• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklıymışsım Eşim Parayı Kendi Hesabına Yatıracakmış..

sizin 40 bin tl paranız olsaydı ve eşiniz size bu parayıda benm üzerime yatır deseydi kabul edermydiniz peki ?

peki diyelim ki böyle yaptım.. haklsıınız benm 2 3 ay sonra 20 bin çeyiz param gelecek eşim bunuda üzerine istiyor çeyiz paramıda mı gidip eşimin üzerine yatırıyım.. benm hiç güvencem olmucak mı o halde..

hayır çeyiz param gelecek ya onun da kendi üzerine yatmasını istedi.

iyide benm mirasımıda çeyiz paramıda kendi üzerine istiyor.. ben yarının ne getireceğini bilmeden onun üzerine nasıl veriyim kim yapar bunu allahaşkına söyleyin.

herşeyde haklı peki madem çeyiz paramın üzerine yatmasını istemeklede mi haklı ?

ortak hesabı kabul etmedi üstelik çeyiz paramında gelince onun üzerine yatmasını istedi.

Ne değerliymiş paran arkadaş. dün yazdım adamın aklına soktun bunları bir kere... o diretmesinde kim diretsin... çok kere tekrar ettiğin çeyiz paranıda açıklayayım açıkgözlük ve bilmişlik yaparak çeyiz paramda gelecek bölünmesin daha çok karımız olur diye kendi hesabına yatırmaya çalışmıştınya bahane üretmiştinya adam da sana diyor işte o parayıda yatırırız aynı şekilde böünmez hiç bişey olmaz meak etme sen karıcıımmm diyor.

Neden maddiyat bu kadar ön planda....

Sevgini yaşa...Yaşat....

'' Belki ilerde boşanırsak'' .......Diye bir düşünce içinde olursan zaten boşanırsın ki.......

Yapma...!!!!!!

Sadece güven eşine.....

Yoksa çok zor bu evlilik......!

Niye evlendiniz ki siz. İlk günden ayrı gayri yazık sürmez bu evlilik. Annenin karışması hiç hoş değil. Anne olarak sana akıl verebilir fakat senin annem böyle dedi şöyle yaptı demen anneni düşman etmis bilesin. Güven olmayan yerde sevgiden bahsedilemez. Şüphe ve sevgi aynı yerde olmaz unutma.

bu evlilik çok sürmez.
eşine güvenmemek ne demek
ben eşinizi haklı buldum amma da altın, para, çeyiz, ev hesabı yapmışsınız pes.
hem eşinize yarının ne olacağı belli mi cümlesini nasıl kurdunuz?
ben olsam belli tabii neden belli olmasın aha kapı bu da sapı derim.
adamın işi gücü yok annenizin güvenini kazanmaya mı çalışacak?

Kocanı tanımadan, güvenmeden, sırf kocam olsun diye evlenmişsin bence, o kadar belliki seni sırtından bıçaklayacağı günün planını yapıyosun.

Ha ayrıca, annen kıçı kırık 20bini senin güvencen diye beynini yiyip, laf edeceğine, oturup okutsaydı kızını da bi işe soksaydı. 20 bin ne ya, 1 sene zor geçinirsin o parayla.

Ya varya cok acidim sana annen senin yuvani hic dusunmuyor, kac yasindasin hayat tecruben ne bilmem ama ilerde anlarsin belki, annene uyma yani...esini dinle anneni karistirma ama bende annem gibi dusunuyorum dersen bosanin adama da yazik boyle evlilik olmaz, bu mantikla.yapilan evliliklerin sonu hep husran

Adamı bu noktaya getirip aklına fesat sokan sensin. Daha doğrusu annen ve sen. Eserinle gurur duy simdi.

Evliliklerin bu günlerinde insanlar karakter catısması yasarlar para değil.

çeyizimi kendim yaptım mutfak eşyalarımı yatak odamı felan hep kendim aldım..

O zaman Çeyiz parası senin hakkın ama şu anda mesela borç harciniz varsa bir miktarını gönüllü olarak verebilirsin.
Gelelim altinlarina... aç kitabı göster bakara suresinde geçiyor kadının nehir hakkı. O altinlar senin mehirin ve senin hakkın. Eşinin dini inancı varsa buna karşı duramaz.

annen haklı bu devirde kimseye güven olmaz..o da seni korumaya çalışıyo, ama eşine annenin sana hakkımı helal etmem dediğini söylememen gerekiyodu orda yanlış yapmışsın.
senin hakkın o takılar ya lamı cimi yok.. kadının hakkıdır kanun böyle diyo kocan ne dese boş. o da sana güvenmiyo bu durumda,
canım burda neler okuduk evdeki altınları alıp gizli bozduranlar mı dersin,kumar oynayanlar mı dersin,borcumu ödedim diyenler mi dersin, babama borç verdim diyenler mi dersin,çarçur eden çok anlayacağın, bizzat ben de yaşadım kumara gitti altınlarım, sen kendini garantiye al boşver

Ben anlamadım, adam Çeyiz paranı mı mirası mi yoksa ikisinide mi istiyor
çeyiz paramı da istedi.. yarın birgün geldiği zaman onuda benm üzerime yatıralım dedi..
bende olmaz..dedim.. hatta bi hata yaparak annem eğer çeyiz paranı eşinin üstüne verecek olursan hakkımı helal etmem dedi dedim keşke demesedim bu sözü..
yani çeyiz paramıda üzerine istedi :(

Insanin gelecegi dusunmesi gerekir haklisiniz ama siz daha cok yeni evlisiniz ve gelecekle ilgili hep ya biterse vs diye kotu seyleri dile getirmeniz evlilik birliginizin guclenmesini zorlastirir.
Aksine birbirinize guvenmeyen, para yuzunden orta yolu bulamayan insanlar haline gelirsiniz.
Dugun gelirlerini ortak hesaba yatirin.
Ceyiz parasinida annenizden oturu kendi adiniza yatirin.
Ancak annenizi evliliginize bu denli sokarak esinizin gozunde, anneniz adina cok kotu bir imaj yaratiyorsunuz.
Ilerde ikisi arasinda sorunlar olacagi cok muhtemel.
Benzer bir durumu ben yasadim dugundeki tum altinlarimi ve 7 sene once ailemin evliligimiz icin verdigi 10 milyari,toplamda 25.000 ediyor bankada ortak hesabimiza yatirdik.
Esim doktora ogrencisiydi, bende ogrenciydim.
2 yil boyunca bu paralarla gecindik.
Boyle yaptigim icin ben kazandim, umarim bir cozum bulursunuz.

annen haklı bu devirde kimseye güven olmaz..o da seni korumaya çalışıyo, ama eşine annenin sana hakkımı helal etmem dediğini söylememen gerekiyodu orda yanlış yapmışsın.
senin hakkın o takılar ya lamı cimi yok.. kadının hakkıdır kanun böyle diyo kocan ne dese boş. o da sana güvenmiyo bu durumda,
canım burda neler okuduk evdeki altınları alıp gizli bozduranlar mı dersin,kumar oynayanlar mı dersin,borcumu ödedim diyenler mi dersin, babama borç verdim diyenler mi dersin,çarçur eden çok anlayacağın, bizzat ben de yaşadım kumara gitti altınlarım, sen kendini garantiye al boşver
alamıyorum ki.. bakın çeyiz paramıda üzerine istedi.. burda eşimi nasıl haklı buluyorolar onuda anlamadım..

Siz çalışıyormusunuz?
çalışmıyorsanız eşiniz bu konuşmalardan sonra dua edinde yiyeceğiniz ekmeği alsın size

( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Güvenmediğin adamla ne diye evlendin ki ananla beraber para icinde tapu icinde otursaydınız. Eşinize acıdım ben.

Insanin gelecegi dusunmesi gerekir haklisiniz ama siz daha cok yeni evlisiniz ve gelecekle ilgili hep ya biterse vs diye kotu seyleri dile getirmeniz evlilik birliginizin guclenmesini zorlastirir.
Aksine birbirinize guvenmeyen, para yuzunden orta yolu bulamayan insanlar haline gelirsiniz.
Dugun gelirlerini ortak hesaba yatirin.
Ceyiz parasinida annenizden oturu kendi adiniza yatirin.
Ancak annenizi evliliginize bu denli sokarak esinizin gozunde, anneniz adina cok kotu bir imaj yaratiyorsunuz.
Ilerde ikisi arasinda sorunlar olacagi cok muhtemel.
Benzer bir durumu ben yasadim dugundeki tum altinlarimi ve 7 sene once ailemin evliligimiz icin verdigi 10 milyari,toplamda 25.000 ediyor bankada ortak hesabimiza yatirdik.
Esim doktora ogrencisiydi, bende ogrenciydim.
2 yil boyunca bu paralarla gecindik.
Boyle yaptigim icin ben kazandim, umarim bir cozum bulursunuz.
eşim ortak hesabında kabul etmedi bu teklifide sundum ama kimsee kusura bakmasnda o kadar parayıda gidip onun üzerine yatıramam öyle değil mi :(

( babam vefat ettikten sonra bir miktar miras kaldı.. o para annemin üzerinde annem eşime güvenmedi için parayı bana vermedi.. yarın eşin elinden alır allah göstermesin.. ayrılık felan olrsa ne yapacaksın ortada kalırsın diyerek vermedi Ayrıca çeyiz parası geldiği zaman eşinin üzerine yatırırsan hakkımı helal etmem dedi. )
(Ev parasının yarısından fazlasını ben koyacağım için annemde bende evin benim üzerime olmasını istiyorduk.. eşimde zaten bunu sezmiş.. )
Güvenmediğin adamla ne diye evlendin ki ananla beraber para icinde tapu icinde otursaydınız. Eşinize acıdım ben.
peki sizin eşiniz sizden gelecek olan 20 bin çeyiz paranızı ve 20 bin mirasınızı kendi üzerine ortak hesab felan olmadan verseydi bunu kabul edermiydiniz eşinizin üzerine yatırırmıydnz o parayı yarını düşünmeden

çeyiz paramı da istedi.. yarın birgün geldiği zaman onuda benm üzerime yatıralım dedi..
bende olmaz..dedim.. hatta bi hata yaparak annem eğer çeyiz paranı eşinin üstüne verecek olursan hakkımı helal etmem dedi dedim keşke demesedim bu sözü..
yani çeyiz paramıda üzerine istedi :KK43:

Alintiladigim yorumda mirası da istedi demişsin hem Çeyiz hem miras hem altınlar ohhh

Back