Hamileyim, bebeğimi aldırmak istemiyorum ama...

Çok çok üzülüyorum Bukadar çaresizlik içinde hamilelik olmasına boşanma aşamasında olan her kadın en tedbirli şekilde korunmalı Hiçbir mutsuz evliliğin bedeli minicik canlar olmamalı...

Kötü bir evliliğiniz varmış ama yine de Allah size sağlıklı bir evlat nasip etmiş. Annelik duygusunu tatmışsınız, yaşamaktasınız. Ama mutsuzsunuz ve sürekli uyumak istiyorsunuz. (Önceki konunuzda okudum) Bu şekilde çok uyumak demek bir şeylerden maalesef kaçmaya çalışmak demek. Siz daha mevcut çocuğunuza tam ilgi ve alaka gösteremediğinizden bahsetmişsiniz. Kitap bile okuyamadığınızdan bahsetmişsiniz. Şimdi bu kadar uyurken yeni bebek demek uykusuz geceler demek. Siz bunu yapabilecek misiniz? Tek evlatla bu kadar her şeyden kaçmaya çalışırken ikinci bebek sizi daha da dibe çekecek gibi gözüküyor. Bu kadar kötü bir eş size bu konuda destek olacak mı? İkinci bebek gelince kendinizi daha çok kapana kısılmış hissedeceksiniz. Bu çok açık. Bebeği aldır veya aldırma demek kimseye düşmez, bu sizin hayatınız. Dipsiz çukuru görüp bile bile adım atmak bu çukurun ortasına yine sizin tercihiniz olacak.

İş konusu anladığım kadarıyla muallakta kalmış bir konu. Çünkü çalışmak isteyen bir birey hemen aksiyon alır. Bu arada herkes memur olmak zorunda değil. KPSS de zorunlu bir durum değil. İki bebekle atanmış olsanız bile bambaşka bir şehirde desteksiz yapabilmek bence çok zor. O yüzden özel sektörde ne olursa olsun, sigortanızın işleyip acil kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız sizin iyiliğinize olacaktır. İnanın yapamayacağınız bir durum değil bu. Yoksa gözü dışarıda olan eş var ortada apaçık, bir gün başka birine gerçekten gönlü kayarsa, hiç bir hemcinsimizin zorda açıkta kalmasını kimse istemez. Allah yardımcınız olsun.

Keşke bunları sizi aldatan adamla sevişmeye devam ederken düşünseydiniz zaten bir çocuk sizi bu hayata mahkum etmişken ikinci çok zor o vicdanınız kendinize hiç mi çalışmıyor bu mu hak ettiğiniz

Aldır veya aldırma diyemem , sizin bileceğiniz iş ama şu açıköğretim okuyup atanıp işe girmeyi bekleyen kadınlara bu konular hakkında iyice bir bilgi verilmeli bence. Çok fazla konuda görüyorum bu hayalde olan , boşanmak için düzen kurmayı bekleyen kadınları. Hanımlar acil para kazanacağınız işlere girseniz sanki daha iyi. Atanmak hiç kolay değil hele çocuk gelişim veya ilahiyat gibi bölümlerde. Bir de iki yıllık okuyup , bir sınava girip 4 yıllığa tamamlayıp kpss kazanıp falan.
Çocuğunuzu kreşe verebilirsiniz , devletin kreşlerini zorlayın. O sırada da asgari ücretle de olsa bir yerlere girmeye çalışın. (Tabii ikinci çocuk durumunda bu plan devreden çıkar , çocukları kreş çağına gelmiş insanlara genel bir öneri olsun ). Girdiğiniz işe özel kurslar alabilirsiniz. Böylelikle meslekte yükselebilirsiniz. Tezgahtarlık da olsa girin işe oradan kademe kademe yükselmeye çalışın.
Atansanız doğuya tayininiz çıkacak , çocukla nasıl gideceksiniz ? Çocuğa oralarda kim bakacak ?
Bence daha gerçekçi planlar yapılmalı.

Eşiniz ne düşünüyor gebelikle ilgili?

Allahta zatenn nerde bebek istemeyen var ona verir ziyan olsun diye kıymet bilene vermez. Sonra aldırmak günah diye vijdan azabı çektirir insana

Eşinizden yüzünüz gülmemiş olabilir ama çocuğunuzdan yüzünüzün gülmeyeceği ne malum? Belki de o çocuk karanlıkları aydınlığa çıkarmak için gelecek. Bilemeyiz ki. Eşinize güvenmemekte haklısınız.
Babalı büyüyüp çok zor şartları olan çocuklar,annelerine göz aydınlığı da olabiliyor.Anneler çocuklarına rahmet okuyor. Böyleleri de var tanıdığım .
Allah çok yardımcınız olsun.

mesajının üstünden bir
Mesajının üstünden bir hafta geçti ne yaptın acaba çünkü zaman ilerledikçe bebek büyüyor çok zor bir durum herşey gönlünce olsun allah yardımcın olsun

Hiç bir çocuğun annesinin/babasının yüzüne güldürmek gibi bir zorunluluğu olmamalı bence. Çocuğun omuzlarına bu kadar büyük bir yük yüklememeliyiz. Yüzü güldürülmesi gerekenler minicik çocuklar olmalı. Yoksa çocuğun hayatını ipotek altına almış oluruz bu görevle. Oysa onların kendi hayatı, kendi mutluluğu, kendi başarılarını düşünmesi gerekiyor. Bir çocuk sağlıklı, mutlu, huzurlu, kendi ayaklarından durabiliyorsa ailenin yüzü gülmeli. Hiç bir çocuk kendini annesinin/babasının KURTARICISI olarak hissetmese keşke...

Aldır veya aldırma demek biz aciz kullara düşmez ancak şu konuda yorum yapmak istedim. Hamileyken atandım oğlum doğduktan sonra hem çalıştım hemde bir üniversite daha bitirdim isteyince hiç zor gelmiyor inan. Şuan yine hamileyim ve yüksek lisans istiyorum

mesajının üstünden bir

Mesajının üstünden bir hafta geçti ne yaptın acaba çünkü zaman ilerledikçe bebek büyüyor çok zor bir durum herşey gönlünce olsun allah yardımcın olsun
Aldırmak için hastaneye geldim ama ultrasonda görünce yapamadım, hastanede oturmuş düşünüyorum ne yapacağımı

Kurtarıcı veya sorumluluk manasında yazılmadı kelimeler. Ne anladıysanız onun yorumunu yapmışsınız. Yüzünü güldürmek derken "iyi bir evlat" olabilir manasında dedim. Nitekim çocuk aldırmak isteyip bu karardan vazgeçip ileriki yaşamında iyi ki aldirmamisim diyen insanlar da oluyor. Çocuğa sorumluluk verilsin demedik. En nihayetinde dünya hayatı zaten sorumluluk ve zorunluluktan ibaret.

Korunurken nasil oluyor ya bu sitede herkes korunurken hamile kaliyor ozellikle evliligi kotu gidenler gercekten bilgi edinmek amaci ile soruyorum hamile kalmak bu kadar Kolay mi ?

Sorunuza gelirsek Ben aldirirdim cunku hayatiniz su an dunyaya bir cocuk daha getirmeye uygun degil bide burda aldirma yazanlar siz bebek bakarken yaninizda olmayacak su kosullarda Hic gerek yok zaten cocugunuz da var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…