• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlık mı ediyorum?

ilk yorumunuzda emin olamamıştım ancak bu yorumunuzda son derece haklısınız. ne demek önce size gelmiş diye triplenmek. eşinizin haddini bildirmesi gerekirmiş fesat görümceye.
Çok konuştu ama anlamıyor. Bağırdı olmadı güzel konuştu olmadı. Çok inatçı. Aslında çok zor bir çocukluğu olmuş damağımda yarık doğmuş çok ameliyatlar geçirmiş. Yeni de cenesinden ameliyat oldu. Psikolojisi bozuk deyip alttan almaya çalışacaktım ama çay koymamak babası ablana meyve suyu koy demesine rağmen koymamışlar güle güle dememeler olunca ben de alttan alamadım gururuma yediremedim. Şuan hatasını anladı senden özür dileyecek sana hediye aldı diyor eşim ama kalbim çok kırık.

esınızın yanında aıleler degıl sız olmalısınız .. neden degılsınız kı

Eşinin babası yok mu neden kışın oraya taşınmışlar ki? Bence siz birarada olsanızda bu sorun dewam edecek gibi gözüküyor... Bunu sorun yaptığınızı iyice anlamaları ve sindirmeleri lazım. Yani sadece eşinizle konuşarak olmaz, kv ilede konuyu konuşmalısınız.

offf bunaldım valla
eşin sınırları çizecek sen ne yapabilirsin ki?
mesela işten çıkıp senin annesine götürülmesine engel olmalıydı.
anne sağol geldim oturdum yarın yine gelirim evimi eşimi çok özledim yarın görüşürüz diye gelmelerini ya da çağırmalarını engellemeliydi.
bence haklısın

Bir de bu erkek ailelerinin incileri hakikaten çok çabuk dökülüyor galiba,
Eş burada annesine, kız kardeşine
geldiği zamanlar da şakayla karışık bile, bırakın da eşimle biraz hasret gidereyim dese olay falan kalmayacak ortada.
Ama diyemez, çünkü kırılırlar.
Sen eşinin söyleyemediklerini söylemekten çekinme bence.
Diyor da kusuyorlarmis. Eşim söylemiyor ondan öyle yapıyorlar sanıyordum ama işin aslı baska heralde.

o zaman siz arayın anne ben yılbaşı için gelicem eşimle yalnız olmak istiyorum siz ben döndükten sonra tekrar gidersiniz diyin açık açık.. sanırım başka bir şekilde anlama ihtimalleri yok..
Bir şey soylicem ama çok ayıp olacak. Kayinvalidemin kaynanası zamanında bunlara malum iş için su istiyormuş. Onlara bu yüzden normal geliyor galiba. Mezhebin almıyor gerçekten dimağım tutuldu. Herkesin odası ayrı diyormuş. 10 günlüğüne gidersem gidecekmiş :)

Zaten tek kalamıyorsunuz yılbaşını bari tek geçirin,
Şimdide anneniz eklendi gene yanlız kalamıcaksınız,
Ailelerden uzak şöyle bir oh diyemiyorsunuz,
Bari yılbaşına özel diyiverin eşinize yanınızda kimse olmasın herkes evine gitsin yani,
Onlar zaten oradalar gitmiyorlar ki onlar var diye ben annemi de götüreceğim. Yoksa kayinvalidem ve görümcemle oturacağım tüm gün.

Ayrılığı hemen düşünmen çok yanlış. Yeni evlisiniz zamanla her şey rayına oturacak. Eşin ailesine söyleyemiyorsa, sen kavga etmeden, kırmadan güzel güzel annesine beklentilerini söyleyebilirsin. Sessiz kalıp kendini yiyip bitireceğine içindekileri söyle kayıvalide ona göre davranır bundan sonra.Dobra dobra konuşursan, seni öyle tanırlar.Bundan sonra daha dikkatli olurlar, seni yüze çıkartmamak için. Sessiz kalıp, utanırsan haksız davranışlara, düşüncesiz davranışlara devam ederler. Evlilikde biraz cabbar olacaksın, kendini ezdirmeyeceksin. Üzülme, evliliğin ilk yıllarında olur böyle şeyler.Zamanla her şey düzelir. İki tarafta birbirini tanıdıkca düzen ona göre kurulur.
Aslında bazı şeyleri söyledim ama takan olmadi galiba. Bir akrabamız geldi bize haftaiçi. Kv deye dedim ki hafta içi misafir çok yorucu oluyormuş haftaiçi kimseyi kabul etmeyeceğim artık dedim ama yine geldiler :)

Eşinin babası yok mu neden kışın oraya taşınmışlar ki? Bence siz birarada olsanızda bu sorun dewam edecek gibi gözüküyor... Bunu sorun yaptığınızı iyice anlamaları ve sindirmeleri lazım. Yani sadece eşinizle konuşarak olmaz, kv ilede konuyu konuşmalısınız.
Sanırım kv ile kp arasında problemler var. Beraber uyumuyorlarmis. Eşinden uzaklaşmak için gitti gibi geliyor bana. Düşünsenize hangi insan tüm kış boyu eşini bırakıp oğlunun yanında durur? Kp ayrı vaka zaten onu anlatmaya sayfalar yetmez.

Bir şey soylicem ama çok ayıp olacak. Kayinvalidemin kaynanası zamanında bunlara malum iş için su istiyormuş. Onlara bu yüzden normal geliyor galiba. Mezhebin almıyor gerçekten dimağım tutuldu. Herkesin odası ayrı diyormuş. 10 günlüğüne gidersem gidecekmiş :)

off alışmış onlar koloni halinde yaşamaya .. dediğiniz gibi normal geliyor onlara o yüzden anlayamıyorlar sanırım..siz arayın bence açık açık içinizden geçenleri söyleyin kırmadan.. size normal geliyor olabilir ama ben rahat olamıyorum eşimle vs deyin..kendisiyle bir probleminiz olmadığını ama yapınızın bu olduğunu vs.. söyleyin .. ay bilemedim zor bir durum..

esınızın yanında aıleler degıl sız olmalısınız .. neden degılsınız kı
Ben esimin yanına gidersem benim bulunduğum yere bir daha dönmeyecektim. Eşim de orada hiç memnun değil kurtulmak istediği için ben gitmedim. Gidersem bir 5 yıl daha o zorlu şartlarda çalışacaktı.

Bu ne ya, okurken içim daraldı. Oğlunu özlemiş özlemişte bırakın insanlar bir evliliğin tadını çıkarsın. Tencerelerle eve gelmeler hasta olduğunu bile bile. Sen hata yapmışsın hizmet etmek yerine ben çok hastayım deyip yatacaktın o gün.
Bir daha eşin geldiğinde 1 kere gittininiz, 2 kere gittiniz, sürekli çağırırlarsa ben eşimle baş başa kalmak istiyorum anne evliliğimden birşey anlamadım de. Bu kadar özleyen oğlunu evlendirmesin, oturtsun dizinin dibinde.

offf bunaldım valla
eşin sınırları çizecek sen ne yapabilirsin ki?
mesela işten çıkıp senin annesine götürülmesine engel olmalıydı.
anne sağol geldim oturdum yarın yine gelirim evimi eşimi çok özledim yarın görüşürüz diye gelmelerini ya da çağırmalarını engellemeliydi.
bence haklısın
Haklıyım da alacağım yok. Seni anlıyorum benim tayinim çıkınca böyle olmayacak diyor inanmak istiyorum.

Bu ne ya, okurken içim daraldı. Oğlunu özlemiş özlemişte bırakın insanlar bir evliliğin tadını çıkarsın. Tencerelerle eve gelmeler hasta olduğunu bile bile. Sen hata yapmışsın hizmet etmek yerine ben çok hastayım deyip yatacaktın o gün.
Bir daha eşin geldiğinde 1 kere gittininiz, 2 kere gittiniz, sürekli çağırırlarsa ben eşimle baş başa kalmak istiyorum anne evliliğimden birşey anlamadım de. Bu kadar özleyen oğlunu evlendirmesin, oturtsun dizinin dibinde.
Kayinpederim de sebep oluyor bu duruma bence en büyük sebep o. Bizi arıyor gelin gelin gidiyoruz 10 dakika oturup gidiyor isim var akşama görüşürüz diye akşama kadar bekle. Son hafta 3 gün bizim evimize misafir getirmeye kalktı. Ben artık cinnet geçirdim kul tabelasını fırlattım duvara. Esim hayır dedikçe bir daha arıyor gelsinler diye ama gelemediler. Son 5 gün eşim zor da olsa idare etti. Onda da telefonla taciz devam etti. Eşim o 5 günde de ben işte olduğum vakitte oradaydı ama beni de istiyorlar anlamıyorum.

Ben seninle olmak için yanına gelmek istiyorum yalnız olamadıktan sonra gelmesem daha iyi de ve gitme bence eşin sınırı çizsin ailesiyle biraz yalnız bıraksınlar sizi küserlerse de küssünler yani eşin düşünsün göndersin ben olsam onlar gitmeyince gitmezdim. uzak olsanız bile onun ailesi sensin artık eşinin bu durumu annesine kardeşine anlatması lazım

Hastalık olur, kötü bir durum olur, yaşlılık olur, gidecek yeri yoktur o zaman gelebilir, sonsuza kadar, ama böyle karıncalar gibi sürekli sürü halinde dip dibe yaşamak ne. Okurken bunaldım. Odalarınız ayrı olsa ne olur. Belki sen eşine sarılıp film izleyeceksin. Belki başbaşa yemek yemek isteyeceksin. Allah kolaylık versin sana. Kuzenim de senin gibiydi. Resmen birlikte yaşıyorlardı. O da sessiz kalıyordu. garibimin annesi de yok. Ben ve annem konuşa konuşa yönlendirdik artık bir mesafe koydu araya. Şimdi çok mutlu. Bazı şeylerde saygıyı bozmadan susmamayı öğrenmek lazım.

off alışmış onlar koloni halinde yaşamaya .. dediğiniz gibi normal geliyor onlara o yüzden anlayamıyorlar sanırım..siz arayın bence açık açık içinizden geçenleri söyleyin kırmadan.. size normal geliyor olabilir ama ben rahat olamıyorum eşimle vs deyin..kendisiyle bir probleminiz olmadığını ama yapınızın bu olduğunu vs.. söyleyin .. ay bilemedim zor bir durum..
Onlar gideli daha 15 gün oldu. Şimdi hemen de gidin dersem bana daha çok sararlarsa diye korkuyorum.

hayır demeyi bilemeyen insanlardansınız. bu kadar alttan almak iyi değil böyle üstüne gelirler. işten gelmişim yorgunum evimde duracağım ben deseydin en baştan.

Kayinpederim de sebep oluyor bu duruma bence en büyük sebep o. Bizi arıyor gelin gelin gidiyoruz 10 dakika oturup gidiyor isim var akşama görüşürüz diye akşama kadar bekle. Son hafta 3 gün bizim evimize misafir getirmeye kalktı. Ben artık cinnet geçirdim kul tabelasını fırlattım duvara. Esim hayır dedikçe bir daha arıyor gelsinler diye ama gelemediler. Son 5 gün eşim zor da olsa idare etti. Onda da telefonla taciz devam etti. Eşim o 5 günde de ben işte olduğum vakitte oradaydı ama beni de istiyorlar anlamıyorum.

Valla canım işin çok zor bu aile ile. Allah yardımcın olsun.

Hastalık olur, kötü bir durum olur, yaşlılık olur, gidecek yeri yoktur o zaman gelebilir, sonsuza kadar, ama böyle karıncalar gibi sürekli sürü halinde dip dibe yaşamak ne. Okurken bunaldım. Odalarınız ayrı olsa ne olur. Belki sen eşine sarılıp film izleyeceksin. Belki başbaşa yemek yemek isteyeceksin. Allah kolaylık versin sana. Kuzenim de senin gibiydi. Resmen birlikte yaşıyorlardı. O da sessiz kalıyordu. garibimin annesi de yok. Ben ve annem konuşa konuşa yönlendirdik artık bir mesafe koydu araya. Şimdi çok mutlu. Bazı şeylerde saygıyı bozmadan susmamayı öğrenmek lazım.
Eşimle bu söylediklerinizin hepsini söyledim haklısın diyor. Gidin dedim küstü ler koyayım mi diyor. E haklı da gitmiyorlar. Benim gitmedigim gün de oldu eşim tek gitti ama anlamıyorlar işte.

Back