- 20 Kasım 2016
- 2.405
- 3.366
- 133
Valla canım burda gördüğüm konulardan anladığım bu.. Ve kadın çalışıyormuş her haftasonu kim görümcesinin cocugunu yatılı ister ki bir iki gelip kalırsa rutine dönecek iş görümce de kafasını dinlemeye alışacağı İcin hep göndermek isteyecekCok ayıp
burdakilerin böyle ahkam kestiğine bakma sorsan kaynanalarına ayda bir giderler bir tabak dahi kaldırmazlar sofradan ben hizmetçimiyim deyip.. Bende sana cocugu alıştırma sakın dedim bu benim kötü yenge oldugum anlamına gelmiyor kötü gelinde. Eşimin yeğenleri beni eşimden cok sever hediyeler alırım tatlılar yaparım ama asla evimde kalmalarını istemem nasıl alıştırsan öyle gidiyor buda benim çizgim cok sükür herkeste beni severMükemmel gelin olma gibi bir derdim yok sevilmezsem sevilmeyeyim. Sen mükemmel gelinsin heralde çok akıllı çok hamarat, kayınvalidesinin sözünü dinleyen oy oy :)
Hiç düşünmüyorlar derken? Eşiniz teklif etmiş, çocuk kabul etmiş, görümce sizden onay istemiş, siz planı unutup onaylamışsınız. Kim neyi düşünecek ki. Bir gün dünyanın sonu değil. Eşinize kızıp çocuğa surat yaparsanız hem büyük ayıp hem de vicdansizlik edersiniz. Adınız iki günde kötü geline çıkar. Eşinizle de aranız bozulur. Bu haftayı güzelce atlatıp sonrasında eşinizi uyarin.Kv ye gittik görümcede ordaydı. Çocuk bir zamandır tutturuyordu zaten ben dayımlarda kalıcam diye. Yeni evliyiz. Sebebi aslında eşim. Eşim sürekli sen ne zaman bizde kalacaksın diyip durdu çocuğa. Bende sıcak bakıyordum bir gün bir şey olmaz kalır diye. Neyse o gün bugünü buldu yani yarını... yarın eşimle planımız vardı sözde bir pazarımız vardı ama eşim yine başladı sen ne zaman bizde kalacaksın diye çocukta tutturdu kalayım diye. Görümcem bilmiyorum dedi.. Kv hemen oradan kalsın kalsın dedi. Görümcem sordu bana müsait misin bende müsaitim dedim. O an benimde aklımdan gitti yarın planımız olduğu birazda kıramadım işte. Sonradan kafama dank etti... eşime kızıyorum şuan içten içe ! ve bu psikolojiyle o çocuğada surat asıcam biliyorum sinirlerim gerildi. Ayrıca evde yemekte yok ne yiyecek bu çocuk ne yapıcam hiç bilmiyorum. Hiç düşünmüyorlar bu insanların pazar günü bir planı falan vardır diye. Haftaiçi müsait bir zamanda gelebilirdi yani. Sizce ne yapıyım eşime tavrımı belli etsem kötü olan ben olur muyum ? Haksız mıyım ?
allah allah ben mı yanlıs okuyorumOnlar utanmıyorda yeni evli insanların evinde pazar pazar ne işi var çocuğun diye ben neden utanacağım pardon ? Kv keyifli keyifli gelsin gelsin derken eşim bana sormadan planı falan sallayıp çocuğun aklına sokarken hiçbir sorun yok ben buna tepki verdiğimde kötü suçlu oluyorum. Bence asıl sizin gibiler empati duygusunu yitirmiş
Şey yapabilirsiniz mesela evde yemek yoksa yapmayı deneyebilirsiniz.Ayrıca evde yemekte yok
benim de dayımla yengem yeni evlendikleri zamanlarda annem ameliyat olmuştu.yengem direkt en müsait benim , çoluk yok çocuk yok adam bütün gün işte bende kalsın diye almıştı beni, onların çocuğuymuşum gibi gezdik yedik içtik, 1 aya yakın onda kaldım hala da annem gibidir, seni istemeye gelecekleri zaman benden de ayrıca istemeleri lazım der.diğer yengelerimden de hiç böyle bir davranış görmedim.hepsi ne zaman kahve içmeye bile uğrasam e kalsana burda evde sanki yatak mı yok yarın gidersin der.Bu konu bana ne kadar şanslı olduğumu hatırlattı.
İki dayım ve iki yengem var.
46 yaşındayım, büyük dayım evlendiğinde
8 yaşındaydım, bunca yıldır yengelerimden hep sevgi, muhabbet ve ilgi gördüm.
Görümcelerine yani anneme kırılıp,
kızdıkları da oldu ama hiç bize yansıtmadılar.
Hele küçük yengemi İzmir'den gelin getirirken kardeşimle 'gelin arabasına bineceğiz' diye tutturmuştuk onu bile anlayışla karşıladı ve
biz iki kardeş gelin arabasında geldik.
Annemiz hastanede yatarken mahsun olmasın diye kardeşime doğum günü pastası yapan büyük yengemin insanlığı, naifliği unutulur mu?
Allah ikisine de sağlıklı, uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin.
Konu sahibine de anlayış ve empati nasip etsin.
Aslı arası 1 gün ya, kalsın nolacak. Bir makarnada mı pişiremezsiniz. Eşinizle dısarı gidecwkseniz oda gelsin, siz ne yiyorsanız oda yer. Yani bu kadar kötü kalpli olmayın, cocuk sonucta. İlerde belki sizi ziyarete gelecek. Zamanında yengem _dayım beni sevmişti diye. Güzel anılar biriktirin akrabalarınızla,Kv ye gittik görümcede ordaydı. Çocuk bir zamandır tutturuyordu zaten ben dayımlarda kalıcam diye. Yeni evliyiz. Sebebi aslında eşim. Eşim sürekli sen ne zaman bizde kalacaksın diyip durdu çocuğa. Bende sıcak bakıyordum bir gün bir şey olmaz kalır diye. Neyse o gün bugünü buldu yani yarını... yarın eşimle planımız vardı sözde bir pazarımız vardı ama eşim yine başladı sen ne zaman bizde kalacaksın diye çocukta tutturdu kalayım diye. Görümcem bilmiyorum dedi.. Kv hemen oradan kalsın kalsın dedi. Görümcem sordu bana müsait misin bende müsaitim dedim. O an benimde aklımdan gitti yarın planımız olduğu birazda kıramadım işte. Sonradan kafama dank etti... eşime kızıyorum şuan içten içe ! ve bu psikolojiyle o çocuğada surat asıcam biliyorum sinirlerim gerildi. Ayrıca evde yemekte yok ne yiyecek bu çocuk ne yapıcam hiç bilmiyorum. Hiç düşünmüyorlar bu insanların pazar günü bir planı falan vardır diye. Haftaiçi müsait bir zamanda gelebilirdi yani. Sizce ne yapıyım eşime tavrımı belli etsem kötü olan ben olur muyum ? Haksız mıyım ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?