- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.411
-
- Konu Sahibi evrem_evrem11
Annem gelebilse ahh. Kizsam tavır bile yapsam annem sonuçta ve kusmez darilmaz psikolojimi anlar. Ve ne yapacaksa bana sorar fikrimi alır. .ama ya esimn annesi. Aynı evde kalmak nasıl bişey önceden tatil diye gidiyorduk gezdik dolastik derken oturup bişeyler konuşmaya vakit bile olmazdı .nasıl günler beni bekliyor ya rabbim. 1 kez 1hafta aynı evdeydik kimse yoktu rahatsizdim çook canm skldi moralim bozuldu üstüne rahatsizim birde pfIlk dogumumda annem dogumdan 10 gun once geldi, 2 hafta sonra gitti.
Zorlandim ama 40i cikinca rahatladim.
Bebek 5-6 haftalik olana kadar yaninda birinin olmasi iyi olur.
Simdiki dogumuma 2 hafta once cagiracagim belli olmaz erken gelir falan oglum da var cunku ilgilenilmesi gereken.
40 i cikana kadar kalacak insallah.
Herkes bebeği merak ediyor çünkü. .tamda yaz tatiline geliyor okullar tatil gelecek Ünv. De. Kimi izne ayrılacak nebileyim ya her kafadan ses olacak kafamı nasıl dinleyecegm eşimle nasıl vakit gecircem pf allah kolaylık versin 2 tane sizin. Allah dağına göre kar verirmis bir düzen tutturcaz bakalım nasıl olacakBen ikizlere hamileyim annem yok kayınvalidem kendi kızlarına bile gitmedi hasta zaten..tek olsa korkmazdım 1 bebek sonuçta 10gün kalsa yeter kaynanan..kaynının ne işi var ki..
ben 1ay temizlik yemek için birini tutucam 2 bebekle anca ilgilenirim ama oturturum bi düzen mecbur..
Ya bebeğin bi 40 ı geçsin görür herkes ben 40ı çıkmayanın ziyaretine gitmiyorum kabul de etmicem annenın acısı bebeğin alışma dönemi var zor bu işler..Herkes bebeği merak ediyor çünkü. .tamda yaz tatiline geliyor okullar tatil gelecek Ünv. De. Kimi izne ayrılacak nebileyim ya her kafadan ses olacak kafamı nasıl dinleyecegm eşimle nasıl vakit gecircem pf allah kolaylık versin 2 tane sizin. Allah dağına göre kar verirmis bir düzen tutturcaz bakalım nasıl olacak
Ilk torun olacağı için onlarda tecrübesiz bu konuda. Benim nehalde olacağım kimsenin umrunda değil. Bebeği merak ediyorlar işte. Yazın senin basindayiz artık dediler biri gelecek biri gidecek. Bende eşime dedim dedikleri gibi olursa ailenle evde kalırsın ben çocuğu alır annemlere gider kafa dinlerim dedim. Oda dediklerine bakma yorma kafanı öyle aylarca kim kimde kalır sıkılır herkes merak etme dedi bakalım. Ve benm ailem gelemiyor annem enfazla 1hafta kalıp gidecek doğal olarak hem bana değişiklik olsun hemde bebeği görsünler diye bayram sonrası gitmeyi düşünüyorumYa bebeğin bi 40 ı geçsin görür herkes ben 40ı çıkmayanın ziyaretine gitmiyorum kabul de etmicem annenın acısı bebeğin alışma dönemi var zor bu işler..
Doğumdan önce erken falan bsyler olur da yalnız olmayim diye işte. Ama doğum sonrasını düşünemiyorum. Kimle konussam bsy diyor. Kardeşi sınavlardan sonra diyr. Diğeri okul kapansın diyr. Kimi ramazanda izne ayrılıp gelcem diyor. Hiç kimse sizin planiniz nedir nedusunuyorsunuz demiyor:)biz kimizki hastaneden onların torununu getircez :)eşim de sevmez öyle haftalarca misafir ailesi de olsa ama o çalışacağı için evde ben onlarla kalcam. Tamm çok yardmlari olur şüphem yok ama kalabalık olmasi kafamı bile yoruyor. Uykum geldgnde eşim yanıma gelmeden ışıklar kapanmadan uyuyamam. Bu kez gündüz uykum gelse uyuyamam bile evde birileri var sonuçta. Mutfağı bana birakmazlar bile yorulmayim diye ama oranında düzeni var Enson geldiklerinde seramik tencerelerim çizildi attimSizinkilerde iyice abartmis , dogumdan bir kac gun once gelsin dogumdan bir hafta sonra herkes evine gitsin..
ne gerek var oyle herkesi basina toplamaya .
Olumlu bakarsan yemek temizlik yapmazsın uyursun dinlenirsin bence 20gune ayaklan artık alıştım iyiyim sizi yormim anne de gitsinler 1 bebek yahu yedir içir uyut :)Ilk torun olacağı için onlarda tecrübesiz bu konuda. Benim nehalde olacağım kimsenin umrunda değil. Bebeği merak ediyorlar işte. Yazın senin basindayiz artık dediler biri gelecek biri gidecek. Bende eşime dedim dedikleri gibi olursa ailenle evde kalırsın ben çocuğu alır annemlere gider kafa dinlerim dedim. Oda dediklerine bakma yorma kafanı öyle aylarca kim kimde kalır sıkılır herkes merak etme dedi bakalım. Ve benm ailem gelemiyor annem enfazla 1hafta kalıp gidecek doğal olarak hem bana değişiklik olsun hemde bebeği görsünler diye bayram sonrası gitmeyi düşünüyorum
Olumlu tarafları var tabi. Sagolsunlar yaparlar ama kalabalık olacak her kafadan bir ses bebeğimi benzetmeler bişeyler demeleri. .onlar öyle konuşarak mutlu oluyor lar ama evrem de annesi demiyor. En iyisi gelmeden laf arasında illaki konu açılır ben bebegime bakabilirim yapabilirim yalnız vs vs söyleyim .buzamana kdr gelmedler bebek içinde okdr kalmaya gerek yok sonuçta. Hamileligmde yalnız başıma herisimi yapabiliyorsam o dönemde bebekle ilgilenirim işlerde kalırsa kalsın derimOlumlu bakarsan yemek temizlik yapmazsın uyursun dinlenirsin bence 20gune ayaklan artık alıştım iyiyim sizi yormim anne de gitsinler 1 bebek yahu yedir içir uyut :)
Yurtdışında olmak eminim daha zordur. Allah yardımcınız olsun. Benm yanımda illaki biri olacak ama kalabalık ve uzun süreli olacak 2-2.5 ay kadar bu süre düşündürüyor aynı evde nasıl olacak diye. .allah yardimcmz olsun. .Hayırlı dogumlar sizedekızımın doğumunda annemler ve ablamlar kaldı yanımda sırayla ve çok rahattım.
Birbucuk ay hiç yalnız kalmadım.bu doğumumda malesef kimse olmayacak yanımda ve içimde sıkıntı ve korku var.
Yalnız doğuma gireceğim sezeryan olacağım kısmet olursa.belden uyuşma düşünüyorum.
isterdim ki doğumda ailemden biri yanımda olup elimden tutsaydı.
Eşimin doğum anımda yanımda olmasını istemiyorum kızımda doğuma girmediği halde heyecandan rahatsızlanmıştı.
Dilini dahi anlamakta zorlandığınız bir yerde yabancı insanalarla doğuma giriyosunuz ki bu çok kötü.
sanki ilk doğumum muş gibi hissediyorum.üzerimde onun acemiliği var sanki.
çünkü kızımda çevremde hep yardımcı olan birileri vardı.ve ben kızımda hiç zorluk çekmemişim.
Doğumunuzda yanınızda size yardımcı olabilecek birilerinin olması çok önemli.
Artık bi süre sonra duymuyorsun ama konusmalari da içten içe sinir edebiliyor. Bişey demedgm halde annemi soruyorlar bişeyler oruyormu o da diye kadın çalışıyor akşam eve zor geliyor evin yükü üstünde. Annen neden gelmiyor kardeşin neden gelmiyor yanına. .Allahım zaten gelebilseler size minnet etmicem bile bile neden sorup uzuyorsunuz. Siz neden gelmiyorsunuz dedgmde dünya hali is guc doğuma gelinecek ya iki kez is olmasin falan diyorlarDuyma artık ağzı olan konuşuyo bu durumlarda..ben bildiğimi okurum doğsunlarda inş..
Bende çok arastiriyorum fiziksel olarak cok değil ama ruhsal olarak biliyrm herseyi atanamamis öğretmenim :)ama saç boyatma şunu yeme bunu ye dışarı çıkma çok. Ultrasona girme. Testleri yaptırma. Bizm zamanmzda varmiydi bak cocuklarm sağlıklı. Gezmeye dolaşmaya para vermeyin artık bebek geliyor. Daha neler. Laf yetistiremiyorum artık. 35_36.haftalarda doğum olabilir hatta kvn daha erken gelsn diye söyledi biri. Normal de 35.hfta gelecek işte. Bende korktum o yuzden1 ay önceden gelmelerine ne gerek var ki.38 haftalıkken annem yanıma geldi ve ben 41 haftayı doldurmuştum annem hadi artık dogur deyip duruyordu.doğum yaptım kayınvalidem de geldi.ben ebe olduğum halde bana bilmiyormuşum muamelesi yaptı ben stresten patlayacaktım artik.bütün vücudum kabardı kaşıntıdan duramiyordum neyseki herkes gitti ben oğlumla baş başa kaldım. Eşimde göreve gitmişti 10 günlükken. Başına toplama bu kadar kişiyi canım ne kadar baş başa kalirsan o kadar çabuk alışırsın anneliğe
O skntilr olacak tabi konuşmalar. Bende kendi yatağım kendi banyo lavabom raht edemem sıcakta dedm gitmicem. Tatilde gittiğimde bile düzen bozuluyor.simdi anladgm doğuma az kala gelip 10gün enfazla 20 gün kalmaları. Kafama yattı. Korkuyordum yalnız olmaktan ama rahat edemeyip gerilmektense yalnız olmak mantikliBende dogumdan sonra yanliz kalma taraftariyim. Ben mesela dogum yaptim kayinvalidem tutturdu bizde kalin kabul etmedim cünkü evimde banyomu herseyimi daha rahat yapabilirim diye düsündüm esimde 1 ay izinliydi. Iyikide öyle yapmisim kafam rahatti kimse dirdir etmiyordu bi düsünsene bebek aglicak aman kizim acikti aman kizim altimi pis sürekli kafanin etini yiyecekler veya sütün gelmesse baslicaklar söylenmeye yani uzun lafin kisasi rahatlayayim derken daha cok gerileceksin ve bu durumda seni daha cok kasip sinirletebilir.
Çok teşekkürler. Bebek bakımı korkutmuyor nedense. Ee bütün isleride eşimle hallediyoruz erken gelmesi sırf yalnzm diye. Eşim doğuma yakın izin alsın doğum sonrası 1hafta izni var zaten onuda annesi gidince kullanır. Eşim yemek temzlk vs halleder zaten. Mutfagima girememk bile geriyor suan.hani okdr yemekle tencereyle ugrascak halim yok ee mutfaktan sesler geldikçe pf nebileyim. Gurbette olunca alıştım sessizliğe yalnzliga da. Eve birilerin gelip aylarca kalma fikri geriyor o pskolojiyle. Normal zaman olsa zaten hizmetmide yaparm duzenmde bozulmazdaGeçen hafta doğum yaptım.annemler şehir dışından geldi kalmaya kayinvalideler hergün bütün gün bizdeydi.kizkadersim sağolsun 2 çocuğuyla yardimci oldu çok oda bizdeydi.evde kargaşa gürültü kalabalık yaklaşık 15 kişi oluyorduk.esler çocuklar falan.derken ben ilk kızımda yaptığım gibi cinnet geçirip herkesi 5.gun postaladim. Evde daha çok dağınıklik çamaşır ve tencere tencere yemek olmasi gerekiyo dinlenemiyosun sinirli oluyorsun. Bide kalabalığa alışık olmayınca insan çaldırıyor. Oh herkesi gönderdim rahat ettim bakamicak bişey yok.ilk kızımı da bu kızımı da 5.gunden itibaren kendim baktım yikadim.ben kalabalık çekmiyorum. Benim deneyimlerim bunlar.okadar erken gelmeleri ve geç gitmeleri felaket bence.iyi karar verin