evet canım yaa malesef çok ağrı oldu..hastaneden geldikten 3,4 saat sonra bir deneyeyim dedim denemez olaydım o kadar ağrıdı ki anlatamam..10 gün kadar daha kesinlikle basmayı düşünmüyorum..daha önce ameliyat olan arkadaşlar yazarsa çok sevineceğim alçınız ne zaman çıktı ve ilk ne zaman topuğunuza bastınız,,bir de ilk basınca ağrı oldu mu?
ahh canımsın çok üzüldüm şimdi ben en son doktora gittiğimde söylemişti daha ayağının üstüne bastığın zamanda çok ağrın olacak demişti ama ne yalan söyleyeyim bu kadarını tahmin etmiyordum şimdi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama 10 gün kadar daha basmayı düşünmüyorum demişsin ya acaba 10 gün sonra ilk bastığın gibi olursan belki basa basa alışacaktır ayyy ne bileyimşu an yardım edemediğim için çok çaresiz kaldımDiğer arkadaşlara sormak istiyorum ama onlarda hep platin yada vida var bizimkinden farklı...peki doktora sorsana 10 gün sonra basarsam daha iyi en azından daha az ağrılı olurmu bir sakıncası varmı diye?Sanırım haftaya ağrı yazılarını burdan okumakla kalmayıp sesimi bile duyabileceksin :)
masal nasılsın?
iyi sayılırım canım basmadığım için ağrı falan yok,,c.tesi gittim doktora pansuman yaptılar yine doktor ağrı olması normal dedi sonuçta 20 gündür alçıda o kaslar falan hiç kullanılmadı ondan acıması normal dedi 3 4 gün daha dur sonra yavaş yavaş basmaya başla ama çok zorlama şişer yoksa dedi..sen nasılsın bugün gidiyorsun sanırım doktora yaz sen de gelişmelri
mrb canım bugün doktora gittim alçıyı çıkartmadı 3 hafta daha kalacak ayağımda ama bir bot varmış istersen 3 haftalık süreci onunla geçirebilirsin dedi seçim bana kaldı ne yapacağımı bilmiyorum şu an yarın karar vereceğim ama alçıyla yürümeye başlattı şimdi yürüyorum herhangi bir ağrı olmuyor bugünkü güzel kısmı sadece buydu anlayacağın...
ahh canım 3 hafta daha mı? allah kolaylık versinnn..neyse basıyormuşsun ya o da güzel..benim de son durumum en son doktor toz şeklinde bir ilaç verdi 1 litre suya karıştırıp ayağımı içinde yarım saat bekletiyorum artık ameliyat yeri de tamamen açık durumda yani sadece başta ki 2 parmak birbirine bağlı basmaya gelince yavaş yavaş topuğumu yere dokunduruyorum yük vermeyince acı da olmuyor işte pratik yapıyorum koltuk değneklerimi bırakıyorum eşimin iki elini tutup hergün biraz daha ilerlemeye çalışıyorum doktor 10 gün topuğuna basmaya çalış sonra gel fizik tedaviye başlayalım dedi ..Allah yardımcımız olsun yeni gelişmelerini de yaz hoşcakal..
senin adına çok sevindim canım tekrar geçmiş olsun benim süreç daha çok uzun ama 3 hafta sonucunda olan biten ne varsa anlatırım canım bu sene tatil haram oldu tam iyileştim derken bu seferde işe başlayacağız sanırım...tekrar görüşmek üzere hoşçakal :)
aynen öyle yaa walla nasıl bir ameliyatmış koca yazı yedi doktorlara göre ne kadar kolay hemen gel yapalım sanki olup bitecek hemen..yaz günleri uzun bir de bitmek bilmiyorr çok sıkıcı geçiyor,,süreç uzun diye moralini bozma tahmnimce senin alçı çıkar çıkmaz rahatça yürüyebileceksin zaten ben de anca o zamana yürüyebileceğim gibi duruyor fark eden bişey yok yani sen alçıyla bekliyosun ben alçısız...senin yanında bakan birileri var dimi ben hala hiçbir işimi yardımsız yapamıyorum..
BLUE16 ;ahh canım yaa çok üzüldüm nasıl korktuğunu tahmin ediyorum ben de öyleyim en ufak olumsuzlukta ödüm kopuyor yanlış bişey mi oldu bir daha ayağıma basamaz mıyım diye rahatlıkla yürüyen herkesi kıskanmaya başladım:)) benim dikişler alındığı gün öyle bişey başıma gelmişti adam dikişin birini çekti orası açıldı kanamaya başladı ben tabi çok korktum ama orayı bantladı bir hafta da kendiliğinden kaynar dedi dediği gibi de oldu..ben de bugün koltuk değneklerimi atıp topuma basarak biraz ilerledim ama değneksiz çok zor oluyor ayağımda da sanki o kemiğin alındığı yerler hani anastezinin etkisi geçerken yavaş çözünmeye başlar ya öyle olmya başladı..senin de botu aldığın iyi olmuş hava çok sıcak 3 hafta daha alçıda çok zor geçerdi..o botla dışarı çıkılabiliyor yani dimi ayakkabi gibi bişey mi iki ayağı giyip dışarı falan bir yerlere gidilebilir mi? eğer öyleyse ben de alırım hemen,,eşimde izin de patladı adam evde bir yerlere gitmek istiyor beni de bırakamıyor..hastaneden gelince de yaz inşallah herşey yolundadır..
blue16 çok sağol canım bilgiler için,,senin yazını okuduktan sonra doktoru aradım böyle bir bot varmış alayımmı diye sormak için o da aynen senin dediğin gibi dedi gerek yok zor zamanları atlattın dedi..biraz daha sabret 10 güne kadar ayağının üzerine basıp yürüyeceksin diyor ama ben şu an sadece topuğuma basarak yürüyorum ayağımın tamamını hiç yere değdiremiyorum inşallah bir an önce yürürüm ağustos sonu eşimin kardeşi evlenecek o zamana kadar yürüyemem diye çok korkuyorum..doktorun sana fizik tedavi önerdi mi? ben salı ya da çarşamba günü gideceğim doktora artık fizik tedaviye başlayalım diye belki faydası olur daha çabuk toparlanır ayağım..hoşcakal tekrar görüşmek üzere..
yok canım bana fizik tedaviden bahsetmedi dediğim gibi alçıdan dolayı bacağımda incelme olduğu için sadece bir takım hareketler verdi onları yapıyorum ben şu an dikişlerimin kuruması için dualar ediyorum daha hiç ayağımı yıkayamadım bile bugün biraz daha iyi kurumuş gibi...aslında bence senin botsuz direk yürümeye başlaman daha iyi çünkü ben evet koltuk değneksiz bütün ağırlığım topuğumda olacak şekilde rahat rahat yürüyorum ama botsuz nasıl yürüyeceğim diye endişelenmeden de edemiyorum o yüzden seninki daha iyi gibi geliyor ve emin ol sen o düğüne yetişeceksin şıkır şıkır giyinip dansda edeceksin bu hafata sonu eminim şöyle bir mesaj alacağım senden eveeeeet ben artıııııııııık yürüyoruuuuuuuuuuum :))) ilk defa yürümeye başlayan çocuk gibi bizde sevineceğiz ne dersin sanada öyle gelmiyormuhoşçakal görüşmek üzere...
mrb kızlar bende sağ ayağımdan ameliyat oldum bugün 9.gün ayağım yarım alçıda yaz olması ve devamlı yatıyor olmaktan bunaldım,ne zaman basabilicem üzerine yada basabilecekmiyim bilmiyorum sizler ameliyattan kaç gün sonra sadece topuğa basma izni çıktı
herkeslere merhaba...
alçım pazartesi günü alındı. akşama kadar hafif hafif dış tarafına basarak iki koltuk değneğimle yürüdüm.bugün sabaha iki koltuk değneğiyle başlayıp bu saate gelene kadar ikisini de attım. şişme sorunu yaşıyorum yine. ağrım sızım yok. pazartesi tekrar kontrole gidicem. sanırım haftaya ayağıma ağırlık vererek yürümeye başlarım.
tekrar geçmiş olsun kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?