• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamileyim ve eşim askere gideceğini söylüyor...

En çok o ağrıma gitti. Anne olan,olacak olan kadınların bu konuda daha hassas olması gerekiyor ya. Çocuğunu koklayamayanlar var. İnsanlar çok bencil,dünya kendi etrafında dönsün istiyor.
Çok benciller ya öyle saçmaki tek kendileri yaşıyor sanki bu dünyada o aşşaladıgı gençler bu kocası gibi 60 tanesini tek cebinden çıkarırlar

Her şehit haberinde kahroluyorum

Çok benciller ya öyle saçmaki tek kendileri yaşıyor sanki bu dünyada o aşşaladıgı gençler bu kocası gibi 60 tanesini tek cebinden çıkarırlar

Her şehit haberinde kahroluyorum
Sormak lazım onlara şehit yakını görüp biliyorlarmı acaba,neler hissediyorlar kaybettikleri evlatları var.
Biz birde yıllarca bu meslekte yaşadık,çalan her telefonda acaba mı duyguarı yaşadım 2 yıl,öyle kolay değil bunlar helede kadınsan çocuğun varsa hem anne hem baba oluyorsun.

Biliyor musunuz, onun parası beni hiç alakadar etmez. Bebeğim için çaput çuputa para harcayacak biri de değilim. Benim için önemli olan duygular ve zaman. Maalesef o burada yokken her şey yarım kalacak. Büyüyen karnımı göremeyecek, bebeğimizin ilk teknesini göremeyecek, ultrasona birlikte godemeyecegiz, belki doğumu onsuz yapacağım. Her bebek bir şekilde büyür ama benim yaşadığım her eksik duyguyu önce ben, sonra bebeğim de hissedecek.
Bence tanımadığınız insanların vereceği tepkiler için fikir yürütmeyi acilen bırakmalısınız.
Askerlik durumu baştan belliymiş bebeği askerlikten sonra düşünseydiniz bu kadar önem veriyorsanız bunlara. Şimdi yapacak bir şey yok 100 bin de az para değil şu dönemde. Benim eşimde yapmamıştı askerliği beklemiştik çocuk için.
Bedelliye zaten karşıyım o da ayrı konu.

Ay hayat hikayemin hangi kısmı sizi kıskançlıktan çatlamaya itti bilmiyorum ama bomboş bir charsınız ve burada b*ktan geçen hayatınızın acısını, kuş kadar aklınızla insanları rencide etmeye çalışarak ama maalesef basaramayarak çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bunu birinin size söylemesi gerekiyordu maalesef.
Bence siz gidin, eşinizin cebindeki parayı hesaplayın ve ona yular takmaya çalışın, hesap sorup beyninin etini falan yiyin ve sadece kafa dağıtmaya çalışan, sohbet eden kadınları rahat bırakın. Olur mu? Çünkü herkes sizin gibi değil.

Çok tatlısınız ❤️ Bazı yorumlara bakınca insan sizin gibi insanların kalmadığını daha iyi anlıyor ❤️
Sizde birazcık tatlı olsaydınız keşke üslubunuz berbat saygısızca.

Ay hayat hikayemin hangi kısmı sizi kıskançlıktan çatlamaya itti bilmiyorum ama bomboş bir charsınız ve burada b*ktan geçen hayatınızın acısını, kuş kadar aklınızla insanları rencide etmeye çalışarak ama maalesef basaramayarak çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bunu birinin size söylemesi gerekiyordu maalesef.
Bence siz gidin, eşinizin cebindeki parayı hesaplayın ve ona yular takmaya çalışın, hesap sorup beyninin etini falan yiyin ve sadece kafa dağıtmaya çalışan, sohbet eden kadınları rahat bırakın. Olur mu? Çünkü herkes sizin gibi değil.

Evet evet ben hamilelik duygusalligiyla, direkt tartışma sonrasında eşim yan odadayken açtım bu konuyu ağlaya ağlaya. Muhtemelen gitmez, ağır konuşmak istedi diye düşünüyorum şu an.
Eşinizlede bu üslupla mı tartıştınız😏

Siz şimdi ne diye durduk yere yükseldiniz? Hayatınızda kıskanılacak bir şeyin olduğu kanısına da nerden vardınız? Ne alaka şimdi? Kocaya yular takmak falan, ne alaka? Neyin ızdırabıydı bunlar şimdi?
Kendisi takamamış yuları askere gidiyor kocası ona inat onun ızdırabı😵‍💫

Benim arkadasim, asker kocasinin arkasindan, muhtarin evinden bozma bir oda bir mutfak Hakkari nin bilmem ne kasabasının köyüne gitti. Ustelik kocası aniden goreve gidiyor, günlerce gelmiyor. Siz ne kadar nazli bebekmissiniz. Dunya sizin etrafinizda dönmüyor, büyüyün biraz
Yanlız kalmanın şımarıklığın kafası sadece.
Sormak lazım onlara şehit yakını görüp biliyorlarmı acaba,neler hissediyorlar kaybettikleri evlatları var.
Biz birde yıllarca bu meslekte yaşadık,çalan her telefonda acaba mı duyguarı yaşadım 2 yıl,öyle kolay değil bunlar helede kadınsan çocuğun varsa hem anne hem baba oluyorsun.
Hamile bir arkadaşım 2 buçuk ay ulaşamadı eşine. Hamile olduğunu söyleyemedi bile. Sürekli rüyalarında şehit olduğunu gördü. Düşük tehlikesi başladı. WhatsApp son görülmesine bakıp iyi 3 dk önce WhatsApp'a girmiş,yaşıyor demekki diye sevinir ağlardı. (Msj atma diyordu eşi,yazamıyordu)Bende bile ciddi iz bıraktı o günler. Çok ve haklı olarak tahammülsüzüz bu konularda. Vatan da bizim,asker de. Kimsenin ana kuzularına ergen demesini kaldıramıyorum.

Bence eş’lik ilişkiniz de saçma senin paran benim param demişsiniz sürekli.
Kıskanılacak ne var kocanız çok cimri belki de
Ya da PARASI yok size var diyor
Her şeyi kendim karşılıyorum demişsiniz bu çok da güzel bir şey değil açıkçası yani ben eşim de benim için harcama yapsın bize harcasın isterim bu övülecek bir durum değil çünkü evlilikte senin paran benim param yok bizim paramız vardır.
Sizin eşiniz muhtemelen çok cimri ve bu sebeple siz gurur yaptınız ve benim harcamalarım benim paramdan diyorsunuz.

Eşim yüksek lisans yaparken ben de lisans yapıyordum ve ortak laboratuvarda ekip olarak çalışıyorduk. Kısa zaman sonra benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ve sevgili olduk. O yüksek lisansı bitirdi, ben lisansı bitirip yüksek lisansa başladım ve aniden evlenmeye karar verip 1 yıl 4 ay önce evlendik. Askerliği yapmadığını biliyordum ve bedelli yapacağını söylüyordu. Kendisi 34 yaşında olduğu için 20 yaşında ergenlere katlanamayacağını kendisi de, ben de, ailesi de biliyoruz. Üretici olarak ticaret yapıyorlar ve piyasa uzun süredir dünya genelinde durgun veee eşim de 100 bin üstü olan bedelliyi karşılayamayacağını söylüyor. Ben ise 13 haftalık hamileyim... Çok moralim bozuk, çok ağladım. Bu durumu da bir tartışma sırasında dile getirdi zaten. Çok ama çok kırgınım. Her şeye.
yanlis anlama bu hamilelik duygusalligin olabilir istemeyebilirsin ama kendine geldiginde mantikli düsündügün zaman hak vereceksin zaman su gibi geciyor emin ol 6 ay uzun bi zaman degil. Saglikla gidip gelmesi nasip etsin böyle dualarla siginmani ve sabret.. asker esi olanlar napsin onlarin canlari yok mu. Arti bir sey daha eklemek istiyorum yorumlarda gördüm para muhabeti kim ne derse desin “Eşler” arasinda senin paran benim param diye birsey yok bilginiz olsun.

Biliyor musunuz, onun parası beni hiç alakadar etmez. Bebeğim için çaput çuputa para harcayacak biri de değilim. Benim için önemli olan duygular ve zaman. Maalesef o burada yokken her şey yarım kalacak. Büyüyen karnımı göremeyecek, bebeğimizin ilk teknesini göremeyecek, ultrasona birlikte godemeyecegiz, belki doğumu onsuz yapacağım. Her bebek bir şekilde büyür ama benim yaşadığım her eksik duyguyu önce ben, sonra bebeğim de hissedecek.
Bence tanımadığınız insanların vereceği tepkiler için fikir yürütmeyi acilen bırakmalısınız.
Duygusalliginizi anlıyorum ama 100bin bu duygusallık için biraz fazla duygusal :) Benim şahsi fikrim hayat çoğumuz için cok zor. 6 ay gitsin gelsin. O 100 bin lira çocuğunuzun rizki öyle düşünün.

Blöf mü değil mi biz bilemeyiz ama hamileyken gitmesi doğduktan sonra gitmesinden iyidir.

Hamile bir arkadaşım 2 buçuk ay ulaşamadı eşine. Hamile olduğunu söyleyemedi bile. Sürekli rüyalarında şehit olduğunu gördü. Düşük tehlikesi başladı. WhatsApp son görülmesine bakıp iyi 3 dk önce WhatsApp'a girmiş,yaşıyor demekki diye sevinir ağlardı. (Msj atma diyordu eşi,yazamıyordu)Bende bile ciddi iz bıraktı o günler. Çok ve haklı olarak tahammülsüzüz bu konularda. Vatan da bizim,asker de. Kimsenin ana kuzularına ergen demesini kaldıramıyorum.
Yaşadıkları elbette kolay değil,yaşayan bilir bunun ne olduğunu,uzaktan ahkam kesmek bile acı geliyor.
Siz bile bunu yaşıyorsanız bizler neler yaşadık tahmin edin cidden sancılı günler çünkü kolay değil,ve her kadın bunu kaldıramıyor güçlü olmak lazım bunun için.

evet oyle oldu coktan sanirim yakinda askere gideniniz olmadi☺️
İmkanı olan bedelliye koştu, bir kısmı askeri personel olduğundan zaten muaflar 😅 Geri kalan da küçük veya üniversite öğrencisi. Askere gidecek şimdilik kimse yok sülalede 😅 Şaka maka benim çevremde ne askere gidecek ne de evlenme potansiyelli kimse kaldı. Niye böyle oldu ki? 🤔

İmkanı olan bedelliye koştu, bir kısmı askeri personel olduğundan zaten muaflar 😅 Geri kalan da küçük veya üniversite öğrencisi. Askere gidecek şimdilik kimse yok sülalede 😅 Şaka maka benim çevremde ne askere gidecek ne de evlenme potansiyelli kimse kaldı. Niye böyle oldu ki? 🤔
Ne guzel iste bitmis bu mecburi sorumluluklar :) sanırım artık benimde kalmadı☺️

Herkes sizin eşi hamileyken askere gideceğim diye blöf yapan sümüklü kocanızı kıskandı şuan.

Eşim yüksek lisans yaparken ben de lisans yapıyordum ve ortak laboratuvarda ekip olarak çalışıyorduk. Kısa zaman sonra benden hoşlandığını ve ciddi düşündüğünü söyledi ve sevgili olduk. O yüksek lisansı bitirdi, ben lisansı bitirip yüksek lisansa başladım ve aniden evlenmeye karar verip 1 yıl 4 ay önce evlendik. Askerliği yapmadığını biliyordum ve bedelli yapacağını söylüyordu. Kendisi 34 yaşında olduğu için 20 yaşında ergenlere katlanamayacağını kendisi de, ben de, ailesi de biliyoruz. Üretici olarak ticaret yapıyorlar ve piyasa uzun süredir dünya genelinde durgun veee eşim de 100 bin üstü olan bedelliyi karşılayamayacağını söylüyor. Ben ise 13 haftalık hamileyim... Çok moralim bozuk, çok ağladım. Bu durumu da bir tartışma sırasında dile getirdi zaten. Çok ama çok kırgınım. Her şeye.
Bedellinin ücreti bı hayli yüksek bebeğinizde olacakmış bencede gitsin. 6 aya dusmedimi yahu bu askerlik benmi yanlış biliyorum. Hayırlısıyla gitsin gelsin inşallah

Konu sahibine tavsiyem eşiyle tartışınca ağlayacaksa koşarak gidip yatakta ağlasın, kocası arkasından gelmezse balkona çıkıp bebeğine hava aldırsın.

Back