Hamile olup eşi anlayışsız ve kaba olan var mı?

Merhaba arkadaşlar ben kırıcı konuştuysam fevri tepkilerimden dolayı özür dilerim sizden. Bazılarınız haklıydı gerçekler can yakıcıdır… zaten bir gerilim halindeydim belki de duymaya tahammül edemedim…Yalnız gerçekten özellikle kırıcı konuşan arkadaşlar da vardı onların da canı sağ olsun. Bırası da böyle bir mecraa işte. Sonuç olarak ben duygu yoğunluğumdan ötürü kendimi düzgün ve tam ifade edemedim bunları yazdığımda.
Eşim konusuna gelince, objektif olmak gerekirse normal zamanlarda dört dörtlük bir adamdır. Sorumluk sahibi evine bağlı ailemi çok sever sayar beni çok önemser değer verir. Tek kusuru fazla sert olabiliyor tartışma anlarında haklıysa insanı sözleriyle dövüyor. Yani benim de elim armut toplamıyor karşılığını veriyorum. Ama bu son tartışmada ilk defa tartışmayı fitilledim ve sustum, ben sustukça da daha fazla söyledi söyledi sustu. 3 gündür konuşmuyoruz. İşte bizim asıl sorunumuz ben konuşmasam o günlerce konuşmaz yanıma gelmez gönlümü almaz … Böyle olunca da gerilim devam ediyor. Bu defa o adımı atan ben olmayacağım. Çünkü bu hep böyle süregeldi. Haklı da olsam haksızda, ayağına giden arayı bulan hep ben oldum. Fazla vericilik anlayış ezikliktir. Adamın gözünde sıradanlaşırsın. Ben süt dökmüş kedi değilim bu arada, arıza çıkardığım çok olur genellikle tartışmaları başlatan kıskanç kaprisli yönüm de vardır. İlgiye muhtaç bir kadın olduğunuzu hissettirirseniz yandınız artık sıradansınız. Adam dünya iyisi olsun gözünde ezik ve zavallı yapar bu sizi.
Eşin dörtlük bir adam değil, hatta benim lugatimda adam sıfatında bile değil...siz kendinizi kandırmaya devam edin, üstüne birde çocuk. İnşallah eşinizin bozuk ağzından, kötü karakterinden çocuğunuz payını almaz

Üyeler sadece başlığınızı okuyarak cevap verse çok daha fazla üzülürdünüz, kimse size hamileyken eşinin gösterdiği hassasiyeti yazmadı aksine sizin yararınıza sorular sordu, neden dedi. Mantıken insan önce bu soruyu soruyor siz neden size böyle davranan bi adamı baba yapmak istediniz? Bu çok bencilce ve eleştirilmesi olağan.

Buraya yazma amacım, kadın olarak yaptıysan çekeceksin modunda zalimce yorumlardan çok basit bir destek ve empati, aynı yollardan geçenler varsa onlar nasıl davrandılar vs bu konularda destek almaktı. Ama anladığım kadarıyla bunun yeri burası değilmiş. İnsanlar destek olacağına bir de mutsuzluğundan zevk alıp düşene de bir tekme ben vurayım mantığıyla adeta dalga geçenler var. En iyisi susmak. Kim hayatımı biliyor ki ne kadar doğru tepkiler verecek dimi. Bunun yeri burası değil onu net anladım.
Empati içerisinde sadece seni anlıyorum konforu vermez. Doğruların yüzüne çat çat vurmasını da sağlar ki kendinizi bulmanıza yardımcı olur. Çoğu kadın farklı zorluklarla hayatını idame ediyor.

Ben de 30 yaşımda anne oldum ama kimleri saçma sapan baba yapıyoruz durumuna da bir saatten sonra evrildim yani. İyi adam seçmece bu ülkede.. Bu sebepten bu seçimi iyi değerlendirin.

9 haftalık hamileyim. Eşimle 2.5 yıllık evliyiz, evlendiğimiz ilk günden beri bir küs bir barışığız. Eşim asla hatasını kabul etmez eleştiriye gelmez, kavga edince kontrolden çıkar gibi üstüme bağırıp çağırıyor beni aşağılıyor hakaret artık küfür de var. Hatta bazen elini kaldırır gibi oluyor. Çok mutsuzum dün de aynı şeyi yaşadık. Tartışma çıktı orantısız tepki verdi psikolojik şiddet görüyorum hep. Ne yapmam lazım kendimi kapana sıkılmış hissediyorum. Bebeğim etkilendi diye çok korkuyorum evde hep bi huzursuzlıuk.
Size yaptığını bu kez çocuğunuzun önünde size yapacak sonra da cocuğunuza yapacak. Böyle adama çocuk kararı olmamış. Bişan grç yine de

Buraya yazma amacım, kadın olarak yaptıysan çekeceksin modunda zalimce yorumlardan çok basit bir destek ve empati, aynı yollardan geçenler varsa onlar nasıl davrandılar vs bu konularda destek almaktı. Ama anladığım kadarıyla bunun yeri burası değilmiş. İnsanlar destek olacağına bir de mutsuzluğundan zevk alıp düşene de bir tekme ben vurayım mantığıyla adeta dalga geçenler var. En iyisi susmak. Kim hayatımı biliyor ki ne kadar doğru tepkiler verecek dimi. Bunun yeri burası değil onu net anladım.
Destek olmak demissiniz de size nasil destek olalim isterdiniz ki “esindir sana psikolojik siddeet uygulayabilir, aldirma” mi deseydik insanlar aslinda sureci anlamlandirmaya calisirken size nedenleri sordu insanlara cemkirmek yerine belki nedenlerinizi anlatsaniz size destek olacaklardi yada tavsiyesi olan olacakti ama siz bize hem hakaret hemde gereksiz yere beddua ettiniz ne gerek vardi hic anlamadim cidden simdi bi konu daha acmissiniz hamileyken esiniz size nasil davrandi temali ben kim kime nasil davrandi bilemem ama hamile kadina , kendi cocugunu tasiyan kadina iyi davranilir’ iyi davranilmalidir sizin gibi yaniniza 10 kisi daha bulsaniz da durumunuz “normal” degil bunu ister bosanarak ister konusarak cozun yada cozmeyin ama durum bu

Size yaptığı şeylerin aynısını çocuğunuza da yaptığını hayal etsenize biraz. Ne kadar korkunç değil mi? Bir adam bir kadının üstüne yürüyorsa iki ay sonra tokat da atar döver de. Ben buna kolay kolay demem ama boşanmayı düşünüyorsan eğer o çocuğu aldırın.
Ya Allahın verdiği canı öldürmek ne kadar da kolaymış ne kadar kolay konuşuyosunuz bir bebekten bahsediyoruz yazık ya

Ya Allahın verdiği canı öldürmek ne kadar da kolaymış ne kadar kolay konuşuyosunuz bir bebekten bahsediyoruz yazık ya
Kürtaja en çok karşı olanlardan biriyimdir ama bu çocuklara yazık günah değil mi?
Huzurlu ailede büyüyen çocuk gözlerinin isiltisindan bile anlaşılıyor, şimdi bu yavru mutlu olacak mı? Anne baba ile büyütse bir dert ayrılsa ayrı dert... En başında önlemini alıp doğru erkekleri baba yapmak zor değil

X