• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

eşimde birşeyler seziyorum diyerek ve takılan altınların kendi hesabıma yatmasını istiyorum diye ama cogu kişi beni eleştirdi para göz oldum dogrusu :KK43:
Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler :KK43: :KK43:
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gitti :KK43: :KK43: Eğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var :KK43:
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum :KK43:
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı :KK43:
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin :KK43:
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Eşim gelecek çeyiz paramında Çeyiz param ( 20 bin gelecek) kendi hesabına yatmasını istedi.. takıları benm hesaba yatırırız çeyiz paran gelincede benm üzerimdeki paraya ekleriz bende bunu kabul etmedim. Siz olsaydınız siz kabul edermiydiniz.. bence etmezdiniz hadi altını akçeyi geçtim
ortak hesabıda kabul etmedi zaten
sana kızanlar kızmış karşılıklı gfüvensizlikler üzerine evlilik inşaa etmişsiniz çok ortada ama eşinin de dili çok uzun iyi çeviriyor her şeyi baya bildiğin çakal sindirme politikası yapıyor senden ziyade o sana güvenmiyor gibi geldi.

alamıyorum ki.. bakın çeyiz paramıda üzerine istedi.. burda eşimi nasıl haklı buluyorolar onuda anlamadım..
daha 15 günlük evlisiniz, bunca yıllarca evli kalıp eşimi tanıyamamışım diyenler var, eminim sende dört dörtlük tanımıyosun daha eşini,kendini güvenceye al, vermem de o zama bozdurmıcaz de evde dursun güzel bi yere saklarsın, senin çeyiz paranı istemesi de paragöz olduğunu gösteriyo kocanın kusura bakmasın

alamıyorum ki.. bakın çeyiz paramıda üzerine istedi.. burda eşimi nasıl haklı buluyorolar onuda anlamadım..

Eşinin aklına sen sokmuşsun bunu. işi inada bindirmişsin. bana kocam herşey benim üzerime olacak diye uyanıklık yapmaya çalışsa bende inada bindirirdim heralde. demek ki sen bana güvenmiyorsun bana güvenmeyene ben hiç güvenmem derdim. güveniyorsan bunu ispatla derdim. ispatlayamıyorsa da yol verirdim heralde. çok çirkin .

sana kızanlar kızmış karşılıklı gfüvensizlikler üzerine evlilik inşaa etmişsiniz çok ortada ama eşinin de dili çok uzun iyi çeviriyor her şeyi baya bildiğin çakal sindirme politikası yapıyor senden ziyade o sana güvenmiyor gibi geldi.
ya birde herşeyi geç benm çeyiz param gelincede onuda kendi üzerine istemesi benm hesabıma yaytrırız demesi çok ayıp değil mi kim bunu kolay kolay yapar ki..
burdakilerin dediklerine göre iyi o zaman ben mirasıda çeyiz parasınıda eşimin üzerine yatırıyım koşulsuz.. sen ben olmasın.. kim yapar bunu ben anlamıyorum gerçekten :(

daha 15 günlük evlisiniz, bunca yıllarca evli kalıp eşimi tanıyamamışım diyenler var, eminim sende dört dörtlük tanımıyosun daha eşini,kendini güvenceye al, vermem de o zama bozdurmıcaz de evde dursun güzel bi yere saklarsın, senin çeyiz paranı istemesi de paragöz olduğunu gösteriyo kocanın kusura bakmasın
ve hala eşimi haklı görenler var ben anlamıyorum gerçekten :(

Belki benim babam da hayatta olmadığı için böyle düşünüyorum ama ben tamamen haksızsın diyemiyorum ama güvenmeden evlenmeseydin keske

ya birde herşeyi geç benm çeyiz param gelincede onuda kendi üzerine istemesi benm hesabıma yaytrırız demesi çok ayıp değil mi kim bunu kolay kolay yapar ki..
burdakilerin dediklerine göre iyi o zaman ben mirasıda çeyiz parasınıda eşimin üzerine yatırıyım koşulsuz.. sen ben olmasın.. kim yapar bunu ben anlamıyorum gerçekten :KK43:
sen bu adamı tanımadan mı evlendin sanki sana bol para geleceğini bilerek evlenmiş gibi?bana da bu evlilik uzun sürmez gibi geliyor..

boşver iyi yapmışsın tek hatan anneni işin içine katmayacaktın
git altın hesabı aç altınları yatır
çeyiz parası gelincede hesap açar para hesabına yatırırsın
para konularını da artık açma eşine sen kendin hallet
eşin konuyu açarsa ben hallettim dersin

peki sizin eşiniz sizden gelecek olan 20 bin çeyiz paranızı ve 20 bin mirasınızı kendi üzerine ortak hesab felan olmadan verseydi bunu kabul edermiydiniz eşinizin üzerine yatırırmıydnz o parayı yarını düşünmeden
Ne yarını ya sevdiğim adamdan ayrıldıktan sonr agözüm para mı görür? Kanun var nizam var, ceyiz paramı da verir devlet bana altınlarımı da.

Sizi kücükken kırk haramiler fln mı soydu?

eşim ortak hesabında kabul etmedi bu teklifide sundum ama kimsee kusura bakmasnda o kadar parayıda gidip onun üzerine yatıramam öyle değil mi :KK43:
Adamın aklına karpuz kabuğunu sen soktun bos yere ağlanma. Benim üzerime benim hesabıma diye diye kıllandırdın adamı.

neden öyle dediniz ben mi körüm göremiyorum bazı şeyleri :KK43:

canım benim sana yüklenenleri dikkate alma demiyorum ama burada ne konular okuyoruz. erkek eşler özellikle elindekini avucundakini eşine vermeyip annesine, ablasına, iddiaya, ata, senin bilmediğin bekarlıktan kalan borçlarına, bilmemnesine veriyor. sen daha sonra burada aynı konuları açmamak için içinden ne geliyorsa o nu yap.eşinin bu kadar ısrar etmesinin ardında art niyet ararım ki sen iyi niyetli davranıp ortak hesap demişsin.bence bu güven değil güvence meselesi. sen haklısın. anneciğini de çok evliliğine karıştırma ama hislerine güven. anneler hisseder.

Yahu nasıl insanlarsınız, 1 trilyonum olsa eşim gel senin hesabına yatıralım der, çünkü kendi biraz savurgan birikim konusunda ben daha iyiyim.Ama mal,mülk alınacaksa da eşimin adına alınmasını isterim.Evin reisi sonuçta eşim.
Arabamızı seneler önce annesinin adına almıştık,banka kredisi ödüyoruz,aksatırsak arabayı elimizden almasınlar ne olur ne olmaz diye.Bak düşün ki biz boşansak arabada zerre hakkım olmayacak ona rağmen bunun lafını bile etmedim,çünkü eşim de ailesi de maneviyatı güçlü insanlar,maddiyatı değil. Nasıl bir güvensizliktir sizdeki anlamadım ki. Siz boşanırsınız öyle görünüyor

*Ek olarak eşine güvenmiyorsan senin malında paranda gözü olduğunu düşünüyorsan(Sonuçta tanımadan yorum yapıyoruz,belki sen haklısın) keşke hiç evlenmeseydin

Son düzenleme:
Öncelikle şunu belirteyim evlendikten sonra toplu iğne dahi alsanız tapusu kimin üzerine olduğu farketmez. Ortak mal olarak geçer.
Eşinizde de sizdede suç var.
Eşiniz bırakın sizin üzerinize olmasını ortak hesabı bile kabul etmemiş.
Sizde annenizle konuştuklarınızı, annenizin sadece sizi düşündüğünü, eğer ona para yedirirsen hakkını helal etmeyeceğini söylemiş sizde bunu gidip eşinize söylemişsiniz en büyük hatanız bu sizin.

Daha yeni evli olduğunuz için şuan 'BEN' ve 'SEN' kavramlarının olması normal, birbirinizin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorsunuz.
Her yeni evli çiftte olan bir sorundur, bende yaşadım çünkü bu durumu.
Çözüm olarak ne desem gerçekten bilemedim ama diğer konunuza da yazmıştım uslubunuz yok yanlış.
Haklı olabilirsiniz ama yanlış cümleler yanlış uslup kullandığınız ve ağzınızdan çıkan cümleleri düşünmeden söylediğiniz için haksız duruma düşüyorsunuz..

boşver iyi yapmışsın tek hatan anneni işin içine katmayacaktın
git altın hesabı aç altınları yatır
çeyiz parası gelincede hesap açar para hesabına yatırırsın
para konularını da artık açma eşine sen kendin hallet
eşin konuyu açarsa ben hallettim dersin
böyle kafama göre yaparsam daha kötü olacak sonu bana öyle geliyor :(

Öncelikle şunu belirteyim evlendikten sonra toplu iğne dahi alsanız tapusu kimin üzerine olduğu farketmez. Ortak mal olarak geçer.
Eşinizde de sizdede suç var.
Eşiniz bırakın sizin üzerinize olmasını ortak hesabı bile kabul etmemiş.
Sizde annenizle konuştuklarınızı, annenizin sadece sizi düşündüğünü, eğer ona para yedirirsen hakkını helal etmeyeceğini söylemiş sizde bunu gidip eşinize söylemişsiniz en büyük hatanız bu sizin.

Daha yeni evli olduğunuz için şuan 'BEN' ve 'SEN' kavramlarının olması normal, birbirinizin üzerinde hakimiyet kurmaya çalışıyorsunuz.
Her yeni evli çiftte olan bir sorundur, bende yaşadım çünkü bu durumu.
Çözüm olarak ne desem gerçekten bilemedim ama diğer konunuza da yazmıştım uslubunuz yok yanlış.
Haklı olabilirsiniz ama yanlış cümleler yanlış uslup kullandığınız ve ağzınızdan çıkan cümleleri düşünmeden söylediğiniz için haksız duruma düşüyorsunuz..
evet ben bu yüzden haksız duruma düştüm ve gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum :(

evet ben bu yüzden haksız duruma düştüm ve gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:
Bu konuyla ilgili değil ama herne olursa olsun annenizle eşiniz, eviniz, evliliğiniz hakkında konuşuyorsanız bunu kesinlikle eşinize söylemeyin. Size en büyük tavsiyem. Kin besler, görüşmenize mani olur hep sorun çıkartır evliliğinizde.

40 bin lira gayet güzel bir para kim ne derse desin, hayatta bir anneciğin varsa elbette yarını düşüneceksin, ben eşimle 9 sene çıktım evlendim güveniyorum da, ama hayatta her zaman bir b planım var, kardeşim havai annem vur ensesine al lokmasını, elbette düşünmek zorundayım, herkesin hayatta durduğu yer farklı, ben amcamın babannemin dediği lafları yaptıklarını bilirim babam öldü herkes adda dedi çekildi kenara, kan bağım olan bizi emanet görmesi gereken insanlar yüz çevirdi, olsun canım ben gene de polyanna olayım diyemem demedim

Eşim bana hep hepsi senin olsun diye yaklaştı o öyle yaptıkça ben hep bizim için yatırım olacak şeylere seve seve verdim, bir alyansımdan başka takım yoktur hepsini ev pesinati için verdim, ama ne farkeder bende dursun dese en fazla razi olacağım şey ortak hesap olurdu

Back