptı
Ne alakası var dediklerinizle anlamadım
Bakın ne güzel söylemişsiniz sizin eşiniz size her koşulda destek oluyormuş biz zaten böyle bir durumda ütü yapmam diye tutturun demiyoruz ki. Tabi ki biri yemek yaparsa biri ütü yapar diğeri temizlik yapar vs. Bu durumda sağlık el verdiğince herkes elinden geleni yapar.
Neden konu sahibini ısrarla kendinizle ya da eşi yardımsever olan kadınlarla kıyasladığınızı anlayamasam da aşağıdaki mesajı okursanız, tabiri caizse elma ile armudu kıyasladığınızı anlatabilmiş olacağım sanırım. (Sizin için kırmızıyla bile gösterdim )
Çünkü sizin eşiniz size destek olurken konu sahibinin eşi, riskli hamileliğine rağmen bütün bir evi temizlerken de yardım etmemiş. Bizim tepkimiz karısının yapmayacağını akşamdan beri bildiği halde ütüye el sürmeyip hala tv seyretmekle meşgul olarak bu senin vazifen diyen eşlere yani.

Ben sadece eşi istiyorsa bir gömleği ütülemenın çok zor olmadığını vurguluyorum ancak hala anlamak istemiyorsunuz
Bir gömlek ütülemek ele yapışmaz
Kocası da başka bir işe el atar ne olacak yani
Biz de aynı sizin dediğiniz gibi; karısı yorgunken akşamdan sen yapıver diyerek kocasının "kendi" giyeceği gömleği ütülemesini istemiş, adam bir gömleği ütülese eline yapışmaz, ne olacak yani karısı da bütün evi çekip çeviriyor diyoruz.

Poşete kusa kusa araba kullanmanız çok mu doğru bir örnek de bunu çekinmeden , övünerek yazmışsınız . Hem kendinizin hem bebeğinizin hem de başka insanların hayatlarını riske atmışsınız hanımefendi .

Diğer konuya gelince , önce kadın artık kendisinin yapamayacağını söyleyip ütüyü sen yap demiş . Yani kocası ne olurdu kırmasaydı karısını da kendi gömleğini ütüleseydi . Belki kadın da akşam yemek yapardı kocasına

+1000

Okurken çıldırdım valla eşin karşımda olsa ümüğünü sıkardım heralde. Bir gebe olarak senin durumunu o kadar iyi anlıyorum ki. Şu sıralar canın hep uyumak ister vücudunda. En korumasız olduğun dönemdesin. Üşürsün, acıkırsınn, uyursun, tansiyonun düşer ayağa kalkacak güç bile bulamazsın kendinde. Senin kocan olacak o ayıda (kusura bakma lütfen) senin halinden anlayacağına bide sana ütü muhabbeti mi yapıyor? Deseydin ben keyfimden mi böyleyim? Karnımda senin çocuğunu taşıyorum diye!!! Sakın yanlış anlama kıyaslama yapmak değil niyetim. Ben eşime hödük derdim seninki benimkinden hödük. 10 haftalık hamileyim. Evde kalkıp kendime bile yemek hazırlayamıyorum. Adam ağzını açıp tek kelime etmiyor ya Allah razı olsun. Bacım allah senin kocana hidayet versin. Seninde yardımcın olsun. Sen yinede çok streslenmemeye çalış. Karnındaki sabiye yazık

İşe giderken araçta kusasım gelirse ne yapacağım söyler misin ?
Üstüme mi kusayım arabaya mi ?

İşe giderken araçta kusasım gelirse ne yapacağım söyler misin ?
Üstüme mi kusayım arabaya mi ?
Birden fazla kez olmuş demek ki kötü olduğunuzu bildiğiniz halde araç kullanmışsınız . Toplu taşımayla gidebilirdiniz . Başka çözümlerde bulabilirdiniz eğer isteseydiniz . Yaptığınız doğru değil ve matah birşeymiş gibi anlatıyorsunuz ben buna itiraz ettim . Ben yaptım sen de yap mantığınıza itirazım .

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…