Görümcemin bitmek bilmeyen tatili

Evlenme , evlendikten sonra gelir burda bosaniyorum diye konu acarsin

Memlekette erkek mi kalmadi ? Bu sut oglanlariyla evlenmek icin herseye razi geliyorsunuz anlamadım ki ben bu isi
Valla bu şartlarda umarım evlenmez, ya er kişi ablasına diş göstermeyi öğrenecek veya konu sahibesi her şeye razı gelip susmayı öğrenecek, evlendikten sonra düzelir diye düşünen genç kızlarımızda varsa hayal kurmasınlar düzelmez, büyüğe saygı başkadır bağımlı olmak başkadır, ablaysa ablalığını bilecek, kadın ömür boyu ön koltuk rezervasyonu yaptırmış gibi, delikanlının da gıkı çıkmıyor, bugün sesi çıkmayan yarın eşini tüm aileye ezdirir.

Şuraya yazıyorum bu görümce evlenince bu kızın evine yerleşir, bu kız çocuk bakar, görümce kardeşine kendini gezdirir.
Aşksa şurada aşk evliliği yapmayan sayısı azdır, hepimiz aşık evlendik de yani aşkın bile bir mantığı var, görümce öne oturacak ben arkada enişteyle çocuk gezdirilir gibi gezdirileceğim, hele bir baksınlar gözüme:)

Son düzenleme:
Bariz, sorunları var kocası ile. Daha içlerine girmediğin için sana anlatmazlar. Evlenince anlarsın. Bu kadın başına kalacak. Hep o haklı olacak. Gık çıkarma lüksün olamaz unut onu. Hatta '' Keşke kaynanadan çekeydim, en azından kaynana derdim. '' diyeceksin.

Ruhsar diye bir dizi vardı hatırlar mısın? Ruhsar kayınvalidesi ile ön koltuk için yarışırdı.
Öyle bir dizi vardı değil mi:))) Rahmetli babamın bir sözü vardı, sanırım kız evladım diye evlendiğimde kendimi ezdirmemem için sık sık söylerdi, tavuğun bacağını baştan ayıracaksın derdi mecazen tabii.
Valla iyi olanları müstesna ama evliliğin fazla içinde olan kayınvalide görümceler ve onlara ses çıkarmayan erkekten uzak durmak lazım.

Ahhaa aynen mune , hani 40 yilda bir gelir nezaketen oturtulur da ne oluyor yahu surekli surekli
Bende cok asik oldum ama boyle ezdirmedim kendimi , bugun baska bir konuda damdanla yazismistik zamane genc kizlari bir enteresan , zerre deger vermiyorlar kendilerine , bir erkek bulup dört kolla yapisiyorlar aman beni birakmasin diye , hic anlamadim ben bu isi

Alnından öpüyorum şu yorumun helal!

Zamanı olup okumak isteyen olursa yukarıdaki form da renk katabilir.

Arabada ön koltuğa oturma kavgası yapan kişi aslında bir bakıma eski kafalıdır. Kendi kafasında aslında hiyerarşik ilişkide, pozisyon olarak gelin olarak gördüğü, kardeşinin sevgilisinden daha ön planda ve üstte olduğunu düşündüğü ve kendinde de oturmaya hak gördüğü için bunu yapıyor. Nişanlısı olan kişi de ilk önce ailesini, sonra enişte ve nişanlısını koyuyor ve ondan sen küçüksün, söz hakkın yok demeye getiriyor. Umarım konu sahibi bunu görür ve çocuğu dehler.

MuneMune hesabı doğrulanmış üye. yazılarını, yorumlarını çok yerinde buluyorum.
Rahmetli baban çok haklı söylemiş. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Rahmetli babamın bir sözü vardı, sanırım kız evladım diye evlendiğimde kendimi ezdirmemem için sık sık söylerdi, tavuğun bacağını baştan ayıracaksın derdi mecazen tabii.

Ya öyle 40 yılda bir gelen eşimin halası, babasına ya da kendi anneme ön koltuğa siz oturun dediğim oldu, o başka ama bu nedir görümce her dakika ön koltukta, nereye gidilirse geliyor, yalan yok ben kendi annem bunu yapsa ne oluyor yahu, bırak da biz biraz başbaşa kalalım, her gezmeye gelmen şart mı derim, ki zaten konuşmama bile hacet kalmaz yüz ifademden anlıyorlar, herkes kendini bir geri çeker, tahammülüm bitince kabayımdır biraz.

Gerçekten şimdiki nesil değişik, daha flört ederken başlıyor tavizler.

Aslında cok derin mevzu da burasi bunu tartisacak yer degil , bu kadinlarin gozlerinin acilmasi gerekir , yazik gunah gercekten
Bizler hayatimizdaki adamlar tarafindan el ustunde tutuluyoruz , gencecik kadinlar kul köle modundalar hem de kendileri isteyerek , akıl isi degil bu yaptiklari

Yok değil malesef, bu konudaki görümce kişisi gibi kendilerini göstermediler ayrıca evlendikten sonra çıktı gerçek yuzleri

7 görümce demek yedi kaşık demek.

Gorumcelerin yüzde sekseni ortalığı karıştırır. Hatta kv.leri fişekleyenlerde gorumcelerdir.

Kolaylıklar diliyorum.

Haklısın, şimdi seninle mevzuya bir dalarsak konu alıp başını gider:)))
Yalnız arada da yazdığım gibi biz bizden eskilerden bir kısmına, bizim nesilden de bir kısım ve özellikle yeni nesilin epey bir kısmına göre çok gözü açıkmışız, doğduğumuzda bir de bugünkü teknolojinin içine doğsaymışız var ya dünyayı toz duman edermişiz:))))

Sorma mune , ben hep esime soylerim ben 78 de degil de bu yuzyilda dogsaymisim dunyayi yonetiyor olurmusum su an , adamcagizim da haklisin karicim der onaylar
Ne diyim erken dogmusum cok
Belki de bu yuzden simdi bu genc kadinlari gordukce kiziyorum z bu kadar vizyonsuzluk , bu kadar dar gorusle bakmak benim hic algilayamadigim seyler , bir insanin en buyuk hayali nasil evlenmek olabilir ki ? Hem de artik sinirlarin kalktigi bir dunyada , her imkana sahipken insanlar , dunyada yapacak tonla is varken , inan aklim almiyor ve kiziyorum cok

Sizde ailenizden birilerini dahil edin. Nisanliniz belki anlar.

Son nesil biz kaldık galiba kadın hakları falan diyen :)))

ablasi cocuktan once deboyle sık gidip gelirmiymis? kucuk cocuk bakmak zor. mesela ben de 3 4 ayda bir anneme gider 1 1.5ay kalirdim cocugum kucukken. hem psikiolojim duzelirdi hem de kalabalik anane evinde olmanin cocugumun gelisimine cok faydasi oldu. belki cocuk buyuyunce ayagi biraz kesilir.

ama soylendigi gibi sizin sorununuz nisanliniz. sizin rahatsiz oldugunuz konu ile ilgilenmek ve çözüm bulmak onun sorumluluğu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…