Günde tek öğün diyeti ( omad )

Ben de tek öğün ile 5 kilo verdim :)
Ama 15 günde değil 1 ayı geçmişti
Yalnız ben de insülin direnci oldugu için tek öğün hakkımı akşam 7-8 arasında kullanıyordum.
Valla bu etkiliyormu bilmiyorum. Aama tek öğünümü öğlen yapınca aksama inanılmaz acıkıyorum ve kendimi tutamıyorum. açıkçası aksam yemeği de daha cazip geliyor bana eşime yemek yapıyorum 2 çeşit her türlü canım çekiyor.
Şimdi tekrar baslayacağım ama tek öğünümü aksam yapsam olmazmı ya
Aksam yediğim için belki de veremiyordum kısa sürede
Merhaba. Evet ilerlemen yavaş olur. Ama bence hiç olmamasından daha iyi.
Yalnız eger durum biraz acilse bence benim gibi sıvıyla mideni doldur, azıcık dişini sık ve 1 aylik sonuca 1 haftada ulaş. Gece şöyledüşün, ben sana yeme demiyorum yiyeceksin. Sadece bu gece değil yarin sabah..

Hadi kizlar sayfa hareketlensin. Yarin sabah tartılıp kac kilo olduğumuzu ve kac kilo verdiğimizi ya da sabit kaldığımızı ya da aldığımızı yazalim. Ne dersiniz??

Merhaba. Evet ilerlemen yavaş olur. Ama bence hiç olmamasından daha iyi.
Yalnız eger durum biraz acilse bence benim gibi sıvıyla mideni doldur, azıcık dişini sık ve 1 aylik sonuca 1 haftada ulaş. Gece şöyledüşün, ben sana yeme demiyorum yiyeceksin. Sadece bu gece değil yarin sabah..
Deneyeceğim bugun bbasladım :)

bu sekilde beslenerek yagdan mi kaybediyoruz acaba yoksa kas ve su da gidiyormudur :/ söyle okumustum bir yerde ne kadar dogru bilmiyorum ac kalinca olusan o halsizlikten sonra enerji geliyorsa yagdan gidiyordur. ne dersiniz

Vücut açlıkta ketozise giriyor ve yağlar parçalanıp enerjiye dönüşüyor. Tabiiki eğer anoreksiyaysa yani 40 41 kiloluk bir kadindan bahsediyorum, onun kaslar erimeye baslar çünkü vücutta hic yag kalmamıştır 😊

Yarın diyetteki son günüm galiba. Bir karar aldım, yarın sonuncuyu da içince sigarayı bırakıyorum, inşallah. Çok istiyorum ama 2 kez denedim olmadı. Bakalım. Çünkü kanserden çok korkuyorum.
Kızlar, sigarayı bırakabilirsem ilk birkac gün size eşlik edemeyebilirim. Kusra bakmayın. Ama size yine destek olurum🥰

bu sekilde beslenerek yagdan mi kaybediyoruz acaba yoksa kas ve su da gidiyormudur :/ söyle okumustum bir yerde ne kadar dogru bilmiyorum ac kalinca olusan o halsizlikten sonra enerji geliyorsa yagdan gidiyordur. ne dersiniz
Ya da şöyle açıklayayım:
Ketojenik diyet uyguladığınızda, bütün vücudunuz enerji kaynağını değiştirir ve neredeyse yalnızca yağ kullanarak çalışmaya başlar. İnsülin seviyesi oldukça düşer ve yağ yakımı büyük oranda artar. Vücudun, yakım için yağ hücrelerine ulaşması kolaylaşır. Bu durum, özellikle kilo vermek için mükemmel bir fırsattır. Ketojenik diyetlerin daha az gözle görülür faydaları da bulunmaktadır; daha az acıkmak ya da vücuda istikrarlı bir enerji kaynağı sağlamak gibi.

Vücudun keton ürettiği moda, ketozis denmektedir. Ketozis moduna geçmenin en hızlı yöntemi fasting de denilen oruç tutmaktır; yani hiçbir şey yememek.

Ya da şöyle açıklayayım:
Ketojenik diyet uyguladığınızda, bütün vücudunuz enerji kaynağını değiştirir ve neredeyse yalnızca yağ kullanarak çalışmaya başlar. İnsülin seviyesi oldukça düşer ve yağ yakımı büyük oranda artar. Vücudun, yakım için yağ hücrelerine ulaşması kolaylaşır. Bu durum, özellikle kilo vermek için mükemmel bir fırsattır. Ketojenik diyetlerin daha az gözle görülür faydaları da bulunmaktadır; daha az acıkmak ya da vücuda istikrarlı bir enerji kaynağı sağlamak gibi.

Vücudun keton ürettiği moda, ketozis denmektedir. Ketozis moduna geçmenin en hızlı yöntemi fasting de denilen oruç tutmaktır; yani hiçbir şey yememek.
Bilgi için teşekkürler, faydalı oldı benim için😊 bu arada sigarayı bırakmak kilo vermekten daha önemli bence doğru bir karar almışsın umarım çabucak bırakırsın ve en kısa sürede de yanımıza dönersin😊

Gecenin bu saatinde benden başka deli yoktur heralde ama olsun yine de bi ''Merhaba'' diyeyim.
Ben de yarından itibaren uzun zamandır yapmayı düşündüğüm tek öğün beslenmeyi deneyeceğim

X