- 2 Eylül 2022
- 211
- 68
- 28
- 26
- Konu Sahibi Butterfly9
-
Offf çok kötü bir durum. Neden ailen senin çocuğun için başkasının çocuğuna bakmayız dedi çocuk senin çok saçma ya... Keşke iyi korunsaydın belli ki gerçekten manevi olarak zor durumdasın.Eşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma, siddet olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
Eşimle yaşadığım sorunlarla boğuşurken yanımda hiç kimse yoktu, ve ben o zamanlar oğluma hamile kalıp doğurduğum için dahi çok büyük bir pişmanlik duyuyordum, hem ona huzurlu bir hayat sunamadigim için çünkü çok kez tartışmalara şahit oldu. Hemde belki olmasaydi bosanabilme ihtimalim daha yüksek olduğu için. Kesinlikle doğru düşünceler olduğunu savunmuyorum ama psikolojik olarak da iyi durumda degildimOfff çok kötü bir durum. Neden ailen senin çocuğun için başkasının çocuğuna bakmayız dedi çocuk senin çok saçma ya... Keşke iyi korunsaydın belli ki gerçekten manevi olarak zor durumdasın.
Dersen ki ben ona maddi manevi yetemem o zaman doğurmaktan daha iyidir bence aldırman, sonuçta onun iyi bir evlat olması en çok sana bağlı...
Benim söylediklerim çoğu kişiye ters düşebilir burdan binlerce post okudum gebelik le ilgili bir çoğunun hayali çocuk sahibi olmak ama eğer bu sorumluluğu bir kez daha taşıyamıyacaksan aldır.
Eğer doğurmak istersen,, hem okuyup hemde çok güzel çocuklarına bakabilirsin, bu kararı sen ve maneviyatın verecek.
Dilerim ki hakkında en hayırlısı ne ise o olsun
Düşünmekten neyi nereye koyduğumu bilmiyorum günlerdir herşeyi unutuyorum öyle soyliyeyim, yani ama bir yere varamiyorum hiçbir yere.. en son buraya konu açmak aklımda geldiOn kere düşün bir kere karar ver olur mu
Aldır desem günahına girmek istemem
Aldırma desem bırak Hersey şurda dursun içinde bulunduğun durum iyi değil
Lütfen kararını ölç biç öyle ver
Burada her iki yönde fikir belirtilecek, yine karasız kalacaksınız. Ben açık ve net yazıyorum, aldırırdım. Bakabileceğim kadar çocuk yaptım, maddi manevi anca yettim. Kazara hamile kalsam düşünmem bile. Çünkü doğacak olana ne verebileceğimden emin değilim. Babası güven vermiyor, aileniz istemeyecek destek olmayacak, diğer çocuk arada derede de olsa büyümüş okul çağına gelmiş. Bir çocuğu daha baba sevgisinden mahrum yetiştirmezdim. Bana göre bu da ilahi adalet, benim yüzümden böyle bir hayata gelmesi çok mu anlamlı? Eşinizin ne yapacağı ne yapmayacağı belli değil, sorunlu bir adamın ömür boyu babası olması da çocuğa kötülük. O ne düşünüyor? Erkekler istedikleri kadar babayım desin, çocuk mocuk gözleri görmüyor tık diye basıp gidiyorlar ama anne ölene kadar anne kalıyor.Eşimle yaşadığım sorunlarla boğuşurken yanımda hiç kimse yoktu, ve ben o zamanlar oğluma hamile kalıp doğurduğum için dahi çok büyük bir pişmanlik duyuyordum, hem ona huzurlu bir hayat sunamadigim için çünkü çok kez tartışmalara şahit oldu. Hemde belki olmasaydi bosanabilme ihtimalim daha yüksek olduğu için. Kesinlikle doğru düşünceler olduğunu savunmuyorum ama psikolojik olarak da iyi durumda degildim
Maalesef kayınvalidem yardımcı olabilecek birisi hiç değilBen aldıramazdım herhalde ama şunu bil ailen dahil bu devirde kimseye güvenmeyeceksin kaynanamile aran nasıl sen okurken yardımcı olsa veya çalışırken maddi durumunuz iyi mi yardımcı vs için ? Bilemiyorum bu zor bir karar asla da yönlendiremem
Bana göre bu da ilahi adalet dediğiniz cümle gerçekten iyi geldi, çünkü çok çok çok düşündüm beni saatlerce ağlatacak bu kadar çaresiz kalmamı hak edecek ne yaptım diye o kadar çaresiz olduğum günler anlar oldu ki. Yani ben ve oğlum bunları hak etmemiştik diye düşündüğüm çok oldu şimdi buna üçüncü masum hayatı dahil etmek de mantıklı gelmiyor aslındaBurada her iki yönde fikir belirtilecek, yine karasız kalacaksınız. Ben açık ve net yazıyorum, aldırırdım. Bakabileceğim kadar çocuk yaptım, maddi manevi anca yettim. Kazara hamile kalsam düşünmem bile. Çünkü doğacak olana ne verebileceğimden emin değilim. Babası güven vermiyor, aileniz istemeyecek destek olmayacak, diğer çocuk arada derede de olsa büyümüş okul çağına gelmiş. Bir çocuğu daha baba sevgisinden mahrum yetiştirmezdim. Bana göre bu da ilahi adalet, benim yüzümden böyle bir hayata gelmesi çok mu anlamlı? Eşinizin ne yapacağı ne yapmayacağı belli değil, sorunlu bir adamın ömür boyu babası olması da çocuğa kötülük. O ne düşünüyor? Erkekler istedikleri kadar babayım desin, çocuk mocuk gözleri görmüyor tık diye basıp gidiyorlar ama anne ölene kadar anne kalıyor.
O olmayacak ki o yapacağını yapmış zaten elsiz kolsuz bi adam yetiştirmiş kendi köle olmuş e adam da sizden aynısını bekliyor her seferinde uyarırken ben annen değiilim burası senin asıl evin ve burada paylaşıl var olması gereken bu diye salince söyleyin küçük küçük başlayın sabunlupu doldurur musun mesela 3 l sabun alın doldursun sonra zamanla makine kapağını açar mısın vs vs zamanla inş ilerlerMaalesef kayınvalidem yardımcı olabilecek birisi hiç değil
Böyle bir konuyu okudum geçen kadın aldırmış oda evli kocasıda oda çok pişman olmuş kadının bi tane kızı var kızım olmasa intihar ederdim ben nasıl bir anneyim evladımın ölümüne karar verdim diye kafayı yiyordu bence sakın aldırmayın şeytan size vesvese veriyor belki size ikinci çıcuğınuz şans getirir güzel sayfalar açar evinize neşe olur bilemezsiniz kiEşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma vs olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
Şartlar ne kadar zor olursa olsun masum küçücük bir kalbe kıymayın lütfen.Eşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma vs olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
Bir cana kiymanin dogru oldugunu sanmiyorum allah sana boyle uygun gorduyse bence bir hikmeti vardir belkide duzeleceksin ama belliki hayatin zor bisey diyemiyorum diyebildigim teksey can almanin vijdaniyla yasamak cok zor ve gercekden ilahi adalet var bunu dusunerek hareket etmelisinEşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma vs olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
Eş desteği yok, eş ailesinin desteği yok, kendi ailenizin desteği yok, para pul maddiyat yok, iş güç meslek yok. Hadi çalışıyor olsanız geliriniz maddi gücünüz olsa neyse ama hiç biri yok. Bana göre can değil, 3 mm hücre yığını. Kuru ekmek yer su içer yine büyür ama bende bunu yaşatmayı adaletsizlik görüyorum. Belki öyle olur belki böyle olur... ya olmazsa? İhtimale göre çocuk doğurulmamalı. Hiçbirimiz bu çocuğa aş ekmek vermeyecek, okul eğitim masraflarını karşılamayacak, siz yapacaksınız. Fikrimizi sorduğunuz için yazıyorum, ben olsam ne yapardım onu yazıyorum, kimsenin düşüncesi fikri kimseyi ilgilendirmez, bağ kurdum diyorsanız istiyorsanız doğurun ama kimsenin yargısı baskısı sonucu yapmayın bunu. Yeterim, elimden geldiğince bakarım, ikiye bölerim yedirir içirir giydiririm diyorsanız doğurun. Ama diğer çocuğunuzun bakımı beslenmesi eğitimi sağlığı huzuru geri planda kalacaksa bence bu günah asıl. Ortada sevgisiz ilgisiz sorunlu baba var bir de. Hani adam çocuğuna ilgili sevgi gösteren biri olsa kendimden vazgeçtim çocuklarına iyi olsun dersin, o da yok.Bana göre bu da ilahi adalet dediğiniz cümle gerçekten iyi geldi, çünkü çok çok çok düşündüm beni saatlerce ağlatacak bu kadar çaresiz kalmamı hak edecek ne yaptım diye o kadar çaresiz olduğum günler anlar oldu ki. Yani ben ve oğlum bunları hak etmemiştik diye düşündüğüm çok oldu şimdi buna üçüncü masum hayatı dahil etmek de mantıklı gelmiyor aslında
Zaten kaç zamandır kocan yok gibi davranıyormuşsun. Belli ki sadece yatakta birleşiyorsunuz.Eşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma vs olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
Zor bir karar uzaktan konuşması kolaydır ama o çocuğa maddi manevi imkan sağlayamayacaksanız bu dünyaya gelmesinin hiçbir amacı yok sadece karın doyurup okula göndermeyle bu işler olmuyor. Arkanızda da kimse durmuyor bi işe başlamak için de hayatınızdan en az 4-5 yılı silecekiniz. Bilemiyorum iyisiyle kötüsüyle yaşayacak olan yine de sizsiniz...Eşimle 5 senelik evliyiz ve çok büyük sorunlar atlattık bosanmadik çünkü ailem arkamda değildi ki oğlum için başkasının oğluna bakamayiz tarzinda konuşmuslardi, Ve bende kendi ayaklarım üstünde duramadigim için bosanmamistim açıkçası aldatma vs olmadı fakat sorunluydu işte. Bende şu an okuyordum hatta 2 senelik bölüm bitirdim sınavla 4 e tamamlayıp meslek sahibi olmak kendi ayaklarım üstünde durmakti hedefim o zamana kadar ikinci çocuk fikrim kesinlikle yoktu. Oğlum 4 yaşına gidecek Büyük mu konuştum bilmiyorum, çünkü düşüncem hep şuydu korunuyorm zaten olmaz ama olursa da aldiririm zaten, kendimi buna sartlamistim 6 gün önce hamile olduğumu öğrendim ve ilk gunlerde aldiracagm diyordum fakat şu an bilmiyorum korkuyorum doktora gittim cuma günü 6 haftalıkmis ve kürtaj için gün almak istediğimde kararsız olduğumu gördüğünü tekrardan düşünmemi önerdi, açıkçası kendimi hazır hissetmiyorum ama aldirirsam ilahi adaletten korkuyorum, oğluma birsey olursa sırf meslek sahibi olmak sınavlarıma iyi hazırlanmak için de istemiyorsam ki etkisi var ya daha kötü olursa herşey, eşime de güvenmiyorum ama onun suçunu masum bir cana ödetmek adil gelmiyor bana.. ki aslında herşey bir yana 6 günde bir bağ kurdum ve o bağı da koparırsam çekeceğim vicdan azabından korkuyorum.. aslında aldirmazsam daha kötü olursa daha fazla pişman olursam diye de korkuyorum.. kötüyüm çok kötüyüm..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?