hamile kalmak istiyorum

Canım ben ailemin hiç istemediği bir adamla evlendim. O dünyamın merkeziydi, herşeyimdi, onun için ailemden ve tüm arkadaşlarımdan, mesleğimden, işimden vazgeçtim. Sakın yanlış anlama o da üniversite mezunu iyi bir işi olan bir insan. Bir evlilik yapmış ve boşanmıştı. Hayatımda o olsun da gerisini boşver diyorum. Evlendim. Uzunca bir süre tanıdık kimseyle konuşmadım.
Yaklaşık bir yıl sonra farkettim ki ailemi ve çevremi o kadar çok özlemiştim ki..O kadar yalnızdım ki.. Sadece eşle olmuyor. Şimdi bir kızım var, evlendikten 4 yıl sonra oldu. O kadar o kadar zor ki yalnız bebek bakmak. Ailesiyle gelinlik seçmeye, bebek alışverişine gidenlere o kadar özeniyorum ki anlatamam sana. Bense hep yalnızdım.
Çevrendeki bebekler, sevdiğin adamdan bebek sahibi olmak fikri çok çok güzel lafım yok..Ama doğduktan sonra o kadarrr o kadaaar zor. Kanatlarının altına girecek, üzerindeki ciddi yükü artık paylaşacak bir anne arıyorsun..Annenin kıymetini anne olduktan sonra anlıyorsun.
Bence bekle. İkiniz de hazır oluncaya kadar bekle. Evliliğe hazır olmamasını anlıyorum sevgilinin. Ama evliliğe hazır olmayan birinden babalığa ve babalığın ciddi sorumluluklarına hazır olmasını bekleme. Çok üzülürsün. Çok kırılırsın, çok yorulursun.
Aileni ne kadar üzeceğini düşün. ve çok istediğin bebeğinin belki o da kız olacak, sana aynısını yaptığını düşün. Daha zamanın var, bekleyebilirsin. ben 31yaşımdayım 10 aylık bir kızım var. Artık herkes çok geç doğuruyor. Çünkü bebek için malesef uzunca bir müddet kendinden, gezmekten, sinemadan, kuaförden:) vazgeçmen gerek. Bence sevgilinle yaşamın biraz tadını çıkar.
Zaten o, sen hayatına ve ruhuna işledikçe evlenmek isteyecek.. İşte o zaman en doğru zaman:)))
Sadece sabır.
Geri dönme sansım olsaydı ben kesinlikle ailemin rızası olmadan evlenmezdim.

şu cümleyi kaç kere tekrarladım kendime bir bilsen... ama o 3 harfli şey yok mu canıma okudu. "aşk" yuzunden nelere katlanıyor insan ne fedakarlıklar yapıyor...

Ah be güzelim ondan geriye kalanlar insana sadece acı veriyor.
Umarım mutlu olursun, hatta mutlu bir anne ...

Canım ben ailemin hiç istemediği bir adamla evlendim.
Geri dönme sansım olsaydı ben kesinlikle ailemin rızası olmadan evlenmezdim.

ben aileme soylemedim bile onun evlenmiş boşanmış olduğunu... kızarlar biliyorum istemezler... offf o kadar yakından hissediyorumki yazdıklarını... şu içimdekileri dokebilmek için kaç terapist kaç yaşam koçu gezdim anlatamıyorum uzgunum deyip cıkıyorum... giden vakit, para... ve sonunda içimi kaplayan suçluluk duygusu... nefesim kesilıyor bazen...

Senle dertleşmeyi o kadar çok istiyorum ki şu an, yazacağım çok sey var ama bebeğim malesef izin vermiyor. Ağlayıp duruyor şu an sürekli...Bebek çook zor çookBu da madalyonun öbür yüzü..
ama yazacağım sana özelden:) inşallah.. bebek izin verirse...

Son düzenleme:

ozelden mesaj atmayı denedım ancak ızın vermedı henuz mesaj sayım yeterlı olmadıgı ıcın merakla beklıyorum mesajlarınızı ve cok tesekkur ederım....

Sevgilinin sen hamile kal ben gereğini yaparım sözüne de pek güvenme, hamile kalıp terkedilen kadınlardan olma ihtimalin olabilir. Karşındaki adamın tekrar evliliğe cesareti yok, ne olacağı belli olmaz...

Son düzenleme:
tavsiyem aman evlenmeden hamile kalmayin arkadasim. insan yasamadan bilemiyor, ben sadece karni siser insanin saniyordum, bin bir turlu fiziksel duygusal zorluklar yasayabiliyorsunuz. bebegin babasinin yaninizda olmasi cok farkli bir sey. tabi kisisine bagli ama, yaninzda tutunacaginiz bir dal olmasi, size her daim destek olmasi hamilelik gibi bir donemde cok onemli. baskalarindan ziyade babayi istiyorsunuz hep yaninizda. dusunuyorum evlilik disi olsa cok zor olurdu benim icin. tek basima nasil yapardim bilmiyorum, adamin kacip kacmayacagi belli degil cunku. bunlari uzun zaman tek basina yasamis ve hayatla mucadele etmis biri olarak yaziyorum. hamilelik cok ozel bir donem. cevre baskisini saymiyorum bile, cok yipranirsiniz.

turkiye de sperm bankasindan hamile kalmak yasak diye biliyorum, mankenin birini hapse atiyorlardi neredeyse o yuzden. hatta yasanin turk soyunu korumak gibi bir adi var yanlis hatirlamiyorsam.

bunlari uzun zaman tek basina yasamis ve hayatla mucadele etmis biri olarak yaziyorum. hamilelik cok ozel bir donem. cevre baskisini saymiyorum bile, cok yipranirsiniz.

cok tesekkur edıyorum. bende 18 yasımdan bu yana yalnız yasıyorum ve hayatımda ılk defa bırıne cok ınandım guvendım o olsun ıstedım... ıcım gıdıyo dusunurken bıle ama bugun yıprandıgımdan mılyonlarca kez fazla yıpranırım bılıyorum haklısınız. bu arada Allah bağışlasın sızın bebeğinizide sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah :)

turkiye de sperm bankasindan hamile kalmak yasak diye biliyorum, mankenin birini hapse atiyorlardi neredeyse o yuzden. hatta yasanin turk soyunu korumak gibi bir adi var yanlis hatirlamiyorsam.

bundan cok emın degılım ama turkıye de yok evet ve ben ıllakı anne olucam demıyorum sadece sevdıgım adamın bı parcasına sahıp olma fıkrı benı bulutlara cıkarıyor. ıkısı arasında ınanılmaz bı fark var.

amin tsk ederim. rabbim sizin de gonlunuze gore verir insallah.

Ne kadar zamandır berabersiniz bilmiyorum ancak erkek arkadaşınızın boşanmasından 3 ay sonra tanışmışsınız. 3 ay içinde ayrılık travmasını atlatmış ve hayata yeniden başlayacak enerjiye kavuşmuş mu? Önemli olan bence bu. Hiçbir şeyi oldu bittiye getirmeyin. Hatta o ısrarla istediğinde dahi sorgulayın. Yanmaz yapışmaz teflon tavalar değiliz. İnsan yaşadıklarının ürünü. Ne yaşamış, nasıl hasarlar almış bunların ne kadarını arkasında bırakmış? Sizden beklediği, sizde bulduğu nedir? Bunları anlamaya çalışın. Mutlu olmanız dileğiyle.

canım aklını kullan bebek ıstıyosun ama karsı taraf da ıstıo ama evlılık yoksa bebegıne yazık edersın sakın boyle bır hayata bebek getırme herkesı kaybedersın gunu gelır bu adamda senı bırakır bır cocukla ortada kalırsın napıcaksın ozmn lutfen yasın benden buyuk bıraz saglıklı dusun ya lutfen yapma böle bısey...

empati kurdum da,ben sizin yerinizde olsam adetime bikaç gün kala şaşkın bi yüz ifadesiyle "galiba hamileyim,iki gün geçti hala hasta olmadım" derdim.tutup da SAT'ınızı hesaplayacak hali yok ya,inanır size.
Eczane testi de istemeyin,"pazartesi kan testi yaptıracam,emin olalım,bikaç günlük bi gecikme.Varsa da çıkmaz eczane testinde" dersiniz.
Bakalım o bikaç günkü tavırları nasıl,heyecanlı mı,korkulu mu...Test yapmaya gittiğinizde dakika başı sizi arayacak mı yoksa saatlerce bi mesaj bile atmayacak mı...
Bütün bunları görüp sonra tekrar düşünmelisiniz bence bu işi

senle edebiyle üsturubuyla evlenecek adam gibi adam birini bulamadın mı?
bunlar bu yaşlardaki insanlar için çok anormal şeyler.

cok tesekkurler bunları ırdeledım tabııkı :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…