• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

çeyiz parası nedir onu anlamadım ?
ortak hesap açın ortak hesapta kalsın bu kadar kolay keşke bu kadar çok dkonuşulmasaydı bu tür konular aranızda
ooff anlamıyosunuz sanırım defalarca dedim........... ortak hesap kabul etmiyor..
ben yetim oldum için yetim aylığı alıyordum evlennce kesildi.. şimdi ise devlet maaşımın 24 katı çeyiz parası verecek oda 20 bin anladınız mı ?

"benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık..."

bunu eşiniz söylemiş. adam haklı.
madem öyle kendi paranızın pulunuzun derdindesiniz e çalışmıyorsunuz da. eh adam da aptal değil ev hesabını ikiye bölün.
kirayı siz ödeyin elektirği o ödesin, mutfak masrafı sizin olsun, su, kapıcı masrafı eşinizin olsun.

yazık yahu güvenmediğiniz adamla neden evleniyorsunuz?

Bu soruyu kaç kişiye sordunuz herkes evet dedi... Kendi hesabına yatırmayı planlayan önce sizsiniz... Hala benim param benim param diyorsunuz... Ben eşinizin yerinde olsam al paranı ne halin varsa gör derdim...
aynen desin oda kurtulsun bende.. en güzeli bu olacak yoksa bu işin içinden cıkamayacağız biz.

peki diyelim ki böyle yaptım.. haklsıınız benm 2 3 ay sonra 20 bin çeyiz param gelecek eşim bunuda üzerine istiyor çeyiz paramıda mı gidip eşimin üzerine yatırıyım.. benm hiç güvencem olmucak mı o halde..
Peki bu parayi ne icin istiyo ev almak icin heralde o ev kimin oluck ikinizin senin evin bnce parayi bu kadar el ustunde tutmayin iki kurusluk dunya geliyo geciyo esinizi kirmayim iyi gecinin yarin bigun cocugunuzun babasi oluck Eger ayrilma gibi bi durum olursa mahkeme ikiye boler zaten die dusunuyorum zatn miras paranda varmis annende guvncn o olsun

evet benm sözlerim.. düşünmeden söyledim sözlerim beni haksız konuma getirdi bunun için uzülüyorum zaten
ama artık bu saatten sonra eşimde iyi niyet aramıcm..
su an altınlar evde bana giderken.. al bozduruyon mu satıyon mu harcıyon mu altınlar orda yapmıyosan sakla biyere dedi peki şimdi naoym en güzeli evde biyere saklamak mı altınları

Bozdur ve ortak hesaba yatır sakın evde bekletme senin benim olmasın işte ortak olsun ceyiz parasını da ekle ama miras annende kalsın zaten miras eşini bağlayan birsey değil ha ilerde ev şu bu işiniz olur onu da katarsın

altınları bölüşün o kendi hesabında tutsun sende annenin hesabında tut..çeyiz paranıda asla verme.. gerekirse annene ver onda dursun ben kocanın yaptıklarını çok mantıklı bulmadım..
birde nacizane tevsiyem faizden uzak dur... evin tadı tuzu bereketi kalmaz.. demedi deme

çok merak ettim kızın miras parasını bir koca neden kendi üzerine geçirmek ister ısrarla hemde 15 günlük evlilikte binbir türlü edebiyat yaparak..bana açıklar mısınız?
edit:evliyim memurum çalışıyorum maaşım var yani.
bende gerçekten bunun açıklamasını istiyorum ben burdaki insanları anlamıyorum..
burdakilerin dedğine göre.. ben mirasımı 40 bin lirayı gözü kapalı eşimin üzerine yatırmalıymışm.. bu saçma değil mi..

altınları bölüşün o kendi hesabında tutsun sende annenin hesabında tut..çeyiz paranıda asla verme.. gerekirse annene ver onda dursun ben kocanın yaptıklarını çok mantıklı bulmadım..
birde nacizane tevsiyem faizden uzak dur... evin tadı tuzu bereketi kalmaz.. demedi deme
burda herkez akisine çeyiz paramıda eşime vermem gerektini söylüyor güvenmiyormusunuz diyor yahu ben nasıl güvenmym ki adam ortak hesap açmayı dahi kabul etmedi nasıl güvenebilirim.

Ortak hesap kabul etmiyo diye birşey yok madem ne yaparsan yap dedi sana ben böyle uygun gördüm de

çeyiz parası nedir onu anlamadım ?
ortak hesap açın ortak hesapta kalsın bu kadar kolay keşke bu kadar çok dkonuşulmasaydı bu tür konular aranızda

Babasını kaybetmiş onun maaşını alıyormuş bekarken evlenince de çeyiz parası veriyor devlet baba olmadığı için ve o maaş kesiliyor. Eşi istememiş ortak hesap.

çok merak ettim kızın miras parasını bir koca neden kendi üzerine geçirmek ister ısrarla hemde 15 günlük evlilikte binbir türlü edebiyat yaparak..bana açıklar mısınız?
Sen altınlar için pazarlık edersen oda çirkinleşir her konuda pazarlık eder mirası annesinde kalsın zaten onunla alakası yok takmış iki kuruş altına kız doğru mu ? Boşanmayı planlıyor şimdiden çok saçma ya böyle düşünen insanlar var mı

eşimde birşeyler seziyorum diyerek ve takılan altınların kendi hesabıma yatmasını istiyorum diye ama cogu kişi beni eleştirdi para göz oldum dogrusu :KK43:
Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler :KK43: :KK43:
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gitti :KK43: :KK43: Eğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var :KK43:
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum :KK43:
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı :KK43:
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin :KK43:
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Eşim gelecek çeyiz paramında Çeyiz param ( 20 bin gelecek) kendi hesabına yatmasını istedi.. takıları benm hesaba yatırırız çeyiz paran gelincede benm üzerimdeki paraya ekleriz bende bunu kabul etmedim. Siz olsaydınız siz kabul edermiydiniz.. bence etmezdiniz hadi altını akçeyi geçtim
ortak hesabıda kabul etmedi zaten

eşiniz hiç iyi niyetli gelmedi bana.
siz de saflık yapmayın ki zaten yapacağınız görünmüyor.

çeyiz paranızı varsa mirası falan kesinlikle onun hesaba yatırmayın. anneniz bile daha mantıklı.

altınları bırakıp gittiyse alın kendi hesabınıza ya da gidin ortak hesap için başvurun. ama çeyiz paranız yine de ortak hesapta durmasın.

Peki bu parayi ne icin istiyo ev almak icin heralde o ev kimin oluck ikinizin senin evin bnce parayi bu kadar el ustunde tutmayin iki kurusluk dunya geliyo geciyo esinizi kirmayim iyi gecinin yarin bigun cocugunuzun babasi oluck Eger ayrilma gibi bi durum olursa mahkeme ikiye boler zaten die dusunuyorum zatn miras paranda varmis annende guvncn o olsun
ben çeyiz paramıda eşimin üzerine yatırmak istemiyorum evet ev alınacak ev alındğı zaman bankadan çekerim gözümü kıprmadan veririm o parayı ama su durumda neden verym ki ortak hesabı bile kabul etmedi yani.

konu sahibi işine gelen mesaja cevap veriyor.
paranızla size mutluluklar bu evlilik çok yürümez.
40bin lira dediğiniz 1 yılda biter ona güvenmeyin
işe girin çalışın allah muhafaza yarının ne getireceği belli olmaz.
pesssssssssssssss

ooff anlamıyosunuz sanırım defalarca dedim........... ortak hesap kabul etmiyor..
ben yetim oldum için yetim aylığı alıyordum evlennce kesildi.. şimdi ise devlet maaşımın 24 katı çeyiz parası verecek oda 20 bin anladınız mı ?
bu şekilde cevap verecekseniz hiç cevap vermeyin bence hatta konu bile açmayın sorduğum sorunun cevabını bulmak için 13 sayfayıda okumak zorunda değilim konuyu açan sen bıkan sen ?????

Miras parasını istememiş sanırım.. Gerçi bi öyle yazıyor, bi böyle... Karıştı ortalık.. Ama para muhabbetini önce konu sahibi yaptı.. Daha ortada bişey yokken dün konu açmıştı, benim hesabıma yatırsın istiyorum benim param vs. diye.. Eee eşinede bir sürü laf etmiş, ayrılırsak, geleceğimi garantiye almam lazım, annem öyle dedi annem şöyle dedi diye... Adamda paragöz bi eş ve kayınvalide görmüş olmalı ki karşısında ortak hesaba hayır demiş, en sonda al altınlarını naparsan yap demiş... Eşin yanlış olduğu yerler var evet ama konu sahibi 15 gün evliyken bu kadar param param derse adam ne düşünürki...

Edit: bende evliyim, bende memurum, bende çalışıyorum... benimde maaşım var...

Sadece empati yapıyorum.. o kadar..

walla 40.000 az para değil ama sn bu kişiyle evlendiysen sanırım güvenmek durumundasın...sizin iş biraz inatlaşmaya gitmiş ne sen geri adım atıyorsun ne de o...ben 3 ay önce 50000 ihtiyaç kredisi çekip araba aldık arabayı da eşimin üzerine yaptık...allah korusun birşey olursa evlilikte edinilen mallar ortak...ama sizin biraz farklı parayı sürekli kontrol etmen gerekecek aklın hep orada kalacak...senin işinde zor ...

Back