hamileyim esim köpegimi istemiyor

sevgili anne adayı,
bence köpeğinize sahip çıkmalısınz...sonuçta o da bi can o miniği alırken eşinizde sizde birgün anne olabiliceğinizi düşünmüşsünüzdür mutlaka...
uzmanlar diyor ki evde evcil hayvanla bebeğin birlikte büyümesi çocuğu paylaşmaya,sorumlu olmaya ve sosyal olmaya itiyor.hepside gayet olumlu karakter özellikleri...
sağlık açısından bakarsak bebek doğumundan itibaren aynı ortamda yaşadığı için hayvanınızla,bebeğinizin bünyesi bağışıklık kazanıyor otomatikman bu da aslında demek oluyor ki çocuğunuzun astım vb solunuum hastalıklarına yakalanma riski,hayvansız bi evde buyuyen bi bebeğinkinden daha düşük,daha az oluyor...
bu konuda karar sizin tabiki...ama bence kıymayın köpeğinize...ilerde bebeğinz büyüdüğü zaman birlikte oynadıklarını getirin gözünüzn önüne...
eğer verrsenz başkasına sizin gb bakabilecek mi yada sizin içinz buruk olmayacak mı???
pişman olmamak için hislerinize kulak verin derim...

ben senin dediklerini herkese anlatıyorum canım benimde çyle bir tavsiyem var
mesela her gittiğim restaurantta yemekler pideler kalıyor garsonu çağrıyıorum kimsesiz hayvanlar için kalanları bir poşete koyarmısınız diyorum koyuyolar eve kadar taşıyorum sokakta hayvan görünce hemen açıyorum hepsi yiyo her gün aynıısını yapıyorum tabi benim bu davranışım gülünç bir davranışmış garsona artıkları poşete koy demek çok ayıp bişeymiş hey allahım ya ama ben vazgeçmiyorum her gün yapıyorum bunu

köpeğinizi vermek demek onu ölüme terketmek demektir, asla ve asla yapmayın bunu. köpeklerle büyüyen çocukların karakterlerinde bir artı oluyor daha sosyal paylaşımcı oluyorlar bir çok şey yazabilirim ama onu vermek demek bir çocuğun annesi tarafından terkedilmesi demekle aynı şey unutmayın

sakın köpeğini vermee öle saçma yorum yapan kişiler olmuşkii şaşırdım kaldım çiçeklerini çöpe aatan arkadaşa peesss diorum sadee bncilliğin bu kadarı olmazz....altı buçuk aylık oğlum var ve iki buçukyaşınsa pincher cinsi bi oğlum daha varr:)))birbirlerine bayılıolarr oğlum ağladığında uyandığnda hemen yanıma gelipp heyecanlanıo haber verio banaa bu cana kıyılırmıııı yazıkkkeşini ikna ettt ne olursa olsun kocakarıı sölentilerine kulak asma ben öle yapıormmm:) sevgilerrr....

bir hayvanı kendi çocuğu gibi senelerce bakıp büyütmemiş, hastayken başında beklememiş, üzgünken onunda ne kadar üzüldüğünü görmemiş, bir hayvana tüm kalbiyle sarılıp öpmemiş hiç kimse bunun nasıl bir şey olduğunu anlayamaz.ben öğrenciliğimde başka bir şehre gittiğimde her haftasonu gelmeme rağmen benim canım köpeğim bunalıma girmişti.o beni annesi bilir herkesten farklı davranır en çok beni sever.ailemizden biri o bizim.sadece benim için değil herkes için öyle.
ondan asla vazgeçmem.zaten buna ne o dayanabilir ne de biz.
bebekle aynı evde olmasına gelince hem doktorlarımla hem de veterinerimle bu konuyu konuştum gerekli özen gösterildiği taktirde hiç bir sorun olmayacağını söylediler.o yüzden benim içim bu konularda çok rahat.

Son düzenleme:
bak canım ben yeni evli sayılırım. annemlerde köpeğim. evimde değil. ama annem durup durup çocuğun olunca ne olacak diyor.. ben tam tersi çocuğumun beraber büyümesini istiyorum. bebğim bir arkadaşı olarak yetişsin istiyorum. hayvan sevgisi bambaşka birşey. şu dünyada asla göremeyeceği sevgiyi o köpekten görecek çünkü.

hastalık enfeksiyona gelince.. aşıları var. örneğin bizim köpeğimize kist mantar parazit aşısı yapıldı. daha çok aşısı var. bebeğin de 24 saat köpeğin kucağında olacak değil yani. dikkat ettiklten sonra hiiç bir problem göremiyorum ben. hem verse bile senin halini gördükten sonra pişman olup geri alacak köpeği emin ol sevgisi herşeye bedel..
sırf köpeği verilmesin diye bebek düşünmeyen arkadaşlarım var benim. ama yaşamayan bilmez bu durumu. köpeği olmayan insdanlarla bu konuyu pek tartışmanın anlamı yok. bu arada konu biraz eski.. umarım verilmemiştir köpeğin.

Arkadaşlar bende köpekleri çok severim ama bencede bebeklerin olduğu bir evde en azından belirli bir yaşa kadar olmamalı.. benim büyük halamın ciğerlerinde hala küçükken kaçan kedi kılı duruyor halam 48 yaşında..bilginize

sevgiler

cnm düşüncene saygı duyuyorum ama bebek olmadan önce hayvanlarımız var bebek olunca hayvanlarımıza güle güle demek biraz bencillik olmuyormu? ben kendimi bildim bileli evde hep hayvan beslemiş bir insanım şuanda evimde bir kedim var o benim hayatımın bir parçası mesala ben onunla çok mutluyum onsuzluğu düşenemem sana tavsiyem hachi filmini izle ve bir köpeğin sahibine olan aşkını izle yok böyle bir sevgi:) ağlamaktan gözlerim şişmişti beni ençok etkileyn kısmı ise gerçek hayattan bir alıntı olmasaydı.

Bizim de evde köpeğimiz var ve ben bu konuları özellikle veterinerimize sormuştum. İşte kedi köpek kılı insanın iç organlarına yapışıp kist yapıyomuş doğru mu bu diye. O da dedi ki doğru ama nasıl doğru: Eğer sen köpeğinin düzenli olarak iç dış parazit tedavisini, aşılarını yaptırmazsan doğru. Çünkü bu aşılar ve ilaçlar parazitleri engelliyo ve zaten insanda kiste neden olan da aslında tüy değil o tüye yapışıp da insanın iç organlarına giden parazitler. Aynı şey yediğimiz sebze meyve için de geçerli dedi. Mesela sen aldığın sebze meyveleri güzel bi şekilde dezenfete etmezsen onların da üstünde parazitler var onlar da aynı şekilde iç organlarına yapışabilir en basitinden dedi. Bence mantıklı. Düzenli bakımlarını yaptıktan sonra bence hiç bir sakıncası yok evde hayvan beslemenin. Ve bence çocuklara da küçük yaşta bu sevgiyi vermek için aynı ortamda olmaları çok güzel. Ben bebekken bile dedemlerin köpekleri varmış onla oynayarak büyümüşüm mesela ve çok şükür ki hiç bi sağlık problemim yok.

yorumları okumadım ama bende kendimden bişey anlatmak istiyorum...ben yaklaşık 4 aylık hamileyken yolda minik bi köpek vyavrusu buldum.eşime çok yalvardım bakalım diye.havada çok soğuktu.ordaki marketten bi kutu aldık ve iş yerime götürdüm.akşama kadar oynadım sevdim besledim falan.akşam tekrar kutuya koyup annemlere götürdüm.annem içeri almadı(...seneler önce bi komşuları varmış.kadın hamileyken evde kedi varmış.nasıl olduysa kedi tüyü rahimden girmiş ve bebeğğin göz damarlarına yapışmış.bebek kör olarak doğmuş ve hiç bi tedavisi olmamış.annem bebeğin dünyalar güzeli olduğunu ama gözlerinin kedi tüyü yüzünden görmediğini anlattı.sonradan çok korktum acaba banada böyle olurmu diye ama şükür oğlum çok sağlıklı:)

ee dogru diyo arkadasim. yeni dogan bebek hicbir evcil hayvanla ayni ortamda kalmamali. kopek bebeginizden daha mi degerli??

her ikisinde can ve tabiki her ikiside değerli, temizliğine özen ve dikkat ettikten sonra, evcil hayvan sevgisi ile büyüyen çocuk çevresine karşı daha duyarlı olur, ruh hali daha sağlam olur sorumluluk almayı küçük yaşlarda öğrenir

gelişmiş ülkelerde her evde neredeyse bir evcil hayvan vardır, bizim ülkemizde aynı şartlara en kısa zamanda kavuşur insanlar hayvan sevgisi ile büyür Allahın yarattığı bütün canlara saygı duymasını yardım etmesini öğrenir inşallah

köpeklerin olmaları gereken bir dizi aşıları vardır, bu aşılardan biride kist aşısı adı verilen bir aşıdır, kisti yapan tüy değil tüyün taşıdığı bir parazittir bu aşı o parazitin oluşumunu engeller sizde güvenle köpek besleyebilirsiniz, kulaktan dolma bilgilere itimat etmeyiniz. önlemini aldıktan ve dikkat ettikten sonra aşılı ve düzenli veteriner kontrolündeki hayvandan zarar gelmez.

aslında elbetteki haklısınız, bizim ülkemizde ne yazık ki evcil hayvanlarla ilgili çok fazla kulaktan dolma bilgiler mevcut, birçok insanda daha önce evinde evcil hayvan beslemediği için bu konuya sıcak bakmıyor, ama gerçekten evcil hayvanların bebeklerin sağlığına bir zararı olsaydı örneğin amerikada yaşayan bebek kalmazdı, neredeyse her aileye bir köpek yada kedi düşüyor :)

evcil hayvan beslemek emek ister, aldığınızda yapılması gereken bir dizi aşı vardır sonrasında da her yıl tekrarlanan aşılar iç parazit ilaçları vs, bunlara özen gösterir eğitimlerinide iyi verirseniz, ne sizlere nede bebeğinize, köpeğinizden zarar gelmez.

sanılanın aksine , köpekler zekidir ev hayatına kısa sürede adapte olup koyduğunuz kurallara uyarlar, siz köpeğinizin bebeğinizin odasına girmesini yasaklayın, öldürseniz girmez, örnek veriyorum.

sevgili inci... o kadar beğendim ki ve öyle çok katılıyorum ki yazdıklarına ve düşündüklerine.

benim de 7 yaşında bir coocker'ım var ve çok hareketli olmasına rağmen evde girmemesi gerektiği bildiği odalar var ve asla girmiyor. insan eğer sorumluluk duygusuna sahipse ve o hayvanın dilinden anlayabiliyorsa onunla bir dil oluştrabiliyor arasında. benim eşim de ilk başlarda çok tepkiliydi (gerçi annesinin dolduruşları yüzündendi ama) şu anda en az benim kadar seviyor köpeğimizi. her akşam eşim eve geldiğinde kapıda köpeğimiz ile onu karşılamama bayılıyor mesela.. :)
ayrıca toxoplazma denilen ve hamileliğin ilk 3 ayında ve sonraki zamanlarda da düşüğe neden olan şey çiğ et, iyi yıkanmamış sebze, kuş, kedi, vs gibi hayvanların pisliğinden geçebilen bir şeydir. direk olarak ağzınıza almadığınız sürece bu dışkıları pek zararı olduğunu söylemiyor doktorlar ve veteriner hekimler. ayrıca siz pazardan aldığınız sebzelerin üzerinde hangi hayvanların gezdiğini ve nereye nasıl dışkıladığını bilebiliyor musunuz?
evcil hayvan beslemek büyük bir sorumluluk işidir. bence evcil hayvan besleyen insan daha sabırlı ve daha anlayışlıdır. çünkü maalesef onlar sizin yanınızdan ayrılmayı seçene kadar onlar sizin hiç büyümeyen bebeklerinizdir ve hep size muhtaçtırlar. evcil hayvan alıp sonra herhangi bir sebep yüzünden onu yanınızdan uzaklaştımak ise bence çok çok çok büyük bir günahtır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…