Gurbette doğum yapmak?Kafamda deli sorular

Senin isin bayagi zormus , Benim sadece annem dogumdan eve gectigim zaman gelecek en fazla bir hafta kalacak.
Kendiside kalabalik yapmak istemiyorum diyor zaten.

Senin isin bayagi zormus , Benim sadece annem dogumdan eve gectigim zaman gelecek en fazla bir hafta kalacak.
Kendiside kalabalik yapmak istemiyorum diyor zaten.
Birde bukdr hepsi bişey söylüyor Kvm dışında kimse gelmeyecek gibime geliyor:)onlar gelinceye kdr ben memlekete giderim diyorum annemlerde kalırım falan. Kafamda deli sorular işte. .1ay sonra falan neyin ne olacağı belli olur sanırım. Kalabaligi dusunende sadece benm:)kimse takmiyor

Daha var dogumuna dur bakalim , sen simdiden kimseyi davet etme konu acildikcada ay ozaman lar cok dinlenirim felan de.
Kaynin ve kayinbaban zaten hic gelmesi lohusa kadinin yanina .

Daha var dogumuna dur bakalim , sen simdiden kimseyi davet etme konu acildikcada ay ozaman lar cok dinlenirim felan de.
Kaynin ve kayinbaban zaten hic gelmesi lohusa kadinin yanina .
Dimi negerek var sigara iciyorlar birde yatak odamdan her çıktıkça üstüme hırka sabahlik vs almam lazm rahat edemicem. Geçenlerde sordular işte eşime. Bileti alalım diye Eşimde muhtemel doğum tarihini söyledi. Snra beni istediler 1ay önce gelelim diye. Bende ozmn bi gelsn doktorm henüz bsy demiyor doğumla ilgili dedim konu kapandı oyle

öncelikle sağlıklı doğum dilerim
canım eğer kv ile anlaşabiliyorsan, halden anlıyorlarsa iyi olur
ama aranızda sürtüşmeler, çatışmalar oluyorsa da sıkıntı
doğumdan sonra insan biraz tuhaflaşıyor
her şey batabiliyor
bir de üzerine halden anlamayan, senin halleri yadırgayan, beklentisi yüksek insanlar etrafında olursa kötü
ama dediğim gibi anlayışlıysa çok yardımı olur
sen bebeğinle ilgilenirken, o işlerini yapar, senin hizmetini yapar
benim k.validem 40 gün bana hizmet etti
allah bir değil binlerce kez razı olsun
içeceklerimi, suyumu, yemeğimi önüme getirir götürürdü
bunun yanında ruh halimi anlar, kapımı kapadıysam altında başka bir şey aramaz
gereksiz alınganlık göstermezdi, kendi halime bırakırdı
onu sen tanıyorsun, hayırlısı olsun

evde yalniz olsan ne olacak ki. Ilk hamileligin degil mi. Ben de dogumu bekliuorum kardesim yanimda cunku 2 yasinda oglum var. Gece acil.bir durum olsa onunla kalacak biri olsun diye cagirdim kardeimi. Yoksa evi temisletiyorum kalabaliktan tekrar kirleniyor. Doguma 1 hafta kala gelsinler en fazla.
Son ayda agirlasiyorsun yatamazsin milletin yaninda. Dogumdan sonra da 1 hafta dursalar yeter. Hamile kadin kendi kabina zor sigar kimse dolusmasin evine yaw

Doguma 1 hafta kala gelip dogumdan 10 gun sonra gitsinler, inan insan evde birilerine tahammul edemiyor hele erkekse.
benim de dogumdan 1 hafta once geldi annem, evi temizlemek ve biraz yemek ikram hazirligi yapmak icin. Dogumdan sonra bebegime hep kendim baktim, sezeryanla dogum yaptmistim bu arada. Kayinvalide ve kayinpederime dogumdan once acik acik soylemistim ben biraz toparlanmadan gelmeyin diye. 20 gun sonra falan geldiler. 3 gun sonra da gittiler cunku bebegim surekli emip uyuyordu yatak odasindan cikamaz hale gelmistim, cok sıkıldım ve esime soyledim. O da anne babasina uygun bir dille soylemis, surekli emziriyor yaninizda rahat edemiyor diye. Gercekten evde erkek olmasi zor oluyor, surekli terliyordum gunde 2 kere duş aliyordum surekli meme disarda emziriyorsun bir de kanama oluyor ilk ay cok zor kendi baban bile olsa.

Annem ve babam bir hafta önce geldiler; doğum planlı sezeryandı.

Niye erken geldiniz bize sormadan diye surat astık; yapılacak bir şey olur belki demişti ama her şey hazırdı; ben işten izne ayrılınca son bir haftada yapmıştım hazırlıkları... tabii bir de ben rahat hatunum. Hastane çantasını millet 7 aylıkken hazırladı ben doğumdan önceki akşam... Aman ne olacak bebeği hastahane giydiriyor; sana da ameliyat önlüğü giydiriyorlar; acil olursa da gider birileri alır dedim ve hazırlamadım.

Gelelim doğumdan sonrasına; annem akşam ben mi kalayım dedi; hayır dedim eşim kalacak...

İki gece hastanede kaldık sonra eve geldik; annem yemek pişirdi, bir iki de evi süpürdü. Gelene gidene çay çorba yaptı :)

Bebeğe ben baktım; arada yatağından alamazsam çağırdım. İlk banyosunda annem bana sen yıka dersin sanmıştım ama kendin yıkadın dedi.

Sonra annemlerin 25 gün sonra başka şehirde bir işleri vardı, gitmeleri gerekiyordu. Keşke daha erken olsaydı diye çok hayıflandık; gitsinler de biz 3 kişi rahat edelim diye. Bakın kendi annem ve babam; kardeş, başka akraba vs yok.

Kayınvalidem aynı şehirde; doğunca geldiler, bir de annem gittikten sonra bir akşam yamak yapıp eşime kendisini getirtip götürttü.

İznim bitinceye kadar 3,5 ay kendim baktım; bir sıkıntı da olması. Evin işini de yemeği de yaptım; hatta evden ofise destek de olurum dedim ama iş getirmediler.

O eskidenmiş kızlar küçük tecrübesiz; annesiz bakamaz vs.

30 yaşında kadınım bir bebeğe mi bakamayacağım diye yola çıkınca hepsi oluyor; bu arada annem şehir dışındaki işi bitince sizin şehre gelelim mi dedi. Hayır git evine dedim: )

Kolay doğumlar; ne kadar az stress o kadar rahat doğum, sakin bebek huzurlu lohusalık

Aynen öyle hizmet eder alınmaz kusmez. Sadece bnm psikolojim şu aralar bile karışık. O dönem benm iyiligimi düşünerek bilmedgmi düşünerek bebekle yada genel şeyler soyledgnde bana batacak gelecek kecilerim eminm. Azonce Tlf la annemle bile tartistim durup dururken ama Kvm psikolojimi nerden anlasın görmüyor duymuyor halimi. Tlf da iyiym güzel okdr.nasil olacak bilmiyorum

Neguzel ya. Birde biz eşimle 3 yıla yakındır evliyiz ve ailelerimz daha 1kez geldi. Hani kalabalık değiliz alıştık 2 kişi yaşamaya. Ozlemiyorum bile sanki kalbim mi taslasmis ne. Alıştım işte. .şimdi evde haftalarca birinin kalacağı düşüncesi geriyor beni açıkçası .annemde kızıyor alismisiniz siz ailesi gelse neolacak odanda uyu yat falan diye. Ama şu psikolojimi suan annemde anlamıyor lohusa 40 gün yalnzmi kalirmis bebek gazlı ağlasa durmasa yok yorgun dusersin gelsnler kalsinlar. Diyrm 2aydan bahsediyorlar nasıl yapcam falan. Annem gelemedgi için kvmlerin gelecegine içi rahat yalnız kalmicam diye. Of kafam allak bullak

Büyük temizliği eşim yapacak dolaplar camlar falan işte halılar perdeler yikatilacak. O dönemde eşim bile yapar temizliği yine. Ikramlik gerek yok burda parmakla sayılır arkadslarmz var onlarda ilk zamanlar gelmez. Iste ben uyucakmsm onlar bebeğe bakacakmis. Bebeği yalnız yikayamazmisiz. Ya ben aylardır burda yalnizm bi skintm olduğunda eşim isteyken hastaneye gidecek yanıma birini bulamadım kimse gelmedi hadi annem kardeşim çalışıyor Kvm lerde gelmedi herkes hamile herkes çekti. Eşim gece işten geldi karnmi doyurdu ilk zmnlar feciydi. Doğuma gelcez ya deyip gelmediler. Aslında kimseyi istemiyrmda sırf neyle karsilasacagimi bilmedgmden acaba dedikleri gibi mi diyrm pişman olurmuyum ki diye herkes gelsin neyaparlarsa yapsnlar diyrm

Neguzel. Bende herseyi suan kendm yapiyrm. Eşimle rahat rahat 15 dk bile olsa birbirimzle ilgilenelm istiyrm. .bebeğe zaten benden başka kim bakacak diyrm. Temizlik zaten haftada eşim yapıyor gelen giden yok öyle kalabalık. Yemek isinide suan zar zor nasıl hallediyrm ağrım sancim halszligm varken diyrm. 10gün kalıp gitsinler diyrm. .öf içim skldi anneme durumu anlattım kabul bile etmedi asla yalnız kalamzsn yapamazsın diye. Internette hersey var diyrm allah aşkına bebek nasıl yıkanır bile videosu var pratik gibi olmaz ama yıkayabildigimiz kadar neolacak diyrm. Anlamıyor suan kimse.

Öğretmenmişsiniz; yaşınızı göremedim ama 25 üstüdür en az diye düşündüm.

Her şeyi yaparsınız; kendinize güvenin bunu karşı tarafa da hissettirin.

Hem belki de Kv ile iyi anlaşır, rahat rahat günlerinizi geçirirsiniz.

Bu aşamadaki önerim şimdiden kendinizi germeyin ne olur; 15 yaşındaki kızlar bakıyor siz mi bakamayacaksınız?

naçizane önerim ise doğumdan o kadar önce gelemeye gerek yok; sonrasında ihtiyaç olacaksa bile öncesinde olmuyor. 37. haftaya kadar çalışıyorsunuz; evde olduğunuzu anlayıncaya kadar da doğuruyorsunuz :)

Sevgiler

Esinle konus bu durumu ..
Babasi ve kardesinin gelmesi dogru degil gelsinlerde birgun kalsinlar gitsinler.
Bebisi gorup gitmeleri yeter..

Sizin geleni gideni okuyunca ben yoruldum bu kadar kalabalık seni yorar lohusa kadın dinlenmeli uyumalı süt üretmeliİki tane büyüttüm ben oğlumda annem yardım etti bi süre ama kızımda kimse yokdu annem çalışıyordu yani bişey olmuyor şimdi iki çocukla tımarhanelik oldumSessizliğe ihtiyacım var seninde olacak hayırlısıyla doğsun bebeğiniz mutluluklar

Ya zaten yeni dogmus bebegin bakimi ne ki emzir, gazini al uyut, altini degistir, yika bu yani. Zaten gunun buyuk bolumunu emerek ve uyuyarak geciriyorlar, asil zor kisim 2 aydan sonra basliyor ayiptir soylemesi
yani evde kac kisi olursa olsun asil zor olan bebegi doyurma kismini sen yapacaksin, bi alt alma ve yikama icin oyle haftalarca kalmalarinin anlami yok.
Bir de ben ilk gunden bebegin bakim sorumlulugunu anne babanin alması gerektigini dusunuyorum. Hastanede kaldigim 2 gece de eşimi istedim mesela yanimda, annemi eve yolladim.
Gercekten lohusa psikolojisi de baska, mesela ben bebegimle ilgilenilmesine hatta dokunulmasina bile tahammul edemiyordum. Sanki kimse benim kadar ozenli davranmaz gibi geliyordu. Ellerini yikadilar mi, hastalar mi, o mu bu mu diye kafayı yiyordum. Simdi dusununce komik geliyor ama kiskaniyordum da, her seyi kendim yapmak istiyordum...

ben yurtdisinda yanimda ailemden kimse olmadan dogum yaptim ve lohusalik gecirdim,bende 3 yil esimle basbasa yasadim yalnizliga alistim..hatta ne olacak ya bakarim diyordum..baktim da cok sukur..kv 1 hafta kaldi kalmadi yanimda,annemler geldiginde coktan lohusaligim bitmisti..
ogunleri hatirliyorum,sahsen bana cok zor gelmisti..cunku dogum sonrasi okadar yorgundum ve uykuya ihtiyacim vardi ki..oglum surekli agliyordu,evin isi,yemek..esim izin alamadi isyerinden ve ustune ustluk bide bunalima girdi.ogunler gitsin gelmesin..varsa yardim edecek birileri hic sesinizi cikarmayin bence,gelsinler yavrunuza baksinlar siz dinlenin.
dogum yapmadan insan anlamiyor ama o lohusalik denilen sey gercekten var ve ne kadar kolay atlatirsaniz okadar iyi.

Bence doğumdan önce 1 ay sonrasında 40 gün vs çok uzun süre. Doğuma kadar son günlerinizi ayağınızı uzatıp kafanızı dinleyerek geçirmenizi tavsiye ederim. Memleketten çoookk mu uzaksınız? Yani doğuma gideceğiniz zaman haberleri olsa gelmeleri ne kadar sürer? Doğumdan sonra yanınızda birinin bulunması sizin için iyi olur ama bence bu kesinlikle kv olmamalı. Lohusa psikolojisiyle o kadar kişiyle uğraşabileceğinizi düşünüyor musunuz? Ben şahsen o durumda o kadar tantanayı kaldıramazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…