hamileyim esim köpegimi istemiyor

sipidimm

harika fotolar bunlar :92:

hani giden arabanın arkasından öylece bakan,kimsesiz kalmış köpecik var ya,içimi sızlattı inan..

yahu hep derim,hayvanları sevmeyen,insanları nasıl sever ya..
yani kendi evladınmış gibi oluyo,canından canmış gibi..
benim pisim,beni annesi zannetmiyosa bende neyim :86: ve annesiyim de evet

yoklukları çookk büyük bir boşluk bırakıyo yüreklerde,evin her köşesinde...
kısacık ömürlerinde,sevgiden başka ne isterler bizden.. ve ne kadar koşulsuz sevgi verirler..

evlat acısıyla kıyaslanamaz ama ciddi bir acıdır evindeki can'ın kaybı..
Allah herkesin sevdiğini bağışlasın inşallahhh...

Son düzenleme:
meg canım Teşekkür Ederim :82::82::82:

Benimde çok beğendiğim bi laf var.

İnsanları tanıdıkça hayvanları daha çok seviyorum
Karşılıksız sevgi verebilen Tek canlı. 2 yıl öncesine kadar kediler bana nankör gelirdi. ama asla da zarar vermezdim evime alıp besle deseler asla sokaktakileri beslerim evime asla almam derdim.

Şimdi evleniyim düzenimi oturtup kedi istiyorum. hem küçücük bişey hemde eşşekler sempatik yaa.. hatta Allah kısmet eder maddi açıdan da düzeni hemen halledersek.

1 köpek 1 kedi yavruluktan alıcam :86: daha önce besledim inanılmaz keyifli oluyor. yavrudan olunca çok iyi anlaşıyorlar hemde köpek kedinin düşman olmadığını anlıyor

ne uzun yazmışım yaaa

Son düzenleme:
sloganımız ;

her eve lazım 4 ayaklı bir dost :92:

mesela canım sıkkın olduğunda kucağıma gelip,o titrek,şaşkın,acaip sesiyle benimle konuşması
beni benden alıyo hemen keyfim yerine gelir
resmen terapi ediyo beni bızdık
her anlamda çocuklarımız için de sağlıklı bir kardeşlerinin olması değil mi...

sipidim,al vallahi ne güzel olur bi kedicikle bi köpeciğin evi şenlendirmesi

Evet alıcaz artık tek mi çift mi olur zaman gösterecek.
Bakalım Allah nasip eder inşallah. seviyorum onların o ahmak suratlarını.
bazen böyle kendimi kaybedip sıkıştırıyrum falan ama yinede hiç bi tepki vermemesi ben delirtiyor

hee bak sipidim eğer kurban koyun dana vs konusuna girersek hiç çıkamayız..

karşı çıkcak da çok insan olur..kudururum sinirden,dayanamaz konuşurum!

ve muhtemelen banlanırım düşündüğümü savunurken..

çok tepkiliyim çünkü kurban bayramına!!!

yahu kalpleri küt küt atıyo,nefes alıyolar nefessssssnasıl kesersin ve sen onun hayatına nasıl ve ne hakla son verirsin!!!

git birilerine erzak al,yardım et..

bu kurban konusunu konuşmayalım en iyisi,tehlikeli bölge bu forumda
off poff

aaaa o biçare koyuncuk senin imzan mı be?

sen harikasın sipidim benim:13:
bende foto ekledin sanmıştım konuyla ilgili olarak..
benim için evdeki pisiyle,köpecikle aynı değerdeler..

yaşam hakkı her canlı için..
bu da bi diğer slogan :92:

o kadar güzel fotolarki bayildim bayildim..bunlarin hepsini esime göstericem...insallah faydasi olur...birde beni deli eden bir konu daha var bakalim siz ne diyceksiniz...ben köpegimi oglum oglusum diye seviyorum...esime bu sacma geliyor neden böle diyosun onu senmi dogurdun diyor ...vallahi söylicek söz bulamiyorum bu sözlerine ....seviyorum köpegimi seviyorum ne yapiiimmmmmmmmm......sizler kedinizi köpeginizi oglum veya kizim diye sevmiyormusunuz????yazin ne olur okutucam esime hepsini....

ayhh bende dedim kurban ile ilgili bişey demedim bile :44::44:
Evet yaşam hakkı dur sana özelden bişeyler yazıcam

ben pisimi,
''kızımm,anneemm,bebeğimm,aşkımm,minnokum,piyensesim,yafrumm vs vs'' diye severim..
eşim kucağına alırken yada severken,''babasının meleği'' diye seviyo..

maşallah onlara...

kedi ve köpekleri cok seviyorum.. kücükken köpegimiz hep vardi hatirliyorum, ama bahcede kulübesi vardi iceriye girmezdi..sonra bir komsu ilac atip öldürmüstü cok üzülmüstüm, ilerki yillarda o adam yollarda dilencilik yapiyordu.. hayvanda olsa kimsenin ahi kimseye kalmiyor iste..neyse

sahsen benim cocugum olacak olsa evde kesinlikle köpek istemem, cünkü istedigin kadar veterinere götür hijyenik degil. avrupada cok insanlarin köpekleri var evet ama evinde köpek besleyenler ya yalniz yasayan hicbir akrabasi, cocugu olmayan ve yalnizligini bir hayvancagizla paylasmak isteyen insanlar, ya da hayvanlari cok sevipte evinde besleyen tek tük insanlar.. genelde yalniz insanlar(yaslilar) evinde köpek besliyorlarki, sirf mecburiyet olsunda disari falan ciksinlar, hareket etsinler.
ilerde evimde kedi beslemeyi düsünüyorum mesela ama, evde kücük cocuk olacaksa 5-6 kez düsünmem gerekir, olsa da bebege yaklastirmamaya calisirim.. köpegi evde zaten düsünemiyorum..
bence esinle bosuna gerginlik olmasin, bir yakininiza ver, cocuk büyüyünce geri alip almamayi düsünürsünüz.

Arkadaşlar hazır hepiniz burdayken bende bir konuda fikrinizi almak istiyorum daha öncede yazmıştım benim minik oğluşum, köpeğim 3 hafta önce öldü onun evdeki boşluğu tahmin ettiğiniz gibi dolmuyor gözüm onu hep arıyor neyse şimdi aklımda olan yeni bir köpek sahiplenmek ama kararsızım bir yandan hamile kalmayı düşünüyorum açıkçası paşam olsaydı zaten onu bir yere göndermeyi aklımdan bile geçirmezdim şimdi takıldığım noktada eğer bu yakın zamanda hamile kalırsam biliyorsunuz köpeklerimizin bebeklik zamanı biraz daha zor geçiyor gerekli eğitimi alıncaya kadar zorlu bir süreçten illaki geçicez annemler hem acımız yeni olduğundan hemde nasıl bir hamilelik geçireceğini bilmiyorsun belki mide bulantıların, halsizliğin çok olucak, çok zorlanıcaksın diyerek isteğimi desteklemiyorlar. Kararsızlık yaşıyorum açıkçası bir yanım çok istiyor bir yanımda haklı olabilirler diyor. Paşanın eski veterineri ile görüştüğümde ise o bana sahiplenmek istiyorsan bebekten önce al yoksa çocuk en 8 9 yaşına gelinceye kadar alma çünkü çocuklar ondan önce eve yavru alınan köpeği bir oyunck gibi görüyorlar ve bilinçsizce zarar verebiliyorlar diye söyledi. Sizin bu konuda ki düşünceleriniz nasıl? Bu arada şunuda söyleyeyim eğerki alırsam kesinlikle yanımdan ayırmam zaten bu kadar çok düşünmemin nedenide bu...

Ben açıkçası öleli daha üç hafta olmuş köpeğimin yerine yenisini alıp koyamazdım, içim almazdı.

Ama diğer yandan veteriner de haklı, bebek gelmeden önce sizin hayvanla bir alışma/eğitme süreci geçirmeniz gerekecek. Ama dediğim gibi, ben yapamazdım sanırım.

Bu o kadar karışık bir duyguki anlatamam ilk 2 hafta asla dedim bir daha alamam paşanın yeri kalbimde her zaman ayrı ama zaman geçtikce bu onun yerine koymak değil sadece evde onların verdiği enerji ne biliyim değişik bir his, paşam daha yaşını bile doldurmamıştı daha 10 aylıktı hiç ama hiç doyamadım belki ilk zamanlar hep paşayla karşılaştırıcam ama o masum sevgi zamanla paşanın haricinde kendine farklı yer ayıracak diye düşünüyorum. Birde işte mantık tarafı var oda biraz düşündürüyor

Gerçekten çok karışık. Ya hemen, ya 10 yıl sonra gibi bir durum var. Hemen edinmek mantıklı gibi görünüyor, hem evde dört ayaklı bir dostunuz olur, hem çocuğunuz hayvan sevgisiyle büyür. Ama diğer taraftan annenize de hak vermemek elde değil. Duygusal boyutunu ise hayal bile edemiyorum...

Bir arkadaşımın tanıdığı american cockerı hamileymiş yakında doğum yapacak istersen anne sütünden kesildikten sonra getireyim diyor paşam pamuk gibi terrier cinsiydi kendide huyuda güzeldi artık biribirimizi çokda iyi anlıyorduk offf offf karışık zamana bırakıp eğer o zamana kadar hamile kalırsam kısmet deyip daha sonraya atabilirim bu düşüncemi bilmiyorum paşayıda çok özlüyorum

Özge, seni çok iyi anlıyorum...Kaybettiimiz hayvanları o kadar çok seviyoruz ki sırf hatıralarını yaşatmak için yerlerine yenilerini alıyoruz...Benim kedi oğlum öldükten 17 gün sonra bana şu anki kızım hediye edildi, evet çok kızmıştım ama iyi ki benimle diyorum...O yüzden işin bu kısmını düşünmene gerek yok, doğru olanı yapıyorsun...Bence şu anda al, veteriner hekiminzin dediği gibi daha sonra aldığında çocuğun onu oyuncak gibi görecektir...

Bu arada konu sahibi arkadaşım, durumun zor...Ne yazık ki eşin zaten baştan beri onu istemiyormuş ve fırsatını bulur bulmazda evden göndermeye kalkıyor...Ne yazık ki fikrini değiştirebilmen mümkün değil ama, bu konuda bilinçli ve güçlü bir kadın olarak tavrını koy ve köpişini yanında tut...Bu gün köpek için prblem yaratıp inatlaşan eşin daha sonra başka konulardada sana dayatma yapacaktır...

Ayrıca, kedi-köpek tüyü kist yapmaz...Bu tüyleri yuttuğunuzda normal biçimde kendi saçlarımızı tüylerimizi yuttuğumuzda yaptığımız gibi dışkılama yöntemi ile dışarı atarız...Kist aşılarını olan bir kedi ve köpek tamamen sakıncasızdır ancak unutmamanız gereken bir şey var ki, kist mikrobu gerçekte büyük baş hayvanların dışkısında bulunur daha sonra ise dağıtıcı konumundaki hayvanlar tarafından dağıtılmaya devem ederler...Elbette ki sokaktaki kediler ve köpekler...Siz, hiç bir biçimde kedi ve köpek beslemezken, sokaktaki hayvanlardan uzak duruken bir gün vucudunuzda kist olduğunu öğrendiğinizde ne tepki verirsiniz? Bu mümkün müdür? Evet mümkündür çünkü kist mikrobu ile enfekte olmuş bir sokak hayvanının dışkısına bastığınızda, daha sonra eve o ayakkabılar ile girdiğinizde eviniz enfekte olur...Ayakkabınızı alıp boyadınız diyelim...Enfekte oldunuz demektir...Peki kist konusunda şu anda ne düşünüyorsunuz? Gördüğünz gibi evinizden hayvanları uzaklaştırarak bu konuyu halledemezsiniz, eğer olacağı varsa olur ve inanın bana dışarıdan kist ile enfekte olmanız evdeki bir hayvamdan enfekte olma ihtimalinizden katbe kat yüksektir, yani sz evdekilerin kist iğnelerini 3 ayda bir yaptırın gerisii allaha bırakın...

Diğer bir konu...Teksoplazma...Hamilelik yaşına gelmiş kadınların büyük bir bölümü daha evvel teksoplazma ile enfekte olmuştur zaten, ama bu yaşa kadar hala enfekte olmadıysanız evet risk vardır fakat teksozplazmadanda kedi-köpekleden uzak durarak korunamazsınız çünkü günümüzde tekszoplazma kedi köpekten daha çok iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden, iyi pişirilmemiş sebzelerden ve iyi pişmemiş et ürünlerinden geçer...Şimdi hala konu hakkında kafasında soru işareti olan, hala kist ve teksozplazma bahanesini ortaya sunan varsa bunun sebei hastalık konusu değil hayvanlardan nefret etemeleridir...Doğduğumdan beri evimde hayvanlarım var, çok şükür ne ağır bir hastalığım oldu ne bağışıklık sistemim çöktü tam tersi...Günümüzde 2-7 yaş grubu çocukları bir göz önüne alın bakalım ve neden belkide sizin çocuklarınız da dahil olmak üzere etrafınızda ki bütün çocukların sürekli hastalandıklarını düşünün...Sebebi, ne kist, ne teksoplazma...

Cevabın için çooook teşekkür ederim bende almak konusu üzerinde daha çok duruyorum yoğun çabalar içindeyim ama cockerdan ziyade terrier istiyorum paşamda terrier di. Fakat doğru yerden bulmak konusu çok zorluyor. Bu iş o kadar ticarete dökülmüş ki parasını geçtim sağlıklı olup olmadığı bile çok şüpheli yavruların Uzakta olsa önerebileceğiniz bir kurum varmı?

Kurum derken kastın ücretsiz sahiplenmeyse yavru bulabilmek biraz zor olur tatlım, bunun dışında ücret mukabilinde hayvan sahiplendirilmesine de ben karşıyım Eğer böyle yaşını almış falan bir terriere düşünüyorsan bütün barınaklara ve hayvansever çevreme haber salarım ama...

Ücretli olayına karşı olsamda ücretli alıcamda abartmışlar fiyatlar saçma sapan, yavru istiyorum çünkü yetişkin köpeği eğitmek çok zor bakalım artık kısmet umarım bulurum. İstanbul ve Bursa daki hayvan çifliklerinde çok fazla yavru var ama uzak güvenemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…