görümcemi öldürsem adamdan sayıp hapise atarlar mı?

Amcam bana anneme ve kardeşime danışmadan babamın mezar taşını yaptırdı kendine iyi bisey yapmış büyükbabamınkini yatırırken babamınkini yaptırayım demis,o kadar kızmıştım ki arayıp küfür edecektim ben babam için bikac söz yazdiracaktım aklımda biseyler vardı bu hakkı aldı bizden
Iyi bisey yapti güya

Allah rızası için yapılan herşeyde var olmaya çalışıyorum ben sizin bir yakınınızın ruhuna bir kuran okutsam ne haddine mi dersiniz Allah razı olsun mu dersiniz. yada bir müşkülünüz olsa size dua etsem niye bana dua ettin mi dicektiniz

Aileniz tüm bu olaylarin içinde aileniz nerede belki yazılmıştır bütün sayfaları okuyamadım. Nisanlisiniz daha 20 yıllık sevgililik de gecirseniz gelin namzetisiniz. Çok müdahil olmuşsunuz her şeye eyvallah iyi niyetlisiniz. İlk konunuzu özellikle takdir ettim. Ama mevlüt okutmak size düşmezdi. Hele arkadaşlarınızla fikri nisanliniza verirdiniz o ablasına söylerdi planlarlardi yardımcı olurdunuz. Bu gerçekten isguzarlik olmuş. Nisanliniz da dengeyi kuramamış az sakin. Erken yaslanirsiniz.

mezar taşı ayrı mevlüt ayrı. ben kayınvalidemin arkasından yasin okuturken kime danışacağım. duadır bu ya kabrinde rahat etsindir. ahiretinde rahat etsindir. mezar taşı kalıcı birşey. ona karışmam ihtiyaçları yok ama ücret verilecekse veririm ama kendi istedikleri gibi yaparlar. ben yasin okutmaktan bahsediyorum.

Bari mezar tasina karisma.

benim görümcem okutmak istemedi evinde mevlüt. nişanlımda okutmak istiyordu. bende nişanlımın isteğini ve Allah rızası için okutuyorum. bunun neresi işgüzarlık anlamadım ki ben. siz vefat edince herkes bana dua etsin arkamdan yasin okunsun diye istemezmisiniz. yoksa sadece evlatlarım mı okusun istersiniz onu anlamadım ben. ben kayınvalidemden bir kötülük görmedim kızım derdi hep kızı gibi görürdü beni çok severdi. kazık kadar kızım bana çikolata falan verirdi evladı gibi. ben o kişinin arkasından arkadaşlarımı ve nişanlımın akrabalarını toplayıp yasin okutucam bunda ne kötrülğk var ki anlamıyorum sizi

offf cidden çok ekesin
sen arkadaşlarına şov yapıyosun keza burda bize, 32 yaşındayım iyi kötü insanları tanıyorum çok biliyosun herşeyi

Bence sen biraz herseyin cok icindesin. Allah kabul etsin okumussun etmissin ama kadina firsat tani. Belki helvayida o yapacakti senden dolayi yanasamadi. Oyle hep ben diye cikma bence biraz imkan tani.

ne alaka anlamadım ben ba
zaten ben ona bu kararı almadan danıştım o da bana tamam gelirim bende dedi
ayrıca görümcem kızıysa nişanlımda oğlu ve oğlu yapmak istiyor
görümcemin maddi bir sıkıntısıda yok hatta zenginler
kimse birbirinden aşağı değil

Kötülüğünüz için konuşmuyor kimse. Ben sizi kötü de bulmuyorum. Ama her işin bir yolu yordamı vardır. Siz evli değilsiniz daha. Nisanliniz okutturacak. Adı bu olmalı yani. Siz yine ayarlamaları yaparsınız. Nisanliniz açacak teli ablasına soracak . Böyle böyle düşünüyoruz yapacak mısın? Hayır mı öyleyse çomak sokma. Budur. İyi niyetli ama çok önde durmussunuz. İlerde yipranirsiniz. Ben okuttum demeyin yani nişanlım okuttu elimden gelen her şeyi yapıp yardımcı oldum. Bu olmalıydı.

O nasıl bir insanmış öyle anlamadım. Merhameti yokmuş kurtuldum diye seviniyor Allah affetsin. Siz bence yanınıza yaklaştırmayın anasına hayrı olmayanın kime hayrı olur.

ben görümceme annesi vefat edene kadar saygı duyuyordum. çünkü çok ılımlı arayıp hal hatır soran biriydi. ama annesi vefat edince gördüm yüzünü. nişanlım kardeşime hiç bir zaman güvenme ona sırrını verme onunla çok muattap olma diye uyarmıştı beni. o senin sandığın kadar iyi biri değil seni hayal kırıklığına uğratır diyordu. ben 10 sene boşuna küs kalmadım diyordu sürekli. ben hala aklımda diyorum diyordu. senin hatırına konuşuyorum biz hiç bir zaman kardeş gibi olamadık diyordu. dün akşamda gördün mü gerçek yüzünü kardeşimin diyor.

Belli ki nişanlınızın ailesiyle aranızdaki diyalog, kkda okuduğumuz klasik çekişmeli diyaloglardan, ilişkilerden değilmiş. Aranızda bi bağ, samimiyet oluşmuş. Ben de fazla yüz göz olma durumlarından yana olmamama rağmen aranızdaki bağdan dolayı yaptıklarınızı yadırgamadım. Aksine sizi gerçekten vicdanlı buldum. Bazı şeyler vardır ki insanlık vazifesidir. Siz de yılların hatrına ve samimiyetine dayanarak bazı şeyleri üstünüze vazife edinmişsiniz. Illa nişanlı olmaya da gerek yok. Yakın olduğumuz bi komşumuz olsa ve yine aynı şekilde adam akıllı ilgilenecek kimsesi olmasa merhametli bi insan yine aynı şekilde davranır gibi geliyor bana. Siz insanlık görevinizi yerine getirmişsiniz. Allah da bunu boşa çıkarmaz bi mükafatı olur. Tebrik ederim sizi. Gorumceye de yorum dahi yapmak istemiyorum. Ben annemin öldüğünü bile hayal ettiğimde ağlayıp yikiliyorken o bizzat gerçeğini yaşadığı halde nasıl bu kadar umarsız kalmış çok şaşkınım..
Başınız sağolsun.

arkadaşım ben mevlüt işini nişanlımla ve kayınpederimle konuştuktan sonra görümcemi aradım onunda fikrini aldım hatta müsait değilsen başka bir gün yapalım dedim. o da bana gelirim dedi. ondan da onay aldıktan sonra ben çağırdım arkadaşlarımı. nişanlımda hep hoparlölde konuşur. görümcemde bilir bunu. o ben bu akşam gelmedim diye düşünüp konuştu. ben yanında yokum sandı.

Gerçekten resmi olarak nişanlı mısınız yoksa bu nişan işini siz, sevgiliniz ve sevgilinizin ailesi mi biliyor sadece? Ailenizinin nişanınızdan haberi var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…