Görümcem resmen beni sevmiyor inanılır gibi değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tek şey söyleyeceğim, kendi ayaklarınızın üzerinde durmayı ve özgürlüğünüzü sadece kazandığınız parayla sağladıysanız ne yazık.
Ne içler acısı bir durum hele de bir kadın için...
Yukarıda bir arkadaş da çok güzel yazmış. Üç gün işe gitmesin de görürüm ben o özgürlüğü.

Yaw amaan sen hala burada mısın reklam arası gibi sabah beri bişeyler anlatıyosun konuyla hiç ilgisi yok. Kim demiş aile apartmanında oturuyorsa iş yapmak zorunda diye öyle bir yasa ve dahi yaptırımı var da haberimiz mi yok? Konu sahibi de hem çalışmayacak hem aile apartmanında oturup kira vermeyecek hem de iş yapmayacak var mı diyeceğin :KK8:
Yapmasın banane
Ya alıntılıyorsunız sayın ev hanımları bende cevap veriyorum
Ayy ne kompleklisiniz ya
İki kere iki dört eder gibi birşeyi söyledim diye linç yedim sabahtan beri
İyi oturun evinizde hiçbir iş yapmayın boş boş oksijen tüketin Ya banane
Kız çocukları okusun diye yırtınıyoruz bana çalışmamayı savunuyorlar kalkmış
Sonra dayak yedim aldatıldım boşanayım mı

Evet öyledir ama yarın o koca giderse ne yapıcan?
Bence çalış okumuşsun
Kimseye güvenme benden söylemesi
Her kadın ekonomik özgürlüğünü kazanmalı
İster taşlayın ister asın beni ister linç edin
Bunu söylemeye devam edicem
Çünkü doğrusu budur..
E bu mantıkla yarın işten çıksan napcaksın? Hadi iş bulamadın. Öyle garsonlul yaparım klişesine girme hiç öyle merhaba ben geldim diye sektör de değişmiyor ortalık da kriz var.
Olurda kocamla ayrılırsak bakarım başımın çaresine sen rahat ol😉

Evet öyledir ama yarın o koca giderse ne yapıcan?
Bence çalış okumuşsun
Kimseye güvenme benden söylemesi
Her kadın ekonomik özgürlüğünü kazanmalı
İster taşlayın ister asın beni ister linç edin
Bunu söylemeye devam edicem
Çünkü doğrusu budur..
bunda haklisin bak, ama genel olarak surada cizdigin imaj ben calisan kadinim harikayim mükembelim süper ötesiyim, evde otturan tüm kadinlar tembel, tüm gün yan gelip yatan döt büyüten vizyonsuz ezik kafasiz kadinlar, ben onlardan üstünüm. kusura bakma ama bu sekilde yazmasanda bu sekilde anlasiliyor.

E bu mantıkla yarın işten çıksan napcaksın? Hadi iş bulamadın. Öyle garsonlul yaparım klişesine girme hiç öyle merhaba ben geldim diye sektör de değişmiyor ortalık da kriz var.
Olurda kocamla ayrılırsak bakarım başımın çaresine sen rahat ol😉
Ben ne rahatsız olucam banane
Sen düşün
İşten çıkabilirim evet zorunlu ev hanımıda olabilirim ama o zaman da emin ol çalışmayı savunurum nokta.

Yapmasın banane
Ayy ne kompleklisiniz ya

size katılıyorum
Burda birisi kocamla anlaşamiyoruz, boşanmak istiyorum ama maddi gücüm yok dendiğinde ilk iş temizlikte olsada bir işe gir, çalış ama o adama boyun eğme oluyor. Kimse madem çalışmiyorsun otur oturduğun yerde demiyor.
Şimdi nasıl oluyorda çalışan kadın köle çalışmayan kadın özgür oluyor.
Ben de anlamadım.
Neyse....

Parasız nasıl sağlayayım fikir ver bana
Zengin koca bulayım en iyisi hmm peki
Paran olmazsa kapı dışarı çıkamazsın
Çalışmayan kadın özgür olamaz
Çünkü maddi olarak birine bağımlıdır
Bunun nesini anlamıyorsunuz ya
Şaka gibisiniz
Bana acıyacağına bence otur kendine acı iş bul kendine yarın Ne olucağın belli değil

25 yıl dibine kadar çalışmış şimdi de ev hanımı olmuş biri olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim ; sıfır hayat tecrübesiyle böyle boş atıp tutanları çok gördüm. Her zaman söylemişimdir kadın okumalı, çalışmalı vs... Ancak çalışmayan kadını hor görmek hiç insani değil. Kadının evinde olup evladını kendi büyütmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz ve saygıyı hak eden bir çalışmadır bu çünkü 7/24 devam eder paydosu yoktur.
Okumak ve çalışmak sana hiç birşey katmamış maalesef, sadece para insanı özgürleştirmez, lakin biz ne desek boş yaşayarak göreceksin. Evlilik ve hayat şartları her zaman böyle dik tutmuyor insanı, o beğenmediklerini bir bir yaşıyorsun zaman içinde.
Emeksiz yemek olmaz der eskiler, hayatın her alanında bir çalışma vardır ve evde buna dahildir ki ekstra bir sürü çalışma gerektirir. Mühim olan emeğe saygı duymak, insanları incitmemektir, kimin ne şartlarla çalışmadığını bilemezsiniz. Çalışanın da ne kadar verimli olduğu tartışılır, her çalışma insanı özgür kılmaz, çalışarak ne başardığın mühim.
Paranla eş, evlat, aile, sağlık, mutluluk satın alamazsın bunu hiç unutma, para yaşamak için çok önemlidir, kadının sağlam bir zemini mutlaka olmalıdır ama çalışmıyorsun = zayıfsın da doğru değildir.
Velhasıl bu kadar kibire gerek yok, utandırır sonra seni hayat....

Parasız nasıl sağlayayım fikir ver bana
Zengin koca bulayım en iyisi hmm peki
Paran olmazsa kapı dışarı çıkamazsın
Çalışmayan kadın özgür olamaz
Çünkü maddi olarak birine bağımlıdır
Bunun nesini anlamıyorsunuz ya
Şaka gibisiniz
Bana acıyacağına bence otur kendine acı iş bul kendine yarın Ne olucağın belli değil
Özgürlüğü ve birey olabilmeyi maddi kazanıma indirgemeniz ne saçma.
Aynı düz mantıkla siz çalışana kadar varlığınız söz konusu değildi o zaman.
Geçiminizi kim sağlıyorsa, onun ipinde bir kuklaydınız, öyle mi?
Birey olmak bambaşka bir durum, keza düşünceniz gibi olsaydı ne çalışan kadınlar hala kazancının hesabını ya da maaş kartını kocalarına vermez ya da koca koca adamlar ana baba sözünden çıkamaz hale gelmezdi.
Ya da işsizlik korkusuyla işverenin maşası olmazdı kimse.

Doğru söylüyorsunuz, yarın ne olacağı belli değil.
Baba, koca ya da işsizlik, hepsi değişebilir şeyler.
Ama kendinizi sadece para kazanım eşittir özgürlük olarak tanımlamanız geçekten çok acı.

Ben ne rahatsız olucam banane
Sen düşün
İşten çıkabilirim evet zorunlu ev hanımıda olabilirim ama o zaman da emin ol çalışmayı savunurum nokta.

Siz özgürlüğü ve feminizmi çok yanlış anlamışsınız. Özgürlük ve feminizm bir kadının kendini geçindirmesi değildir. İşte çalışmayan kadına koca parası yiyor demek de değildir. Evlilik de bu demek değil. Ortak bir ev kurmak, aile olmaktır. Gelen para kocamın parası değil, çocuğun tek benim çocuğum olmadığı gibi. Gelen para üçümüzün de parası. Oğlum da babasının parasını yemiyor bizim kendi paramızı yiyor. Buna yol arkadaşlığı, aile, biz olmak denebilir.
Bir gün eşim işsiz kalıp ben çalışabilirim mesela hayat bu. O zaman da eşim karı parası yemeyecek yine aile parası yiyecek. Hastalıkta sağlıkta derlen bunu diyoruz biz.
Her şey maddiyat değil yani.
Hayatta daha mühim şeyler de var.
Aile de bunlardan biri.
Çocuğum okula başlayınca bende iş arayacağım ama bulamayabilirim. Hayat bu. Ama bu beni koca parası yediren bir oluşuö yapmıyor, çalışsam da aynı çalışmasam da ben aynı benim, bana duyulan saygı aynı olmak zorunda. Benim saygınlığımı kazandığım paraya ölçmek de o kişinin vizyonsuzluğudur.

A Ardebade ya bide bisey sorcam be canisi, sen isinde cok titz ve calisan süper ötesi bi kadinsin ya, kuzum sen su anda iste degilimisinde herkese sak sak diye cevap yaziyorsun. hemidr ev hanimlarina, onlar hani senin deyiminle zaten döt büyütmekden baska bisey yapmiyorlar ya onlar yazar da sen hangi arada calisirken yazabiliyorsun?

25 yıl dibine kadar çalışmış şimdi de ev hanımı olmuş biri olarak şunu söylemeden geçemeyeceğim ; sıfır hayat tecrübesiyle böyle boş atıp tutanları çok gördüm. Her zaman söylemişimdir kadın okumalı, çalışmalı vs... Ancak çalışmayan kadını hor görmek hiç insani değil. Kadının evinde olup evladını kendi büyütmek istemesi kadar doğal bir şey olamaz ve saygıyı hak eden bir çalışmadır bu çünkü 7/24 devam eder paydosu yoktur.
Okumak ve çalışmak sana hiç birşey katmamış maalesef, sadece para insanı özgürleştirmez, lakin biz ne desek boş yaşayarak göreceksin. Evlilik ve hayat şartları her zaman böyle dik tutmuyor insanı, o beğenmediklerini bir bir yaşıyorsun zaman içinde.
Emeksiz yemek olmaz der eskiler, hayatın her alanında bir çalışma vardır ve evde buna dahildir ki ekstra bir sürü çalışma gerektirir. Mühim olan emeğe saygı duymak, insanları incitmemektir, kimin ne şartlarla çalışmadığını bilemezsiniz. Çalışanın da ne kadar verimli olduğu tartışılır, her çalışma insanı özgür kılmaz, çalışarak ne başardığın mühim.
Paranla eş, evlat, aile, sağlık, mutluluk satın alamazsın bunu hiç unutma, para yaşamak için çok önemlidir, kadının sağlam bir zemini mutlaka olmalıdır ama çalışmıyorsun = zayıfsın da doğru değildir.
Velhasıl bu kadar kibire gerek yok, utandırır sonra seni hayat....
Sıfır hayat tecrübesi mi?
Hanfendi ben 18 yaşımdan beri çalışıyorum
Hemde ailemin tek çocuğuyum
Ailemin durumuda iyidir
İyi bir semtte doğdum büyüdüm .hayat standartım hep iyiydi çalışmasaydım da babam çalış Ne oturuyorsun demezdi bana
Ama okurken bile çalıştım ki ihtiyacım yoktu bile
Bu disiplindir.bu birey olmaktır hayatta
Evlensemde değişmez.evlenicepim insan zaten çalışma otur diyen biri olamaz.
Birey olmayı savunuyorum kimseyi aşağılamıyorum.burda bir sürü kadın konu sahibi için söylemiyorum dövüyor sövüyor piskolojik şiddet görüyorum aldatıldım şöyle böyle deyip evliliğine devam etmek zorunda kalıyor .siz de çıkıp boşan diyorsunuz okuyoruz Ya bu kadınlar nereye gitsin bunu düşünen yok.hep aynı kişiler bu kişiler şimdi gelmiş bana çalış dedim diye linç ediyor
Kusura bakmayın ya gerçekten çok ilginç düşünceleriniz var
Yarın çocuğum olursa tutarım bir bakıcı baktırırım .çocuk bakmak benim görevim değil bu hayatta
Kendim niye bakayım?böyle bir isteğim yok
Geleceğimi kimsenin ellerine bırakmam

Yapmasın banane
Ayy ne kompleklisiniz ya
Sayın ev hanımları mı, kompleksli mi :KK70:
Yavrum yazdıklarından kelli yaşın kesin küçüktür diye baktım profiline 29 yazıyor, küçük de değilmişsin yaşıt sayılırız ama senin zeka demeyeyim ama fikir, muhakeme, görmüş geçirmişlik yaşın baya düşük. Çok dar çerçeveden bakıyorsun olaylara. Şükür hamdolsun iyi bir gelirim, bayaa iyi bir mesleğim ve eğitimim var. Demişsin ya boşanayım mı diye soruyorsunuz diye, dayak ve aldatma gibi sebeplerim olmaksızın mutsuz olduğum için 26 yaşında hiç bocalamadan evliliğimi bitirdim. Ben çalışan ve haddini bilen milletin hayat tercihine bilip bilmeden burnunu sokmayan dolayısıyla mutlu bir kadınım. Burada ben de, konu sahibi de, buraya yazan nice ev hanımları da senin gibi kaç taneyi cebinden çıkarır boşuna özgür kız nutukları atma sakil duruyor çünkü. Herkesin hayat şartları kendinedir başkalarına halt yemek düşer. Ev hanımı olup aile apartmanında oturmanın kendini paspas etmek anlamına gelmesi gerektiğini savunan biri birey olmanın anlamını bilmiyor ve hayattan hiçbir şey öğrenmemiş demektir, dolayısıyla fikirleri de pek dikkate alınası değildir. Ondan diyoz daha hala ne yazıp duruyon deyu. Konuyu da saptı senin yüzünden al işte.

Siz özgürlüğü ve feminizmi çok yanlış anlamışsınız. Özgürlük ve feminizm bir kadının kendini geçindirmesi değildir. İşte çalışmayan kadına koca parası yiyor demek de değildir. Evlilik de bu demek değil. Ortak bir ev kurmak, aile olmaktır. Gelen para kocamın parası değil, çocuğun tek benim çocuğum olmadığı gibi. Gelen para üçümüzün de parası. Oğlum da babasının parasını yemiyor bizim kendi paramızı yiyor. Buna yol arkadaşlığı, aile, biz olmak denebilir.
Bir gün eşim işsiz kalıp ben çalışabilirim mesela hayat bu. O zaman da eşim karı parası yemeyecek yine aile parası yiyecek. Hastalıkta sağlıkta derlen bunu diyoruz biz.
Her şey maddiyat değil yani.
Hayatta daha mühim şeyler de var.
Aile de bunlardan biri.
Çocuğum okula başlayınca bende iş arayacağım ama bulamayabilirim. Hayat bu. Ama bu beni koca parası yediren bir oluşuö yapmıyor, çalışsam da aynı çalışmasam da ben aynı benim, bana duyulan saygı aynı olmak zorunda. Benim saygınlığımı kazandığım paraya ölçmek de o kişinin vizyonsuzluğudur.
Ben bulaşıkçılık bile yaparım dedim
Bunun maddiyatla Ne ilgisi var ya
Okuduğunu anlamıyorsun bile
Önemli olan çalışmak Ne iş yapıyorsan yap farketmez
Maaş önemli değil burda
Neyse yaşayarak öğrenirsiniz zaten
Başka birşey yazmıyorum yettiniz sabahtanberi iyiki birşey yazdık

Boş boş gezmek mi özgürlük ayy çok güldüm gerçekten o kadar farklıyız ki bence hiç konuşmayalım
Özgürüm çünkü param var .istediğim herseyi kimseye hesap vermeden alabiliyorum .istediğim yere gidip tek başıma dünyanın diğer ucuna kadar gidip geziyorum görüyorum kendimi geliştiriyorum
Özgürlük sorumsuzluk demek değil
Ben çalışmayı seviyorum bana verilen sorumlulukları yerine getiririm işte çok titizimdir zaten.
Bunların hiçbirini yaşamamış olmanız çok üzücü bütün gün evde kv görümce bilmem ne
Konu sahibinin görümceside çalışan bir kadınmış zaten .belki de tahammülsüzlük bu aralarında çalışmayan çalışanı anlayamaz zaten
Ben evde duramazdım yapıma ters bi kere
Okumasaydım da gidip bir yerde garsonluk yapardım ama çalışırdım ayaklarımın üstünde dururdum.kocadan babadan para almak benlik değil
Yazdıklarım cevap sadece
Lütfen alıntılamayın artık
Kimseyide aşağılamadım
Sadece kendi isteğiyle bu hayatlara mahkum olan insanların bundan şikayet etmesini anlayamam
Yapılacak o kadar şey var ki
Aile apartmanını kabul etmeseydi konu sahibi böyle sorunlar çıkar tabi
Geleneksek olmak istemiyorsunuz ama bunu kendiniz yaratıyorsunuz sonra o geleneksel hayattan şikayet ediyorsunuz
Kv gençliğinde kendi kv sinin evini temizlemiştir bu geleneksel birşey kendi gelininden beklemesi kadar doğal birşey yok
Yanlış yada doğru .
Ama çalışsaydı ben çalışıyorum temizlemem der geçerdi bu kadar yüzüne vurulmazdı
Tartışma çıkmazdı...
Iyide gorumce calisiyor diye evini gelin temizlemek zorunda mi ? Herkes kendine calisiyor . Calismayanlar emin ol evde daha cok yoruluyor. Siz mesai saati kadar calisirken evde olanin saati yok yatana kadar calisiyor. Madem calisiyorsunuz hem evinizin isini hem calismanizi yapin sonra paranizla nerde istiyorsaniz orda gezin . Bizde de var kocamin eline bakmam calisirim parami kazanirim diyen biri suan iflas etmis durumda etrafindakileri yardim etme mecburiyetinde goruyor. Bizim ülkemizde yasli ölmek uzere dedigimiz yaslar yurt dislarinda kiz gibi spor yapiyor ders veriyor yani kimseye muhtac olmamaya bakiyor. Ama bizim yaslilarimiz hemen elden ayaktan dusup yardim bekliyor . Dinimizde bile gelin kaynanaya hizmet etmek zorunda degil , konu sahibinin dedigi gibi elden ayaktan duserse kendi istegiyle bakar sevabini alir ama kimse zorunda degil.

Tamam ekonomik özgürlü

Sayın ev hanımları mı, kompleksli mi :KK70:
Yavrum yazdıklarından kelli yaşın kesin küçüktür diye baktım profiline 29 yazıyor, küçük de değilmişsin yaşıt sayılırız ama senin zeka demeyeyim ama fikir, muhakeme, görmüş geçirmişlik yaşın baya düşük. Çok dar çerçeveden bakıyorsun olaylara. Şükür hamdolsun iyi bir gelirim, bayaa iyi bir mesleğim ve eğitimim var. Demişsin ya boşanayım mı diye soruyorsunuz diye, dayak ve aldatma gibi sebeplerim olmaksızın mutsuz olduğum için 26 yaşında hiç bocalamadan evliliğimi bitirdim. Ben çalışan ve haddini bilen milletin hayat tercihine bilip bilmeden burnunu sokmayan dolayısıyla mutlu bir kadınım. Burada ben de, konu sahibi de, buraya yazan nice ev hanımları da senin gibi kaç taneyi cebinden çıkarır boşuna özgür kız nutukları atma sakil duruyor çünkü. Herkesin hayat şartları kendinedir başkalarına halt yemek düşer. Ev hanımı olup aile apartmanında oturmanın kendini paspas etmek anlamına gelmesi gerektiğini savunan biri birey olmanın anlamını bilmiyor ve hayattan hiçbir şey öğrenmemiş demektir, dolayısıyla fikirleri de pek dikkate alınası değildir. Ondan diyoz daha hala ne yazıp duruyon deyu. Konuyu da saptı senin yüzünden al işte.
Özgürüm benim özgürlüğüm çok gerdi sizi
Çok şükür 🙏

size katılıyorum
Burda birisi kocamla anlaşamiyoruz, boşanmak istiyorum ama maddi gücüm yok dendiğinde ilk iş temizlikte olsada bir işe gir, çalış ama o adama boyun eğme oluyor. Kimse madem çalışmiyorsun otur oturduğun yerde demiyor.
Ben de anlamadım.
Neyse....
Anlamadığınız şu, çalışan kadın özgür çalışmayan kadın bağımlıdır diye keskin kalıplar yoktur hayatta. Kimse kimseyi böyle şeylerle yargılayamaz, çalışmıyorsan bunlara katlanmak zorundasın hele hiç diyemez.

Ben bulaşıkçılık bile yaparım dedim
Bunun maddiyatla Ne ilgisi var ya
Okuduğunu anlamıyorsun bile
Önemli olan çalışmak Ne iş yapıyorsan yap farketmez
Maaş önemli değil burda
Neyse yaşayarak öğrenirsiniz zaten
Başka birşey yazmıyorum yettiniz sabahtanberi iyiki birşey yazdık

Demeyle gerçek hayat farkını da yaşamazsınız umarım.
Lisans mezunu okumuş etmiş insanı da kolay kolay bulaşıkçı diye almazlar. Daha çok kazanacağı iş bulur gider derler.
Yani hayat sandığınız gibi kalıplarla yürümüyor.
Geçen bir konuda doktor kadın dayak yiyordu. Bana kocam biraz zor vurur. Sıkıyorsa denesin.
Bunların çalışmayla alakası yok.
Çok beylik lafları olan, büyük konuşan ama pek de hayat görmemiş birisiniz belli ki umarım yaşamazsınız da ne diyeyim

size katılıyorum
Ben de anlamadım.
Neyse....
Üç gün işe gitme özgürlüğünü görelim demiş biri baksana:KK70:
Bu zihniyetle savaşamayız cidden
Boşanınca pat diye iş bul diyorlar millete bide o nasıl olucaksa
Şimdi gelmiş bana çalışıyorsun özgür değilsin diyorlar
Neyse güldüm geçtim

Yarın çocuğum olursa tutarım bir bakıcı baktırırım .çocuk bakmak benim görevim değil bu hayatta
Kendim niye bakayım?böyle bir isteğim yok
Geleceğimi kimsenin ellerine bırakmam
Ovv, algı süper ya😂
Doğru çocuk bakmak sizin göreviniz değil, ama kendi çocuğunuza bakmak sizin göreviniz, dünyaya getirmezsiniz olur biter.
Geleceğinizi kimsenin ellerine bırakmamak için bebeği bakıcıya bırakabilir düşüncesi de pek hoşmuş, tuttum bunu.

Hanımefendi, bizler geleceğimiz evlatlarımız mottosuyla başkasının eline bırakmıyoruz işte, anladınız umarım.
Keşke her anne benim ya da bebeğine kendi bakabilen kadınlar gibi şansı olsa, ücretsiz izinleri en az iki sene olsa da, mis kokulularından ayrı kalmasalar.
Ama bebeğini bakıcıya bırakan anneler sizinkinden çok farklı bir yapıyla ‘evladımın geleceği için çalışmak zorundayım’ ilkesiyle bakıcıya bırakıyorlar, ben ne olacağım diye değil.

Ay öff, sıkıldım neyse ne.
Siz kazandığınız parayla karakter ortaya koyun, napalım siz de o çeşit olun.
Ama paranız biterse, işinizi kaybederseniz vs vah o zaman halinize...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X