Benim temizlikçi ablam ile şöyle yapıyoruz. Ben evde yaşasam da yaşamasam da haftada bir gelip hafif bir temizlik yapıyor. Evi havalandırıp çiçekleri sulayıp toz falan alıyor. 300 lira oduyorum.
Eger kalıcı ikamete döndüysem haftalık temizliğe ek iki ayda bir daha derin temizlik için iki gün arka arkaya geliyor ve ona da 250+250 toplam 500 oduyorum.Koltuk silme halı silme gibi işler yok. Koltukların kılıfı makinede yıkanıyor. Halıları da zaten her sezon temizlemeye gönderiyorum.Perde, tül, mutfak dolapları vs bende
Bu hizmetin içinde pencere camı silmek de yok. Kendisi yapmak istiyor ama pencereler büyük ve kolunun yetişmesi için pervaza çıkması gerek bu yüzden izin vermiyorum.Cok tehlikeli. Cam silme robotu aldım ona sildiriyorum.
Yer İstanbul, ev 3+1 120 M2 az esyalı o yüzden pek kirlenmiyor günlük temizliği ben hallediyorum ve abla da geldiğinde rutin temizliği bir iki saatte bitiriyor. Yine de şu anda ödediğim para bana az geliyor ama haftalık değil ben hep aylık olarak ödüyorum hiç değilse toplu para işine yarasın. Bir de yol parasını, günlük sigortasını ve düzgün bir seyler yiyebilmesi için yemek parasını da veriyorum. Bu ay başı konuşup zam yapacağım.
Velhasıl benimki basit, zaten temiz tutulan, dümdüz bir ev hatta abla dalga geçiyor bu gün tatil günüm diye
Siz klasik bir eve gidecekseniz o halde şu an istediğiniz fiyat çok düşük kalıyor. Baştan sıkı sıkı pazarlık yapın lütfen. İşiniz çok zor ve saygıyı hak eden bir iş.