- 1 Aralık 2013
- 2.416
- 1.355
-
- Konu Sahibi evrem_evrem11
3 yıl evlilikte 1kez geldiler oda cagrmayla. Şimdide gelip uzun süre kalıp duzenimi bozmasinlar istiyorum. Birde değişik laflar var bebeği şimdiden ne ogretecekler neyapcaklar onları konuşuyorlar korktum iyice. Torun olana kdr hiç problem yokken şimdi bebegmle ilgili plan yapınca korkuyorum karisacaklar eşimle birbirimize vakit ayiramicaz bebek uyurken evde birileri varken nasıl uyucamkiİşte onda yanılıyosun canım bebek hep uyumuyor yeri geliyor uykuların kaçıyor.Allah korusun bişey olursa gelirler ozaman eşin yanında olduktan sonra kimseye gerek yok hem artık internetti telefondu merak ettiğin herşeyi sora biliyorsun
Tlf da bile gülerek dalga geçer gibi konustuklarnda sinirim bozuldu burda. Ozmn 24 saat aynı evde günlerce. Ben taşıyıcı anne gibiyim ultrason fotolarindan bile kendilerine benzetiolar. Çok hareketli değil henüz büyük hareket hissedemiyorum diyrm bize çekmiş. Benm hamileliğim daha zordu sen iyisini yine diye diye ozmnda lohusa lik hikayesi duycam sanirimAynen bide herşeye karışıyorlar ister istemez bize cahil gözüyle bakıyolar... Banada akıllar verilmeye başlandı bile planlar yapıldı falan... Bende çok boğulcam gibi geliyor evde herkes işime karışcak eminim ve ister istemez alınganlıklar olcak boşu boşuna lohusa lohusa bide trip çekicez...
Normalde psikolojiden bahseden kişiler bu süreçte buzmna kadar hiç sorun yasamamisken hamileligm zor geçiyor yalnizm gelseniz biraz kalsanz dedgmde birsürü laf isittimyinede saygımi korudum. Aslında bebegmle yalnız kalayim Enfazla 1hafta kalsnlar diyorum ama pişman olursam diye cesaret edip ben bakarım diyemiyorum maalesef
Mrb arkadaşlar. Şuan 23 haftalik hamileyim. Ailelerimiz memlekette. Burda birkaç arkadaş dışında kimse yok. Aileler başta doğumun memlekette olmasını istediler ben kabul etmedim son ayları esimden ayrı gecirmeyeyim esim memur izne dogum sonrasi ayrilacak.her iki ev arasında git gel doğum sonrası misafirler derken afakanlar bastı düşünürken. Annem çalışıyor ancak doğum sezeryan olursa günü belli öyle gelecek normal olursa doğum sonrasi. Kayinvalidem dogumdan 1 ay önce gelecekmis biletini şimdiden alacakmis doğum sonrası da bi 40 gün planliyorlar. Yani bebek 2-3aylikken falan biz memlekete gidelim inşallah diyoruz.dogum sonrası eşimin diğer aile bireyleride gelecekmis ben bişey demiyorum doğum sonrası evde birkaç kişinin olmasi nasıl olur??. Burda doğum için dogrumu karar verdim.?? 34._35. Haftada gelecek erkenmi gecmi.??haber bekliyorlar birazda sanırım. Doğum sonrası 10-20gunden sonra ben yalnız bakamammiki okdr mi zor. ??Gurbette olanlar daha iyi anlar evde 2 kişi ozguruz rahatiz falan. Hiç öyle okadar fazla süre aynı evde yasamadik alışık olmadığımız bir durum. Sizler neyaptiniz uygun olanı nedir??
Tlf da bile gülerek dalga geçer gibi konustuklarnda sinirim bozuldu burda. Ozmn 24 saat aynı evde günlerce. Ben taşıyıcı anne gibiyim ultrason fotolarindan bile kendilerine benzetiolar. Çok hareketli değil henüz büyük hareket hissedemiyorum diyrm bize çekmiş. Benm hamileliğim daha zordu sen iyisini yine diye diye ozmnda lohusa lik hikayesi duycam sanirim
10 gün yeterli diyorsunuz yani. Iyiki konu acmisim kafamda bişeyler belirdi şimdi. Çok teşekkürler. Doğumdan sonra söylerim eşime ama ne denilirki bu durumda git de denilmez plan yapmışlar coktanIlk doğumumdan 10 gun sonra annem evine donmuştu. Ben ne pişman oldum ne de bir sorun yaşadım. Zaten esin ve bebeginle yalnız kalmak isteyeceksin.
Benm esimn nöbet yok ama gece geliyor. Ben sancı basladgnda yalnız olmayim diye kabul ettim şimdilik. Annemde öyle doğum basladgnda ilk uçakla gelirim dedi. Acaba doğuma birkaç hafta kala eşim yıllık izne ayrilsa kimse gelmese. Zaten büyük temizlik alışveriş hazırlık vs eşimle yapıyoruz yani geldgnde sadece yanımda arkadaş olacakben de gurbetteyim; annem çalışıyor; ama şöyle bir durum var sancılarım başladığında annemi aradığımda hemen gelebilir izin sıkıntı olmayacak şimdiden konuştu ve en fazla 10 gün kalabilecek.
annemle kv farklı şehirdeler.
kv birkaç kere sordu doğumun tam zamanını bilet ayarlayacakmış şimdiden(1 ay önceki konu bu). şu an belli değil normal doğum sonuçta. eşime de şimdi alırsa bileti annen ya doğum öncesine denk gelirse doğumdan önce istemiyorum evimde kimseyi dedim. çağırsam gelir koşa koşa ama öncesinde kimseyi istemedim yanımda(zaten o aramadıkça arayıp konuşmuyorum kırgınım; her tavsiyesinde annemle konuştum biliyorum ne olması gerektiğini, diyip susturuyorum). şu son günlerimi eşimle başbaşa geçirmek varken kv gölgesi altında geçirmek istemedim. eşimin ilgisi annesine bölünecek bir de hiç çekemem. ki benim eşim asker örneğin; bugün nöbetçi yarın sabaha kadar, gece de yalnızım.
işlerimi de eşimle birlikte hallediyorum.
doğumdan sonra 10 gün annem 10 gün kv kalır yeterli; fazlasına gerek kalmaz inşallah. eşimle de konuştum o da 10 günlük iznini anneler gittikten sonra yalnız kalınca alacak.
kv neyse de kp ve kaynın çok saçma.
sıcak basıyor bir de yazın olacak doğumunuz; bazen bunalıyorum bu mevsimde tek atletle dolaşıyorum evde; göbeğim zaten hep açık.
Valla bende dogumumda annemin yanina gittim gurbette oldugum icin bir de sezeryan olunca iyi ki gitmisim yoksa ben yalniz basima yapamazdim.Birde 25 gunlukken bebegimde zature baslangici cikti 10 gun hastanede yatti.Kesinlikle grip olan birini yaklastirmayin bebege.Oylede olunca 35 gun kadar annemin yaninda kaldim.Hergun hastanedeydim.Bence ailenizin yanina gidin.Yoksa tek başina bakmak cok zorMrb arkadaşlar. Şuan 23 haftalik hamileyim. Ailelerimiz memlekette. Burda birkaç arkadaş dışında kimse yok. Aileler başta doğumun memlekette olmasını istediler ben kabul etmedim son ayları esimden ayrı gecirmeyeyim esim memur izne dogum sonrasi ayrilacak.her iki ev arasında git gel doğum sonrası misafirler derken afakanlar bastı düşünürken. Annem çalışıyor ancak doğum sezeryan olursa günü belli öyle gelecek normal olursa doğum sonrasi. Kayinvalidem dogumdan 1 ay önce gelecekmis biletini şimdiden alacakmis doğum sonrası da bi 40 gün planliyorlar. Yani bebek 2-3aylikken falan biz memlekete gidelim inşallah diyoruz.dogum sonrası eşimin diğer aile bireyleride gelecekmis ben bişey demiyorum doğum sonrası evde birkaç kişinin olmasi nasıl olur??. Burda doğum için dogrumu karar verdim.?? 34._35. Haftada gelecek erkenmi gecmi.??haber bekliyorlar birazda sanırım. Doğum sonrası 10-20gunden sonra ben yalnız bakamammiki okdr mi zor. ??Gurbette olanlar daha iyi anlar evde 2 kişi ozguruz rahatiz falan. Hiç öyle okadar fazla süre aynı evde yasamadik alışık olmadığımız bir durum. Sizler neyaptiniz uygun olanı nedir??
Bizimkiler sözde hicbiseye karismiyor ama laf arasında can sikacak bsy oluyor. Ismine karismiyor karistirtmamda. Bebeği kendilerine benzetme konusunda neler söyledim ama yok laf yetistiremiyorum anlamiyorlar. Anlamdiklari icn iyice sinir oluyorum bıraktım artık He diyorum sağlıklı olsnda kime benzerse benzesin artıksinir oldum konuşturma böyle cevap ver sussun. yarın ismine de karışırlar bebeğin. benim kv hiçbir şeye karışmam lafıyla çaktırmadan her şeye karışmaya kalkar ama ben fırsat vermiyorum.
Ailemde ki bireyler çalıştıkları için orda son haftalarda kalamam gündüz yalnız olurum. Esimn ailesiyle aynı şehirde oldukları için mecbur orda kalırım kabul etmedm. Gribi geçtim belli saatlerde odamdan çıkarmayı düşünüyorum. Disardada 1-2saat hava almam için sadece. Bagisiklik sistemi zayıf sigara içenler var gelecek olanlarda. Yanında icmeselerde kıyafetleri üstü nikotin kokarValla bende dogumumda annemin yanina gittim gurbette oldugum icin bir de sezeryan olunca iyi ki gitmisim yoksa ben yalniz basima yapamazdim.Birde 25 gunlukken bebegimde zature baslangici cikti 10 gun hastanede yatti.Kesinlikle grip olan birini yaklastirmayin bebege.Oylede olunca 35 gun kadar annemin yaninda kaldim.Hergun hastanedeydim.Bence ailenizin yanina gidin.Yoksa tek başina bakmak cok zor
Benm esimn nöbet yok ama gece geliyor. Ben sancı basladgnda yalnız olmayim diye kabul ettim şimdilik. Annemde öyle doğum basladgnda ilk uçakla gelirim dedi. Acaba doğuma birkaç hafta kala eşim yıllık izne ayrilsa kimse gelmese. Zaten büyük temizlik alışveriş hazırlık vs eşimle yapıyoruz yani geldgnde sadece yanımda arkadaş olacak
Ya hiç sorma.. İnşallah oğluma benzer o çok akıllıydı gazı falan yoktu hiç ağlamazdı falan... Sonra başlıyor kendi hikayelerini anlatmaya ben normal doğumdan korktuğumu bile söyleyemiyorum çekinmekten normal doğuma odaklamış kendini doktor sezeryanda dese normal iste diye.. Şimdi alttan alıyorum zorlaaa ama o pskolojiyle naparım bilmiyorumTlf da bile gülerek dalga geçer gibi konustuklarnda sinirim bozuldu burda. Ozmn 24 saat aynı evde günlerce. Ben taşıyıcı anne gibiyim ultrason fotolarindan bile kendilerine benzetiolar. Çok hareketli değil henüz büyük hareket hissedemiyorum diyrm bize çekmiş. Benm hamileliğim daha zordu sen iyisini yine diye diye ozmnda lohusa lik hikayesi duycam sanirim
Amin inşallah. Ya esimn ailesiyle iyi anlasiriz ama söz konusu torun olunca onların kanı canı ben taşıyorum sadece gibi bişey oldu birara. Birde kendinden örnek verdi hamilelgn ilk zmnlari kötü geçiyordu sen yine iyisin falan hey allahım canm kıymetli belki. Bana çok zor geldi yalnizda olunca ama anlatamadm bukez lohusalik anlatacak gibi. Birazda ego durumu var ,ben baktım diyecek geline öyle mutlu oluyor. Israrlari var bende isrardan hoslanmam. Iste normal zamanda idare ediyorum uzaktayim zatende aynı evde nasıl olacak bilemiyrmhayırlısıyla kucağınıza almak nasip etsin allah:)))
ben memleketten uzakta doğum yaptım annem ve görümcem geldi görümcem abla bendne çok büyük yarı kırkı diye 20 gün kaldı gitti annem de 40da gitti derken ilk bebeğinse alışıyorsun evin içinde kalabalık çok olmasın rahat olmanız ve emzirmeniz için çünkü insan hassas oluyor sinir olma stres yapma süt kesi,lmesin önemli olan bu
sadece sen ve bebeğin önemli sana yardımcı olabilecek rahatsız olmaycağın kim varsa o gelsin kalsın diğer kişiler önemli değil bence günlük bi iki saat yeter çocuk görmek için gereksiz kalabalık yapmasınlar kv nedn erken geliyor son günlerde seni kasmasın doğuma 1-2 gün kala gelsin bence sonra kalcaksa da sana bakmak için kalsın kendini sana baktırmasın . ( öffff içim ne doluymuş beeee :)))))))
bence doktor önemli siz gelecekleri değil çocuk doktoru doğumu düşünün hayırlısı olsun inşallah
Ya kendisiyle kiyasladi. Hamileligmi ogrendgmde beraberdik. Eşime anlattı hep.bana senn kocan sana bakar yanında biz yokuz karışan eden. Ben kusa kusa yemekler yapıp hizmet ettim vs. Daha önce çok hoslanmadgm yeşillik biseyden ye bunu yararlı diye ısrar etti. Yemem neolur neolmaz daha önce düşük yaptım yanımda d3gildiniz ne sıkıntı atlattim yemk istemiyrm diye ben yedim turp gibi cocuklarm oldu falan .kv mden hiç beklemedgm davranislar yaptı o dönem şimdi lohusalik psikolojisi yle onada banada neolacak bilmiyrmYa hiç sorma.. İnşallah oğluma benzer o çok akıllıydı gazı falan yoktu hiç ağlamazdı falan... Sonra başlıyor kendi hikayelerini anlatmaya ben normal doğumdan korktuğumu bile söyleyemiyorum çekinmekten normal doğuma odaklamış kendini doktor sezeryanda dese normal iste diye.. Şimdi alttan alıyorum zorlaaa ama o pskolojiyle naparım bilmiyorum
Onu anlayabilirmiyimki normal bel karın agrisindan farklimiki işte o yüzden. Aslında en kötü taksiye atlar giderim hastane yakın ama onlarda plan yapmış doğuma yakın mi gelin desemSancı gelince hemen doğurmuyorsun sancım başladı bir saatte bir sonra yarım saat 15 dakika diye duşe duşe gidiyor benim sancım 12 saat surdu eşin 50 kere yetişir yani korkma
Aynen öyle olacak Benmde sanırım. Babasının doğumdan sonra geleceğini biliyorum ozaman söylerim geç gelsn bakın rahatsız olurum diyeCanım kaynanan doğum zamanı gelsin kayınbaban sen iyileştikten sonra gelsin 20 gün geçsin doğumdan öyle gelsinler kayınbabam doğum yapınca geldi kayınlarımda vardı benim kardeşlerim gelemedi fazla onlar var diye ee ben oturup kalkamıyorum ağrım var goğsum akıyo ıslanıyo utanıyorum falan rahatsız oldum seninkiler biraz geç gelirse rahat edersin
Iste istanbuldayiz .bazen karşıda olabiliyor trafik oluyor falan ama engec 2 saate gelse bile dogurmam galiba. Ben ondan önce hastaneye giderim öyle bsy olsa. Eşim bana bırakıyor ama benm korktuğumu bildgi için yalnız olursam diye bsy demiyor.sancın falan olursa eşin ne zaman yanında olabilir? kısa zamanda yanında olabiliyorsa sancı anında yalnız olmaktan da korkma... bak ben korkmuyorum.