- 28 Ocak 2021
- 3.152
- 2.144
- 83
- Konu Sahibi Eslemiracle
-
10 haftaya kadar gebelik sonlanabiliyor. Boşanacaksın ilerde belli tek başına bakabileceksen sorun yok. Kabullen durumu adam böyle biri sen ilerki hayatın için planını yap, o ne derse desin duymayacaksın artık bir kulaktan girecek diğerinden çıkacak. Umursama kayıtsız ol, sonsuza kadar eşin bunları yapacak sende kenara oturup ağlayıp üzülecek değilsin herhalde9 haftalık hamileyim. Eşimle 2.5 yıllık evliyiz, evlendiğimiz ilk günden beri bir küs bir barışığız. Eşim asla hatasını kabul etmez eleştiriye gelmez, kavga edince kontrolden çıkar gibi üstüme bağırıp çağırıyor beni aşağılıyor hakaret artık küfür de var. Hatta bazen elini kaldırır gibi oluyor. Çok mutsuzum dün de aynı şeyi yaşadık. Tartışma çıktı orantısız tepki verdi psikolojik şiddet görüyorum hep. Ne yapmam lazım kendimi kapana sıkılmış hissediyorum. Bebeğim etkilendi diye çok korkuyorum evde hep bi huzursuzlıuk.
Muhtemelen bu mesajı yazan kişinin evliliği daha beter, küfürbaz şiddete meyilli adam için empati yapılmasını istiyor. Sanki karısına merhamet etmeyen doğan çocuğuna merhamet edecek.Hanımefendi el kaldırdığını yazmış kadın bu mu abartmak? Siz ne kadar toz pembe bakıyorsunuz yahu benim evliliğim dört dörtlük var mı sıkıntı? Çok şükür hamileyim diye kocam önümde pervane bir kere bile bana sesini yükseltmedi ne hamileyken ne de değilken. Bunu kimse sorunsuz evlilik yaşamıyor diyerek güzelleyemezsiniz
2 zor 4e yolu var diye düşündüm2.cocuktan sonra duzelir sanki.
Ben konu sahibesinin neden böyle davrandığını anlıyorum. Bana da hamilelikte ve lohusalıkta kötü davranan, psikolojik şiddetin alâsını gösteren bir eşim vardı, ben de buraya konu açtığımda sert yorum yapanlara içten içe çok yükseliyordum, aslında bu yükselme meselesi de zaten söylenenlerin doğruluk payının yüksek olması ve ve bu hataya düştüğü için kendine olan kızgınlıktan kaynaklanan bir yükselme.
Konu sahibi de bunların gayet farkında fakat b. Ktan hayatına bir gram ümit serpiştirecek, bunlara dayanma gücünü sağlayacak yorumlar bulurum belki diye gelmiş buraya yazmış.
Benim size tavsiyem, yaşlılarımızla konuşun siz, onlar size boşanmamak, yuvayı yıkmamak, sabretmek, saçı süpürge etmek, kendini feda etmek nasıl olur nasıl motivasyon bulunur çok güzel anlatır size. Burada hiç kimse sizin kendinizi ezdirmenize müsade etmez. Ben de buradaki kadınlar sayesinde böyle bir evlilikten kurtuldum şükürler olsun :)
Kesinlikle psikolojini değmeyen ve insanlık bilmeyen o kaçan için bozma ve kendin için yaşa kendin için var ol keşke hamile kalmasaydın ama olmuş bikere bu saatten sonra da çocuğuna ve kendine değer ver ne gerek var ki böyle adamlarla evlilik kuruyorsunuz hiç mi anlamadın nişanlılık yada sevgililik döneminde Allah için ya9 haftalık hamileyim. Eşimle 2.5 yıllık evliyiz, evlendiğimiz ilk günden beri bir küs bir barışığız. Eşim asla hatasını kabul etmez eleştiriye gelmez, kavga edince kontrolden çıkar gibi üstüme bağırıp çağırıyor beni aşağılıyor hakaret artık küfür de var. Hatta bazen elini kaldırır gibi oluyor. Çok mutsuzum dün de aynı şeyi yaşadık. Tartışma çıktı orantısız tepki verdi psikolojik şiddet görüyorum hep. Ne yapmam lazım kendimi kapana sıkılmış hissediyorum. Bebeğim etkilendi diye çok korkuyorum evde hep bi huzursuzlıuk.
çift sayıların kerameti demekki 10 çocuk yapsa kocası sırtında gezdirecek poposu yere deymeyecekBen denedim öyle düzlemedi ama arkadaşımınki 4.de çok aşırı düzeldi.
Olmaz olur mu? Aynı şekilde düşünmeden aman hemen üremeliyim diyen 10 kadından 9 u sizin gibi. Sadece genel güruh olarak sayıca fazla değilsiniz ondan sorunuza düzgün cevap denk gelemedi.Hamile olup eşi kaba davranan var mı? Bunun için başlık açtım küstahlığınıza ve çok bilmişliğinize laf yetiştiremem ben. ! Bir daha da yazmayacağım. Teşekkürler
Burda gerçekten hooop diye empati kurmadan yorum yapan çok insan var malesef insanın morali daha da bozuluyor böyleleri yüzündenÖnyargılı mesajlar atanlar, yaşımı koşullarımı ve hayatımı bilmeden atlattığım süreçleri bilmeden hatta benim hakkımda hiçbir şey bilmeden sadece yazdığım birkaç satıra göre vereceğiniz akla ihtiyacım yok. Kendiniz kullanın. Zor bir süreçteyim benzer şeyleri yaşayanlar varsa dertleşmek için yazdım. Bir de size cevap yetişitremem
Doğru olmayan insana yaşım geçiyor diye çocuk yapmak, ömür boyu onunla uğraşmak demek.. Size bir şey yazıyorlarsa doğrular için yazıyorlar siz kandırılmak istiyorsanız doğru yer burası değil..Önyargılı mesajlar atanlar, yaşımı koşullarımı ve hayatımı bilmeden atlattığım süreçleri bilmeden hatta benim hakkımda hiçbir şey bilmeden sadece yazdığım birkaç satıra göre vereceğiniz akla ihtiyacım yok. Kendiniz kullanın. Zor bir süreçteyim benzer şeyleri yaşayanlar varsa dertleşmek için yazdım. Bir de size cevap yetişitremem
İyi zamanlarımız da çok fazla hep böyle değil ki. Yoksa ne diye çocuk yapacam ilk günden boşanırım gider. Bir de farkındalığı yüksek bir insanım öyle kör cahil kocacı kırar dizimi otururum çocuk yapayim düzelir gibi bir kafam da Yok.Doğru olmayan insana yaşım geçiyor diye çocuk yapmak, ömür boyu onunla uğraşmak demek.. Size bir şey yazıyorlarsa doğrular için yazıyorlar siz kandırılmak istiyorsanız doğru yer burası değil..
Buraya yazma amacım, kadın olarak yaptıysan çekeceksin modunda zalimce yorumlardan çok basit bir destek ve empati, aynı yollardan geçenler varsa onlar nasıl davrandılar vs bu konularda destek almaktı. Ama anladığım kadarıyla bunun yeri burası değilmiş. İnsanlar destek olacağına bir de mutsuzluğundan zevk alıp düşene de bir tekme ben vurayım mantığıyla adeta dalga geçenler var. En iyisi susmak. Kim hayatımı biliyor ki ne kadar doğru tepkiler verecek dimi. Bunun yeri burası değil onu net anladım.Doğru olmayan insana yaşım geçiyor diye çocuk yapmak, ömür boyu onunla uğraşmak demek.. Size bir şey yazıyorlarsa doğrular için yazıyorlar siz kandırılmak istiyorsanız doğru yer burası değil..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?