• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşin topla eşyalarını git dedi

Evet 15 senedir çalışıyorum ayrıca işe gitmek için
100 km araç kullanıyorum
Bu 8 haftalıkken de böyleydi 8 aylıkken de böyle olacak
Araba kullanırken poşete kusa kusa gidip geldiğim çok oldu
8 haftalık hamilelikte böyle moda girerse 8 aylıkken ne yapacak
Ben erkeklerin kölesi olalım demiyorum zaten
Pamuğa da saralım demiyorum
Hayat müşterek evet
Benim eşim bana her konuda yardımcıdır zaten ama ben kadınların
Yapmak zorunda değilsin köle misin yapma eşi ayağı Yok mu gibi eşleri için kullandıkları kelimelere kızıyorum
Bahsedilen kişi hayat arkadaşı
O onun gömleklerini hazır eder
Kocası da belki akşam ona masaj yapar
Masayı toplamaya yardım eder
Ne var bunda

Çalışan kadınlar istiyor ki
Hiçbirşeye elimizi sürmeyelim

Kadın gömlekleri hazır eder, kocası da belki(!) akşam ona masaj yapar. Sanırım özetliyor bu cümleniz her şeyi.

Tebrik ediyorum sizi. Hem çalışıp hem 100 km araç kullanıp hem de eşinizin gömleklerini hazır ediyorsunuz.

Ben ben ben! diye başlayan yorumlar yapmak yerine deseniz ki bence yapabilirsiniz hatalı davranmışsınız neyse der yorum yapmazdım. Ama ben yapıyorum ben ediyorum derken çok itici olduğunuzu belirtmem lazım.

Ayrıca evet, sen eşinin kölesi misin cümleleri hoş değil katılıyorum ama gözden kaçırdığın bir nokta var.

Biz bunu değer bilen emeği gören kocalar için söylemiyoruz.
“Kendin giyiniyosan beni de giydireceksin hazır edeceksin” diyen koca için diyoruz kölesi misin diye.

Mecbur değil. İsterse yapar. Yapmıyorsa yapmaz. Bebek değil kocası. Bakıma muhtaç kötürüm değil. Hele ki ondan daha çok yoğun ve yorgunsa yapmaz yapmamalı. Bu durumda iş bekleyen erkek karısını değil kendisini seviyordur ve karısını köle olarak almıştır.

Birden fazla kez olmuş demek ki kötü olduğunuzu bildiğiniz halde araç kullanmışsınız . Toplu taşımayla gidebilirdiniz . Başka çözümlerde bulabilirdiniz eğer isteseydiniz . Yaptığınız doğru değil ve matah birşeymiş gibi anlatıyorsunuz ben buna itiraz ettim . Ben yaptım sen de yap mantığınıza itirazım .
Çok enteresan toplu taşıma ile nasıl gideceğim 100 km yolu ?
Sabah 5 de mi yola çıkayım???
Başka yolu yok izin alma durumum yok mecbur gideceğim

Kadın gömlekleri hazır eder, kocası da belki(!) akşam ona masaj yapar. Sanırım özetliyor bu cümleniz her şeyi.

Tebrik ediyorum sizi. Hem çalışıp hem 100 km araç kullanıp hem de eşinizin gömleklerini hazır ediyorsunuz.

Ben ben ben! diye başlayan yorumlar yapmak yerine deseniz ki bence yapabilirsiniz hatalı davranmışsınız neyse der yorum yapmazdım. Ama ben yapıyorum ben ediyorum derken çok itici olduğunuzu belirtmem lazım.

Ayrıca evet, sen eşinin kölesi misin cümleleri hoş değil katılıyorum ama gözden kaçırdığın bir nokta var.

Biz bunu değer bilen emeği gören kocalar için söylemiyoruz.
“Kendin giyiniyosan beni de giydireceksin hazır edeceksin” diyen koca için diyoruz kölesi misin diye.

Mecbur değil. İsterse yapar. Yapmıyorsa yapmaz. Bebek değil kocası. Bakıma muhtaç kötürüm değil. Hele ki ondan daha çok yoğun ve yorgunsa yapmaz yapmamalı. Bu durumda iş bekleyen erkek karısını değil kendisini seviyordur ve karısını köle olarak almıştır.
Ben Bebek bakıma muhtaç demiyorum erkekler için
Anlamak istediğinizi anlamayın
Hayat müşterek diyorum zaten
Kastım bir gömlek ütülemenin çok zor olmadığı idi
Eşi istedi ise ütülesin ne olacak
Herşeyi kadın yapsIn kocasını el üzerinde tutsun annesi gbi davransın demiyorum

Merak ettim ailenize yakın mı oturuyorsunuz ya da yardımcı alıyor musunuz? Sanırım ütü dışındaki işlerin birçoğunu eşiniz yapıyor. Cidden merak ettim.
100 km yol iş, ev işleri yemek ütü. Aldığınız özel bir vitamin karışım falan var mı? İş ya da eşini dışında sosyal hayatınız var mı mesela? Vallahi merak ettim. Art niyet yok.

Ben Bebek bakıma muhtaç demiyorum erkekler için
Anlamak istediğinizi anlamayın
Hayat müşterek diyorum zaten
Kastım bir gömlek ütülemenin çok zor olmadığı idi
Eşi istedi ise ütülesin ne olacak
Herşeyi kadın yapsIn kocasını el üzerinde tutsun annesi gbi davransın demiyorum
Kocası eşinin annesi gibi davranmasını istiyor hanfendi. Siz de iyi okuyun. Anlama problemi yaşayan sizsiniz! Kocası hiçbir iş yapmayıp eşine beni de giydirmek zorundasın diyor. Siz anlayabiliyor musunuz. Biz böyle kocalar için köle misiniz diyoruz. Anlayabiliyor musunuz???????

Merak ettim ailenize yakın mı oturuyorsunuz ya da yardımcı alıyor musunuz? Sanırım ütü dışındaki işlerin birçoğunu eşiniz yapıyor. Cidden merak ettim.
100 km yol iş, ev işleri yemek ütü. Aldığınız özel bir vitamin karışım falan var mı? İş ya da eşini dışında sosyal hayatınız var mı mesela? Vallahi merak ettim. Art niyet yok.
Aileme yakın değilim
Ailem işime yakın ailemden bana destek olacak kimse Yok
Yardımcı almıyorum
Evim tertemiz olsun takıntım da Yok
Eşimle bazen üstten yaparız bazen yapmayız keyif yaparız
Sadece yemek konusunda hassasım evde yemek yemeye özen gösteriyorum
Ben yanlış anlaşıldım
Ben de herseye yetişen hem çalışıp hem evi dört dörtlük çeviren biri değilim
Eşim her konuda yardımcıdır zaten
Demek istediğim şuydu sadece 8 haftalık hamileyim demiş ve ütüyü reddetmıs
Bahsettiği kişi eşi yani adam istedi ise yapabilirdi
8 haftalık hamile ise 8 . Ayda ne yapacak bunu merak ediyorum
Bazı kadınlar hamileliğin arkasına çok sığınıyorlar
Hamilelik hastalık değil
Evet halsizlik yorgunluk keyifsizlik oluyor ama hayat arkadasım gömleğimi
Ütüler misin derse ben ütülerim
Gocunmam
Kölen değilim az ye de Uşak tut
Hem hamileyim hem çalışıyorum moduna girmem
Burada eşinin yaptıklarını onaylamıyorum o tamamen yanlış zaten

Bir önceki mesajımda yazdım , örnek doğru değilse söylemenin anlamı yok . Mesuliyet altına girersiniz . Mecburiyetten yaptığınız şeyleri ben neler yaptım sen nazlanıyorsun diyerek suçlamayın insanları. Hele ki nasıl bir hamilelik geçirdiğini bilmeden . Sadece biraz empati .

Son düzenleme:
Bakın erkek yardım eder demiyorum
Kadının evinde yaptIgu iş de erkeğe yardımdır
Ben hayatın ortaklaşa olduğundan bahsediyorum
Ben de çalışıyorum eşimle beraber yaparız her işi

Ama eşim gömleğimi ütüler misin dediğimde hamileyim ütüleyemem demem
Bir gömlek ütülemek ele yapışmaz
Ben konu sahibinin nazlı olduğunu düşünüyorum
8 haftada hamile moduna girmesi garip
Hanımefendi siz ne yiyip ne içiyorsunuz ya? İsterse 1 günlük olsun isterse 9 aylık hamilelik hamileliktir. Siz yorgun olmadıysanız herkes olmayacak diye bir kaide yok. Herkesin vücudu farklı. Basit bir gripte bile 2 insanın vücudu faeklı tepki veriyorr. Riskli gebelik durumlarında ben asıl tüp bebeği riskli görmüyorum. Hadi hodri meydan. Tüp bebekle kaldım riski siz düşünün diyorsunuz ya!!! Utanın şu yazdıklarınızdan neresinden tutarsanız elinde kalıyor!

Bilmiyorsanız internette girinde bi 8 haftalık hamilelikte neler oluyormuş! Ya insanları kendinizle kıyaslayıp durmayın be! Ne bu benimki böyleydi de seninki niye böyle! Sizene isterse doğurduğu ana kadar nazlanır size mi sorucaktı!? Bilginizin olmadığı şeyde fikrinizde olmasın bir zahmet!

Ayrıca kadın ben hamileyim iş yaptırıyor bile dememiş. Kadından daha fazla hamileliği öne sürmüşsünüz yok naz yapıyor yok bilmem ne!!!

Sizin kocanızda sizde napıyosunuz beni ilgilendirmez ama kadını köle gören zihniyetin karşında hemcinsimiz olsa bile duracağız! Gidin kanınızdaki pisliği başka yere kusun!!!!

Bak bende şunu söyleyim ben evlendiğimde okuyordum halada eğitim hayatım devam ediyor. Devlet memuru gibi sabah 8de gidip akşam 5de geliyorum! Ondan sonra ev işleri kocanın gönlünü gör... siz yanlış anlamışsınız çalışan kadınlar değil aslında tüm kadınlar elimizi işe sürmeyelim demiyor. Herkes makul ölçüde kendi işini kendi yapsın. Bir erkek telefonunu bile şarja takmaktan acizse onun neresini savunacaksın bana??!

Tez vakitte şu kirli düşüncenizi değiştirmeniz dileğiyle!!!

Aileme yakın değilim
Yardımcı almıyorum
Ben yanlış anlaşıldım
Hamilelik hastalık değil
Gocunmam
Konu sahibi eminim ki eşi gömleğini ütüler misin diye rica etse ütülerdi. Yorgunmuş. Her hamile bir değil. Komu sahibi eşinin bencilliğinden dolmuş taşmış zaten. Eşinin kendisini köle gibi görmesi aonucunda bir gömlek olayı patlak vermiş. Olay gömlek değil. Olay eşinin bencil olması. Ütülenmeyen gömleğe beni giydireceksin mecbursun yorumunu yapması. Üstüne de çocuğunu taşıyan karısına böyle bir konudan bile “topla eşyalarını git” diyebilmesi. Değer kıymat bilmeyene ikram edilmez. Yardımcı olmak eşlerin birbirine ikramıdır. Sorun mecburmuş gibi davranılması. Fark edemiyor musunuz ?

Arkadaşım daha 8 haftalik gebesin ya , daha yolun başında halsiz perişan , inan bu haftalar en kolay haftalar ,bulantin yoksa tabi . Diğer konularda haklısın .

Bakın erkek yardım eder demiyorum
Kadının evinde yaptIgu iş de erkeğe yardımdır
Ben hayatın ortaklaşa olduğundan bahsediyorum
Ben de çalışıyorum eşimle beraber yaparız her işi

Ama eşim gömleğimi ütüler misin dediğimde hamileyim ütüleyemem demem
Bir gömlek ütülemek ele yapışmaz
Ben konu sahibinin nazlı olduğunu düşünüyorum
8 haftada hamile moduna girmesi garip
Siz hariç herkes konunun
"Canim, gomlegimi ütüler mısın? Cevap ise utuleyemem şuan hamileyim " olmadığını anlıyor.
Ha yaptıklarınız için de aferinnnnn

Yazının tamamını okumadım da daha 8 haftalık hamilesin
Bana çok nazlısın gibi geldi
Yazının tamamını okumadan hamilelik kısmını cımbızla çekip bu konu üzerinden kendi yaptıklarınızı anlattığınız için kaç dakikadır olayın hamilelikle alakası olmadığını anlatamadık bir türlü tabi :KK54:

Ben yanlış anlaşıldım
Hamilelik hastalık değil
Gocunmam

Ben sizi yanlış anladığımı düşünmüyorum. Eğer konudaki eş, karısının kıymetini bilen biri olsa ve normal bir zamanda "canım gömleğimi ütüler misin" demiş olsa size hak verirdim.
Fakat "hamilelik hastalık değildir, bir gömlek ütülemekle ele yapışmaz" edebiyatı yapmak için yanlış konuyu seçtiniz maalesef. :KK51:
"Ben hamileyim premses modunda gezmeliyim" sendromu yaşayan üyelere bu şekilde yorum yapsaydınız kimse size tepki göstermezdi zaten.:KK66:
O yüzden bence yanlış anlaşıldım demek yerine, yarım yamalak okuduğum konuyu yanlış anladım demeniz daha mantıklı. :süslü:

Aileme yakın değilim
Yardımcı almıyorum
Ben yanlış anlaşıldım
Hamilelik hastalık değil
Gocunmam
evet konu zaten hamilelik bile değil hala ısrar ediyorsunuz.

biraz önce açtığınız konuyu okudum, kayınvalide ve ailesinden sikayetcisiniz.

mesela benim kırk yıl düşünsem aklıma gelmez kayınvalidem benim çocuklarıma niye şunu almadı, görümcem beni tebrik etmedi diye alınmak. ? hem de kendi evladım olsun diye hamile kalıyorum başkası için değil. iki çocuğum var küçüğü beş yaşında inanın tebrik edip etmediklerini hatırlamıyorum bile. o kadar umrumda değil.

insanların hayata bakışları farklıdır. size göre sizin yaşadığınız derttir diğerine göre bu konu.

şimdi sizin konunuza biri ne yani şehzade mi doğuracaksiniz prenses mi? bu ne ilgi isteği. hamile kadınları da anlayamıyorum bu kadar da naz olmaz dese ne düşünürsünüz?

size göre dert gelen başkasına dert gelmez. başkasının derdi de size küçük gelir. ama kimsenin derdini böyle naz niyaz diye küçümseme hakkımız yok

Yazının tamamını okumadan hamilelik kısmını cımbızla çekip bu konu üzerinden kendi yaptıklarınızı anlattığınız için kaç dakikadır olayın hamilelikle alakası olmadığını anlatamadık bir türlü tabi :KK54:

Ben sizi yanlış anladığımı düşünmüyorum. Eğer konudaki eş, karısının kıymetini bilen biri olsa ve normal bir zamanda "canım gömleğimi ütüler misin" demiş olsa size hak verirdim.
Fakat "hamilelik hastalık değildir, bir gömlek ütülemekle ele yapışmaz" edebiyatı yapmak için yanlış konuyu seçtiniz maalesef. :KK51:
"Ben hamileyim premses modunda gezmeliyim" sendromu yaşayan üyelere bu şekilde yorum yapsaydınız kimse size tepki göstermezdi zaten.:KK66:
O yüzden bence yanlış anlaşıldım demek yerine, yarım yamalak okuduğum konuyu yanlış anladım demeniz daha mantıklı. :süslü:
Ki konu sahibi doktor yat dinlen dediği.halde ev temizleyip eşinin ailesini yemege çağırmış, yani ortada nazlı niyazlı bir hamile de yok..

victoryvivi victoryvivi şu an siz de hamileymişsiniz , ben bebeğiniz doğdu , geçmişten bahsediyorsunuz sandım . Bilseydim bu kadar yazmazdım size . Bebek bekleyen biriyle ters dialoga girmek istemem. Hayırlı bir hamilelik ve doğum dilerim size ve tüm anne adaylarına .

Arkadaşım daha 8 haftalik gebesin ya , daha yolun başında halsiz perişan , inan bu haftalar en kolay haftalar ,bulantin yoksa tabi . Diğer konularda haklısın .
Kızın kanama alanı oluşmuş. 8 hafta daha yeni denmemeli. Doktoru yat dinlen demiş. Genelinde kanama risklidir.

İşe yetişme telaşı, yorgunluk vs. Bizde sabah kavgaları ederdik. Kıyafet konusunda değil ama daha saçma konularda... 50 kere hadi diyorsun, hala hazır değil misin? Vs vs vs. Neyse sallayın, takmayın, çocuğunuz için sakin olmaya çalışın.

Boşan boşan boşan
Ayrıl
Bu adam bende olsa boşardım
Böyle ömür mü geçer
Yık yuvanı, dağıt eşyalarını
Ayakların üstünde dur

Uzaktan davulun çok hoş

İnan bana burda nara atanların çoğu bu tartışmayı hep yaşıyor

Ben olsam dönmem diyenler?

Komiksiniz.

Sevgiliyle bile oluyor bu tür atışmalar,

Herkes babasının prensesiydi
Öpücüklü sahne çıkınca babadan utanıp kanal değiştirdi bunlar

Ben 9 yıl önce ayrıldım evden

Beni tanımadan benim hakkımda bu kadar sert yorum yapmanız çok enteresan
Ben erkekleri çocuk ya da muhtaç olarak zaten görmüyorum
Ben de hamileyim Bugün yemekleri eşim yaptı
Ne alakası var dediklerinizle anlamadım
Ben sadece eşi istiyorsa bir gömleği ütülemenın çok zor olmadığını vurguluyorum ancak hala anlamak istemiyorsunuz
Kadın halsizim diyor victory ? Gercekten yorumlarin beni cok sasirtti. Halsizim diyen bir kadın , beni giydirmek zorundasın diyen bir asalak , ve cok nazlısın sanki diyen bir sen varsin bu konuda eyvah eyvah.

Back
X