Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili konu açmayayım ????

önceki konularınızı okumadım tamam altınlar konusunda haklısınız ama babanız neden öyle arıyor? ben direk oraya takıldım. çok sert bir tepki olmuş. daha yumuşak bir şekilde konuşamaz mıydı?

Nisanliniz cok blofcu kesinlikle o ev falan bakmadi. Ayrica altin konusundada aslinda baba bisey demedi gibime geldi.uyanik nisanli altinlari ailesine verecekti ki sen yok deyince geri adim atti.baba israr etseydi yada teklif etseydi nisanli hemn vazgecemzdi. Bununda sebebi evde tek calisan o, halihazirda sizin isinizin olmamasi ona batiyor.

Babaniz iliskiye karismis gibi gorunuyor ama ben takdir ettim. Nisanli sizin arkanizda babanizin oldugunu bilsin. Sonralari o sahip cikan aile cok lazin oluyor.

eski konularinizi okumadım ama zaten sorunu cizmussunuz aslında. Sen vermem altınları gerekirse kendimiz peşinat veririz diye konusulmus.Dugunden sonra altınları bankaya koyalım demişsiniz olaylar çözülmüş. Siz babaniza neyi şikayet ettiniz anlamadım baştan aralarını bozmuşsunuz.Bunun ileride yüzyüze bakması var hastalığı sağlığı var kusura bakmayın babanız şimdiden yuzgoz olmuş kendinden sogutmus sayenizde.Bakalim hayırlısı.Biraz olgunlaşır evlenirken küçük çocuklar gibi velinize anlatmayin herseyi kulağını çekmesi için.

Nisanliniz cok blofcu kesinlikle o ev falan bakmadi. Ayrica altin konusundada aslinda baba bisey demedi gibime geldi.uyanik nisanli altinlari ailesine verecekti ki sen yok deyince geri adim atti.baba israr etseydi yada teklif etseydi nisanli hemn vazgecemzdi. Bununda sebebi evde tek calisan o, halihazirda sizin isinizin olmamasi ona batiyor.

Yok canım kp olacak kişi o lafı edecek biri.. Ada'm geniş rahat biri... Yani bana bile daha önceleri demişti size en yakın Zaman'da ev almak hedef ama siz de destek olcanız diye, ama tabi altınlarımı kastettiği hiç aklıma gelmedi.. Ev bakma işine gelince de gerçekten bakmıştır çünkü kendisi gurursuz biri değil ve ben babaannemleri üzemem eğer evliliği istiyorsan o evde oturcaZ deyince geri adım atttı..

E be arkadaşım sen gördün mü sorunsuz geçen mükemmel evlilik hikayeleri. Hele hele düğüne yakın birbiriyle gerilmeden düğün yapan aileler. Ki işin içinde çok üstte tutulan maddiyat ve egolalar varken. Bak sana tavsiyem sen önce esinle aile olmayı öğren. Her sorununuzu kendiniz cozemiyorsaniz (ki nisanlilik esas bunu provasıdir) ilerde onca zorluk yasandiginda elli akılla hareket edersiniz de yine kk size hak verir ayrıl der.
Kolay olan kaçmak ayrılmak. Esas zor olan onca hayal kırıklığıyla yasamaktir. Ver mucadeleni. Nisanlini kendi tarafına çek. Inatlasarak cozemezsiniz hiçbir şeyi. Sen o adamı adam etmeyi o da seni kadın etmeyi ancak birbirinizden ogrenirsiniz.
Az kadınlık bilin canım. Sessiz kalarak işi yürütün. Madem karar merkezi ikinizsiniz önce adamı bi yola getir.
Ki anladığım kadarıyla ılımlı biri. Zor biri değil.

E be arkadaşım sen gördün mü sorunsuz geçen mükemmel evlilik hikayeleri. Hele hele düğüne yakın birbiriyle gerilmeden düğün yapan aileler. Ki işin içinde çok üstte tutulan maddiyat ve egolalar varken. Bak sana tavsiyem sen önce esinle aile olmayı öğren. Her sorununuzu kendiniz cozemiyorsaniz (ki nisanlilik esas bunu provasıdir) ilerde onca zorluk yasandiginda elli akılla hareket edersiniz de yine kk size hak verir ayrıl der.
Kolay olan kaçmak ayrılmak. Esas zor olan onca hayal kırıklığıyla yasamaktir. Ver mucadeleni. Nisanlini kendi tarafına çek. Inatlasarak cozemezsiniz hiçbir şeyi. Sen o adamı adam etmeyi o da seni kadın etmeyi ancak birbirinizden ogrenirsiniz.
Az kadınlık bilin canım. Sessiz kalarak işi yürütün. Madem karar merkezi ikinizsiniz önce adamı bi yola getir.
zaten nişanlısı kuzu, emre amade. yola gelmesi gereken konu sahibi :)

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, şöyle söyleyim bizim 3,5 seneye dayalı bir birlikteliğimiz var.. Ve ben bu süreçte onu çok üzdüğüm Zaman'lar çok oldu.. Diğer konularımda var.. Bugüne kadar olaya ailemi hiç dahil etmedim.. O günde etmezdim, ama babam zamansız aradı ve o an uyduracak başka bir sebep bulamadım.. Kp yüzünden bu aşamadayız şuan, son sorunlarımızdan sonra başka problem kalmamıştı..
Bu birliktelik boyunca nişanlımdan başkası olsa karşımda bana bu kadar tahammül etmezdi eminim..
Ama son olay benim şu şekilde kafamı karıştırdı, nişanlım ailesini kırmayan onlara çok saygılı biri.. Benim aileme karşı da öyle.. Bu güzel birşey tabiki, ama bu durum ileride kendi ailesini bizim evliliğe dahil edebilir mi benim kafama takılan mesele bu..
Babasının düşüncesini bana aksettirmedi bunu aklıma getirdi..
Dediğiniz gibi ikimizi kıyaslamak gerekirse anlaşması zor olan benim o değil..

1.si bu altın para pul konusu çiftler arasında sorun olmamalı ,demek ki ikiniz de birbirinize fazla güvenmiyorsunuz .
2.si babasının besicilik yapıp ev alması çok saçma demek ki gerçekten paraların üstüne yatacaktı ,onu bilemeyiz gerçi tam olarak o konuda haklısınız.
3.sü siz neden bu sorunu hemen babanıza söylediniz?Niye önce kendi aranızda çözmeye çalışmadınız?Hep böyle mi olacak,bir sorun yaşandığında direk gidip babanıza mı söyleyeceksiniz?
4.sü babasından yardım talep etmek zorunda değil veya babası ona yardım etmek zorunda değil .
5.si de o da size demiş"altınlar benim annemde kalabilir mi "diye siz de hayır demişsiniz ,o zaman o da sizin annenize güvenmemekte haklı

Merhaba kızlar,
Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili yeni konu açmayayım... artık buraya konu açmaya da utanıyorum,ama başka danışabileceğim kimsem yok...Düğüne kalmış 40 gün,bizde sorunların ardı arkası kesilmiyor..
Öncelikle şunu söyleyim, 10 aydır nişanlıyım ve bugüne kadar nişanlımla aramızda hiç düğün takılarının mevzusu geçmedi
Kendisine geçen hafta dedim ki eşyalarımızın borcunun bir kısmını düğündeki küçük altınlardan birazını bozdurarak kapatalım ki aylık ödeme düşsün dedim..
Bu lafımın üzerine şunu dedi;'babam da altınlarınızı bana verin ben köye gidip besicilik yapıp size ev alayım dedi'... Çok sinirlendim ya ben neden veriyorum altınlarımı, daha düğün olmadan baban benim altınlarım üzerinden plan yapmaya başlamış falan filan

Bu babasını savunuyor işte o bizim iyiliğimizi düşündü,kendisi bu yaştan sonra malın pisliğini çekecek bizim için felan..Dedim ki ben bunu asla kabul etmiyorum,ev alacağımız zaman altınları peşin olarak kendimiz de veririz,kalan kısmına da kredi çekeriz mecburen felan dedim... O üstelemedi bu konuyu,ama benim içim rahat etmedi o günden sonra hiç.. Konuyu açtım tekrar dedim ki;düğünden sonra altınları ben anneme veririm,balayı dönüşü alırız felan dedim.. önce tamam felan dedi,sonra ben dedim ki başka türlüsünü hiçbir şekilde kabul etmiyorum dedim..
Bunun üzerine bu benim annemde kalması fikrine ne diyorsun dedi? Hayır dedim..

O da dedi ki sen madem benim aileme ve bana güvenmiyorsun işte o zaman annende de kalmayacak , yanlış anlama ben annene senden daha çok güveniyorum ama eşitlik olacaksa balayına 1 gün geç gideriz bankaya yatırıp ta gideriz dedi.. neyse birşey demedim..

Ha bir de dedi ki, sen benim iyi niyetli düşünen babam için art niyetli düşünüyorsun ya babamdan gelecek tek kuruş yardımı almayacağım haberin olsun dedi,alsam da tek tek ödeyeceğim dedi... Bunu duyunca iyice küplere bindim ben... (Bu arada oturacağımız ev babaannemlerin evi, yani borcumuzu ödeyene kadar saolsunlar nişanlımı da sevdikleri için kirasız oturabileceğimizi söylediler) Dedim ki baban senin düğününü yapmak zorunda her baba gibi.. baban sana extra birşey yapmıyor zaten,oturacağımız evi bile biz sağlamışken nasıl babandan yardım kabul etmiiyorsun felan dedim böylelikle o akşam telefon kapandı....

Sabah oldu (Bu arada benim babam iş dolayısıyla 1 yıllığına başka bir ülkede) Babam beni aradı kızım nasılsın felan diye, ne var ne yok diye..
Babama anlattım buraya yazdıklarımı tek tek..
Dediki babam şimdi kapat ben bi onu arayım dedi,baba eve gidiyormuş gidince sana haber veririrm o zaman ara dedim tamam dedi..

Neyse 1 saat geçti,babam bunu aramış sert konuşmuş işte demiş, senin kızımın yanında yer alman gerekirken neden böyle yapıyorsun,heveslemiş belki takmak istemiş bir süre senin sen nasıl istersen demen gerekn yerde onu nasıl üzebiliyorsun vb konuşmuş. birde demişki Koçum siz kızımla mutlu olamazsınız,sizin birlikteliğiniz sürmez felan demiş,sonra da ben de yokum sana verecek kızım da yok diye kapatmış babam teli...

Sonra bu bana 3-4 tane mesaj beni ara ,beni ara bekliyorum diye yazmış neyse aradım,işte baban bana böyle böyle dedi,bu konuyu senle konuşmamış mıydık,ben de yokum kızım da yok diye kapatttı telefonu dedi..

Hiç alttan almadım, babam öyle dediyse öyle olacak dedim.. Nasıl öyle olur işte bunlar konuşarak anlaşılmayacak şeyler mi felan filan... Eğer o da babamın lafının arkasından gitseydi şuan bitmişti.. çünkü benim artık sorun çekecek tahammülüm yok...
İşte bu başladı ne dedin de yapmadım,ne istedin de gözünü koydum felan demeye, bir de niyetliydi.. Üstelemedim tamam dedim.. Babanla konuş,biz aramızda halledebiliriz de dedi bana ... birşey demedim kapattım telefonu...

Sonra bana seninle ayrılmamı söyleyecek hiç kimse beni aramasın bundan sonra yazmış.. Babam asla aramaz seni bu saatten sonra dedim...
Güya ev felan bakmaya başlamış o günün ertesi günü neymiş işte ben otracağımız evin lafını etmişim orda oturamazmış, iyi dedim...

(Ben şuan çalışmıyorum,kpss hazırlanıorum) Bugün ise dedim senin maaaşınla kira mı ödicez ,taksit mi yeme içme mi..? Babaannemlerin evde en fazla 1 sene otururuz, 2017 temmuza ayarlarsın ev dedim.. o yaşlı insanlar üzülmeyecek mi ayıp olmayacak mı kiracıyı da çıkarıyorlar dedim, tamam dedi sırf onlar üzülmesin diye kabul ediyorum istemeyerek, ama senden bir daha bunun lafını duyarsam ne kadar zorda da olsam çıkarım kiraya felan dedi...

Çok uzuun oldu ne olur kusura bakmayınnn :KK43:
Şimdi size danışmak istediğim şu;Benim babam mümkün olduğunca onunla konuşmaz bu saatten sonra, ve illaki onun ailesinin de bu tarz meselelerden haberi var...
Şimdiden aileler arasına soğukluk girdi... Ben bu saatten sonra ne yapayım? Onun babasından nefret eder dereceye geldim yani,bu devirde besicilik yapıp ev almak mı kaldı yaa,üstüne yatacak altınların....
Onun ailesine karşı nasıl olayım?
Lütfen yol gösterin..
Ben yazarken çok zorlandım,okuyanlar hakkını helal etsin ne olur :KK43:

Bir de son olarak genelde konularımda nişanlımı haklı görenler sanırım bu defa beni haklı görür :KK43:
%90 nişanlında hata olabilir ama babanıza neden anlattınız altınları hemen aldılar mı elinizden şunun için söylüyorum ailelere yansıttığınız sorunları aranızda halletseniz bile aileler eskisi gibi olmayacak o yüzden aranızdda çözün eğer çözülmeyecek birşeyse ailenize anlatıp bitirin bu işi
Birde aileleri yüzgöz etmeyin

Çok teşekkür ederim yorumunuz için, şöyle söyleyim bizim 3,5 seneye dayalı bir birlikteliğimiz var.. Ve ben bu süreçte onu çok üzdüğüm Zaman'lar çok oldu.. Diğer konularımda var.. Bugüne kadar olaya ailemi hiç dahil etmedim.. O günde etmezdim, ama babam zamansız aradı ve o an uyduracak başka bir sebep bulamadım.. Kp yüzünden bu aşamadayız şuan, son sorunlarımızdan sonra başka problem kalmamıştı..
Bu birliktelik boyunca nişanlımdan başkası olsa karşımda bana bu kadar tahammül etmezdi eminim..
Ama son olay benim şu şekilde kafamı karıştırdı, nişanlım ailesini kırmayan onlara çok saygılı biri.. Benim aileme karşı da öyle.. Bu güzel birşey tabiki, ama bu durum ileride kendi ailesini bizim evliliğe dahil edebilir mi benim kafama takılan mesele bu..
Dediğiniz gibi ikimizi kıyaslamak gerekirse anlaşması zor olan benim o
Dediğiniz gibi ikimizi kıyaslamak gerekirse anlaşması zor olan benim o değil..
Valla eski konularını okumadım.
Ama geleceği daha gelmeden ne kendine ne eşine olumsuzlastirma.
Adamı dirdir ede ede ailesine yaklastirirsan korktuğun hersey de olur.
Hayatindakilere şükret. Minnettar ol. Bu kadar evhama dusmezsin o zaman.

yav şu altınları düğünden sonra gidip bir ortak hesap açıp bankaya atın yahu. bir de bu tarz mevzulardan aileleri uzak tutun. çok zorlarsa babanı da al git der çıkarsın işin içinden.

X