Hamileyim, bebeğimi aldırmak istemiyorum ama...

Valla ne diyeceğimi bilemiyorum hala hastanede misin peki
Hayır eve geçtim yarına kadar düşünmek istiyorum, doktorum en geç 1 haftaya kadar karar ver dedi ama ben çok daha erken vermek istiyorum çünkü geçen hafta 3 mm idi şu an 7 mm olmuş bile zaten 6+5 haftalik

Hayır eve geçtim yarına kadar düşünmek istiyorum, doktorum en geç 1 haftaya kadar karar ver dedi ama ben çok daha erken vermek istiyorum çünkü geçen hafta 3 mm idi şu an 7 mm olmuş bile zaten 6+5 haftalik
Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah canım allah yardımcın olsun

O zaman niye yeni birilerini getiriyoruz?

Allahta zatenn nerde bebek istemeyen var ona verir ziyan olsun diye kıymet bilene vermez. Sonra aldırmak günah diye vijdan azabı çektirir insana

Allaha sorumlulugu yüklemeden önce herkes kendine bakacak. Aktif seks hayati olan herkes hamile kalma ihtimalini bilir. Hic bir korunma yöntemi 100/100 degil. Emin olmak icin iki kullanmak lazim. Seks i devam ettirmeye yetiyor evlilik ama is hamilelige gelince ah vah. Nasil evlilikse artik

Evet haklısın ama ben korunupta hamile kalanlar için dedim. Evlat için bin bir türlü çare arayıp doktor doktor gezene vermez üstelik hiç bir sorunu olmadıgi halde evlat sahibi olamayan bir sürü insan var.

Evet haklısın ama ben korunupta hamile kalanlar için dedim. Evlat için bin bir türlü çare arayıp doktor doktor gezene vermez üstelik hiç bir sorunu olmadıgi halde evlat sahibi olamayan bir sürü insan var.
Allah'u teala'nın hikmetleri vardır sen bunalrı bilmeden bu şekilde konuşman imansız götürmeye sebeb olur ayrıca kehf suresinde hz musa ve hızır aş yolculuğunu okuöanı tavsiye ederim yoksa seni yaratan rabbim herkes için bir hayat zaten belirlemiştir

Kaynağınız neresi Facebook’ta gönülden dostlar sayfası falan mı?

Orasi dogru. Sahsen mesela genc yasta babami kaybettim ve kronik bir hastaliga yakalandim. Herkesin sinavi farkli bu dünyada.. sahsen isyan etmek yerine olan durumla en iyi seceneklerim ne ona bakmayi ögrendim. Konu sahibi de onu yapmali.

Kime vereceğini sana mı hesap verecek Allah? Ayetinde dilediğime kız , dilediğime erkek, dilediğime hem kız hem erkek dilediğime de evlat vermem diyor. Allah ile pazarlık yapmak size mi kaldı ? Yaratan o. Siz kimsiniz ki hesap soruyorsunuz?
İnsan belli bir döngü üzerine yaratılmış.
Korunup hamile kalanlar için dedim deyip lafı çevirmeyin. Korunmayıp çocuk olacağını bile bile ilişkiye girenlere ne diyeceksiniz?
Evlat sahibi olup olmamak insanı yüceltmiyor. Her şey bu dünyada bir imtihan. Herkesi farklı şeylerle imtihan ediyor. Yine ayetinde diyor. Kiminizi mali ile kiminizi canı ile kiminizi de evladı ile sınarız. (Konu sahibine evlat vererek siniyor. ) Bu dünyaya sadece yiyip içmeye gelmedik. Herkes ektiğini biçecek.
Her eylem hesaba çekilecek. Zannetmeyin çocuk verilen de verilmeyen de ona göre mükafatsız ya da eyleminden sorumsuz kalacak.

O zaman niye yeni birilerini getiriyoruz?
Siz getirmiyorsunuz. Yaratılıyor. Dünya belli bir sistem üzere kurulu. Sadece insanın iradesi üzerine kurulu değil. İlişkiye girip girmemek insanın elinde. Ama ilişki sonucu Allah'ın takdirindedir. Ama yapılan eylemin sonucuna da insan katlanır. Çünkü insan,doyumsuz bir varlık. Her şeyin dahasını istiyor.

Yalan mı? Sağa sola çöpe yurtlara atılan çocuklar ne peki?
Allah,ben sana veriyorum sen de al çöpe mi at diyor? İnsanın iradesini kötüye kullanmasını Allah'a yükleyemezsiniz. Vermek istemediğine de vermez. Çünkü yaratan o. Rahimlere, çocukları koyup koymamak da O'nun takdiridir. Dilediğine dilediği kadar verir. Nasıl ki kimine çok fazla zenginlik veriyor. O zengin kişi malını kötü yolda sarfediyorsa ona kalkıp neden bu adamlar zengin de başkası zengin diyemezsiniz. Tamamen kişinin kendi iradesi. Herkes kendi iradesinden hesaba çekilecek.

Herkes sizinle aynı dini görüşte değil hanımefendi. O yüzden de dini konular burada konuşulmuyor.

Hastanede misiniz??
İyi de eş imzası olmadan zaten hiçbir hastane gebeliği sonlandırmaz.
Bir yerde hata var…

Herkes sizinle aynı dini görüşte değil hanımefendi. O yüzden de dini konular burada konuşulmuyor.
Kendi işine bak. Seri olarak yorumlarıma hiçbir yorum ya da beğenmeme ifadesi yapmamanı umuyorum. Hayatı,dini görüşün ya da dinsiz olman da umrumda değil. Dünya görüşümü beyan etmem beni ilgilendirir. Yorumlarımda seni görmeyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…