- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.446
- 158
- Konu Sahibi esereklikoala
-
Siz ev hanımısınız galiba , konu sahibi dışarda da çalışıyor.Yazının tamamını okumadım da daha 8 haftalık hamilesin
Bana çok nazlısın gibi geldi
Ben de hamileyim 18 haftalık demin tüm evi sildim
Benim eşim de gömlek giyer iş için dolabında gömleklerini hep hazır ütülü tutarım
Eşinin tavrı yanlış ama senin da daha 8 hastalıkken hamileyim Tribine girmen yanlış
Cümleleriniz bile o kadar ataerkil ki.Erkek için hep "yardım eder" yazmışsınız.Bu işler kadının asıl işi , erkekler de "yardım eder".Polemik diye yazmadım , kadın da erkek de dışarıda çalışıyorsa yardım değil iş bölümü olmalı.Bu zihniyet değişmediği sürece erkekler kadınları ev işi yüzünden daha çok darlar.Evet 15 senedir çalışıyorum ayrıca işe gitmek için
100 km araç kullanıyorum
Bu 8 haftalıkken de böyleydi 8 aylıkken de böyle olacak
Araba kullanırken poşete kusa kusa gidip geldiğim çok oldu
8 haftalık hamilelikte böyle moda girerse 8 aylıkken ne yapacak
Ben erkeklerin kölesi olalım demiyorum zaten
Pamuğa da saralım demiyorum
Hayat müşterek evet
Benim eşim bana her konuda yardımcıdır zaten ama ben kadınların
Yapmak zorunda değilsin köle misin yapma eşi ayağı Yok mu gibi eşleri için kullandıkları kelimelere kızıyorum
Bahsedilen kişi hayat arkadaşı
O onun gömleklerini hazır eder
Kocası da belki akşam ona masaj yapar
Masayı toplamaya yardım eder
Ne var bunda
Çalışan kadınlar istiyor ki
Hiçbirşeye elimizi sürmeyelim
Siz eşinizle iş bölümü yapıyorsanız zaten konu sahibiyle aynı şartlarda olmadığınızdan kıyasa gerek yok çünkü aşağıda eklediklerimi okursanız adamın elini pek bir işe sürmediği gayet açık.Masaya hazırlayıp kurması da yardım etmek değil mi
?
Kadının ütü yapması da eşine yardım değil mi ?
Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim
Yok son 3 haftadır kanama alanım oluştuğu için doktor ağır iş yapma yat dinlen demesine ragmen bütün evi tek başıma temzileyip annesinden babannesine dedesine kısacası tüm ailesine varana kadar yemeğe alıp hizmet ettim sızlansam o zaman sızlanırım görünmüyor hiç. Son 3 gündür baş ağrım hiç durmadı ilaç içmedim sadece üç gündür kötüyüm diyorum.
Evet 15 senedir çalışıyorum ayrıca işe gitmek için
100 km araç kullanıyorum
Hayat müşterek evet
Yapmak zorunda değilsin köle misin yapma eşi ayağı Yok mu gibi eşleri için kullandıkları kelimelere kızıyorum
Ne var bunda
Ev hanımı değilim benSiz ev hanımısınız galiba , konu sahibi dışarda da çalışıyor.
Bakın erkek yardım eder demiyorumCümleleriniz bile o kadar ataerkil ki.Erkek için hep "yardım eder" yazmışsınız.Bu işler kadının asıl işi , erkekler de "yardım eder".Polemik diye yazmadım , kadın da erkek de dışarıda çalışıyorsa yardım değil iş bölümü olmalı.Bu zihniyet değişmediği sürece erkekler kadınları ev işi yüzünden daha çok darlar.
Ne kadar anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız yazdıklarımıÇalışan kadınlar istiyoruz ki eşşek gibi çalışıp yorulup geldiğimizde evin işini de tek başımıza yapmayalım
İstiyoruz ki eşleri kadar çalışıp kazanıp o göbeğini kanepeye yayıp 'yorgunum' deme lüksüne sahipken biz yemek derdine düşmeyelim
Erkek gripken götünü kaldırmazken , biz kadınlar 2 can taşırken halsiz ve bulantımız varken iş yapalım diye gözümüze bakılmasın
İstiyoruz ki EŞİT bi şekilde yaşanılsun. Kocalara eş olalım yoldaş olalım sevgili olalım. Anneleri değil hizmetçileri hiç değil.
İstiyoruz ki her türlü bok sırf KADINIZ diye üstümüze yıkılmasın
İstiyoruz ki elimizde olmayan bi seçim yüzünden hayatımız boyunca hizmet etmek zorunda kalmayalım, aşağılanmayalım , ayıplanmayalım
İstiyoruz ki sizin gibi insanın ütüsüz gömleğine takacak kadar boş insanlar gelip burda hamile kadınlara saygısızlık edemesin.
Sizin gibiler bi tükensin de rahat edelim, istiyoruz istiyoruz da olmuyor maalesef
Bazı hamilelikler çok zor geçer benim 8 hafta hamileliğim oldu hastanede geçti hep kardeşiminde 6 ayı serumla geçti herkes bir değil konu sahibi çok Yorgun’um diyorsa öyledir kadıncağızın eşi de yardımdan uzak hödüğün biri kendi hayatınızla niye karşılaştırıyorsunuz kiBakın erkek yardım eder demiyorum
Kadının evinde yaptIgu iş de erkeğe yardımdır
Ben hayatın ortaklaşa olduğundan bahsediyorum
Ben de çalışıyorum eşimle beraber yaparız her işi
Ama eşim gömleğimi ütüler misin dediğimde hamileyim ütüleyemem demem
Bir gömlek ütülemek ele yapışmaz
Ben konu sahibinin nazlı olduğunu düşünüyorum
8 haftada hamile moduna girmesi garip
Ne kadar anlamak istediğiniz gibi anlamışsınız yazdıklarımı
Ben hayatın müşterek olduğundan bahsediyorum
Ben de calısıyorum her işe yetisemıyorum
Eşim her koşulda destek
Ütüsüz gömleğe takmak boşluk değil ayrıca
İnsanın kendine ve çevresine saygısıdır düzgün temiz giyinmek
Bir gömlek ütülemeyin hamilelik arkasına sığınılması çok komik sadece
Adam istemiş
Ne olur ütülese
Kocası da başka bir işe el atar ne olacak yani
Ben hamileuim diye Naz’a çekmek komik ve abartı
Canım ya çok üzüldümMerhaba,
Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.
Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.
Herkese teşekkürler. Güncelleme 22. sayfada
Ağzınıza,yüreğinize sağlık. Hem hayat müşterek diyorlar hem eşim yardım eder diyorlar. Tezatliga bak. Yardım örneği de masayı kurmak ve kaldırmak. Bari salata yapsa:)Çalışan kadınlar istiyoruz ki eşşek gibi çalışıp yorulup geldiğimizde evin işini de tek başımıza yapmayalım
İstiyoruz ki eşleri kadar çalışıp kazanıp o göbeğini kanepeye yayıp 'yorgunum' deme lüksüne sahipken biz yemek derdine düşmeyelim
Erkek gripken götünü kaldırmazken , biz kadınlar 2 can taşırken halsiz ve bulantımız varken iş yapalım diye gözümüze bakılmasın
İstiyoruz ki EŞİT bi şekilde yaşanılsun. Kocalara eş olalım yoldaş olalım sevgili olalım. Anneleri değil hizmetçileri hiç değil.
İstiyoruz ki elimizde olmayan bi seçim yüzünden hayatımız boyunca hizmet etmek zorunda kalmayalım, aşağılanmayalım , ayıplanmayalım
İstiyoruz ki sizin gibi insanın ütüsüz gömleğine takacak kadar boş insanlar gelip burda hamile kadınlara saygısızlık edemesin.
Sizin gibiler bi tükensin de rahat edelim, istiyoruz istiyoruz da olmuyor maalesef
Beni tanımadan benim hakkımda bu kadar sert yorum yapmanız çok enteresanHanımefendi siz hayat müşterek ama ütüyü yapıversin, hayat müşterek ama erkek yatsın , hayat müşterek ama bizim hasta olmaya hakkımız yok ölsek gitsek eşimiz ütüsüz göndermeyelim. Size hayat lafta müşterek hani uygulaması ?
Ben kendimi kötü hissederken, midem ağzımdayken gömleğim ütüsüz diye ayaklarının üstünde tepinin kocayı ne yapayım? Ne zaman yardım edecek bu adam, hamileyken de merhamet gösterip kendi işini yapamayacaksa ne zaman yapacak? ölümcül hastalıkta mı?
Allah aşkınıza sıkılmadınız mu sizde? Erkekler çocukmuş gibi bakalım çorabını kadar ütüleyelim yedirmedim içirelim temizliğini yapalım e bi de yetmez yorulup somurtmayalım da yoksa başkasıyla aldatır bizi biz sebep olmuş oluruz mazallah!! !
Tüm işi biz yapalım sonra çalışıp onun kadar para da kazanalım ama paramız hakkında konuşmamız bile ukalalık olsun. Her işi biz yapalım sonra 'koca' larımız üzerimizde hak sahibi olsun. Nereye gideceğimize ne yapacağımıza izin verme yetkisini kendisinde hissetsin. Bu mantıksızlığı nasıl destekliyorsunuz? Nasıl tahammül ediyorsunuz ya, insanlığımızın farkında olun, bunu tüm bu platformda erkeklere bakmayı görev edinen kendini perişan eden kadınlara söylüyorum artık. Yaşayacağınız başka bir hayat yok, bakıcılık yapmayı bırakın artık erkekler ne çocuktur ne de muhtaç! !!
Not: son paragraf size yazılmadı hanımefendi bu konuda o kadar çok şey okudum ki artık arkası gelince yazdım, tamamen üstünüze alınmayın ama birazını alabilirsiniz.
Beni tanımadan benim hakkımda bu kadar sert yorum yapmanız çok enteresan
Ben erkekleri çocuk ya da muhtaç olarak zaten görmüyorum
Ben de hamileyim Bugün yemekleri eşim yaptı
Ne alakası var dediklerinizle anlamadım
Ben sadece eşi istiyorsa bir gömleği ütülemenın çok zor olmadığını vurguluyorum ancak hala anlamak istemiyorsunuz
Eşim her koşulda destek
Bakın ne güzel söylemişsiniz sizin eşiniz size her koşulda destek oluyormuş biz zaten böyle bir durumda ütü yapmam diye tutturun demiyoruz ki. Tabi ki biri yemek yaparsa biri ütü yapar diğeri temizlik yapar vs. Bu durumda sağlık el verdiğince herkes elinden geleni yapar.Ben de hamileyim Bugün yemekleri eşim yaptı
Ne alakası var dediklerinizle anlamadım
Çünkü sizin eşiniz size destek olurken konu sahibinin eşi, riskli hamileliğine rağmen bütün bir evi temizlerken de yardım etmemiş. Bizim tepkimiz karısının yapmayacağını akşamdan beri bildiği halde ütüye el sürmeyip hala tv seyretmekle meşgul olarak bu senin vazifen diyen eşlere yani.Yok son 3 haftadır kanama alanım oluştuğu için doktor ağır iş yapma yat dinlen demesine ragmen bütün evi TEK BAŞIMA temzileyip annesinden babannesine dedesine kısacası tüm ailesine varana kadar yemeğe alıp hizmet ettim sızlansam o zaman sızlanırım görünmüyor hiç. Son 3 gündür baş ağrım hiç durmadı ilaç içmedim sadece üç gündür kötüyüm diyorum.
Ben sadece eşi istiyorsa bir gömleği ütülemenın çok zor olmadığını vurguluyorum ancak hala anlamak istemiyorsunuz
Bir gömlek ütülemek ele yapışmaz
Biz de aynı sizin dediğiniz gibi; karısı yorgunken akşamdan sen yapıver diyerek kocasının "kendi" giyeceği gömleği ütülemesini istemiş, adam bir gömleği ütülese eline yapışmaz, ne olacak yani karısı da bütün evi çekip çeviriyor diyoruz.Kocası da başka bir işe el atar ne olacak yani
Evet 15 senedir çalışıyorum ayrıca işe gitmek için
100 km araç kullanıyorum
Hayat müşterek evet
Ne var bunda
Çalışan kadınlar istiyoruz ki eşşek gibi çalışıp yorulup geldiğimizde evin işini de tek başımıza yapmayalım
Okurken çıldırdım valla eşin karşımda olsa ümüğünü sıkardım heralde. Bir gebe olarak senin durumunu o kadar iyi anlıyorum ki. Şu sıralar canın hep uyumak ister vücudunda. En korumasız olduğun dönemdesin. Üşürsün, acıkırsınn, uyursun, tansiyonun düşer ayağa kalkacak güç bile bulamazsın kendinde. Senin kocan olacak o ayıda (kusura bakma lütfen) senin halinden anlayacağına bide sana ütü muhabbeti mi yapıyor? Deseydin ben keyfimden mi böyleyim? Karnımda senin çocuğunu taşıyorum diye!!! Sakın yanlış anlama kıyaslama yapmak değil niyetim. Ben eşime hödük derdim seninki benimkinden hödük. 10 haftalık hamileyim. Evde kalkıp kendime bile yemek hazırlayamıyorum. Adam ağzını açıp tek kelime etmiyor ya Allah razı olsun. Bacım allah senin kocana hidayet versin. Seninde yardımcın olsun. Sen yinede çok streslenmemeye çalış. Karnındaki sabiye yazıkMerhaba,
Konu tamda başlıkta okuduğunuz gibi. Bu sabah eşimle büyük bir tartışma yaşadık. Konu ise şu her sabah işe gitmek için 8'de evden çıkmamız gerekiyor mesailerimiz 8:30'da başlıyor ve ben çok tutucu geri görüşlü bir yerde çalışıyorum. İşe 5 dakika geç gittiğimde patronlarım demediği lafı bırakmıyır yada tüm gün surat yapıp ters davranıyorlar. Bu sabah yine kalktık ben 8 haftalık hamileyim ve hiç gücüm yok biraz geç uyandım. Eşim normalde de benden erken uyanır ve afedersiniz gününün bir saatini tuvalette geçirir. Gece eşime yatarken giyeceklerini ütüle demiştim her zaman ki gibi sanki benim mecburiyetimmiş gibi yapmamış ütüsünü. Neyse tuvaletten 8'de çıktı ne giycem dedi bende cevap vermedim geceden de sinirliydim çünkü. Baktım bizimki gitti salona açtı tvyi oturuyor. Çıldırdım zaten geç kaldık. Bende senin hazırlanmaya niyetin yok ben otobüsle gideceğim her gün fırça yiyorum senin yüzünden diyip çıktım. Maksadım hazırlanmasını hızlandırmaktı.
Durağa gittim ne gelen var ne giden saat 20 geçiyor çıldırmak üzereydim aradım cevap vermedi tam eve doğru yürürken baktım arabayla geliyor durdu bağırmaya başladı ama nasıl bir bağırmak ben birşey anlatmaya çalışıyorum direksyonu yumrukluyor. '' Kendin giyiniyorsan beni de giydirmek zorundasın, kıyafetini hazırlıyorsan bana da hazırlamak zorundasın'' gibi birşey söyledi bağırarak. Tam ben kendime de kıyafet hazırlamadım dolabımda vardı diyecekken '' Topla eşyalarını git'' dedi. O an ne söyleyeceğimi bilemedim sadece sustum ve istemsiz olarak gözümden yaşları süzüldü. Tek kelime etmedim. Sabahtan beri arıyor cevap vermiyorum. İçimde birşeyler yanıyor sanki. Cidden son 3 haftadır hiç birşeye gücüm yok arkadaşlar. İşe gidebiliyorum sadece oda mecbur olduğum için. Bundan önce ne ütüsünü ne temizliğini aksatmış insan değilim. Yapamıyorum eve 7'de geliyorum yemek yiyip uyumak istiyorum hemen. Bu akşam eşyalarımı toplayıp gideceğim o evden. O ev benim değilmiş zaten benim olmayan yerden kovdu beni. Sinirlerim allak bullak toparlayamıyorum kendimi ne olur bana güç verin.
Herkese teşekkürler. Güncelleme 22. sayfada
İşe giderken araçta kusasım gelirse ne yapacağım söyler misin ?Poşete kusa kusa araba kullanmanız çok mu doğru bir örnek de bunu çekinmeden , övünerek yazmışsınız . Hem kendinizin hem bebeğinizin hem de başka insanların hayatlarını riske atmışsınız hanımefendi .
Diğer konuya gelince , önce kadın artık kendisinin yapamayacağını söyleyip ütüyü sen yap demiş . Yani kocası ne olurdu kırmasaydı karısını da kendi gömleğini ütüleseydi . Belki kadın da akşam yemek yapardı kocasına
Birden fazla kez olmuş demek ki kötü olduğunuzu bildiğiniz halde araç kullanmışsınız . Toplu taşımayla gidebilirdiniz . Başka çözümlerde bulabilirdiniz eğer isteseydiniz . Yaptığınız doğru değil ve matah birşeymiş gibi anlatıyorsunuz ben buna itiraz ettim . Ben yaptım sen de yap mantığınıza itirazım .İşe giderken araçta kusasım gelirse ne yapacağım söyler misin ?
Üstüme mi kusayım arabaya mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?