Biz insanoğlu ayıplayıp kınamayı, ağır eleştirileri, her lafımızda olayı dine günaha bağlamayı ne zaman bırakacağız bilmiyorum.
Konuyu dünden beri takip ediyorum, konu sahibesinin ilk yorumundan son yorumuna herşeyi okudum, hiçbir yorumunda ağlayıp çok pişmanım, evlilik öncesi birlikteliğim oldu, hamileyim, şimdi ne yapacağım, çaresizim diye isyan ettiğini okumadım.
Çok başka birşeyden bahsediyor üstelik, durum buyken, yaşınında 24 olduğunu göz önünde bulundurursak, yargılayıp ayıp, utanmadın mı, yaptığın zina, nasıl böyle birşey yaparsın demek tuhaf kaçmıyor mu?
Evlilik öncesi ilişki, hamile kalmak bizce yanlış olabilir, karşı olabiliriz, onaylamıyoruzdur ama o koskoca bir kadın, yaptıklarını omuzlayacak, arkasında duracak kadar kendinden emin, bize mahfoldum diye ağlamıyor ki azarlarcasına laf söyleyelim, ki mahfoldum dese de azarlamak haddimiz mi düşünmek lazım.
Konu hemen dine bağlanmış, 15 yaşında değil ki günah sevap birbirine karışmış olsun, 24 yaşında bir birey, hem dinen yargılamak? Kişiyi tanıyor muyuz? İnançlarını biliyor muyuz?
Silkelemek, bizce doğru olanlarla yüzleştirmek adına yapıyoruz belki fakat söyleme şeklimiz yanlış, zaten artık ortada bir bebek var, konu sahibesi kararını vermiş, aldıracağım deseydi gelecek yorumları tahmin etmek zor değil, hem evlenmeden birlikte oluyorsun hemde bebeğini aldırıyorsun canisin, katilsin denecekti, e aldırmıyor, aksine sevgilimle ayrılsamda bebeğimi doğuracağım diyor, ilişkisini tasvip edip etmemek kendi doğrularımızla alakalı, lakin doğacak bebek akla gelince kararlı bir anne adayına sağlıkla kucağına al inşaallah demek gerekir.