Hamile memur kadınlar için heyet raporu

Devrannn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2020
32
3
1
Arkadaşlar merhaba. Ben 4 haftalık hamileyim.8 yıllık evliyim ve eşim başka bir ilde ben başka bir ilde memuruz. Artık bebek yapmaya karar verdik çünkü çok geç kaldık bu karar için. Benim görev süremin dolmasina yaklaşık 1 yılım kaldı. Ondan sonra eşimin yanina tayin olabileceğim. Gebeliğim biraz sancılı ve sorunlu geçiyor. Üstüne yanımda kimsem yok maalesef eşim başka ilde ben başka ilde. Bu süreci daha sağlıklı ve güvenli gecirebilmem için heyet raporu almak istiyorum. Tabi bebeğimiz 2.5-3 aylık olana kadar dayanabilirim burda ama sonrasında eşime ve aileme çok ihtiyacım olacak. Yakınlarda heyet raporu alan var mı hangi il olduğu hiç farketmez bana yardımcı olursanız veya fikir verirseniz çok sevinirim arkadaşlar. Sevgiyle kalın.

Ay inanmıyorum. Durumumuz bu kadar benzer olur. Sözleşmeli memursunuz sanırım siz de. Ben ve eşim de ayrı şehirlerdeyiz. Yanımda kimse yok. Hamileliği tek geçiriyorum. Bu konuda hiç bilgim yok ama bir şeyler öğrenirsem yazarım mutlaka. Lütfen siz de öğrenirseniz yazar mısınız. Kendim gibi birini görünce bş sevindim valla. Tabi durumumuza üzülüyorum o ayrı :)

Merhaba. Ben kadrolu memurum. Öğretmen değilim. Maalesef 3 yıl atandigim şehirde çalışma zorunluluğu getirdiler. Aslinda 1 yıldı ve biz kendimizi hazırlamıştık ama saçma sapan gerekçelerle 3 yıl yaptılar bu süreci. Kimse kusura bakmasın bir arkadaşta bana doğru gelmiyor diye yazmış bir aileyi 3 yıl parçalamak çok doğru ama biz çocuk çocuk sahibi olmak istediğimizde mi yanlış oluyor. Kaldı ki bize de zor geliyor böyle birşey yapmak ama kimse bu süreçten bu kadar ağır şekilde geçmeden anlayamaz bizim halimizi. Tabiki ben eğer olumlu bir durum olursa yardımcı olmak isteriz. Zaten hamilelik çok zor bir süreç ayrıca ailenden ve en önemlisi eşinden binlerce km uzakta olmak çok kötü ve yıpratıcı bir süreç. Umarım güzel gelişmelerle tekrar haberlesiriz.

Riskli gebelik durumunda heyet raporu alabiliyosunuz tabi bunun icin doktorunuzun riskli gebelik olarak raporu gerekli ki heyete sunabilsin. Doktorunuzla gorusuzmeniz gerekir yani bunu hatta riskli ise doktorunuz zaten soyleyecektir. Yani normal rapor gibi talep edemiyosunuz.

Hamilelikte rapor bu gibi sebeplerle alınır mı bilmiyorum, kulağa doğru gelmiyor
ben mesela öğretmenim ama şartları düşündüğümde bu gibi şeyler yaşamamak için kpss ye bile girmiyorum.
hadi gideyim de heyet meyet raporlar atlatırız diye düşünsem bin kere atanmıştım bana da doğru gelmiyor hiç
görev yerimdeki insanların benden bir beklentisi olacak bu bir
ikincisi kimsenin hakkına girmek istemem benim yerime işini düzgün yapacak biri atansın yani.

Evet hanimefendi biliyoruz farkındayız zaten gebeliğim ağır geciyor. İleride nasıl bir süreçle karşılaşacağımızı bilmediğimiz için soruyorum zaten. Kaldı ki büyük ihtimal sizin böyle bir sorununuz yok sanıyorum insallahta olmasın çünkü çok zor bir durum.basimi kaldıracak ne halim var ne de yemek yiyecek halim. Tek başınayim. Başıma bir iş gelse o an yardımına gelecek kimsem yok. Kaldı ki kanamam da var maalesef. Ve köylere çıkıyoruz işimiz başa başı değil. Umarım empati kurabilirsiniz bizim yerimize.

Arkadaşlar farkında değilsiniz ama ben sizden nasihat istemiyorum. Zaten kendi doktorum verecek bana çünkü dediğim gibi zorluklar yaşıyorum. Ama heyet raporunun zor verildiğini duydum. Tabiki keyfi olarak istediğim bir şey değil. Gebeliğim biraz daha ileridigi zaman uçağa bile binemeyecegim zaman gelecek. Ayrıca kpss ye girip girmeniz sizin tercihiniz. O beni ilgilendirmez. Benim neler yaşadığımı bilip bilmeden insanları lütfen ama lütfen yargılamayın. Çünkü en kolayını yapıyorsunuz şu an .

Heyet raporunu kolay kolay alamazsınız . Eskiden tanıdık vs.bi şekilde alınıyordu ama şimdi çok zor . Kadın doğum doktorunuz tarafından bunun gerçekten gerekli olduğuna dair rapor ve daha sonra heyet de aynı kararı verirse alabilirsiniz . Ücretsiz izin düşünmez misiniz ?

Heyet raporu almanız için sağlık sorunu olması gerekiyor keyfi bir uygulama değil
Yada bir doktor tanıdığınız olması lazım . Bizim arkadaş almıştı sanki ondan başka hamile yok gibi canı bir kıymetli nazlanıyorda nazlanıyor ..İlçede komutanın eşiydi tabi birbirini tanıyor herkes kolay alıyorlar heyet raporunu .Tabi sonra baktık oo kadın eşinin yurt dışı görevi vardı oraya bile gitmiş hamile hamile...

Bakın ben sizi anlıyorum. Bana bu tür örneklerle gelmeyin rica ediyorum. Bizim durumumuz çok farklı siz eşinizden 3 yıl hiç ayrı kaldınız mı hemde 1800 km uzaklıkta. İzin almanız çok zor. İklimi çok zor. Ayrıca sahaya cikyorsunuz ve 3n önemlisi dairede bir kadın arkadaşınız bile çünkü tek kadın çalışan benim dairemde. Bunları size kendimi acindirmak için anlatmıyorum ihtiyacimda yok. Ben size durumu anlatayım siz gözünüzde tezahür edin olur mu?

kendi doktorunuz zaten verecek ise heyete de yönlendirir zaten durumunuz kritikse.
ne dememizi istiyorsunuz peki bu durumda?

yok artık ya hepimizin hakkı üstünde olsun bu kişilerin kar kış demeden karnımız burnumuzda çalışıyoruz hastalansak 2 gün raporu zor alıp yatıyoruz dönüşte gördüğün tripler de cabası

Maalesef görev süremi doldurmazsam bebeğimle beraber tek başıma yine görev yerime gelip görevimi tamamlamak zorundayım ki bu benim çok daha zor. Eşim de yanıma gelemiyor maalesef.

Zaten kendi doktorum verecek bana çünkü dediğim gibi zorluklar yaşıyorum. Ama heyet raporunun zor verildiğini duydum.
E kendi doktorunuz verecekse heyet raporunun kolay ya da zor alınıyor olmasına neden takılıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…