Özge, seni çok iyi anlıyorum...Kaybettiimiz hayvanları o kadar çok seviyoruz ki sırf hatıralarını yaşatmak için yerlerine yenilerini alıyoruz...Benim kedi oğlum öldükten 17 gün sonra bana şu anki kızım hediye edildi, evet çok kızmıştım ama iyi ki benimle diyorum...O yüzden işin bu kısmını düşünmene gerek yok, doğru olanı yapıyorsun...Bence şu anda al, veteriner hekiminzin dediği gibi daha sonra aldığında çocuğun onu oyuncak gibi görecektir...
Bu arada konu sahibi arkadaşım, durumun zor...Ne yazık ki eşin zaten baştan beri onu istemiyormuş ve fırsatını bulur bulmazda evden göndermeye kalkıyor...Ne yazık ki fikrini değiştirebilmen mümkün değil ama, bu konuda bilinçli ve güçlü bir kadın olarak tavrını koy ve köpişini yanında tut...Bu gün köpek için prblem yaratıp inatlaşan eşin daha sonra başka konulardada sana dayatma yapacaktır...
Ayrıca, kedi-köpek tüyü kist yapmaz...Bu tüyleri yuttuğunuzda normal biçimde kendi saçlarımızı tüylerimizi yuttuğumuzda yaptığımız gibi dışkılama yöntemi ile dışarı atarız...Kist aşılarını olan bir kedi ve köpek tamamen sakıncasızdır ancak unutmamanız gereken bir şey var ki, kist mikrobu gerçekte büyük baş hayvanların dışkısında bulunur daha sonra ise dağıtıcı konumundaki hayvanlar tarafından dağıtılmaya devem ederler...Elbette ki sokaktaki kediler ve köpekler...Siz, hiç bir biçimde kedi ve köpek beslemezken, sokaktaki hayvanlardan uzak duruken bir gün vucudunuzda kist olduğunu öğrendiğinizde ne tepki verirsiniz? Bu mümkün müdür? Evet mümkündür çünkü kist mikrobu ile enfekte olmuş bir sokak hayvanının dışkısına bastığınızda, daha sonra eve o ayakkabılar ile girdiğinizde eviniz enfekte olur...Ayakkabınızı alıp boyadınız diyelim...Enfekte oldunuz demektir...Peki kist konusunda şu anda ne düşünüyorsunuz? Gördüğünz gibi evinizden hayvanları uzaklaştırarak bu konuyu halledemezsiniz, eğer olacağı varsa olur ve inanın bana dışarıdan kist ile enfekte olmanız evdeki bir hayvamdan enfekte olma ihtimalinizden katbe kat yüksektir, yani sz evdekilerin kist iğnelerini 3 ayda bir yaptırın gerisii allaha bırakın...
Diğer bir konu...Teksoplazma...Hamilelik yaşına gelmiş kadınların büyük bir bölümü daha evvel teksoplazma ile enfekte olmuştur zaten, ama bu yaşa kadar hala enfekte olmadıysanız evet risk vardır fakat teksozplazmadanda kedi-köpekleden uzak durarak korunamazsınız çünkü günümüzde tekszoplazma kedi köpekten daha çok iyi yıkanmamış sebze ve meyvelerden, iyi pişirilmemiş sebzelerden ve iyi pişmemiş et ürünlerinden geçer...Şimdi hala konu hakkında kafasında soru işareti olan, hala kist ve teksozplazma bahanesini ortaya sunan varsa bunun sebei hastalık konusu değil hayvanlardan nefret etemeleridir...Doğduğumdan beri evimde hayvanlarım var, çok şükür ne ağır bir hastalığım oldu ne bağışıklık sistemim çöktü tam tersi...Günümüzde 2-7 yaş grubu çocukları bir göz önüne alın bakalım ve neden belkide sizin çocuklarınız da dahil olmak üzere etrafınızda ki bütün çocukların sürekli hastalandıklarını düşünün...Sebebi, ne kist, ne teksoplazma...