hamileyim esim köpegimi istemiyor

eğer bebekte yada çocukta alerji tespit edilmemişse hayvana karşı,
aşıları,vet kontrolleri tamsa evcilin,
aynı evde kardeş kardeş büyümelerinin zararı değil faydası vardır...

neden dehşete düşüyorsunuz anlayamadım? çiçekleri çöpe atarken dehşete düşüyorsunuz ama köpek ile bir bebeğin aynı ortamda bulunmasını normal karşılıyorsunuz??

siz grip olunca yada hastalanınca kendinizi bir süreligine çöpe falanmı atıyosunuz ne saçma düşünceler bunlar yaaa

Evlerimizdeki bitkilerin veya süs çiçeklerinin gündüz çıkardıkları fazla oksijen ve gece verdikleri karbondioksit miktarı, insanın soluduğu havanın içindeki oksijen miktarı yanında o kadar azdır ki sağlığımızı etkileyebilmesi mümkün değildir. Ancak kapısı, penceresi hava sızdırmaz küçük bir odada, dev bitkilerle birlikte yatma gibi bir alışkanlığınız varsa başka .....
Biraz sizi bu konuda bilgilendirmek amacli ekledim bunlari ...
ayrica hayvan sevgisi baska bebek sevgisi baska ne güzek kocaman vicdanli bir yüregim varki ciceklerin bile bu hayatta yasama sansi olduklarini savunuyorum...ama anlayana.....
size söyleyecek söz bulamıyorum... siz burada bir konu açmışsınız ve bende, fikrimi söyledim bu benim doğrum siz onaylasanız da, onaylamasanız da.benim oturma odam evet çok küçük ve evim de ısınmadığı için cam kapı hepsini kapatıyorum.belli ki siz saray gibi bir evde yaşıyorsunuz bilseydim size kargolardım çiçeklerimi.

Bence eşiniz haklı .Hem sadece bebek için değil sizin içinde sakıncalı evde beslenmesi.her soluduğunuz nefeste onların küçük tüyleri kılları ciğerlerinize yapışıyo ve ömür boyu da gitmiyor.Tabi sağlığı düşünmeyip sevdiğiniz alıştığınız bişeyden vazgeçemiyorsanız orası ayrı
inş. bi orta yol bulursunuz:KK54:

Bir yere mi okumuştum yoksa izlemiş miydim hatırlamıyorum,

Avrupa'da evcil hayvanlara bir müddet bakıcılık yapan yerler varmış..

Sahipleri yurt dışına gidenler, hamileler bırakabiliyormuş..

Keşke bizde deböyle yerler olsa...

Ya da size bu tür destek verecek yakın akrabanız, arkadaşınız varsa bebeğiniz biraz daha büyüyünceye ona kadar bırakabilirsiniz.

Bence eşiniz haklı .Hem sadece bebek için değil sizin içinde sakıncalı evde beslenmesi.her soluduğunuz nefeste onların küçük tüyleri kılları ciğerlerinize yapışıyo ve ömür boyu da gitmiyor.Tabi sağlığı düşünmeyip sevdiğiniz alıştığınız bişeyden vazgeçemiyorsanız orası ayrı

canım,
kist iğnesi olan bir evcil için;
kendi tüyümüzü yada saçımızı yutarsak şayet nasıl olumsuz bir etkisi olmuyosa sağlık açısından bize,onların tüylerinin de bir zararı olmuyor yutulması olasılığında..

not: iç-dış parazit tedavileri tam ve zamanında yapılıyor olmalı evimizdeki evcil canın..

meg harika fotolar.Bir gün bebek sahibi olursam tüm önlemleri alıp bebeğimi kedi,köpekle büyüteceğim.Sevsin,sarılsın...:KK69:

neden dehşete düşüyorsunuz anlayamadım? çiçekleri çöpe atarken dehşete düşüyorsunuz ama köpek ile bir bebeğin aynı ortamda bulunmasını normal karşılıyorsunuz??

Evcil hayvanlari ,cicekleri, bitkileri sevmeyebilirsiniz,evinizde birlikte yasamak istemeyebilirsiniz zaten buna kimsenin sozu yok fakat bu kadar kesin cumlelerle yorum yapmadan once ,en azindan internetteki arastirmalari,tibbi gorusleri ,konuya iliskin en dogru hijyen ve dolayisiyla ,saglik kosullarinin ne olmasi gerektigini okumanizi oneririm.

Son düzenleme:
meg harika fotolar.Bir gün bebek sahibi olursam tüm önlemleri alıp bebeğimi kedi,köpekle büyüteceğim.Sevsin,sarılsın...:KK69:

bu fotoları da ekleyeyim dedim..
ne güzel bi dilek bu lirikciim,kutluyorum seni..:KK71:
evet bebekler ve pisiler beraber büyüsünler kardeş kardeş :nazar::emir_bebek::KK69:

meg,bayıldım...Ne kadar güzel...Kedicikler de,bebecikler de son derece mutlu ve keyifli...:KK69:Ben bebekken bile kedilerin,köpeklerin peşinde koşarmışım.Kendimi bildim bileli -hala da- sokakta hayvanları seve seve,konuşa konuşa,kuru mamaları dağıta dağıta yürüyüş yaparım.Hayvan sevmeyenler için megaçatlağımdır herhalde.:KK1:

ilk doğum zamanı kısa süreliğine bi dostunuza bırakın siz toparlandıktan sonra onu geri alın hem bebeğiniz ile hemde köpeğiniz ile ilgilenecek duruma geldiğinizde. sorun olabileceğini sanmıyorum..

çok sevdiğim arkadaşım 15 gün kedisini bize bıraktı :21: bebek görmeye gelenler kendi ağrıları bitince geri aldı şimdi çok mutlular :KK1:

Eşinizi ikna edin.Köpeğinizin aşıları bakımları tamsa hiç birşey olmazÇocuğunuzun gelişimine çok faydası olur.
Isırırmış yalarmış aslı yok.Köpeğiniz sizi kıskanabilir.Bunu daha önce yanında başka çocuk sevdiyseniz anlamışsınızdır.Köpekler zarar vermekden korktukları için küçük çocukların elinden yiyecek bile almazlar.En azından bizimki öyleydi.

kızmayın ama bence eşiniz haklı.ben bir sürü çiçeğimi doldurdum çöpe kii, zararsız oldukları halde sırf oksijeni tüketmesinler diye. eşinizin sözünü dinleyin derim...:KK34:

aman tanrım bu yorum tüylerim diken diken etti resmen!! evde beraber yaşadığınız can yoldaşınız dostunuz sizi ailesi bilen ve sizden başka kimsesi olmayan bir canlıyla bir saksı bitkisini birmi tutuyosunuz? oldu o zaman köpeinide çöpe atsın? bence bu başlığa bu duyguyu yaşamamış hayvan sevgisi nedir bilmeyen saksıdaki cicekle bir tutan insanlar cidden yorum yazmasın çünkü sizide yanlış yönlendiriyolar!!!!

cok üzgünüm coook...esim hamile oldugum icin pekines cinsi köpegimi istemiyor..5 aylik hamileyim...ve 5 aydir beynimi yedi ...ben köpegimi coook seviyorum ve baska birine vermek istemiyorum ....esim anlamiyor...cocuk dogunca steril ortamda büyüsünmüs cocugu ...anlatamiyorum ki ..ne desem kar etmiyor..ne yapicam ben yaaa.....

Hayvansız ve aşırı steril ortamda büyütülen çocuklar daha sık hastalanır çünkü bağışıklık sistemlerini güçlendirebilecekleri bir ortam bulamamışlardır, eşiniz çok yanlış düşünüyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunursa böyle olur işte. Hamile halinizle sizi strese sokup bebeğinize zarar veriyor üstelik. Gerçekten amacı doğru olanı yapmaksa, birlikte iyi bir çocuk doktoru bulun ve ondan dinlesin eşiniz bu yazdıklarımı.
Keşke en başından hayvan sevmeyen, onları korumayı bilmeyen bir insanla evlenmeseydiniz. Benim için en önemli kriterlerden biridir mesela, aşkımdan öleceğimi bilsem, hayvanları benim kadar sevmeyen ve onlara merhamet etmeyi bilmeyen bir insanla birlikte olmam.

Hayatımda okuduğum en bilgisizce yorumlardan biri. :) Ciğerlere tüyler yapışıyor, ömür boyu da gitmiyor öyle mi? :)) Ben herhalde 35 senedir ciğerlerime yapışmış kedi köpek tüyleri ile yaşıyorum o zaman, ne de olsa kendimi bildim bileli evimde kedi köpek vardı... Allah Allah, hiçbir solunum sorunum da yok, hayır yani anne baba da doktor benim, her sene check-up olsun röntgenler olsun elden de geçerim ama tabii siz daha iyi bilirsiniz! Herhalde hiç kimselerin göremediği bir dolu tüy olmalı ciğerlerimde! :)))))

cocugun evcil hayvan ile büyümesi saglik yönünden hicbir zarari yok..ayrica tabii ki bebegim daha degerli olucak ama köpegim de evladim gibi elimde büyüdü 5 yildir bakiyorum ...yinede düsüncenize saygi duyuyorum ...

Zararı olmamasını bırakın, o kadar büyük faydaları var ki! Bizim cahil insanlarla dolu memleketimizde bebek geleceği zaman evdeki hayvan atılır, gelişmiş ülkelerde ise bebek geleceği zaman eve hayvan alınır. Hayvanlarla büyümemiş insanların yetişkin olduklarında nasıl bencil, öfkeli, sorumsuz, empatiden ve merhamet duygusundan yoksun olduklarını sayısız defa gözlemledim. Pedagoglar da çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi gerektiğini söylüyorlar ama insanların çoğu onlara da kulaklarını kapatıyorlar tabii. Bırakın eve hayvan almayı, kapısının önündeki aç kediye merhamet edip beslemez bile bizim insanlarımızın çoğu. Hatta fiziksel zarar verirler. Sonra da yok bir Türk dünyaya bedeldir de bilmem nedir de, İNSAN olmanın hakkını verelim önce!

Bende bi kaç Resim eklemek istiyorum biraz espirili biraz anlamlı :85:

$sevgi.jpg
$687807031250.jpg
$imagesCAIKP4ST.jpg
$imagesCAQR7V6X.jpg
$DFB_TERKETMEEEE.jpg

Eklentiler

• $imagesCAGHSO3P.jpg
    $imagesCAGHSO3P.jpg
    6,8 KB · Görüntüleme: 95
X