• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

Halluks valgus ameliyatı olan arkadaşlarım bişey sormak istiyorum ben ameliyatı olalı 6 hafta oldu fizik tedavi ile ilgili bişey söylemedi doktorum. Kesin gerekli mi fizik tedavi ??

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Fizik tedavi mi? İlk duyuyorum. Ben fizik tedavi görmedim.

Aynı sorun bende de var ama ben hep babet giydim daha 22 yaşındayım topuklu hiç giymedim iki ayağımdada bu çıkıntı mevcut napıcam bilmiyorum görüntü çok çirkin ayakkabı seçimim zor ameliyattan korkuyorum :(

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bunun topuklu giymekle bir ilgisi yok ki canım.. Hatta ameliyat sonrası doktor bana düz ayakkabı giymemeye çalış hafif topuklu olsun bundan sonra giyeceğin ayakkabılar dedi. Düz ayakkabılar zararlıymış ayak için..

Napıcam ben hep babet yaptı bu kötü görüntüyü bana ameliyat çok zor anlatılanlar burda okuduklarım gözümü çok korkutuyor :(

Napıcam ben hep babet yaptı bu kötü görüntüyü bana ameliyat çok zor anlatılanlar burda okuduklarım gözümü çok korkutuyor :(

Evet canım zor ama abartılacak kadar da değil, ben de 19-20 yaşlarında olmuştum 1 yıl arayla 2 ayağımdan.. İyi ki olup kurtulmuşum hemen diyorum.

Canım ikisi aynı anda olmak zor mu oluyor ? Bir de kaç ayda düzeliyor ameliyat genel anestezi mi o çok korkutuyor beni :( tekrarlamadı dimi sonra ?

Canım ikisi aynı anda olmak zor mu oluyor ? Bir de kaç ayda düzeliyor ameliyat genel anestezi mi o çok korkutuyor beni :( tekrarlamadı dimi sonra ?

Benim spinal anestezi olacaktı yani belden aşağısı uyuşacaktı ama ameliyathane girince anestezist genel anestezi yapalım dedi çünkü ben zaten zayıftım belden uyuşturmak da zormuş. Ben de zaten genel olsun istiyordum, uyuyorsun uyanıyorsun hop bitmiş. Ağrı falan yok başta, sonra başlıyor hafiften, ağrı kesicilerle yine hafifliyor ama ben bir süre çok ağlamıştım ağrıdan ama benim acı eşiğim çok düşük.. Ameliyatta parmak kemiğin kırılıp platin vida konuluyor, o vida 3 ay sonra çıkarılıyor. Çıkana kadar hareketlerde kısıtlama oluyor tabi biraz ama çıkınca rahatlıyorsun hiç acı, ağrı vs kalmıyor, normal duruma dönüyorsun. Bence 2 ayaktan aynı anda olma, ben tek ayakla bile zorlandım.

Banada doktor gerek yok dedi ama bikaç kişi fizik tedavi aldığı yazmış ondan sordum. Benim vidaların çıkması yaz sonuna kaldı ama sol baş parmağımı hareket ettiremiyorum fazla heralde vidadan sağ ayağımda problem yok da sol böle kalırsa die korkuyorum ama doktor düzelicek dio. Bişey daha sormak istiyorum ayağın ne kadar zamanda tamamen normale döndü rahat rahat topuklu ayakkabı giymeye başladın ?

Banada doktor gerek yok dedi ama bikaç kişi fizik tedavi aldığı yazmış ondan sordum. Benim vidaların çıkması yaz sonuna kaldı ama sol baş parmağımı hareket ettiremiyorum fazla heralde vidadan sağ ayağımda problem yok da sol böle kalırsa die korkuyorum ama doktor düzelicek dio. Bişey daha sormak istiyorum ayağın ne kadar zamanda tamamen normale döndü rahat rahat topuklu ayakkabı giymeye başladın ?

ayak baş parmagımda şiddetli derece ağrı var annem babam numara yaptıgımı dusunuyor gercekten cok agrıyor.szce bu kadar agrır mı benım gibi bu haluks valgusu olanlara soruyorum. yani sadece bir doktorum amelıyat dedı ama agrım var dıye bugun devlet hastanesıne gıttım ama cok kotuydu ınsan yerine koymuyorlar gercekten. işe girmeden bu problemı halletmek istiyorum sızce yanlıs mı dusunuyorum.Ameliyat zor mu ?
22 yasındayım daha iş hayatına atılmadım saglık problemlerinden suan babamdan yararlandıgım ıcın.İstedğim hastanede ameliyat olma imkanim var babam fakat ameliyata gerek olmadıgını abarttıgımı dusunuyor.
Kısacası ameliyat olup rahatlayan var mı gecelerı zonkluyor atel takınca basparmagı kızartıyor makara desen aynı sekılde yaptı sureklı spor ayakkabı gıyıyorum.VOLtoren jel ahrı kesıcı kısa surelı rahatlatıyor. yanı su kadar kemık bu kadar agrı yapar mı dıye dusunuyorum cok magdurum.
lütfen bana yardımcı olursanız çok seviniirm. sizde biliyorsunuz işe girince ikinci gunu işten atılmak istemem meslegım ayakta calısmak olcuagı ıcın :(
suan agrı gecer de ileride artar dıye korkuyorum.bu ameliyatı olanlar pişman mı yoksa olmamalı ?gece 4 e kadar uyumuyorum :( doktorumda bakırkoy acıbadem hastanesi ecmel yeşilller ?yani insan korkuyorda para ıcın ameliyat yapmasnlar diye.
yani siz nasıl bır yontem ilerlediniz benm ozellıkle yaza dogru daha cok tuutyor.solda da var fakat belrgın degıl o hafıf agrıyor odum kopuyor o da cıkcıak dıye

Eklentiler

• $20140628_012502.jpg
    $20140628_012502.jpg
    37,9 KB · Görüntüleme: 302
  • $20140628_012535.jpg
    $20140628_012535.jpg
    34,7 KB · Görüntüleme: 302
ayak baş parmagımda şiddetli derece ağrı var annem babam numara yaptıgımı dusunuyor gercekten cok agrıyor.szce bu kadar agrır mı benım gibi bu haluks valgusu olanlara soruyorum. yani sadece bir doktorum amelıyat dedı ama agrım var dıye bugun devlet hastanesıne gıttım ama cok kotuydu ınsan yerine koymuyorlar gercekten. işe girmeden bu problemı halletmek istiyorum sızce yanlıs mı dusunuyorum.Ameliyat zor mu ?
22 yasındayım daha iş hayatına atılmadım saglık problemlerinden suan babamdan yararlandıgım ıcın.İstedğim hastanede ameliyat olma imkanim var babam fakat ameliyata gerek olmadıgını abarttıgımı dusunuyor.
Kısacası ameliyat olup rahatlayan var mı gecelerı zonkluyor atel takınca basparmagı kızartıyor makara desen aynı sekılde yaptı sureklı spor ayakkabı gıyıyorum.VOLtoren jel ahrı kesıcı kısa surelı rahatlatıyor. yanı su kadar kemık bu kadar agrı yapar mı dıye dusunuyorum cok magdurum.
lütfen bana yardımcı olursanız çok seviniirm. sizde biliyorsunuz işe girince ikinci gunu işten atılmak istemem meslegım ayakta calısmak olcuagı ıcın :(
suan agrı gecer de ileride artar dıye korkuyorum.bu ameliyatı olanlar pişman mı yoksa olmamalı ?gece 4 e kadar uyumuyorum :( doktorumda bakırkoy acıbadem hastanesi ecmel yeşilller ?yani insan korkuyorda para ıcın ameliyat yapmasnlar diye.
yani siz nasıl bır yontem ilerlediniz benm ozellıkle yaza dogru daha cok tuutyor.solda da var fakat belrgın degıl o hafıf agrıyor odum kopuyor o da cıkcıak dıye

ben uykumdan uyanıyordum ağrısından. düşün yani.

ameliyat oldum kurtuldum. daha önceki sayfalarda da bir sürü arkadaş olmuş bu ameliyatı. korkulacak bir şey yok. doktorunuza güvenin.

ben uykumdan uyanıyordum ağrısından. düşün yani.

ameliyat oldum kurtuldum. daha önceki sayfalarda da bir sürü arkadaş olmuş bu ameliyatı. korkulacak bir şey yok. doktorunuza güvenin.

peki bu kadar agri yapar mi bu kemik o kadar asiri cikik degl gbme feliyor ama
Babam abarttigimi spor ayakkabi gy yada terlik giy gecer diyor ameliyat olmama karsi
Braz geri kafalidir.brde gttigimz bi profesor doktor o gun umursamadi
Spor ayakkabini degstr gecer dedi makara dahi vermedi.
Hos suan makara kullaniyoum agrm gecici azaliyor yani brdaha ckmiyor mu bu kemik firlamasi
Kemik suan fotodaa attigim gibi.ozel hastaneler para aliyor saglam olsn ble keserler diyor babam

Son düzenleme:
peki bu kadar agri yapar mi bu kemik o kadar asiri cikik degl gbme feliyor ama
Babam abarttigimi spor ayakkabi gy yada terlik giy gecer diyor ameliyat olmama karsi
Braz geri kafalidir.brde gttigimz bi profesor doktor o gun umursamadi
Spor ayakkabini degstr gecer dedi makara dahi vermedi.
Hos suan makara kullaniyoum agrm gecici azaliyor yani brdaha ckmiyor mu bu kemik firlamasi
Kemik suan fotodaa attigim gibi.ozel hastaneler para aliyor saglam olsn ble keserler diyor babam

evet yapabilir.

devlet hastanesinde ücretsiz oldum ameliyatlarımı.

Burcu seni okadar iyi anlıyorum ki benimde görüntüde senin kadardı ama parmaklarım daha yamuktu herkes çok bişi yokki abartma diodu ama ben sabahlara kadar zonklamasından uyuyamıyodum. Ameliyat olsam mı olmasam mı hep düşünüyodum korkuyodum da ama yaklaşık 4 ay önce oldum ilk 2 ay baya zor bi süreç ama 3. Aydan sonra normale dönmeye başlıyo şuan hala tam iyileşmesemde o ağrıları atlattım çok şükür iyi araştır iyi bir doktor bul ve çok erteleme bence :(

Merhaba,Ben 2 gün önce ameliyat oldum.Şu an yatıyorum.5 gün sonra pansumana gideceğim.2 gün gercekten zor gecti..Bugün ağrılarım hafifledi.Ama yine de bayağı zonkluyor.

Kizlar bende doktora gidicem bunun icin ama gozum korktu ya bi an..

Samsung s3

Samsung s3

Açıkçası öyle çok kolay bir ameliyat değil. Daha doğrusu iyileşme süreci uzun.. 3 ay düzgün yürüyemeyeceksin bir kere bunu kabullen. Ben olalı çok seneler oldu ama iyi ki de olmuşum diyorum.

Samsung s3

Bugün 14.günüm ameliyat olalı. 1 haftadır özel bir ayakkabı ile basabiliyorum.Ağrılarım bayağı azaldı.Ağrı kesici ihtiyacı duymuyorum.Hafif sızlama şeklinde var ,çok rahatsız etmiyor.Ufak tefek ev işlerini bile yapabiliyorum.Tam anlamı ile iyileşmem terslik olmazsa 2 ayı bulacak herhalde.

Bisey sorucm epiduralden korkuyorum genel aneztezi olablior mu?daha hala agriyi cekiyorum dr krar veremedim:KK43:

Bana spinal anestezi dediler, dosyama o şekilde yazdılar ama ameliyathanede doktor genel anestezi yapalım dedi. Diğer ayağımdan olacağım zaman da ben genel istiyorum dedim, sorun çıkmadı.

Merhaba,iki ayağımda da var bu rahatsızlık.Özellikle sol ayağımın ağrısına dayanamıyorum.Yazılanları okuyunca kâh içim rahatladı kâh gözüm korktu.Gittiğim iki doktorda ameliyat dedi.Bursa'da ameliyat olan arkadaşlar doktorlarının ismini yazarlarsa çok sevinirim.Herkese acil şifalar diliyorum.

Back