- 20 Mart 2018
- 119
- 169
- 18
- 34
- Konu Sahibi mavi2sever
-
evet doğruBi de görümcen 47 yaşındaymış doğru mu?
Dediğim gibi anlattıklarınız doğruysa bu devirde insanların kendi ailesine bile sorumsuz davranışı hat safhadayken sizin iyi niyetiniz ve yaptıklarınız takdire şayan ama şurada mutabık olalım görümce konusunda fazlaca haddinizi aşan cümleler sarf etmişsiniz sanki bu duruma sevinmişsiniz,zafer çığlığı atacak gibisiniz.Şahsen annem ya da babam harici kimse için mevlüt düzenleyemem o hakkı ve haddi kendimde bulamam..Anlattığınız siz eleştirilerinizle çelişiyor...O zaman bu iyi insan nerede diye sorarlar?Ayrıca başlıkta anlattığınız kişilikle çatışan bir başlık...
Allah rızası için yapılan herşeyde var olmaya çalışıyorum ben sizin bir yakınınızın ruhuna bir kuran okutsam ne haddine mi dersiniz Allah razı olsun mu dersiniz. yada bir müşkülünüz olsa size dua etsem niye bana dua ettin mi dicektinizDediğim gibi anlattıklarınız doğruysa bu devirde insanların kendi ailesine bile sorumsuz davranışı hat safhadayken sizin iyi niyetiniz ve yaptıklarınız takdire şayan ama şurada mutabık olalım görümce konusunda fazlaca haddinizi aşan cümleler sarf etmişsiniz sanki bu duruma sevinmişsiniz,zafer çığlığı atacak gibisiniz.Şahsen annem ya da babam harici kimse için mevlüt düzenleyemem o hakkı ve haddi kendimde bulamam..Anlattığınız siz eleştirilerinizle çelişiyor...O zaman bu iyi insan nerede diye sorarlar?Ayrıca başlıkta anlattığınız kişilikle çatışan bir başlık...
mezar taşı ayrı mevlüt ayrı. ben kayınvalidemin arkasından yasin okuturken kime danışacağım. duadır bu ya kabrinde rahat etsindir. ahiretinde rahat etsindir. mezar taşı kalıcı birşey. ona karışmam ihtiyaçları yok ama ücret verilecekse veririm ama kendi istedikleri gibi yaparlar. ben yasin okutmaktan bahsediyorum.Amcam bana anneme ve kardeşime danışmadan babamın mezar taşını yaptırdı kendine iyi bisey yapmış büyükbabamınkini yatırırken babamınkini yaptırayım demis,o kadar kızmıştım ki arayıp küfür edecektim ben babam için bikac söz yazdiracaktım aklımda biseyler vardı bu hakkı aldı bizden
Iyi bisey yapti güya
Bari mezar tasina karisma.mezar taşı ayrı mevlüt ayrı. ben kayınvalidemin arkasından yasin okuturken kime danışacağım. duadır bu ya kabrinde rahat etsindir. ahiretinde rahat etsindir. mezar taşı kalıcı birşey. ona karışmam ihtiyaçları yok ama ücret verilecekse veririm ama kendi istedikleri gibi yaparlar. ben yasin okutmaktan bahsediyorum.
benim görümcem okutmak istemedi evinde mevlüt. nişanlımda okutmak istiyordu. bende nişanlımın isteğini ve Allah rızası için okutuyorum. bunun neresi işgüzarlık anlamadım ki ben. siz vefat edince herkes bana dua etsin arkamdan yasin okunsun diye istemezmisiniz. yoksa sadece evlatlarım mı okusun istersiniz onu anlamadım ben. ben kayınvalidemden bir kötülük görmedim kızım derdi hep kızı gibi görürdü beni çok severdi. kazık kadar kızım bana çikolata falan verirdi evladı gibi. ben o kişinin arkasından arkadaşlarımı ve nişanlımın akrabalarını toplayıp yasin okutucam bunda ne kötrülğk var ki anlamıyorum siziAileniz tüm bu olaylarin içinde aileniz nerede belki yazılmıştır bütün sayfaları okuyamadım. Nisanlisiniz daha 20 yıllık sevgililik de gecirseniz gelin namzetisiniz. Çok müdahil olmuşsunuz her şeye eyvallah iyi niyetlisiniz. İlk konunuzu özellikle takdir ettim. Ama mevlüt okutmak size düşmezdi. Hele arkadaşlarınızla fikri nisanliniza verirdiniz o ablasına söylerdi planlarlardi yardımcı olurdunuz. Bu gerçekten isguzarlik olmuş. Nisanliniz da dengeyi kuramamış az sakin. Erken yaslanirsiniz.
mezar taşı ayrı mevlüt ayrı. ben kayınvalidemin arkasından yasin okuturken kime danışacağım. duadır bu ya kabrinde rahat etsindir. ahiretinde rahat etsindir. mezar taşı kalıcı birşey. ona karışmam ihtiyaçları yok ama ücret verilecekse veririm ama kendi istedikleri gibi yaparlar. ben yasin okutmaktan bahsediyorum.
Ekenin anlamına baktırdın :)offf cidden çok ekesin
sen arkadaşlarına şov yapıyosun keza burda bize, 32 yaşındayım iyi kötü insanları tanıyorum çok biliyosun herşeyi
ne alaka anlamadım ben babakin basligi gorunce ne oluyor dedjm girdim baktim..sonra sizin diger konunuzi hatirladim ne kadar iyi ..ama baslikta yazanlardan maalesef iyi biri oldugunuza inanmadim ...gorumcenize kafayi takmissiniz..arkadasinda boyle gorumceye eltiye kafayi takmis gelene gidene anlatir artik biktim ...yaptiginiz iyiligi herkese anlatip gorumce kotu demeye getirmissiniz
zaten ben ona bu kararı almadan danıştım o da bana tamam gelirim bende dediSen de herseye atlayan bir tipsin.
Kimseye sormadan kafasina gore is yapanlari sevmem ben de.
Ne olursa olsun kizi o.
Ona danisabilrdin..abla ben boyle dusundum haberin olsun nasil yapalim vs vs..diyebilirdin.
Kizi varken sana mi kaldi?
Herseyini ben yaptim diye ovunme
Yapmasaydin o zaman
Kötülüğünüz için konuşmuyor kimse. Ben sizi kötü de bulmuyorum. Ama her işin bir yolu yordamı vardır. Siz evli değilsiniz daha. Nisanliniz okutturacak. Adı bu olmalı yani. Siz yine ayarlamaları yaparsınız. Nisanliniz açacak teli ablasına soracak . Böyle böyle düşünüyoruz yapacak mısın? Hayır mı öyleyse çomak sokma. Budur. İyi niyetli ama çok önde durmussunuz. İlerde yipranirsiniz. Ben okuttum demeyin yani nişanlım okuttu elimden gelen her şeyi yapıp yardımcı oldum. Bu olmalıydı.benim görümcem okutmak istemedi evinde mevlüt. nişanlımda okutmak istiyordu. bende nişanlımın isteğini ve Allah rızası için okutuyorum. bunun neresi işgüzarlık anlamadım ki ben. siz vefat edince herkes bana dua etsin arkamdan yasin okunsun diye istemezmisiniz. yoksa sadece evlatlarım mı okusun istersiniz onu anlamadım ben. ben kayınvalidemden bir kötülük görmedim kızım derdi hep kızı gibi görürdü beni çok severdi. kazık kadar kızım bana çikolata falan verirdi evladı gibi. ben o kişinin arkasından arkadaşlarımı ve nişanlımın akrabalarını toplayıp yasin okutucam bunda ne kötrülğk var ki anlamıyorum sizi
ben görümceme annesi vefat edene kadar saygı duyuyordum. çünkü çok ılımlı arayıp hal hatır soran biriydi. ama annesi vefat edince gördüm yüzünü. nişanlım kardeşime hiç bir zaman güvenme ona sırrını verme onunla çok muattap olma diye uyarmıştı beni. o senin sandığın kadar iyi biri değil seni hayal kırıklığına uğratır diyordu. ben 10 sene boşuna küs kalmadım diyordu sürekli. ben hala aklımda diyorum diyordu. senin hatırına konuşuyorum biz hiç bir zaman kardeş gibi olamadık diyordu. dün akşamda gördün mü gerçek yüzünü kardeşimin diyor.Bende konuyu sonuna kadar ne iyi bir insansınız diye düşünerek okudum ama çelişkinin büyüğünü burda yaşadım. Babasını yeni koltuk takımı alıp istemeyen annesi ölünce kurtuldum diyen hatta oynayan insana SAYGI duyuyordunuz öylemi? Ama nişanlınızı arayıp ağlayınca şaşırdınız yani bunun dışındaki hiçbir şeye sizde şaşırmamışsınız o zaman. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu o zaman?
arkadaşım ben mevlüt işini nişanlımla ve kayınpederimle konuştuktan sonra görümcemi aradım onunda fikrini aldım hatta müsait değilsen başka bir gün yapalım dedim. o da bana gelirim dedi. ondan da onay aldıktan sonra ben çağırdım arkadaşlarımı. nişanlımda hep hoparlölde konuşur. görümcemde bilir bunu. o ben bu akşam gelmedim diye düşünüp konuştu. ben yanında yokum sandı.İlk once aranızdaki bu gerilimde nişanlı kişisinin büyük payı var.Telefonu höporlere vermesi ve ablasını böyle irite edici biçimde alenen size şikayet etmesi hoş değil... Mesele ne olursa olsun ikilinin aralarında çözülmesi gerekliydi. Oldu da aranızda sorun oldu yarın bir gün manşetlerde görümceniz yerine siz olacaksınız.
İkinci olarak zil takıp oynasa bile !!! Önce ablayı arayıp fikrini her ne olursa olsun almanız gerekliydi.Sonuçta nişanlınızın olduğu kadarda görümcenizinde ANNEsi..
Üçüncüsü madem bir iyilik yapacaksınız Kayınvalideniz için yaptığınız hayrı, o bunu dedi şu bunu dedi diye yok etmeyin. Gelen gelir gelmezse kendisi bilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?