- Konu Sahibi nazlisandal
- #1.061
Amin çok teşekkür ederim de şuanda 38. haftamdayım. Hayırlısıyla artık doğumu bekliyorum...

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin çok teşekkür ederim de şuanda 38. haftamdayım. Hayırlısıyla artık doğumu bekliyorum...
Canlariiiiimm oglusumu emzirip uyuttum malum gelende cok oluyor firsat buldum hemen yazayim dedim.Nazlicim o dedigin dugme gibi seyi inan doktor gece gelip oradan igne yapinca farkettim ve belimde ne oldugunu hissetmedim bile o kadar yani. İlk ayaga kalkarken hic agrim olmadi cunku serum ve agri kesicilerin etkisinden hissetmedim ama basim dondu ve hep karsiya baktim. Kizlar govus ucunuz benim gibi azsa lansinohun gogus ucu cikaricisindan mutlaka alin biz almamistik oglum memeye bu yuzden zor alisti ne zaman onu aldik yavrum rahat emmeye basladi. Kizlar gogus ucu ilk basta aciyor sakin ola acidi diye emzirmekten vazgecmeyin. Birde umarim benim gibi gaz sorununuz olmaz eger olursada humananin rezene cayini tavsiye ederim. Bu arada oglum 3.270gr 52cm dogdu teyzeleri. Bu arada ilk basta kanamaniz cok oluyor bize hemsire canbebenin hasta kulodunu aldirdi gercekten cok ise yariyor. Birde ilk basta ogluslariniz benim oglusum gibi ememeyebilir bikip usanmadan memeye alistirmaya calisin.Simdilik aklima gelenler bunlar canlarim. Sorulariniz olursa yine sorun bende aklima gelenleri yazarim.Sizleri cok seviyorum umarim ikinizde iyisinizdir aklim hep sizlerde
Canlariiiiimm oglusumu emzirip uyuttum malum gelende cok oluyor firsat buldum hemen yazayim dedim.Nazlicim o dedigin dugme gibi seyi inan doktor gece gelip oradan igne yapinca farkettim ve belimde ne oldugunu hissetmedim bile o kadar yani. İlk ayaga kalkarken hic agrim olmadi cunku serum ve agri kesicilerin etkisinden hissetmedim ama basim dondu ve hep karsiya baktim. Kizlar govus ucunuz benim gibi azsa lansinohun gogus ucu cikaricisindan mutlaka alin biz almamistik oglum memeye bu yuzden zor alisti ne zaman onu aldik yavrum rahat emmeye basladi. Kizlar gogus ucu ilk basta aciyor sakin ola acidi diye emzirmekten vazgecmeyin. Birde umarim benim gibi gaz sorununuz olmaz eger olursada humananin rezene cayini tavsiye ederim. Bu arada oglum 3.270gr 52cm dogdu teyzeleri. Bu arada ilk basta kanamaniz cok oluyor bize hemsire canbebenin hasta kulodunu aldirdi gercekten cok ise yariyor. Birde ilk basta ogluslariniz benim oglusum gibi ememeyebilir bikip usanmadan memeye alistirmaya calisin.Simdilik aklima gelenler bunlar canlarim. Sorulariniz olursa yine sorun bende aklima gelenleri yazarim.Sizleri cok seviyorum umarim ikinizde iyisinizdir aklim hep sizlerde
Canimmm iki gün sayıyorum burda önce senin sonra benim senin de hayirlisiyla söyle güzel haberlerini alırsam çok daha mutlu olucam inssss çok iyi geçecek seninde Nazlicimmm hiç korkma bak nasıl yüzü gülüyor Senemimizin şükürler olsun ufak tefek hamilelik sendromlarinin hemen hepsini yaşadık:) ama hamdolsun ciddi sıkıntılar yaşamadık bu duygusallikla kaldiramazdikta zaten, cok benziyoruz ucumuzde birbirimize. Inanirmisin gece uykudan uyanıp bakıyorum ki senemin durumu nasıl, sen nasılsın diye.Senem doğuma giderken bana kramplar girmişti sende gidiyorum diye yazdığında artık bende olduğum yerde çıkarırım herhalde bebisi:) eşimin 5 haziranda doktora tezi savunması var aman babacım sürpriz yapma diyip duruyor da bakalım ne kadar sabredicek ufaklık tekmeleri karşıdan görünüyor:)Esrammm 6 haziranda inşallah sezeryan
Canımmmm oğluşunu da uyuturmuşşş maşallah oğluna ve sana. İnan yazdıkların cok önemli brnim için. Benim spinal sezeryan olacak inşallah bi aksilik olmazsa 6 haziranda. Sonda çıkarılırken acıyormu??? Göğüs ucu çıkarıcısını hemen sipariş ettim okur okumaz. Hasta külodu da alayım. Bir de gecelik giydin demi? şuan nasılsın? dikiş yerleri çok acıyor muu
Ayyyy doğum tarihin belli olmuş çok sevindim canım benim. Allahım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. Canım benim sondayı bana ameliyathanede taktılar altım uyuştuktan sonra ondan çok iyi oldu takarlarken hissetmedim. Yürümek için kalkacağım zamanda çıkardılar ve yine çok şükür ki çıkarırlarken hiç acımadı inan bana hatta hissetmedim bile. O göğüs ucu çıkarıcısı çok işe yarıyor ilk 2gün falan özellikle sonradan bebiş zaten göğüse alışınca kendisi çıkarıyor. Canım beni ilk odaya getirdiklerinde gecelik giydirmediler pijamamın üstünü giydirdi sadece hemşire altın açık kalıcak dedi altıma sürekli gazlı bez koydular kanama için. Ne zaman ki yürümeye kaldırıcaklardı o zaman hem hasta külodumu hemde geceliğimi giydirdiler. Bence pijamanın en azından üstünü al derim sana. Ayrıca hasta külodunun 8 adet olanı var canbebenin biz ondan aldık yetti ve hiç kalmadı. Hastaneden eve gelincede 1 gün boyunca kullandım sonrasında normal pede geçtim kanama azalıyor çünkü.
Canım bugün doktor kontrolüm vardı bandı çıkardılar. Şuan biraz ağrım var dikiş yerlerimde doğal olarak. Özellikle kalkarken ve otururken ama yattığımda şükür ağrım kalmıyor.
Mutlaka bol bol yürümeye çalış hastanede çok iyi oluyor. Hastanede emzirirkende yastıktan destek aldım baya iyi oldu çünkü insan yattığı yerden zor emziriyor.
Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.
Kızlar inanın bütün o çektiğimiz şeylere değiyormuş şu 5 günde bunu gördüm. Çok bambaşka bir duyguymuş. Hayatın biranda o oluveriyor herşeyi unutuyorsun. Uyansın diye gözünün içine bakıyorum,uyurkende onu seyretmek çok hoşuma gidiyor. Allahım sizlerde sağ salim kucaklarınızda görün inşallah.
Şimdi bombayı patlatıyorummmm. 2 Haziran sabah 6 30da suyum geldi şakır şkaır. Doktoru aradık ama panikten ağlamaktan öldüm çünkü eşimi bir gün önce göndermiştim bize. Okula gdecek doğumdan birgün önce gelcekti. Sabah hemen onu aradık gel cabuk diye. Biz annemlerle hastaneye gittik o da direkt oraya geldi allahtan ameliyata girmeden yetişti... çok kötü bir duyguydu doğuma onsuz gireceğimi düşünmek. Ama gidene kadar hem cocuk bezi hemde altıma giydiğm külot battı o kadar suyum geldi yani. Sonra beni hazırladılar eşimm geldi o ara. Spinal iğnesi hiç acıtmayan bişey. Ama o masaya yatınca cok heycanlandım. Sonra doktorum muhabet ede ede 5 dk içinde cocugumu göstetdi şükürler olsun :) başını yanagıma dayadılar resimler cektiler. Bugün eşim de sürrpriz olarak o resimlerden birini cerceveletmiş... ameliyat sonrası 2 saat gibi bi sürede ağrılarım başladı. İlk gecem ordu biraz benim. İlk kalkışım kolay oldu sonraki de kolaydi ama 3.de tansiyonum düşmüş bayılmışım. Annemle eşimi korkutmuşum... o geceden sonra ertesi gün şükürlr olsun baya hafiflemişti o gün cıktık hastaneden. Sütüm cok güzel geliyor şükür aa göğüslerim hem cok acıyor hem doluluk rahatsz ediyor. Sağdım bugün baya. Bebeğim cokkk tatlı geliyor herşeye değermiş o duygu... ameliat dikiş yerleri yanıyor ve ağrıyor ara ara ama buna şükür. Evde gayet güzel dolanabiliyoum... senemimden sonra evladımı aldım bende darısı başına esracım. Senemcim bende hasta külotu vs bisürü sey alsrdım aama rahat edemedim bugün de norml ped aldırdım azaldı gibi geldi. Dikiş yerine batikon sürüyoruz.
Şimdi bombayı patlatıyorummmm. 2 Haziran sabah 6 30da suyum geldi şakır şkaır. Doktoru aradık ama panikten ağlamaktan öldüm çünkü eşimi bir gün önce göndermiştim bize. Okula gdecek doğumdan birgün önce gelcekti. Sabah hemen onu aradık gel cabuk diye. Biz annemlerle hastaneye gittik o da direkt oraya geldi allahtan ameliyata girmeden yetişti... çok kötü bir duyguydu doğuma onsuz gireceğimi düşünmek. Ama gidene kadar hem cocuk bezi hemde altıma giydiğm külot battı o kadar suyum geldi yani. Sonra beni hazırladılar eşimm geldi o ara. Spinal iğnesi hiç acıtmayan bişey. Ama o masaya yatınca cok heycanlandım. Sonra doktorum muhabet ede ede 5 dk içinde cocugumu göstetdi şükürler olsun :) başını yanagıma dayadılar resimler cektiler. Bugün eşim de sürrpriz olarak o resimlerden birini cerceveletmiş... ameliyat sonrası 2 saat gibi bi sürede ağrılarım başladı. İlk gecem ordu biraz benim. İlk kalkışım kolay oldu sonraki de kolaydi ama 3.de tansiyonum düşmüş bayılmışım. Annemle eşimi korkutmuşum... o geceden sonra ertesi gün şükürlr olsun baya hafiflemişti o gün cıktık hastaneden. Sütüm cok güzel geliyor şükür aa göğüslerim hem cok acıyor hem doluluk rahatsz ediyor. Sağdım bugün baya. Bebeğim cokkk tatlı geliyor herşeye değermiş o duygu... ameliat dikiş yerleri yanıyor ve ağrıyor ara ara ama buna şükür. Evde gayet güzel dolanabiliyoum... senemimden sonra evladımı aldım bende darısı başına esracım. Senemcim bende hasta külotu vs bisürü sey alsrdım aama rahat edemedim bugün de norml ped aldırdım azaldı gibi geldi. Dikiş yerine batikon sürüyoruz.
Nazlimm suan agliyorum siz bana kardes gibi olmuşsunuz ama sesin çıkmadı ya inan anladım böyle bir mesaj geleceğini Allahım şükürler olsun nasıl sevindim anlatamam canlarım benim siz benim dayanak noktamsiniz, gücüm, moralimsiniz.sende çok şükür kavuştun minik kuzuyaa:)) ucumuzde çok narin, duygusal yapıda insanlariz sizi böyle güçlü neşeli görmek çok mutlu ediyor beni.Canimm Allah analı babalı büyütsun geçmiş olsun.cok ağrın sizin varmı bebisim nasıl çok ağlıyor mu? Sütun hemen gelmesinede çok sevindim.gogus ucuna zeytinyağı sur çok iyi geliyormuş.hadi dinlen fırsat buldukça da yazın bana sizi cok seviyorum iyiki varsiniz:)
Esraaaammmm biz sıramızı savdık şimdi sıra sende. Bol bol dua ediyorum senin içinde. İnşallah bizim gibi kolay ve güzel geçer doğumun.
İnan canım bütün bu sıkıntılara değiyormuş anne olmak onu kucağına almak. Sürekli uyansada sevsem diye bakıyorum gözünün içine. Onun kokusuna kurban olurum. Ya bambaşka birşeymiş bu duygu herşeyin üstünde.
Seninde az kaldı bak inan sonunda o yavrunu kucağına alınca herşey biranda bitivericek. Şuanda çektiğim ağrılar bile artık bana koymuyor. Allahım sende sağlıkla alırsın yavrunu kucağına inşallah.
Canlarımmmmm yazdıklarınızı göremiyorum malesef sanırım ya benim telefonda ya da forumda sıkıntı var. Umarım ikinizde iyisinizdir aklım sürekli sizlerde hatta eşim bile soruyor ne yapmışlar diye o kadar benimsedik sizi.
Bizim şükür göbek bağımız düştü. Oğlum ondan sonra daha da rahatladı. Geçen gün ikinci sefer topuk kanımız alındı baya bir ağladı oğlum onu öyle görünce içim parçalandı. Biraz gaz sorunumuz var çıkarmakta zorlanıyoruz malesef. 5. gün gittiğimizde kilo kaybımız vardı doktorumuz normal dedi. Geçen gün sağlık ocağına gittiğimizde ölçüldü şükür oğlum verdiği kiloyu geri almış. Göğüs uçlarım çok acıyor ama yapıcak birşeyim yok mecbur emzirmeye devam.
Dikiş yerlerimin ağrısı tam geçiyor diye sevinirken geçen gün oturduğum yerden hızla kalktım ve şuanda ağrıdan kıvranıyorum.Özellikle Nazlıcım senin için yazıyorum bunu, sakın ola oturduğun yerden hızlı bir şekilde kalkma ya da hızlı hareketlerde bulunma. Kanamam devam ediyor. Hamilelikten kalma sinirlilik halim aynen devam. Sürekli etrafa çemkirip duruyorum. Nedenini bilmiyorum ama umarım çabuk geçer sürekli gergin olmaktan bıktım artık.
Bazen ayakta uyuyorum geceler gündüzlere karıştı:) Bunuda özellikle senin için yazıyorum Esracım. Biliyorum uyuyamıyorsun son zamanlarda ama fırsat buldukça uykunun tadını çıkar.
Gelen giden çok oluyor sağolsunlar ama kafam çorba oldu resmen. Birde kayınvaldemler gelicekler yine kalmaya ,Allahım sabır versin bana. Allahtan annemler burada yoksa sinirim tavan yapıcak. Arada yine ağlamak geliyor içimden sebepsiz yere hatta diyorum yoksa depresyona mı giriyorum diye.
Bu h.sonu babalar günü oğlumla babamıza süpriz hazırlıyoruz. Bizden haberler böyle canlarım. Allaha emanet olun. Umarım yazmışsınızdır ve bende bir sonrakinde görürüm.
Canım fikrini calıyorum :) birde pasta yaptırıcam inşallah babalar gününüz kutlu olsun yazdırıp eşimle babamın ismini yazdırıcam. Göğüslerim için göğüs kalkanına geçtim inanır mısın maşallah 1 günde farketti. Çünkü meme ucunuj cıkık olmasını sağlıyor. Birde kalkanda biriken sütleri de biberona koyuyorum gece verioruz. Sütsağımına devam. Buzluğa atıyoruz. Ama göğüs kalkanından çok süt sızıyor. İçimde sürekli bez oluyor ıslananı cıkar yeni bez koy döngüsü var bir tek can sıkıcı olan. Göğüs pedini ıslanmadıgım için seviyordum. Ama göğsüme yapıtığı için yara yaptı. Gece uyuyacağım zaman lansinoh sürüp göğüs pedi takmayı düşünüyorum. Birde ben hala kucagıma alıp kendim emziremiyorum. Eşim yada annem tutuyor memeye kafasını. Canım cok yandığı için anca kelebeksiz bugün emzirdim şükür. Göbek de hala düşmedi ya.düşmeden yıkamayın dedi dr. O yüzden yıkayamıyoruz da. Dünden beri de bi üşüme geliyor arada. Katkat giyiniyorum sonra ateş basıyor. Ruh halimi sorma. Hamilelikten beter oldum. Herkese harlıyorum en çok da garibim eşime. Ağlama krizi geliyor bazen yine. Depresyona girmemişimdir umarım. Kayıbvalidenler gelecekmiş allah sabır versin inşallah sıkıntısız giderler. Birde yaz tatilinde biz eşimle kendimiz bakmayı düşünüyoruz eşimle. Kendi kendimize bakmayı ögrenmeliyiz dedik çünkü doktor da öyle dedi.okullar acılınca annem gelsin inşallah dedik. Tabi babamda ameliyatlıkvs bi duru olmazsa. Biim işler böyle.Nazlıcım yazdıklarını gördüm bugün nihayet. Canım dedenin vefatına çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Allahım sizlere sabırlar versin. Umarım babacığınında birşeyi yoktur . Allahım şifalar versin.
Benim göğüs uçlarımda berbat durumda. Ayva çekirdeği iyi geliyordu başlarda ama bizim veletin emme gücü arttıkça o da fayda etmemeye başladı. Kelebekle vermeyi denedim sanki aç kalıyormuş gibi geldi bana onuda bıraktım malesef. Ağlayarakta olsa vermeye devam ediyorum. Zeytinyağınıda denedim o da bana mısın demedi. Bundan ötürü baya zor günler geçiriyorum.
Canım babalar günü için doğumdan önce ne olur ne olmaz diye hediyemi almıştım, iyikide almışım. Bu hengamede alamazdım. Oğlumun ağzından babasına mektup yazıcam hediyeyle ilgili hem onu duygulandırıcak şeyler falan. Sabahları bizim oğlan sağolsun bizden önce uyanıyor :) Bende oğlumu kendi yatağından alıp hemen bizim yatağa babasının yanına yatırıcam. Mektubu oğlumun üstüne koyucam ve babamızı uyandırıcam. Mektuptan sonrada hediyeyi vericem. Anca bu kadarı geldi aklıma. Eğer senin aklına daha değişik birşey gelirse söylersin bana. Birde bizde kırk çıkmadan dışarı çıkılmaz aslında eşimi bu olaydan sonra kahvaltıya götürücektim ama olmuyor işte batıl inançlarımız sağolsun:) Birde annemler bizde olduğu için babamın hediyesinide oğlumun ağzından dedesine yazdığı mektupla vericem. İşte böyle Nazlıcım.
Bu arada sağlık ocağından size d vitamini verdiler mi bebek için?
Esracım sen nasılsın nasıl gidiyor son haftalar?
Canım fikrini calıyorum :) birde pasta yaptırıcam inşallah babalar gününüz kutlu olsun yazdırıp eşimle babamın ismini yazdırıcam. Göğüslerim için göğüs kalkanına geçtim inanır mısın maşallah 1 günde farketti. Çünkü meme ucunuj cıkık olmasını sağlıyor. Birde kalkanda biriken sütleri de biberona koyuyorum gece verioruz. Sütsağımına devam. Buzluğa atıyoruz. Ama göğüs kalkanından çok süt sızıyor. İçimde sürekli bez oluyor ıslananı cıkar yeni bez koy döngüsü var bir tek can sıkıcı olan. Göğüs pedini ıslanmadıgım için seviyordum. Ama göğsüme yapıtığı için yara yaptı. Gece uyuyacağım zaman lansinoh sürüp göğüs pedi takmayı düşünüyorum. Birde ben hala kucagıma alıp kendim emziremiyorum. Eşim yada annem tutuyor memeye kafasını. Canım cok yandığı için anca kelebeksiz bugün emzirdim şükür. Göbek de hala düşmedi ya.düşmeden yıkamayın dedi dr. O yüzden yıkayamıyoruz da. Dünden beri de bi üşüme geliyor arada. Katkat giyiniyorum sonra ateş basıyor. Ruh halimi sorma. Hamilelikten beter oldum. Herkese harlıyorum en çok da garibim eşime. Ağlama krizi geliyor bazen yine. Depresyona girmemişimdir umarım. Kayıbvalidenler gelecekmiş allah sabır versin inşallah sıkıntısız giderler. Birde yaz tatilinde biz eşimle kendimiz bakmayı düşünüyoruz eşimle. Kendi kendimize bakmayı ögrenmeliyiz dedik çünkü doktor da öyle dedi.okullar acılınca annem gelsin inşallah dedik. Tabi babamda ameliyatlıkvs bi duru olmazsa. Biim işler böyle.
Esracımm bak bol bol uyu. Zor ama uyu. Gözlerim kapnıyor ama uyunmuyor işte. Birde o bunalımlar hiçmiş :) senin için de dua ediyoum bgün kandil, Allah dualarımızı kabul etsin inşallah. Bacaklarım o kadar dermansz halsiz ki böyle dünyayı turlamış gibiyim.. o yüzden esram hamilelk de bambaskaymış diyorum son günlerinin kıymetini bil,eşimle son hafta hemen hemen hergün gezmeye kahvaltıya falan gitmiştik iyi ki yapmışız diyorum şimdi. Ağlıyorum bazen o günleri de özlüyoum... ama evladımın yüzünü görünce geçiyor. sAnırım alışma evresindeyim henüz ben.