hamile olduğumu erkek arkadaşımın annesine söylemeli miyim?

Hayır baba istese evlilik dışı olması durumda değişiklik yapar ama baba istemeden Türkiye gibi bir ülkede büyütemez. Kim bakacak, kim büyütecek? baba nerde denildiğinde ne cevap verilecek?

gercekten maddi olanaklar varsa buyumezmi cocuk Turkiyede babasiz
baba öldü yada ayrildik olur cevap yetmezmi gercekten

meryem uzerlide hamileyken terkedildi
bekar anne olarak doguracakmis :) cok buyuk destek goruyormus

cocugunun babasi cocugu dogurursan sanada bebegede saygim kalmaz demis
unlu olmadan olmuyomu bu isler

kim ne yaparsa yapsın ne yaşarsa yaşasın..orda bi bebeğin kalbi durdurulup parça parça edilerek çıkarılacak..sen de hayat bulaya gelen ve hiç bişeyden haberi olmayan bi masum..Allahım ciğerlerim sızladı..

beşiğinde masumca uyuyan bebeğimi düşündükçe gözlerim doluyor..

ah çocuğu hiç düşünmüyorsunuz ah... napacak o çocuk onu istemeyen babayla? meryem uzerliden mi gaza geliyorsunuz nedir? yapmayın etmeyin. hem anne hem baba olamazsınız bir çocuğa, eksik büyür, zor büyür, yaralı büyür. bu bencilliği yapmayın.

Sizce bu cevaplar bir çocuğa yeter mi? çocuk ne anlar ayrılmaktan, ölmesinden. Ayrıca gerçekte hayatta olan bir baba için neden öld densin ki. Bu ayrılmak ya da ölmek gibi bir şey değil baba çocuğu istemiyor belli aldırmak istiyor ayrılsalar hiç olmazsa baba çocuğunu görür. Ben şahsen evlenmek için çocuk öne sürülüyor gibi düşünüyorum yoksa neden çocuğun annesine demek istesin ki. Bu çocuğun yaşayacağı psikolojik sorunlar olacak herkesin babası olacak okuldan alacak, yolunu gözlediği bir babası olacak arkadaşları babam şunu bunu adı diyecek, senin baban ne iş yapıyor diye öğretmenleri arkadaşları soracak hiç görmüyoruz diyecekler ezikliğini hep hissedecek kolay bir şey mi sanıyorsunuz.

Bilemiyorum yasadigim ulkeyle kiyaslamam yanlis oldu sanirim

ama su varki
her cocuk babayla buyumuyor
her babayla buyuyen cocuk toplumda saglikli bir birey olarak yetismiyor

istiyorsa dogurmayi tek basina bakabilirse bir kadin nede olmasinki diyorum

Çok güzel sormuşsun.

Büyür niye büyümesin, iş büyütmeyi istemek, gerçekten o gücü kendine görmek.

Anne karnında babası ölen var, babası çok küçükken ölen var. Babasız çocuk büyümez yok ruh sağlığı bozuk olur, yok böyle olur gibi şeyler zorunlu olarak babadan ayrı olanlara haksızlık olmuyor mu ?

Ha zorunlu olarak (ölüm) babadan ayrı büyüyecek, ha baba istemediği için ayrı büyüyecek. Baba evet önemli ama bir anne gibi olmazsa olmaz değil.

Kaç kere açık yüreklilikle yazdım eğer eşimle tanışmasaydım, sperm bankasında hamile kalırdım diye. İnsanları toplum baskısıyla boğanlar, gün gelip o boğduklarının yanında olacaklar mı ?

Evlilik dışı çocuk yapılmaz diyenler, kadının yaşı geçtikten sonra sadece vah vah ederler.

O yüzden vardır benim gibi birkaç deli, toplumu iplemeyen.

Bizim insanımız tek renk maalesef o merdivenler gibi renkli olamadık.

Son düzenleme:
Çok zor bi durum. Sen onun seni sevdiğini sanıyordun. Sana kıyamayacağını sanıyordun. Adam zorba çıktı. Allah yardımcın olsun. Ben kendi adıma yanlış anladım herhalde ya da sen öyle yazdın devam edeceğini düşünmüştüm kusura bakma. Zaten durumun yeterince kötü seni kırmak istemezdim arkadaşım.

sen hiçbirşey düşünmeden ilişkiye gir ve korunma......
sonra hamile kal ve napıcam diye düşün..
sevgilin kabul etmiyor diye çocuğu aldırmaya karar verin...

nekadar rahat insanlarsınız siz..herşey sizin zevkine göre oluyor..zevkine çocuk yapıyorsunuz sonra işler sanıldığı gibi olmayınca zevkine çocuk aldırıyorsunuz..o masumun o günahsızın suçu ne..hamile kaldıysan o çocuğu doğurup büyütmen gerek..her zorluğu göğüsleyerek..çünkü o bebeği öldürmeye hakkınız yok sizin..

ayrıca şu hayatta herşey sınav...

sen çocuğunu aldır..ozaman anlayacaksın nasıl bir sınavdan geçtiğini..

rabbim , o bebeği öldürdün diye sana ödül olarak güzel bir hayatmı verecek sanıyorsun..mutlaka ceremesini çekecek ve bu günahın bedelini ödeyeceksin..hem bu dünyada hem öbür dünyada..o çocuğu aldırmak resmen cinayettir..ve rabbimin bu günahı karşılıksız bırakacağını sanmam...

sana tavsiyem asla aldırma..allah mutlaka bunun mükafatı olarak birşeyleri düzene sokar..rabbim yardımcın olsun..

doğru bir tespit bence de. Kadınlara en büyük baskıyı diğer kadınlar kuruyor...

İnan büyümez. Baba ölür ayrı da. Okulda, kreşte, apartmanda herkese herseye cevap vermek zorundasın. Büyür de o kücücük bedeninde yaralar acarak büyür. Şahsen ben cesaret edemem.

Meryem yalnız almanyada büyütecek, sıkıyosa burda büyütsün :)

Ben tum yazılanları okuyamadım
Ancak konuyu asagı yukarı anladıgımı sanıyorum
Aldırmak icin daha vaktiniz varsa
Bir sekilde aldırmıs gibi yapın bebegi
Bebek olmadıgı için arkanızda durmadıgı için
Onuda istemediğnizi soyleyin
Ama her seyi gercekmiş gibi yapın
Pisman olur gelirse ona gore davranırsınız
Yok aldırdıgınıza memnun olurda aramazsa
Ona gore davranırsınız

Bu hem bebeğe hem de babaya haksızlık değil mi?

iki şekilde de hayatındaki insanın onun yüzüne bakacağını sanmam, bakarsa adam değildir zaten. böyle yalan güveni paramparça eder. kimsenin böyle bir deneme yapmaya hakkı yok. öneriniz hiç sağlıklı değil.

Boyle bir sey yasayan tanıdıgım var
Kız cırpındı hatta oglanın annesinede soyledi
Ne adiliği kaldı ne namussuzlugu
Dayanamadı aldırdı oglanıda kovdu bir hafta sonra
Kızı istemeye geldiler hem oglan hem annesi pişman oldu
Kız sevdiği için kabul etti olan bebege oldu
Yasanmıs oldugu için soyledim
Ayrıca sonradan bebekleri oldu ama kızın içinde o ilk bebek hep uzuntu oldu ne gerek vardı die

Hatta bi de soyle bir tanıdıgım var
Bunlarda kacıyorlar aileleri dinlemeyip
Sonra bebekleri oluyor
Oglanın annesine bebekle el opmeye gidiyorlar
Kadın biraz uzak bi koyde bunları eve almıyor kovuyor
Geri donuste arac bulamıyorlar gece sogukta kalıyorlar
Bebek usuttugu için bir kac hafta sonra ölüyor
Bebeğin öldügünu duyan kayın valide de bu ları affediyor
O kadının da sonradan iki cocugu oldu bi zamansonrada kayınvalidesini
Affetti beraber yasadılar
Demem o ki her sey unutuluyor olan bebeklere oluyor

Hayatımda bu kadar rahat insanları görmedim sarıl uyu bilmem ne yap çocuk olsun öldür
Bir de alkış tutanlar olmuş
Ne diyim bilmiyorum ki
Bu kadar çağdaş olabildiğimiz için övünmemiz lazım herhalde
İyi bir şeymiş gibi bir de gelip anlatmanız yok mu!
Bir bebeği babasız doğurup ona bu caniliği yapmaya kimsenin hakkı yok

Bence her insanin yasamaya hakki var. Bebegi dogrun yoksa o vicdan azabiyla katil olarak yasamak hicte kolay olmaz. Allahin karsisinda terazi kuruldugunda en azindan katil olarak hesap vermezsiniz. Bebek doguduktan sonra istemiyorsaniz evlatlik verirsiniz. Hem siz bakmamis olursunuz ama bebeginiz yasamakta ve sizin icinizde rahat olur. Bence hemen simdi nikah yapin evlenin bebek dogduktan sonra duruma göre bakarsinz. Erkek arkadasiniz sizi kullaniyorsa birazda bu konda siz onu kullanin. Evlilikte bebekte yürümüyorsa hem bosanirsiniz hemde bebegi evlatlik verirsiniz sifirdan baslarsiniz. Icinizde rahat olur sol kitabinizda. Bu dünyalik degiliz öteki dünyayi daha cok düsünün derim. Allah hidayet anlayis merhamet versin.

Bide yaşadığı rezillik cabası...

Benim bebek konusunda her ne kadar hassasiyetim olsa da ben de yalnız çocuk doğurmaya hiç cesaret edemezdim. Eşim böle ortada bırakmazdı ayrı. Evlenelim derdi. Ama ben de arkadaşın yerinde olsam (gerçekçi olalım arkadaşlar) aldırırdım.Çok kişi aldırma doğur demiş ama bu yorumlar bana duygusalca yaklaşımla söylenmiş gibi geldi.

Son düzenleme:
bebek için hiç yorum yapamayacağım gerçekten konu sahibi çok zor durumdasın.aldırsan ömür boyu azap çekiceksin belkide sırf o yüzden hiç mutlu olamayacaksın ömrün boyuca...aldırmasan çok büyük bir sorumluluğuğu ne kadar ve nasıl üstlenebilirsin tek başına işin içinden çıkamadım bir türlü...

ama konunun başlığındaki soruya gelirsek ben kendimi senin yerine koyuyorumda; ben annesinin karşısına çıkar bütün olanları anlatırdım oğlundan hamile olduğunu ve bebeği oğlunun istemediğini güzelce anlatırdım... en kötü ihtimalle kadın seni yerden yere vuracak, bebeğin için bence bunu bari yap en azından kabullenmeseler bile vicdan azabı duyarlar belki!!!...belkide aklı başında biridir annesi duruma el koyar...yani daha kötü ne olablirki içinde olduğun durumdan farklı.

erkek arkadaşın olucak o adide istese sanada bebeğede sahip çıkardı.askerden gelene kadar annesiyle otururdun bebeğin doğardı döndüğündede adam gibi iş bulup birlikte çalışıp yuvanızı kurardınız olması gerekende bu tabi bunlar benim fikirlerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…