Ortopedi Halluks Valgus (Ayak baş parmak çıkıntısı)Paylaşalım

merhaba çok sağol açıklaman için acaba bana niye vermedilerki ? ameliyat türünün farklılığından diyeceğim ama çok saçma iğnenin amacı kanın pıhtılaşmaması ,çok enteresan mutlaka soracağım.

canım doğru dikişlerim dün alınacaktı sağlık memuru geldi yine pansumana dikişleri alalım dedi 1 ,2 tane dikişi çıkardı çok aşırı bir ağrı olmadı tabi biraz dikişleri oynatıyor yerinden kesmek için o biraz acı veriyor ama korkulacak bişey yok dikişlerin devamı yarın alınacak ben de biraz evhamlıyım ameliyattan sonra doktor hiç görmedi o yüzden hastaneye gelip dikişler alınmadan önce bir daha dr görsün istiyorum dedim.. pansuman için ayağımı yarım alçıdan çıkarınca çok garip oluyor bnm ayağım geriliyor gibi alçıdayken sorun yok rahatım ama çıknca kasılıyor gibi parmak sende öyle bişey hissediyor musun??

Kesinlikle kasılıyor gibi aynı zamanda baş parmağım afedersin kazık gibi dümdüz duruyor sanki alçısız hiç yere basamayacakmışım gibi geliyor çok korkuyorum. Bide sen hiç topuğuna basabiliyormusun ben hiç basmadım daha..

hayır canım daha topuğuma hiç basmadım doktor zaten bana 20 günden önce basma dedi..3 5 güne kadar basarım heralde sen basmaya başladın mı topuğuna aynen ya benim parmak ta öyle kazık gibi duruyo sanki hiç esneyemeyecek bir daha gibi( ama doktor ameliyattan 1 ay sonra 15 günlük fizik tedavi göreceksin demişti sanırım bunun için... bu arada dikişlerin hepsi alındı bugün hiç korkma az bir ağrı zaten bnm o kesik yerler hafif hafif kaşınmaya başlamıştı adam dikişleri almak için uğraşırken iyi bile geldi ama tabi bnm ağrı eşiğim de yüksek dayanıklıyımdır inşallah seninki de kolaylıkla geçer..dikişten sonra tekrar pansuman yapıp yarım alçıya aldı ayağımı 1 hafta sonra gel tekrar bir bakalım gerek görürsem tekrar alçıya alırız dedi 1 hafta boyunca bir daha pansumana da gerek yok dedi,,sen de yaz gelişmeleri merakla bekliyorum senin dikişler yarındı heralde gemiş olsun tekrardan:)

çok teşekkür ederim cevapların için bende yarın gideceğim dikişleri aldırmaya.haberdar ederim seni mutlaka canım.topuğumun üstüne hiç basmıyorum daha bu arada ayağını aşagıya doğru sarkıttığında parmakların morarır gibi oluyormu?ayy ne çok soru soruyorum dimi kusurabakma tekrar çok geçmiş olsun :)

olur mu canım sor tabii bizi en iyi birbirimiz anlıyoruzz ben de soruyorum:)) ben sürekli uzanır pozisyonda yatıyorum canım otururken de karşıma bir sandalye koyup ayağımı oraya uzatıyorum yani ayağımı sadece tuvalete giderken sarkıtıyorum onun dışında hiç sarkıtmıyorum o yüzden de öyle bir morluk falan farketmedim

bende sürekli uzanır pozisyonda yatıyorum otururkende sandalyeye uzatıyorum ama tuvalete giderken sarkıttığımda oluyor ama kaldırınca geri geçiyor... Bugün dikişleri aldırdım hiç hissetmedim bile alınırken acayip keyiflendim ama alçıyı yeniden yaptı 10 gün sonra yeniden çağırdı bu arada topuğa basmama yasağı halen devam ediyor bu arada o kanın pıhtılaşmaması için verilen iğneyi sordum bizim ameliyat yönteminden dolayı verilmemiş bizimkinde gerek yokmuş bu yöntemde kan pıhtılaşıp damarlara atmazmış bunuda öğrenince içim rahat etti sanada haber vereyim dedim canım :) tekrar görüşmek üzere hoşçakal :)

merhabalar

sol ayağımın ameliyatını anlatmaya geldim.

9 temmuz pazartesi : yatış için işlemlerimi yaptırdım. kan alındı, ekg çekildi, ayak ve akciğer filmi çekildi. anestezi uzmanı da bu sefer muayenesini yaptı ve izinli hasta olarak eve geldim. eşyalarımı hazırladım.

10 temmuz salı : akşam hastaneye gittim aç kalmam gerekiyordu ve benim bunu evdeyken başarmam imkansızdı. geceden hastaneye gittim.
ayağımın son fotosunu çektim, ayağımla vedalaştım.

11 temmuz çarşamba : saat 12 civarı hastabakıcı mavileri getirdi. hem de yeniymiş bunlar ilk kez ben giyiyormuşum hazırlanıp ameliyathaneye indik. önceki ameliyatın psikopat hastasını hemen tanıdı personel sohbet muhabbet doktorun yemeğini yemesini bekledik, bu arada hasta dosyamı da okudum. neye imza attığımızı bilmek lazım değil mi

sonra anestezi uzmanım geldi, psikopat hastaya tekrar izleyecek misin diye sordu, " bu sefer hiç uyumak istemiyorum, baştan sona izlemek istiyorum" dedim. uyumadım ve kesilip, işlemler yapılıp dikilinceye kadar izledim. hatta sağ elimi bağladıkları yerden çıkarıp yapılacak atele bile müdahale ettim bu sefer kullanılan plak farklıydı ve 7 vidam var. ama dikiş alanım daha kısa lakin yine bi ara içim geçmiş ben 2 vidayı hatırlıyorum

ameliyattan dinlenme odasına çıkıp oradan doğru odaya, lakin oda arkadaşım pek sevimsiz

uyuşuğum sigara içmek kahve içmek istiyorum, hatta ayağa kalkmak istiyorum ama yapamıyorum bacağıma dokunuyorum keçe gibi ayağımı oynatayım diyorum kendimi su yatağında gibi hissediyorum en iyisi uyumak ama o da olmuyor. hemen tekerlekli sandalye temin ediliyor kahvem yapılıyor vee sigaramla aşağı indiriliyorum. (annem canım annem) bir sakinleşme, hırçınlık kaybolmuş bende falan ama totomda ve ayaklarımdaki uyuşukluk var diz ve kasık arası hissediyor. bir sigara daha içip odaya çıkıyorum.

sonra uyuşukluk hepten geçiyor. aaaaa babam gelmiş bahçeye kahve içmeye gidiyoruz. dönüşte wc için ayağı salladığımda ayağımdan kan geliyor. doktorumu arıyorum pansuman değişiyor. ilk defa korktum itiraf edeyim :2:

12 temmuz perşembe : sabaha külçe gibi uyanıyorum. içmem gereken 6 litre suyun 4 litresini geceye kadar bitirince sabah tuvaleti dayanılmaz oluyor. işkence gibi, bitmek bilmiyor, temizlikçiler geliyor ben içerdeyim, doktor geliyor içerdeyim, hemşire geliyor içerdeyim, yarım saat falan kaldım sanırım
sonra antibiyotiğim, kan sulandırıcım vücuda metal takıldığı için yapılması gereken ilaçlarım yapılıyor. he birde ağrı kesici. nedense bu ayağım ağrıyor. hemde dayanılmaz bi şekilde.

öğleden sonra sevimsiz oda arkadaşım tv nin sesinden rahatsız oluyor. benim cinler periler toparlanıyor bi araya ve "ben sizin buzdolabına pazar harcınızı doldurmanızdan rahatsız oluyormuyum? hayır. horlayan refakatçine ağzımı açıyormuyum? hayır. dolapta yer olmadığından içtiğim suyun çay yapmaya müsait olduğundan rahatsız oluyor muyum? hayır. o halde bekleyin" diyip soluğu hemşirelerin yanında alıyorum. hemen üst kata çıkarıyorlar beni. yalnızım tv bende dolap bende horlayan yok tuvaleti tek kullanacağım

13 temmuz cuma : ayağım kalıcı alçıya alınacak. alçı odasına gidiyoruz. alçım yapılıyor cillop gibi.

ama ağrıdan duramıyorum. uyuşmalar yanında cabası. fotoğraftan da farkedileceği gibi ayağımı anatomik duruşa ters olarak alçıya almış

14 temmuz cumartesi : sabaha kadar ağrı kesici verdiler ama fayda yok. pansuman için gelen personel önceki ameliyattan tanışıyoruz dedim çıkar alçıyı yoksa kendim çıkarcam. alçıyı bi çıkardık ayak uygun pozisyonda değil. yeni alçı yapıldı hemen, bu arada dikişlerimin alınmasına gerek olmadığını kendiliğinden eriyeceğini öğrendim

15 temmuz pazar : hastane çok sıkıcı. sağa sola sataşarak, bulmaca çözerek akşam ediyorum. akşamda düğün var yakında bi yerde ankaranın bağları ve kiraz dalı eşliğinde geceyi tamamlıyoruz.

16 temmuz pazartesi : sabah erkenden eşyalarımı topladım. kahvaltımı yaptım doktoru bekliyorum. valizi topladığımı görünce git madem dedi. vee şimdi evimdeyim.

son hali de bu

hepimize geçmiş olsun kızlar.

Çok geçmiş olsun iyi olmana sevindim :)

çokk geçmiş olsun FS2011...yalnız bişey soracağım sol ayağında ki kemik seni çok mu rahatsız ediyordu da ameliyat oldun..benim ameliyat olduğum ayağım senin sol ayağa göre o kadar kötüydü ki baş parmak nerdeyse diğerlerinin altındaydı artık doktor bir an önce ol yoksa ameliyatta fayda etmeyecek dedi de korkudan oldum,,şimdi sağ ayağımda senin bu son ameliyat olduğun ayak gibi ama kesinlikle olmam diyorum buna da doktor mecbursun diyene kadar beklerim heralde..cesaretinden ve de sabrından dolayı seni tebrik ederim...

teşekkür ederim.

şubat ayında sağ ayağımdan oldum. açısı bundan fazlaydı ve ağrı veriyordu. ama şekil olarak bundan fazla değildi. sol ayağım ise garip gelmeye başlamıştı bana. sanki sonradan takılmış gibi duruyordu. birde ilerleme olasılığı vardı o yüzden daha fazla ilerlemeden olayım dedim. aciliyeti yoktu ama ben dayanamadım.

masalcım mrb yanlış hatırlamıyorsam bugün alçın çıkacaktı merak ettim nasılsın diye haberlerini bekliyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…