Hamileyim ve eşim askere gideceğini söylüyor...

Ben bu kadar çelişen biri görmedim burada,anlattığınız kadarıyla o 100.000 lira kocanız için fındık,fıstık parası ama para olmadığı için bedelli askerlik yapamadığını söylüyorsunuz.Duyanda narin kocişinizin doğu da operasyonlara falan katılacağını zanneder.Bedelli olmasa bile altı ay askerlik için nedir bu tantana?

Adam galiba ticareti yalnız yapmıyormuş, ailesi ile falan yapıyor olsa gerek. Benim kızkardeşimin kocası da babası ile iş yapıyor, bedelliye izin vermedi babası, eşşek gibi gidecek, sanki bana 2 yıl askerlik yapıyor, sanki komando yapacaklar 6 ayda dedi.

Bitmeyen ergenlik diye bişey var daha beter, o küçümsedikleri zamanında ergen hiç yoktan.
Cidden olgunlasmayan, büyümeyen adam büyümüyor. Yaşlanmak başka olgunlaşmak başka. Olgun olan güya ergenleri kafası kaldırmayacak adam ilk kavgada askere gideyim de gör diye tehdit eder mi kafaya bak
Bedelli yapsa da gidecek bu arada askere ondan kaçış yok. Bizim toplumun erkekleri ekseri süt kuzusu. Bir asker ocağı görüp silkelenme ihtiyaçları var kesinlikle.

Eee o zaman kadının girdiği triplere bak.

En çok o ağrıma gitti. Anne olan,olacak olan kadınların bu konuda daha hassas olması gerekiyor ya. Çocuğunu koklayamayanlar var. İnsanlar çok bencil,dünya kendi etrafında dönsün istiyor.

Anlamazlar o duyguyu,birde eziklemiş ergen diye,kurban olsun o pırıl pırıl aslan evlatlarımıza.

Eşiyle tartışmış,adam öbür odaya girmiş konu sahibi de ağlayarak yazmış buraya. Saldıracak yer aramış resmen, birde kafa dağıtmaktan söz ediyor neyin kafası bu?

Eşiyle tartışmış,adam öbür odaya girmiş konu sahibi de ağlayarak yazmış buraya. Saldıracak yer aramış resmen, birde kafa dağıtmaktan söz ediyor neyin kafası bu?
Yanlız kalmanın şımarıklığın kafası sadece.

Eşiniz 6 ayda 100.000 lira kazanabiliyorsa bedelli yapsın ama yoksa şimdi gitmesi için en uygun zaman.
Bebek doğduktan sonra çok daha fazla yanınızda durmasına ihtiyaç duyacaksınız.
O sebeple biraz dişinizi sıkmakta fayda var. Hayat bu her zaman beklediğiniz hayal ettiğiniz gibi olmaz.

Benim teyze oğlu daha bu yıl ağustosta bedelli yaptı 45 bin yatırdı teyzem.3.5-4 ay da ikiye katlamayi gec 3 katına geçmiş.Fiyatin doğru olduğuna eminmisiniz çünkü bizde parayi teyzem yatırdı kendi dedi 45 bin yatirdim diye.

Bence doğumdan sonra gitmesindense hamileyken gitmesi daha iyi. Hamileliğinizi bir şekilde tek başınıza geçirirsiniz ama çocuk doğunca eşinize ihtiyacınız olacak. Bu konuda fazla düşünmeyin derim, zor hamilelik geçirirseniz de ailenizin yanına gidebilirsiniz.

Şu andaki fiatı.

01 Temmuz 2022 – 31 Aralık 2022 tarihleri arasında askerlik ücreti 80 bin liradır. 01 Temmuz 2022 – 01 Ocak 2023 tarihleri arasında bedelli askerlik kapsamında ödenmektedir. Ödemeler belirlenen bankalara tek seferde yapılır ve taksit yapılmaz.

Onlar ne zaman yatırdı tam olarak sormadim 45 bin ödediğini söyledi sadece.10 temmuzda düğünü vardı kuzenin sonra balayı falan. Yanlış hatırlamıyorsam ağustosun başında teslim oldu 1 ay yaptı geldi işinin başına.

Ilk 3 ay zor gecer hamilelikte ama sonrasi rahat o ara gidip gelsin

Bizim teyze o zamanlar işte ev eşyası düğün masrafı bileziği cart curt çok şey yüklendiği için anlatıyordu nereye ne kadar ödediğini.ama muhtemelen düğünden önce ödedi.cunku onu da dahil ediyordu bedelliye de 45 bin yatırdık çok borclandik diye .hatta yetmemiş bedelli için kendi üstünden kredi çekmiş.

Fiatlar ciddi artış gösterdi zaten,bu kadar parayı vermek ne bileyim bana gereksiz geliyor.
Gidip aslanlar gibi askerlik yapmak varken,benim şahsi düşüncem bu yönde.

Teyzeniz muhtemelen Mart Nisan gibi ödeme yapmıştır, yeğenim de 45 bin ödedi, yanlış bilmiyorsam ödemeyi yapıyorsunuz sonra dönem seçiyorsunuz, kuzeniniz evlenecek diye hemen gidip gelmiş yeğenim ödeme yaptı ama nasipse kış dönemi gidip gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…