• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

sizin 40 bin tl paranız olsaydı ve eşiniz size bu parayıda benm üzerime yatır deseydi kabul edermydiniz peki ?
Gereksiz bence Konuşmaya bile değmez güven önemli ama bu şekilde senin paran benim param hesabı yapmış.

Bence konuşmamaya devam edin. Ya boşanırsınız yada orta yolu bulursunuz. Off off ne desem bilemedim ya eli sıkı mıdır. Puff konuyu görünce benim içim giden paralara yandı zamanın da annesi ödemiş onları geldi ama çarçur etmesi sinir ediyor beş yaş büyük benden ama uff valla daraldım ya ne desem bilemedim

peki diyelim ki böyle yaptım.. haklsıınız benm 2 3 ay sonra 20 bin çeyiz param gelecek eşim bunuda üzerine istiyor çeyiz paramıda mı gidip eşimin üzerine yatırıyım.. benm hiç güvencem olmucak mı o halde..

hayır o başka bi para
onu vermeni istememeli
ortak paranıza ortak bir çözüm bulun
ama ihtiyaç dahilinde sen de aileye destek olmak için o çeyiz paranı kullanmalısın.
bak benim bi alyansım vardı bi de altın incecik bir kolyem
sıkışık bir zaman geçirdik
hiç düşünmedim çıkarttım parmağımdan alyansımı boynumdan kolyemi eşime verdim
8 aydır alyanssız geziyorum hala ama biliyorum ki maddi durum düzeldiğinde daha iyisini alacağız.
evlilik bir ticaret kurumu değil
böyle şeylerde birbirinize güvenininz yoksa da yürümez

eşimde birşeyler seziyorum diyerek ve takılan altınların kendi hesabıma yatmasını istiyorum diye ama cogu kişi beni eleştirdi para göz oldum dogrusu :KK43:
Dün akşam eve geldi.. altınları takıları oldu yerden cıkardım..
Eşim : yarın bozduruyorum bankayada atarız
Benm hesabıma yatsın... Ben kalkıpda ortalık böyle karışıkken bu parayı senn üzerine yatıramam
Ben : Onunla ne alakası var ki neden böyle düşünüyorsun ben saf salak birisimiyim
Eşim: Seninle ilgisi yok bu durumun
BEn : madem öyle benim hesabıma yatsın.. hem çeyiz param gelince ikisi bir olur faizde bölünmez.. ayrıca her ay sen gidipde işten izin alıp faizi cekemessin..
Eşim: çekerim o sorun değil gerekirse çekerim
Ben: sen bana güvenmiyorsun değil mi ?
Eşim: Sende bana güvenmiyorsun o zaman al hayatım.. altını akçeni bozdur hesabına yatır dahi diyemedin.. benm altınım benm bileziklerim benm mehirim deyip durdun..
Bu evi çekip çeviren bensem o parada benm üzerime yatacak. Ben sana güvenmeseydim o kadar altını akçeyi eve bırakıp sana sakla demezdim.. Ananla İkiniz bana güvenmiyorsunuz ya hani madem öyle bende size güvenmem.. ( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
Eşim: ayrıca faiz felanda bölünmez.. çeyiz paranda yatınca onuda benm hesaptaki paranın üzerine yatırız..
Ben: ben kalkıpta öyle birşey yapmam yarının ne getireceği belli değil allah göstermesin bir ayrılık birşey olursa ayrıca annem öyle birşey olursa hakkını helal etmeyeceğini söyledi.. Bu sözümden sonra koptu zaten birşeyler :KK43: :KK43:
Yani anlıcanız ceyiz param gelincede onun üzerine yatırmamı dile getrdi bende olmaz dedim..
Eşim: Ben 10 15 20 neyse bunun hesabını yapacak biri olsaydım düğüne 60 bin harcamazdım ben enayimiyim.
Senin ne paranı ne pulunu istiyorum annendeki parayıda vermesn annen parayo istemiyorum bu eve girmeyecek o para
Ben kendi alın terimle çalışır kazanırım ev parasını.. Yarın iki gün sonra Annen Evin tapusuda senin üzerine olsun diyecek bunuda biliyorum o zaman bende mi enayiyim bende kendimi güvence altına alyım madem öyle sen alıyorsun ya.. ileriyi ayrılmayı düşünüyorsun ya.. benm evim yuvam yıkıldıktan sonra ne yapıyım parayı çok yazık...
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Ben: tamam madem öyle ortak hesap açalım ikimizde birbirimize güvenmiyoruz ya..
Eşim: 10 15 bin için ortak hesap açalım diyorsun öylemi... bunu nasıl diyebildin ki.. al altınında akçende bileziklerinde orda.. git bozdur satıyon mu harcıyon mu annenemi veriyorsun bu saatten sonra elimi sürmem diyerek gitti :KK43: :KK43: Eğer bidaha annen benmi evime yuvama burnunu sokarsa cok kötü olacak bunuda böyle bil dedi..
sabah oldu hiç konuşmadık giderken altının akçen orda.. napıyosan yap dedi gitti ..
Bilmiyorum kim haklı kim haksız.. ama herşeyi geçtim sizce benim çeyiz paramı kendi üzerine istemesi doğrumu.. Diyorum ya allah göstermesin yarın iki gün sonra birşey oldu ayrıldık param çar çur mu olsun.. hayatta hiç birşeyin garantisi yok babam emekli olmak için neler çekmişti vefat etmeden önce.. ben kalkıpda nasıl eşimin üzerine çeyiz paramı yatırıyım.. ki..
ve ben o kadar saf salakmıyım üzerimdeki parayı kaptıracak kadar
bu arada eşimle aramızda 8 yaş var :KK43:
Bilmiyorum iyice çıkmazsa girdim birazda annem dolduruyor sürekli sakın paranı verme.. elinden alır yarn iki gün sonra ayrılırsın ortada kalırsın.. altınları bozdursun senn üzerine yatırsn gibicesinden iyice allak bullak oldu kafam.. ama her ne olursa olsun diyorum benm çeyiz paramı gelince kendi üzerine istemesi yanlış değil mi ?
ben bu işin içinden çıkamıyorum :KK43:
altınlarının parasını benim üzerime yatırmamasının nedeni olarakda bunları gösterdi sizce eşim haklı mı :KK43:
Çeyiz paramda 20 bin gelecek maaşımın iki katı bu arada tek yetim oldum için yüksek miktar gelecek
annemdeki paramda mirasdan kalan 20 bin :KK43:
Ortak hesap açmayı daahi kabul etmedi eşim.
Boşver eşinin o tavırlarını onemseme. Erkekler bu konuda malesef bencil. Kesinlikle kendi hesabına yatır.yada ortak hesaba ikna et ama ikna olmaz ona. Anneni karıştırma tatlı dille kendi hesabına yatır. Bunun için ayrılık olmaz. .güvenle de bir ilgisi yok. Bir cok kisinin sorunudur bu.hele ki çalışan bayansaniz .

Vay arkadas benim butun altinlarim kv durdu aylarca hic aklima kotu birsey gelmedi.O zaman babamin durumu yoktu ceyiz desen sadece ivir zivir alabildim.Ceyiz parasi aldim 10 bine yakin onuda babam darda diye avcuna saydim.Ha bugun bosansam babama gitsem anlasamayiz bunu da biliyorum.Ama hic para hesabi yapmadik arkadas biz mi cok saf salagiz senin tabirinle.Bunlar nasil iliskiler ?

Ya arkadaşlar kadın açısından bakıyorsunuz anlıyorum. Her gün tv de neler neler görüyoruz, burada neler neler okuyoruz yine anlıyorum sizi ama...

Erkek kardeşiniz olduğunu düşünün, kendi oglunuz...

Yahu kaynana daha evlenmeden bırakır giderse parani alır demeye başlamış, kadın sürekli haklıymışim diyip diyip paraya üstüne yapacak parayi üstüne yapacak..

Yahu adama %99 bile değil %100 hak veriyorum. Hanimefendi bugün bu adam o parayi o şekilde üstüne yatırıyorsa emin olun tek sebebi sizsiniz... Adam inada bindirmis işi ve ben onun yerinde olsam inanin aynısını yapardım.

Yaa, siz bu adamla neden evlendiniz?

Ve üzülerek söylüyorum, öyle giderseniz bu evlilik biter. Lütfen mal bir kenarda dursun.. Gidin Sevin kocanızi bir ya, tatlı tatlı konuşun. Adam da karım benim desin bi, mal da mal para da para

Ya arkadaşlar kadın açısından bakıyorsunuz anlıyorum. Her gün tv de neler neler görüyoruz, burada neler neler okuyoruz yine anlıyorum sizi ama...

Erkek kardeşiniz olduğunu düşünün, kendi oglunuz...

Yahu kaynana daha evlenmeden bırakır giderse parani alır demeye başlamış, kadın sürekli haklıymışim diyip diyip paraya üstüne yapacak parayi üstüne yapacak..

Yahu adama %99 bile değil %100 hak veriyorum. Hanimefendi bugün bu adam o parayi o şekilde üstüne yatırıyorsa emin olun tek sebebi sizsiniz... Adam inada bindirmis işi ve ben onun yerinde olsam inanin aynısını yapardım.

Yaa, siz bu adamla neden evlendiniz?

Ve üzülerek söylüyorum, öyle giderseniz bu evlilik biter. Lütfen mal bir kenarda dursun.. Gidin Sevin kocanızi bir ya, tatlı tatlı konuşun. Adam da karım benim desin bi, mal da mal para da para
herşeyde haklı peki madem çeyiz paramın üzerine yatmasını istemeklede mi haklı ?

sakın verme bence,
bizde ilk evlendiğimizde eşim kendisi dedi ortak hesap açalım diye
ama benim üstüme olsun dese asla kabul etmezdim.
inan ki evliliğin boyunca çoooook şeyler yaşıosun
onun için verme, ha ortak hesap derse ona bişey diyemem...

Faizden sonrasını okumadım. Hangi hesaba yatarsa yatsın paranında evliliğinde bereketi kaçar.Şimdi ortak hesaplar var hem biri gelmeden diğeri parayı çekemiyor.

sakın verme bence,
bizde ilk evlendiğimizde eşim kendisi dedi ortak hesap açalım diye
ama benim üstüme olsun dese asla kabul etmezdim.
inan ki evliliğin boyunca çoooook şeyler yaşıosun
onun için verme, ha ortak hesap derse ona bişey diyemem...
ortak hesabı kabul etmedi üstelik çeyiz paramında gelince onun üzerine yatmasını istedi.

herşeyde haklı peki madem çeyiz paramın üzerine yatmasındada mı haklı ?
bak hala üzerine yatmak diyosun
ne demek üzerine yatmak
ev mi alınacak araba mı?

o evde de siz oturacaksınız o arabaya da siz bineceksiniz
bu mu üzerine yatmak oluyor?

çeyiz parasını dursun hesapta lazım olduğunda söylersin çekerim diyeceksin
ev mi alıncak çıkarıp sen de verceksin diğer paralarla birleştirceksiniz

bak hala üzerine yatmak diyosun
ne demek üzerine yatmak
ev mi alınacak araba mı?

o evde de siz oturacaksınız o arabaya da siz bineceksiniz
bu mu üzerine yatmak oluyor?

çeyiz parasını dursun hesapta lazım olduğunda söylersin çekerim diyeceksin
ev mi alıncak çıkarıp sen de verceksin diğer paralarla birleştirceksiniz
söyledim zaten ev alırken koyacam yinede kendi üzerine yatmasını istedi..

herşeyde haklı peki madem çeyiz paramın üzerine yatmasını istemeklede mi haklı ?

Haklı.. Benim 15 günlük kocam bana senin yaptığını yapacak valla kocan gibi davranırim.

Yaa adamın damarına damarina basiyorsun, görmüyor musun?

Bir sussan, tatlı tatlı bir evliliğiniz olsa adam o gün geldiğinde karismayacak belki.

Sen şimdiden başlıyosun, benim üstüme benim üstüme.. Annem hakkımı Hella etmem dedi.

Ayy ben böyle adami boşarim :(

Bizimde takılarımız vardı ne yapalım diye düşündük hepsini bozdurup gram altın aldık bankadan eşimin üzerine , aradan
5 sene geçti ben kendi hesabıma aldım gramları parayı biraz yöneteyim diye ve hala benim hesabımda, biz aramızda sende olacak bende olacak diye hiç konuşmadık su aktı yolunu buldu.
Annen çok fazla dahil olmasın konulara .

Back