Ailemle ilgili. Hep İki arada kalıyorum :(

Ikizlerim var 7 aylık hep tek bakıyorum sizi hiç anlamiyorum yinw olsa yine bakarım kimseleri çağırmam benim gibi bir sürü insan var noluyo annelik bu kadar gözünüzü korkutuyor...anlamıyorum
Rahatsızlığım var ciddi bir rahatsızlık o yüzden bu durumu ailem abartıyor. Çok zorlanacağımı düşünüyorlar.

Eşiniz memur olduğu için zaten 10 gün babalık izni var, size yardımcı olur. Gelmek isteyen kendi gelebilir ve 2-3 ay yanınızda kalmalarına gerek yok 1 hafta kalsınlar yeter. Doğumunuz zor olmazsa, bebeğinizde gez problemi olmazsa hiçbir sorun yaşamazsınız korkmayın. Eşinizin yanında doğum yapmanız, eşinizin bebekle bağ kurmasını da kolaylaştırır.

Eşiniz memur olduğu için zaten 10 gün babalık izni var, size yardımcı olur. Gelmek isteyen kendi gelebilir ve 2-3 ay yanınızda kalmalarına gerek yok 1 hafta kalsınlar yeter. Doğumunuz zor olmazsa, bebeğinizde gez problemi olmazsa hiçbir sorun yaşamazsınız korkmayın. Eşinizin yanında doğum yapmanız, eşinizin bebekle bağ kurmasını da kolaylaştırır.
Teşekkür ederim öyle yapacağım önceliğim eşim ve bebeğim olacak. İnşallah süreçte zorlanmam 💐🙏

Çok teşekkür ederim iste her şey dört dörtlük olmuyor illaki sorun çıkıyor buna şükür yazılanlar sayesinde su an kendimi iyi hissediyorum iyi ki varsınız TSK ederim çok arkadaşım var ama yanlış anlaşılırım diye kimseye anlatmadım iyi ki buraya yazmışım. 💐
Ne demek iyi olun yeterki 🙏🏻🥰

Bebeğin en güzel zamanlarını babasından çalmaya hakları yok, 9 ay sizinle birlikte oda sabırsızlıkla bekliyor ve her eve geldiğinde cocugunu görmeyi koklamayı hakkediyor. Eğer gerçekten yanınızda olmak istiyorlarsa gelirler kalırlar. Söylediklerinizde cocugu babasından nasıl ayıriyim diyin. Anne babaya bende çok düşükünüm saygısızlık tabi yapmayın ama güçlü bir konuşmaya ihtiyaçları var ailenizin belkide eşinizin dediği gibi zayıf konustugunuz için aileniz eşinizden biliyor, ısrarlara devam ediyorlar. Farketmeden Siz çelişkili konusuyorsunuz belkide ailenizle

Bebeğin en güzel zamanlarını babasından çalmaya hakları yok, 9 ay sizinle birlikte oda sabırsızlıkla bekliyor ve her eve geldiğinde cocugunu görmeyi koklamayı hakkediyor. Eğer gerçekten yanınızda olmak istiyorlarsa gelirler kalırlar. Söylediklerinizde cocugu babasından nasıl ayıriyim diyin. Anne babaya bende çok düşükünüm saygısızlık tabi yapmayın ama güçlü bir konuşmaya ihtiyaçları var ailenizin belkide eşinizin dediği gibi zayıf konustugunuz için aileniz eşinizden biliyor, ısrarlara devam ediyorlar. Farketmeden Siz çelişkili konusuyorsunuz belkide ailenizle
Aynen sıkıntım o zaten ben dik duramadığım icin bu ısrar. Konuşurken ailemle sesim bile titriyor onları kırmamak icin. En büyük zaafım bu sanırım bunu aşmaya çalışıyorum su sıralar. Kesinlikle gidip kalmayacağım önceliğim çekirdek ailem ama sürekli farklı konularda gel meselesi açılıyor çok canım sıkılıyor bu yüzden.

Aileniz dogumdan sonra size gelip 3 ay niye kaliyir anlamadım. En fazla 2 hafta yeter. Hatta bence 1 hafta. Sonra siz bebek ve esinizle.basbasa kalip o guzel gunlerin tadinı cikarın. Evde baska bakan olunca bebege siz alisamazsıniz hemen . Esiniz hele hiç alisamaz. Tavsiyem aileniz 1 hafta g3lsin kalsin sonra gitsin

Merhaba hanımlar. Oldukça kısa tutmaya çalışacağım. Sizlere danışmak istediğim bir mesele var. Ben ailemden ayrı başka bir şehirde memurluk yapıyorum. Eşimle aynı memleketteniz. Bulunduğumuz şehirde yalnızız anlayacağınız. İnşallah 3 ay içinde bebeğimiz doğacak. Evliliğimin ikinci yılındayım. Sorun su ki ailem sürekli yanlarında olmamı istiyor. Hamileliğimin son aylarını mesela onlarla geçirmemi istiyorlar. Ben gayet iyiyim yemek vs yapabiliyorum. Bu konuda konuştum hallettik ama bugün arayıp doğumu burda yap orda teksin herkes rahat eder eşinde iki uç ay sıksın dişini gibi söylemlerde bulundular. Ben eşimle çok severek evlendim rabbim bozmasın. Her konuda aşırı düşkündür bana. Bana her konuda yardım eder asla yalnız hissetmedim burda kendimi. Zaten en yakın arkadaşımla evlendiğim için kafamız uyuşuyor canımız sıkılsa gezip tozarız eğlenceliyiz arkadaşlarımız var vs vs. Ben burda kendimi hiç yalnız hissetmedim cunku aşırıda sosyal biriyimdir. Bunları aileme iki senedir çok düzgün bir şekilde anlatmama rağmen hala ısrar ediyorlar. Sonrasında imalarda bulunuyorlar eşin işe gidiyor sen evdesin niye onu bekleyeceksin gel burda biz sana bakarız diyorlar. Halbuki ben eşimle kalmak bebeğimi onunla büyütmek istiyorum. Eşim çok fedakardır bana yardımcı olacağından şüphem yok. Ztn ailem gelecek yanıma sırf iki uç ay benim evimde rahat edemeyeceklerini kendi evlerinde daha rahat hareket edeceklerini düşündüklerinden bu ısrar. Hamile olmadan önce de tatillerim oluyordı ara sıra eşimin olmaz mesela o aralarda yanlarına gitmemi istiyorlardı. Bende eşimi bırakıp hiç gitmedim. Birkaç kez durumu anlattım eşime o da bende burda yalnızım tanımadığım memleketteyim senin tayinin icin geldik sende gidersen kendimi kötü hissederim evde dedi. Ve bu birkaç kez olunca eşimde çok üzüldü doğal olarak. Ve bana sert durmadıgım icin kızdı. Eğer beni bırakıp gitmek istemiyorsan bunu kesin dille anlat sürekli bu konu açılıyor dedi. Aslında bende de sorun var sanki aileme aşırı mı düşkünüm bilmiyorum bu laflar ısrarlar beni çok üzüyor hatta daha da kötüsü beni ikna ediyorlar. Aslında yapmak istemediğim şeyi o akşam eşime yapmak ister gibi anlatıyorum. Beynimle oynuyorlar ama burda suç benim :KK43: . Onları üzmek istemiyorum anneme çok kez anlattım durumu ama babam çok baskın ve ısrarcı her konuda karıştığı icin evliliğime doğumuma karışıyor. Belki kendi penceresinden haklı burda çok kalmak istemiyor olabilir. Ama bende orda eşimden ayrı iki üç ay kalmak istemiyorum. Eşimle çok mutlu olduğumu anlattım her zaman her Tatil fırsatımızda ztn birlikte memleketimize gidiyoruz. Ama onlar tek gitmemi istiyorlar. beni ezik görmek istemiyorlar kafalarında. Halbuki ben zaten gitmek istesem giderim bir iki hafta kalır gelirim. Bunun esin izin vermemesi ile alakası yok benim onu bırakmak istemememle alakası var. Cunku eşimi cidden burda yalnız bırakmak istemiyorum. Hele doğum konusunda hiç ayrılmak istemiyorum. Kızlar durum böyle. Kimseye içini dökemedim buraya yazmak istedim. Evet çok arkadaşım var ama anlatmak istemedim onlara. Eşimin gözü önünde artık küçülüyorum bu konuda. Sen bir tek bana sesini cıkarıyorsun ailene bir şey diyemiyorsun demeye başladı. Sorun bende biliyorum ama sizden de fikir istiyorum aileme karşı dik durmak icin özgüven çalışmaları mı yapmalıyım ? Ya da çok mu bagımlıyım da üzülüyorum takıyorum onları kırmak istemiyorum hiç bilmiyorum:KK43: uzun oldu biliyorum lütfen görüşlerinizi eksik etmeyin.
Tek cocukmusun ?Ne kadar buyutmusdun?Insan aılesını de bu kadar kesmez ki

Aileniz dogumdan sonra size gelip 3 ay niye kaliyir anlamadım. En fazla 2 hafta yeter. Hatta bence 1 hafta. Sonra siz bebek ve esinizle.basbasa kalip o guzel gunlerin tadinı cikarın. Evde baska bakan olunca bebege siz alisamazsıniz hemen . Esiniz hele hiç alisamaz. Tavsiyem aileniz 1 hafta g3lsin kalsin sonra gitsin
Yani nasıl Denir ki bu da bilmiyorum cunku kesin en az bir ay kalırlar. Beni küçük görüyorlar eşimi de hani bakamazsınız diye düşünüyorlar. Anneme anne ben alıştım bakarım siz gidin desem çok bozulup üzülür. Ama zamana bırakıyorum belki de çok yorulacak kendi gitmek isteyecek. O yüzden akışa bıraktım ama haklısınız.

X