Gün geçmiyor ki nişanlımla ilgili konu açmayayım ????

olayın üzerine babam aradı direkt ve ben can sıkıntısından ne yapıyormuş benim kızım gibi şefkatle yaklaışnca benim sesim titredi istemsizce, ve tutamadım kendimi...
normalde zayıf bir insan değilim,hatta kolay kolay ağlamam... ama konularımı biliyorsanız aylardır stresli dönemler geçiriyorum, içimde tuttuklarımın dışa vurumuydu babama anlatışım..

ama işte siz unutsanız babanız asla unutmayacak.. bir daha asla eskisi gibi görmeyecek.. sesiniz titrese bile birşey uyduracaktınız ne bileyim seni özledim vs gibi..
hayır diğer konularınızı bilmiyorum .. sadece bu konuya yaptım yorumumu .. ve birde söylemeden geçemeyeceğim babaannenizin evini de öne sürmeniz hiç hoş olmamış.. kısasa kısas yapar gibi.. bunlar evlilikte sizi zorlayıcı davranışlar olur..

ama işte siz unutsanız babanız asla unutmayacak.. bir daha asla eskisi gibi görmeyecek.. sesiniz titrese bile birşey uyduracaktınız ne bileyim seni özledim vs gibi..
hayır diğer konularınızı bilmiyorum .. sadece bu konuya yaptım yorumumu .. ve birde söylemeden geçemeyeceğim babaannenizin evini de öne sürmeniz hiç hoş olmamış.. kısasa kısas yapar gibi.. bunlar evlilikte sizi zorlayıcı davranışlar olur..

teşekkür ederim yorumunuz için.. aylardır o kadar zor bir süreçten geçiyorum ki sabrımla sınanıyorum ...
mantıklı düşünememiş olabilirim :KK43:

Ne olursa olsn kavgayı neden ailelere yansıtıyorsunuz ki benim nişanlım da bikere bunu yapmıştı eski konumda mevcut. Siz seviyorsunuz kolay affedersiniz ama aileniz için sineye çekmek affetmek öyle kolay olmuyor böyle cephe alıyorlar işte. Siz resmen kendi aileniz olsun onunki hiç olmasın istemişsiniz adamın üstüne üstüne gidip ayıp etmişsiniz. Birde babaya anlatarak olayı tırmandırmışsınız... tek öğrendiğim şey ne yaşarsanız yaşayın ama aranızda kalsın herşey...
Ben anlatmıyorum,ama her seferinde ailene anlat yorumlarını alıyorum :KK43:

şöyle bir baktım konularınıza..
siz bu çocuğu sevmiyorsunuz o yüzden de tölerans gösteremiyorsunuz..
sevseydiniz bir şekilde kendi aranızda halledilebilecek mevzuyu bu kadar uzatmazdınız..
babanıza taşımanız falanda aslında hep bu yüzden gözdağı vermek sizin istediğiniz ayarda olmasını istediğinizden..

Evlendiniz diyelim o zaman aranız da sorun olduğunda yemeyip içmeyip babanıza mı yetiştireceksiniz ?
Bundan sonra ne olacak düşündünüz mü nişanlın babanı sevmeyecek babanda nişanlını ve her gün farklı bir sorununuz var , inatla hala ayrılmayıp devam ettirmeye çalışıyorsunuz. İkiniz de birbirinizin açığını arıyorsunuz hiç sağlıklı bir ilişki değil bu.

şöyle bir baktım konularınıza..
siz bu çocuğu sevmiyorsunuz o yüzden de tölerans gösteremiyorsunuz..
sevseydiniz bir şekilde kendi aranızda halledilebilecek mevzuyu bu kadar uzatmazdınız..
babanıza taşımanız falanda aslında hep bu yüzden gözdağı vermek sizin istediğiniz ayarda olmasını istediğinizden..

yok babama anlatırken bunu düşünmedim.. çünkü sonrasında belki o da bitti diyebilirdi ve ben kabul ederdim... onu kaybedeceğimi veya kaybetmeyeceğimi düşünerek adım atmadım

yok babama anlatırken bunu düşünmedim.. çünkü sonrasında belki o da bitti diyebilirdi ve ben kabul ederdim... onu kaybedeceğimi veya kaybetmeyeceğimi düşünerek adım atmadım
nişanlın babasına vermek için inat etmemiş ki. hemen alttan almış. babaannenin evinde nişanlın tek başına mı bedavadan oturacaktı da başına kakıyorsun? ailen onun için değil senin keyfin için yapıyor bu iyiliği.
senin aylardır çektiğin sıkıntı ne Allah aşkına? karşılıksız seven ve hep alttan alan nişanlın.
daha geçen konunda ayrılık konusunu kapattığını söylerken, şimdi yine ayrılık konusundan bahsediyorsun.
şu çocuğu kendinden kurtar. yazık bir de boşuna düğün eşya masrafı yapmasın bitecek evlilik için. sen ailenle bir olup yersiniz zavallıyı her şeyi başına kakarak, ayrılıkla tehdit ederek.

Oğlanı iki dakkada harcamışsın
Çocuk gibisin hala, böyle şeylerin aileyle konuşulmaması gerektiğini bilmiyosun.
Hep derler sen unutursun ailen unutmaz anlatma diye.
Senin daha şimdiden herkes yüz göz olmuş.
Oğlanı rencide etmişsin.
Ha ayrıca kimsenin babası oğlunun düğününü yapmak ZORUNDA değil.
Çoğu da çıkıp oğlum ben seni büyüttüm okuttum işin gücün de var kendi başının çaresine bak diyor.
Kendiniz çalışmıyosunuz bile, buna rağmen her şeyi bekliyosunuz karşıdan.
Emir yağdırıyosunuz, bana tuhaf geldi.
Bi de bu oğlanın durumu ortada yani, ev bark iyi şartlar beklentiniz varsa yanlış insanı seçmişsiniz bence.

nişanlın babasına vermek için inat etmemiş ki. hemen alttan almış. babaannenin evinde nişanlın tek başına mı bedavadan oturacaktı da başına kakıyorsun? ailen onun için değil senin keyfin için yapıyor bu iyiliği.
senin aylardır çektiğin sıkıntı ne Allah aşkına? karşılıksız seven ve hep alttan alan nişanlın.
daha geçen konunda ayrılık konusunu kapattığını söylerken, şimdi yine ayrılık konusundan bahsediyorsun.
şu çocuğu kendinden kurtar. yazık bir de boşuna düğün eşya masrafı yapmasın bitecek evlilik için. sen ailenle bir olup yersiniz zavallıyı her şeyi başına kakarak, ayrılıkla tehdit ederek.

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim...
inat değil mevzu canım ben buna dedimki madem baban o işi yapacak devlet çiftçiye kredi veriyor ondan yararlanarak yapsın dedim, o da işte nakit belli bir miktar paran olması gerekiyor o parayı çekebilmek için felan filan...
o kendisi hevesliydi yani babasına verme konusunda... mesela benim ailem başka aileler gibi ne koparırsak diye düşünen bir aile değil..
alışverişe gidecekken babası dediki ne alalım felan dedi, babamın dediği bütçeniz neye el veriyorsa biz karışmayız dedi..
mesela ben duyuyorum çevremden 120 gr bilezik istedik vs. benim ailemin hiç böyle bir talebi olmadı...
biz onları düşünürken onun babasının daha benim olmayan altınlarıma göz dikmesi canımı çok sıktı..
10 aydır bu altın konusu hiçbir şekilde açılmamıştı,mesela benim erkek kardeşim evlense babamın hiç böyle bir beklentisi olmaz... neden ailenle bir olup yersiniz çocuğu diyorsun ki, bir yere gittiğimizde falan ailem ona masraf bile yaptırmamaya çalışıyor... benim ailem kadar anlayışlı bir aile daha bulabilir miydi bilmiyorum...

bu altın mevzusu , nişanlımın yaklasımı hakkında felan ne dersiniz_? teşekkür ederim öncelikle...
Erkeklerin kafası düz çalışıyor valla siz benim ailemde kalsın derseniz oda benim ailemde kalsın der. Bizde nişanlım ile kısmet olursa evlenince bankaya koyacağız altınları ne onun ailesinde ne benim ailemde olacak. Ki bence mantıklı olan o. Ben adama benim ailemde kalcak seninkinde kalmayacak dersem güvenmediğimi gösterirsem oda bana güvenmez haliyle... haksız diyemem ne yazık ki :) ki benim nişanlım ın ailesi de katkıda bulunmuyor ama tutupta yüzüne vurmam. Kredi çekti çeksin çok şükür elimiz ayağımız tutuyor çalışır öderiz. Sonuçta evlenceğimiz zaman gidio ailesine müsait misiniz biz evlenmek istiyoruz destek olacak mısınız demedik...

Erkeklerin kafası düz çalışıyor valla siz benim ailemde kalsın derseniz oda benim ailemde kalsın der. Bizde nişanlım ile kısmet olursa evlenince bankaya koyacağız altınları ne onun ailesinde ne benim ailemde olacak. Ki bence mantıklı olan o. Ben adama benim ailemde kalcak seninkinde kalmayacak dersem güvenmediğimi gösterirsem oda bana güvenmez haliyle... haksız diyemem ne yazık ki :) ki benim nişanlım ın ailesi de katkıda bulunmuyor ama tutupta yüzüne vurmam. Kredi çekti çeksin çok şükür elimiz ayağımız tutuyor çalışır öderiz. Sonuçta evlenceğimiz zaman gidio ailesine müsait misiniz biz evlenmek istiyoruz destek olacak mısınız demedik...

Ama bak ne güzel siz direkt fikir birliği ile bankaya koyma kararı almışsınız..bizim bu konu açılırken nişanlım babam besicilik yapıp bize ev alma niyetinde altınları istiyor gibi bir ifade kullandı.. ve altın mevzusu ilk böyle girdi devreye... olmayan altınlar üzerinden pazarlık yapan bir aileye güvenip te altınlarımın kalması için bırakamam :)

öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim...
inat değil mevzu canım ben buna dedimki madem baban o işi yapacak devlet çiftçiye kredi veriyor ondan yararlanarak yapsın dedim, o da işte nakit belli bir miktar paran olması gerekiyor o parayı çekebilmek için felan filan...
o kendisi hevesliydi yani babasına verme konusunda... mesela benim ailem başka aileler gibi ne koparırsak diye düşünen bir aile değil..
alışverişe gidecekken babası dediki ne alalım felan dedi, babamın dediği bütçeniz neye el veriyorsa biz karışmayız dedi..
mesela ben duyuyorum çevremden 120 gr bilezik istedik vs. benim ailemin hiç böyle bir talebi olmadı...
biz onları düşünürken onun babasının daha benim olmayan altınlarıma göz dikmesi canımı çok sıktı..
10 aydır bu altın konusu hiçbir şekilde açılmamıştı,mesela benim erkek kardeşim evlense babamın hiç böyle bir beklentisi olmaz... neden ailenle bir olup yersiniz çocuğu diyorsun ki, bir yere gittiğimizde falan ailem ona masraf bile yaptırmamaya çalışıyor... benim ailem kadar anlayışlı bir aile daha bulabilir miydi bilmiyorum...
tamam işte nişanlın illa olacak diye tutturmamış. sonuçta her zaman olduğu gibi senin istediğini onaylamış.
ailen iyi olabilir ama sen onların kıymetli evladısın. sen evliliğinde de her şeyi sizinkilere aksettirirsen, onlar sen üzülme diye eşine yüklenecekler şimdi olduğu gibi. yani nişanlınla mutlu olmanız çok uzak ihtimal.
çünkü nişanlına bahane bulamazsan, ailesine bahane bulup hep tartışma çıkaracak gibisin.
sen sevmek için uğraşmaya karar vermiştin ya, bence bu yüzden düğünü ertelemelisin.
sevgi olmayınca bak saygı da olmuyor. güvenin de yok nişanlına. babası bahane bu kez.
çok çok iyi düşün taşın bence. evlilik bu, evcilik değil. nişan döneminiz bu kadar sorunluyken aynı evde katlanır sıkıntılar.
hem kendi iyiliğin hem de nişanlın için çok iyi düşün, sen bu adamla gerçekten evlenmek istiyor musun, mutlu olacağına inanıyor musun? öksürmesini umursamadığın adamın ev hallerine katlanabilecek misin?

tamam işte nişanlın illa olacak diye tutturmamış. sonuçta her zaman olduğu gibi senin istediğini onaylamış.
ailen iyi olabilir ama sen onların kıymetli evladısın. sen evliliğinde de her şeyi sizinkilere aksettirirsen, onlar sen üzülme diye eşine yüklenecekler şimdi olduğu gibi. yani nişanlınla mutlu olmanız çok uzak ihtimal.
çünkü nişanlına bahane bulamazsan, ailesine bahane bulup hep tartışma çıkaracak gibisin.
sen sevmek için uğraşmaya karar vermiştin ya, bence bu yüzden düğünü ertelemelisin.
sevgi olmayınca bak saygı da olmuyor. güvenin de yok nişanlına. babası bahane bu kez.
çok çok iyi düşün taşın bence. evlilik bu, evcilik değil. nişan döneminiz bu kadar sorunluyken aynı evde katlanır sıkıntılar.
hem kendi iyiliğin hem de nişanlın için çok iyi düşün, sen bu adamla gerçekten evlenmek istiyor musun, mutlu olacağına inanıyor musun? öksürmesini umursamadığın adamın ev hallerine katlanabilecek misin?

çok teşekkür ederim bu verimli yorumun için,arada iğneleyici olsa da doğruyu göstermek adına gerekli :)
ve benim her konumu üşenmeden okuyup faydalı olması açısından yorum yapmandan dolayıı :)
Verdiğin önerileri dikkate alacağım,tekrar çok sağol :)

Babanızda sizde zorsunuz... Nişanlınıza acıdım resmen... Kayınpederinizin bir lafına bozulmuşsunuz ama babanızın lafları sizin konuşmalarınız yenilir yutulur değil... Yazık adam iyi sabırlı ben olsam başlarım aşkına deyip çoktan terkederdim... Nefret ederim maddiyatı başa kakan insanlardan... İki kişinin arasına giren ve çok bilen gereksiz konuşan insanlardan

çok teşekkür ederim bu verimli yorumun için,arada iğneleyici olsa da doğruyu göstermek adına gerekli :)
ve benim her konumu üşenmeden okuyup faydalı olması açısından yorum yapmandan dolayıı :)
Verdiğin önerileri dikkate alacağım,tekrar çok sağol :)
yorumlarda nişanlından yana gibi görünüyor olabilirim. öyle değil. evlilik gerçekten zor. sevmediğin insanla eminim daha da zordur.
evliliği katlanır kılan inan sadece sevgi ve saygı. kendin için en doğru olanı yaparsın umarım.

Hani ayrilmistiniz siz. Konuyu okumadım bile Yedin bitirdin çocuğun ömrünü, eğer Allah rızası için bir şey yapmak istiyorsan , azat et şu çocuğu. Sen sevmiyorsun ama o seviyor. O da insan senin kulun kölen değil ya

Öncelikle babanıza konuyu açmakla çok iyi etmişsiniz. Haberi olsun ki bir şey olduğunda haberim vardı diyebilsin ve sizi ona göre yönlendirsin. Bir çok insan evlendikten sonra keşke ailemi dinleseydim diyor.
Altın mevzusunda da babasının madem o kadar ciddi bir niyeti vardı o zaman ikinizi karşısına alıp artısiyla eksisiyle durumu anlatıp rızanizi alması gerekirdi. Kendi kafasına göre sizin paranızı bu şekilde harcama planı hiç hoş değil. Çok iyi niyetliyse kredi çeksin, dediklerini yapsın, sitede pay versin ya da aldığı para karşılığında senet yapın. Tabii ki aile içinde senet hoş değil ama dürüstlüğünü göstermek adına yapabilir.
Diğer konuları bilmiyorum ama aklınıza takılan çok fazla şey varsa çok geç olmadan net kararınızı verin. Çünkü evlilikte her şey daha karmaşık bir hal alıyor. Sonradan daha fazla üzülmektense şimdi müdahale etmek daha mantıklı.

Laflarınıza dikkat edin öncelikle....

Ben mesleği olmayan biri değilim,kpss sınavına hazırlanıyorum, ve kendisi de bunu bugüne kadar mesele yapmadı...
Benim kardeşim evlenecek olsa ve eşi çalışmasa babam her türlü destek olurdu,köstek olmazdı.. demek istediğim bu...
Ayrıca bilmem biliyor musunuz ama dinimize göre de erkek evin geçimini sağlamak zorunda zaten,ben hiç çalışmasam bile......
Ay aman işinize gelince dinde böyle. Dinde kredi de h
Olumlu olumsuz her eleştiriye açığım,öncelikle teşekkür ederim..
1.cevap: Babam sanki sıkıntımı bilmiş gibi konuştu, ne var ne yok felan deyince benim ses değişti,duygulandım ve ağlamaklı oldum.. tutamadım kendimi o da beni burda kederli bırakma anlat ne var deyince ben başladım anlatmaya...
2.cevap:evi söz konusu yapma nedenim ise onun babamdan tek kuruş almayacağım yardım istemeyeceğim deyişi,babasını o kadar düşünüyo oysaki benim ailem de onu değil beni düşünüp sıkıntı çekmemem için o evi vermişlerdi.. bunu içimde tutamazdım..çünkü o da beni kırdı..
3.cevap:iyi niyet felan yok bacım,adamı tanıyorum adam çok geniş biri... çevreye gelince har vurup harman savuran ama bana gelince,illa oğlunun arabayla beni alması gerekmediğini otobüsle de gelebileceğimi söyleyen biri...
4.cevap:bir baba olarak eli cebine gitmedi zaten, yapılan her şeyin parasını nişanlım ödeyecek... kendisi bana 3 tane bilezik taktı o kadar...
bak 4 senelik evliyim çok sıkıntılı günlerim oldu. Hakikaten hata yaptığım dediğim günler oldu özellikle ilk yıl. Babamlar farketti ama bahane buldum bi şekilde su an mutluyuz çok şükür ama eğer ben o Zaman olanları anlatsaydım inan simdi kocamın yüzüne aileden bi kişi bakmazdı. Ne olacaktı evliliğim düzgün ama aileyle aramız açık olacaktı. O yüzden diyorum boşver Sakın annenlere anlatma. Kol kırılır yel içinde kalır.

X