• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin çocuğu haftasonu bizde kalacakmış

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Buradaki yorumların çoğu haksız olduğunuz yönününde ama sizin kendinizi haklı görme durumunuz hiç değişmemiş.

Evet hayat bizim isteklerimizden ibaret değil, bugün eşimle ve çocuklarımla başka bir planım varken, babam istediği için planı iptal edip onun istediği şeyi yaptık. Kendi yapacağım şeyi erteleyebilirdim babamı geri çevirmek istemedim. Eşimde ama bizim planımız vardı diye tavır yapacak biri değil neyse ki. Bu durum sürekli olursa ayrı ama arada sırada hayatı kendi yörüngemizden çıkarmanın zararı olmaz.

Pazar Günü'nün benim için sizin yüklediğiniz şekilde bir ayrıcalığı yok o yüzden anlayamayacağım bunu.

O sizin hayatınız

Yapmaniz gereken gorumceniz size sordugunda , yarin planimiz var ama su gun musaitiz o gun gelebilirsiniz demek

Benim ya da esimin yegeni yok ama cocuklarimiz var ve bizde kalmak isteyen arkadaslari oluyor , eger o gun musait degilsem ya da planim varsa , cocugun kendisine ve annesine planim var tatlim bugun gelemezsin ama su gun musaitiz annene haber veririm getirir seni der konuyu kapatirim

Planinizi unutmaniz sizin ve esinizin hatasi , ortada cocugun hicbir sucu tok , neticede o bir cocuk yetiskin kadar detayli dusunemez , bu size bir ders olsun , bir dahaki sefere planimiz var su gun gelebilirsin deyin gecin

Hayatınızın son pazarı değil ya,bir sefer de böyle olsun
Burdaki bakış açıları gelecekle insanlarla ilgili kötümser yapıyor beni.
bencillik ve dar gönüllülük hat safhada.. hele ki yeni evlilerin tripleri çekilecek gibi değil. Dünyaları kendi etrafında dönüyor.

Evlenmeyi kocayla ye iç gez sanıyorlar. Evliliğe bunlar da dahil. Çocuk da gelip kalacak, kv kp ameliyat olsa gelip yatacak gerekirse kv nin evini temizlemen beklenecek.. planlar da bozulacak. İstediğin evi alamadığın da olacak, borç para da isteyecekler. daha ne sorumluluklar.

Ben de planlarimin degismek zorunda olmasindan nefret ederim. Hemen demoralize olurum. Sizi cok iyi anliyorum. Ancak su var. Inanin bu dert edilecwk bir durum degil. Aranizda sorun olmasina musade etmeyin. Demek ki esiniz de yegeniyle ilgilenmek istemis. Sizin cocugunuz oldugunu dusunun halasiyla vakit gecirmek istese ama halasinin esi musade etmiyor diye gorusemese siz anneolarak cocugunuz icin uzulmez miydiniz? Bu hafta idare edin. Siz de o cocuk ile ilgilenin. Planlarinizi 1 haftalik ertelemis olursunuz ama tadiniz kacmaz. Tabi bu gelmeler sıklasirsa esiniz ile uygun bir dille durumu konusursunuz.

burdakilerin böyle ahkam kestiğine bakma sorsan kaynanalarına ayda bir giderler bir tabak dahi kaldırmazlar sofradan ben hizmetçimiyim deyip.. Bende sana cocugu alıştırma sakın dedim bu benim kötü yenge oldugum anlamına gelmiyor kötü gelinde. Eşimin yeğenleri beni eşimden cok sever hediyeler alırım tatlılar yaparım ama asla evimde kalmalarını istemem nasıl alıştırsan öyle gidiyor buda benim çizgim cok sükür herkeste beni sever

Tamda tarif ettiginiz kişi benim hatta bazen kaynanama gitmem için bir aydan fazla zaman geçer o yuzden yazmadan edemedim ama benim bile 1 gunluk yatili misafir almisligim var ve kimse eve yapişmadi. Bir gün yatili kalindi diye ömür boyu her hafta sonu evde yatılı kalmiyorlar korkmayin. 😂😂😂

Zorla kalacak degil ya "istemiyorum" diyebilir eger her hafta yollamaya kalkarlarsa hatta şuan bile kimse zorla cocugu gondermemiş musait misin diye sorulmuş, kendisi kabul etmiş. Musaitliği dahi sorulmadan cocugu eline tutuşturmuş olsalar konu sahibine hak verirdim ama şu durumda sizin yorumlariniz ve konu sahibinin yaptiklari abes kaciyor.

Ay ne iç şişiren bi insansınız allah sabır versin eşinize dostunuza. Bu kadar plan programı bozulunca sinirlenen bir tipseniz unutmayacaksınız sesiniz çıkacak. Size insan gibi sormuş annesi gelsin müsaitiz demişsiniz ne münasebet surat asacaksınız küçücük çocuğa. Ev bark sahibi insansınız hiç mi idare etmeyi öğrenemediniz ya. Bulunmayan hint kumaşı değilsiniz ayağınızı denk alın kocalar kaprisinizi çekmeyince gelip ağlıyorsunuz sonra burda

Kalacak- mış bilinmeyen için ya da geçmiş zaman kipi olarak kullanılır bu arada.
Size musait misin diye sormuşlar evet demişsin. Zaten kocan gel kal deyince müsait değilim desen komik duruma duserdin.

Dışardan çocuğun seveceği bir şey söyleyin ya da makarna yapın. Çok severler ne de olsa. Eşiniz bu kadar davet ettiğine göre bir planı olmalı beraber oyalamak için.

Tamda tarif ettiginiz kişi benim hatta bazen kaynanama gitmem için bir aydan fazla zaman geçer o yuzden yazmadan edemedim ama benim bile 1 gunluk yatili misafir almisligim var ve kimse eve yapişmadi. Bir gün yatili kalindi diye ömür boyu her hafta sonu evde yatılı kalmiyorlar korkmayin. 😂😂😂

Zorla kalacak degil ya "istemiyorum" diyebilir eger her hafta yollamaya kalkarlarsa hatta şuan bile kimse zorla cocugu gondermemiş musait misin diye sorulmuş, kendisi kabul etmiş. Musaitliği dahi sorulmadan cocugu eline tutuşturmuş olsalar konu sahibine hak verirdim ama şu durumda sizin yorumlariniz ve konu sahibinin yaptiklari abes kaciyor.
O cocuk geldiğinde en güzel sekilde ağırlayacak ki ben öyle yapardım. Eğlenecek yicek gezecek eee cocuk bu nerde mutluysa orayı isteyecek hele birde bebek oldu mu sorma gitsin.. Birde görümcesi daha yeni evliler diye kibarlıktan sormuş bir iki kez kalmaya gitse daha sormaz bile malum insanoğlu senin severek yaptıgın şeyleri bir süre sonra görevinmiş gibi hissettiriyor ve aynı şehirde yatılı kalmak kadar sacma bir şey yok hastalık dısında.. .. Cünkü o cocugun basına bir sey gelse görümcesi aynı kibarlıkta tepki vermeyecek

Son düzenleme:
. Yeni evli konusuna gelecek olursak benden çok şey beklendi yeni gelinim diye her şeye karıştılar evime giyimime makyajıma varana kadar... hizmet konusunda yeni gelin oluyoruzda kendi beklentilerimiz olunca mı yeni gelinmiş pehh oluyor ben buna katılmıyorum. Dediğimin arkasındayım düşüncesizler evet başta eşim.

Buna izin verdiyseniz başta sorun sizde, ondan sonra esinizde. Ne münasebet başka insanların giyiminize, makyajınıza karışmasi. Siz daha ağırlığınızi koyamıyorsunuz bu evlilikte. Asıl sorun burda. Şu hizmet kelimesini de bir pisten alalım. Ben kimseye hizmet etmem. Yardım ederim, yediririm, iciririm, hayatı paylaşırım kısaca ama bunu "yeni gelinim söyle böyle davranmam lazım" diye yapılmasına karşıyım. Kimseninde gelip bana böyle bakış açıları empoze etmesine izin vermem. Sizde etmeyin. Eşinizle olan iletişim sorununu ilk diğerlerini katmadan halletmeye çalışın. Diğerleri ile teker teker ilgilenirsiniz gerektiği yerde.

Sizde birgüncük çocuğu mutlu etmek için elinizden geleni yapın ne var bunda bu kadarda kötü niyetli olmayın ya çocuğa bir tost yapsan patates kızartsan sevinir bu çocuk kaç yaşında küçükse ona göre eğlence yapın gezdirin ,yapmak istediğiniz neysede haftaya yapınben olsam çocuğu mutlu şekilde eve yollardım surat asmak yerine

Size bir erkek bakis acisi sunayim. Konunuzu erkek kardeşime okudum. Ayni seyi yasasam yegenime surat yapacak kadindan anne filan olmaz der ertesi gun bosanirim dedi...
Yeğeni için karısını boşayan adam da ne bileyim yani 🙄🙄 merak etme bu arada evlenince öyle olmuyor hanım her şeyden önce geliyor gerçekten seviyorsa tabi

Ne kadar değişik insanlar var allahım ya. Ufacık çocuk dayısının evinde kalmaya niyet etmiş. Annesi size müsaitmisiniz demiş. Bir haftasonu bi çocuğa tahammül edemicek halledere geldik. İki gün sonra sizin çocuğunuz olduğunda halasında kalmak istemesi kadar doğal bişi olmucak ama. Allahım sizin gibi tahammülsüz insanlardan cümlemizi korusun.
Aminnnn

İnşallah alismaz çocuk ya:( ben 2 haftalık evliyken hatta o kadar bile değil kayinvalidemij kızı durmadan gidip geliyordu tüm gün oturuyordu cisi kakkasi yemeği ayrı sertti. Sonra kslmalar başladı sürekli ben mavipapatya yalara gidiceeeem diye tutturuyodu haftada illa bir iki kaliyodu çok şükür sonra çocuğum oldu da kurtuldum . Bir daha ısrar etti ama çocuk var ilgilenmek seninle dedim . Onlar da anlamiyor ama çocuk yani hamileyim tam yatıyorum bana makarna yap tost yap diye kaldiriyordu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back