Eşimin yeğenleri bana ne demeli?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhabalar, kafama çok takılan bir konu var.
Eşimin yeğenleri bana abla diyor. Ailede kimse de yengeleri olduğumu öğretmiyor sanırım. Diğer eltime yenge diyorlar ama bana abla diye hitap ediyorlar. Eltime yenge derken bana abla demeleri beni biraz düşündürüyor. Sizin böyle bir duruma tepkiniz olur muydu? Ya da sorun etmezmiydiniz?
Yenge lafını sevmiyorum. Allah'tan yeğenleri bana abla diyor

Sorun şu aslında, anneleri küs ve ben bu yüzden hususi bu şekilde öğretilmiş olabilir mi diye düşünüyorum. Çocukları uzak tutar hep kendi küs olduğu için. Bunun da bilinçli bu şekilde öğretilmiş olabileceğini düşünüyorum.
Öyle olsa ne olacak? Çocuklar size saygısizlik olarak sayılacak bir hitapta bulunmuyorlar sonuç olarak.

Eşimin yeğenleri bana abla diyor. Ailede kimse de yengeleri olduğumu öğretmiyor sanırım. Diğer eltime yenge diyorlar ama bana abla diye hitap ediyorlar. Eltime yenge derken bana abla demeleri beni biraz düşündürüyor. Sizin böyle bir duruma tepkiniz olur muydu? Ya da sorun etmezmiydiniz?
Genelde ilk gelinler yenge oluyor, sonrakiler abla oluyor sanırım 😁 benim eşimin erkek kardeşi yok ama birlikte büyüdüğü kuzenleri var. Kuzenlerinden birinin eşine herkes yenge diyor, bana abla diyorlar. Yenge dedikleri ilk evlenen. Aramızda birkaç yaş var anca. Ben genel olarak daha rahat bir insan olduğum için ve bu tarz ithamlara çok takılmadigim için birkaç kişi hariç bana yenge demezler. O kadar rahatsız ediyorsa sizi çocuklara tatlı dille bana yenge derseniz mutlu olurum falan diyebilirsiniz. Ama gülüp dalga geçerlerse bozulmayin 🙈😁

ne alaka ya buna da takıldığını ilk defa görüyorum. benim bildigim kimse istemez kendisine agiz yaya yaya yənge denmesini. oyle cok sevilecek, duyunca akla güzel cagrisimlar yapan bir kelime degil ki yenge. kolu bilezikli, fettan bir aurasi var

Ha abla ha yenge çokmu önemli ya.

Yeğenleri yok eşimin ama bir erkek bir kiz kardeşi var . Yenge demeyin dedim abla diyorlar kaynim arada yenge diyor ama ben ablayı tercih ederdim.abla denilse saygısızlık değil yengede bir mertebe göstergesi değil. Bana kalirsa abla daha yakın

Keşke benim eşimin yeğenleri de abla ya da yenge deseler. Öğretmişler çocuklara "cicim" diyorlar bana :D cringe..
Teyzemin yeğenleri de cici anne diyor adetmiş amca karısına cici anne demek eşimin ailesinde de amca babadan büyükse koca baba koca anne diyorlar

1 tanecik yegenı var eşimin.
benım 4 tene yeğen var teyze diyorlar o çocukta bunlar teyze diyor die teyze diyor 🤣küçükken oğlumda sen Benı doğurdun ama teyzemsin diyordu anlaşma yapıyordu 7-8 yaşına gelınce anne desem olur mu die çocuk bunlar yahu :) abla dese ne yenge dese ne

Eşimin tüm kuzenleri bana abla diyor, yenge denilmesindense abla daha samimi ve daha benimsenmiş bana göre, eşime de benimkiler enişte demez abi derler.
He küçük yeğenleri var onlar sedoş sedoş diye dolaniyorlar etrafımda aşırı hoşuma gidiyor 😃
Sizde takılmayın abla daha samimi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X