Günlük Ev Temizliğine Gidenler

Temizliğe az veriyorsun çok veriyorum davası olmuş.
Bu işte de serbest piyasa ekonomisi işliyor. Bulunduğum şehrin yarı nüfusu memur belki. Ancak yerel nüfusta kadınlar çalışma taraftarı değil ya da eşleri başka evlerde çalışmasını istemiyor. Arz düşük talep çok. Bu yüzden ücret yüksek. Eğer böyle olmasaydı, daha düşük olurdu günlük ücretler.
Büyükşehirde ya da iş olanağının olduğu şehirlerde ise bir kadın asgari ücretli işe girse en az 4000tl kazanacak. Temizlik ağır iş her gün işe gidilmez. Ayda 20 işe gitse. 350 TL den 7000tl civarı bir ücret çıkar. Bunun içinde sigortası yok. Yol yemek parası vs yok. Arz da var talep de ancak bu defa büyükşehirde geçinme derdi ve iş imkanları devreye giriyor.
Geçen sene bakın geçen sene diyorum, temizliğe gelen abla düğünlerimiz var diye gelememişti. Ben daha önce 300-350 civarı verdiğim için sormadan başka birini aldım 450 TL istedi. Ben de normalde yemek gönderirim eve göndermedim. Öğle saatinde mesaj attım dolapta kahvaltılıklar ekmek sepetinde de poğaça vs var diye. Kabul etmedi. Sinirden ağlaya ağlaya yemek gönderdim. Aynı kişi şu zamanlar 600 istiyordur herhalde.

Yani herkes ucuz demiş ancak yeni başlamışsınız, hiç yoktan iyidir. Armut gibi uygulamalar var, orada şöyle iyiymiş böyle iyiyimdir diye güzel bir yazı yazabilirsiniz, iş fiyat teklifleri gelir böylece. İnterneti sömürün yani iş sitelerinde vs. En pahalı fiyata çalışmış olursunuz böylece

Çok detaylı temizlik yapıyorum yapınca, temizlik işinemi girsem napsam ,günlük 350 400 500 bu fiyatlar gerçekse ,ayda 9 10 defa gidilse kendine vakit kalır haftada 3kez gitsem ayda 12 yapar .
Evet Wega, işini iyi yaparsan millet sıraya girer. Bana ayda bir gelen kıza yalvarıyorum resmen bir gün bana ayır diye. Eskiyim diye 300 e geliyor ama hiç boş günü yok , benden iyi kazanıyor.

250 yarım gün parası mı?ne mühendisler öğretmenler avukatlar o parayı kazanamıyor.temizlik işi yapanlar böyle böyle tepemize çıktı işleri de savsakladılar son yıllarda.
Tabii onlar hiç de az kazanmıyor. Benim arkadaşıma düzenli her gün gelen günlük 400 alıyo, günlük abone tarifesi gibi bişey bu. Onun dışında gittiklerine yarım 250 ye geliyo. Benim iş arkadaşlarımdan edindiğim piyasa da bu şekilde hepsi.
Müşteri oturtturdu mu iyi kazanıyolar ceycey , biliyosun bi de tavsiyeyle alınır temizlikçi.

Biz 300₺ veriyoruz. Su an çoğu arkadaşım da bu şekilde veriyor. 250₺ az

Arkadaşlar selam, bir süredir işsizim ama iş arama sürecimde ağır gidiyorum çünkü oğlum bir ameliyat oldu ve onun tedavi süreci bitmedi sürekli çalıştığım bir işim olsa izin konularım sorun olacak...

Bu süreçte 2 kere ev temizliğine gittim ama tanıdık kişilerdi, işsizliğimi ve ihtiyaç durumumu bildiklerinden yardım gibi oldu ve karşılığında günlük 200 TL aldım, çok iyi geldi tabi. Şimdi birisi aracı oldu, haftaya salı günü yardımcı arayan bir kadın varmış. Aynı gün hem mutfak dip köşe hem detaylı ev temizliği istiyor 250 TL verecek. Para çok iyi ama mümkün değil aynı gün yetiştiremem dedim. 2 gün gelir, evdeki tüm işleri bitiririm dedim. Sizce doğru bir cevap mı vermişim?

Bu işler nasıl oluyor bilmiyorum. Daha önce ev temizliği denedim kötü şeyler yaşadım ve uzun süre geçti üstünden. Şimdi yeniden denemek istedim. En azından tanıdıkların aracılığıyla giderim diye. Hem anlaşmam doğru mu bilmiyorum, hem de neyi nasıl yapacağım başkasının evinde diye düşünüyorum kafam çok karışıyor. Yetiştirememekten korkuyorum. Nasıl ilerleyebilirim fikir istiyorum.

NOT: internetim az olduğu için sürekli giremem toplu yazarım anlayışınıza sığınıyorum
Ücret çok az bizim burda sabah 8 akşam 5 350 ye yapıyorlar

Benim temizlikçi ablam ile şöyle yapıyoruz. Ben evde yaşasam da yaşamasam da haftada bir gelip hafif bir temizlik yapıyor. Evi havalandırıp çiçekleri sulayıp toz falan alıyor. 300 lira oduyorum.

Eger kalıcı ikamete döndüysem haftalık temizliğe ek iki ayda bir daha derin temizlik için iki gün arka arkaya geliyor ve ona da 250+250 toplam 500 oduyorum.Koltuk silme halı silme gibi işler yok. Koltukların kılıfı makinede yıkanıyor. Halıları da zaten her sezon temizlemeye gönderiyorum.Perde, tül, mutfak dolapları vs bende 😂

Bu hizmetin içinde pencere camı silmek de yok. Kendisi yapmak istiyor ama pencereler büyük ve kolunun yetişmesi için pervaza çıkması gerek bu yüzden izin vermiyorum.Cok tehlikeli. Cam silme robotu aldım ona sildiriyorum.

Yer İstanbul, ev 3+1 120 M2 az esyalı o yüzden pek kirlenmiyor günlük temizliği ben hallediyorum ve abla da geldiğinde rutin temizliği bir iki saatte bitiriyor. Yine de şu anda ödediğim para bana az geliyor ama haftalık değil ben hep aylık olarak ödüyorum hiç değilse toplu para işine yarasın. Bir de yol parasını, günlük sigortasını ve düzgün bir seyler yiyebilmesi için yemek parasını da veriyorum. Bu ay başı konuşup zam yapacağım.

Velhasıl benimki basit, zaten temiz tutulan, dümdüz bir ev hatta abla dalga geçiyor bu gün tatil günüm diye 😂

Siz klasik bir eve gidecekseniz o halde şu an istediğiniz fiyat çok düşük kalıyor. Baştan sıkı sıkı pazarlık yapın lütfen. İşiniz çok zor ve saygıyı hak eden bir iş.
Cam silme robotu ne...benim niye haberim yok🤔

Arkadaşlar selam, bir süredir işsizim ama iş arama sürecimde ağır gidiyorum çünkü oğlum bir ameliyat oldu ve onun tedavi süreci bitmedi sürekli çalıştığım bir işim olsa izin konularım sorun olacak...

Bu süreçte 2 kere ev temizliğine gittim ama tanıdık kişilerdi, işsizliğimi ve ihtiyaç durumumu bildiklerinden yardım gibi oldu ve karşılığında günlük 200 TL aldım, çok iyi geldi tabi. Şimdi birisi aracı oldu, haftaya salı günü yardımcı arayan bir kadın varmış. Aynı gün hem mutfak dip köşe hem detaylı ev temizliği istiyor 250 TL verecek. Para çok iyi ama mümkün değil aynı gün yetiştiremem dedim. 2 gün gelir, evdeki tüm işleri bitiririm dedim. Sizce doğru bir cevap mı vermişim?

Bu işler nasıl oluyor bilmiyorum. Daha önce ev temizliği denedim kötü şeyler yaşadım ve uzun süre geçti üstünden. Şimdi yeniden denemek istedim. En azından tanıdıkların aracılığıyla giderim diye. Hem anlaşmam doğru mu bilmiyorum, hem de neyi nasıl yapacağım başkasının evinde diye düşünüyorum kafam çok karışıyor. Yetiştirememekten korkuyorum. Nasıl ilerleyebilirim fikir istiyorum.

NOT: internetim az olduğu için sürekli giremem toplu yazarım anlayışınıza sığınıyorum
Aynı gün hem mutfak dip köşe hem detaylı ev temizliği için 250 TL çok az. bana 15 günde bir gelen ablaya 350 TL veriyorum.

Çocuğunuza geçmiş olsun.ucreti hangi şehirde yaşarsanız yaşayın çok az dip köşe için. Ben yarım gün genel temizlik için bile bulamam o ücrete burda. Temizliğe giden çevrenize bir sorun ortalama fiyatlar ne kadar diye.

Evet Wega, işini iyi yaparsan millet sıraya girer. Bana ayda bir gelen kıza yalvarıyorum resmen bir gün bana ayır diye. Eskiyim diye 300 e geliyor ama hiç boş günü yok , benden iyi kazanıyor.
Bizim üst komşu gidiyolardı gelin görümce elti 3lü olarak ,baya şeyler yaptılar ev aldılar eşyaları yenilediler , meslek olarak hiç gitmedim ama yapsam yaparım ssk olayı nasıl olur işte .çocugumun okul getir götürünü kontrol edebilceğim bir iş aslında

Düşünebilirim 🤭

Ev temizliği zor iş. çok fazla beden gücü gerektiriyor. ben de yıllardır kadın alıyorum ve kadınların gelmeden önce ne iş var diye sorup ona göre gelip gelmemesini anlayamıyorum. keşke yapacağınız işin ne olduğunu bilmeseniz gitmeden önce. gidip yetiştiremeyince o kadın bunu görür zaten. ertesi gün de çağırır.
Şahsen ben öğretmenim, okula giderken bugün ne anlatacağım deyip, zor olup olmamasına göre gitmiyorum. kadınların da gelmeden önce iş hakkında yorum yapmasını doğru bulmuyorum.

Arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okudum. Ev 3+1, 1 büyük 1 küçük balkonu varmış. Şimdi temizliğe gideceğim kişiyi arayıp, söylediğim fiyattan 2 gün gelip işi bitireceğimi söyleyeceğim. Çünkü söz ağızdan çıktı bir kere ayıp olur ve pratikliğim az. Bende sonrasında bu fiyata gelemem deyip yazdıklarınızdan yola çıkarak sebeplerini açıklayacağım. 250 TL günlük benim için zaten çok iyi para aslında ama ben işin doğrusu neyse oyle yapayım diye sizlere danışmak istedim. hepinize çok teşekkür ederim :KK200:

Şehir ve yapılan iş olarak fiyat değişir, ama kafanda bir fikir olsun diye söylüyorum, Kütahya' da arkadaşıma, salı ve cuma günleri bir yardımcı kadın geliyor çamaşır, ütü, yüzeysel temizlik ve birkaç çeşit yemek yapıyor aylık 1500 TL alıyor. Ekstra, duvar dahil dip köşe temizlik günlük 450-500 TL imiş.

bence doğru demişsiniz fiyat da doğru bende bahar temizliği için bir ablayla çalışıyorum oda 1 günde yetiştiremem yarında gelip kalanları halledeyim demişti bende okeyledim zaten karşınızdaki düzgün iş bekliyorsa anlayış gösterir.

Arkadaşlar mesajlarınızı tek tek okudum. Ev 3+1, 1 büyük 1 küçük balkonu varmış. Şimdi temizliğe gideceğim kişiyi arayıp, söylediğim fiyattan 2 gün gelip işi bitireceğimi söyleyeceğim. Çünkü söz ağızdan çıktı bir kere ayıp olur ve pratikliğim az. Bende sonrasında bu fiyata gelemem deyip yazdıklarınızdan yola çıkarak sebeplerini açıklayacağım. 250 TL günlük benim için zaten çok iyi para aslında ama ben işin doğrusu neyse oyle yapayım diye sizlere danışmak istedim. hepinize çok teşekkür ederim :KK200:
DüZenli gideceğin kişi olursa yani haftada bir, 15 günde bir gibi o zaman 250-300 TL’den devam edebilirsin. Çünkü evi bir kez dip köşe yaptıktan sonra haftada bir evi temizlemek daha kolay olacak. Her defasında cam silinmeyecek perde yıkanmayacak falan. İlk gidilen uzun süredir dip köşe girmemiş eve bir arkadaşla gidip 400-450 tl deyip bir günde çıkman daha kolay olur.
Bir de malzeme de isteyenler oluyordu. Kimisi Arap sabunu istiyor kimisi asprin kimisi bulaşık parlatıcısı vs vs bolca bez ve kova. Evde merdiven var mı perdeler için onu da sormak lazım. Kimisi salon halısını siliyordu fırça istiyordu. Kafanızda bir plan oturtursunuz. Belki burada temizlik için gelenlerle birlikte kalanlar vardır. Onlar pratik öneriler verirler.

ay bizim şehirde 3+1 ortalama eve 350-400 tl diyorlar (bizim burada ortalama evler 180 m2 dir ) en az 300 den başlıyor küçük evse ve daha arka mahallelerse... apartmanımızdakilerin çoğu çağırıyor oradan biliyorum fiyatları bence çok uygun demişsiniz
ağır işçilik 1 günde tüm ev işi kolay değil ben olsam bende 200 tl ye yapmazdım

X