görümcem neden bu kadar duyarsız düşüncesiz anlamıyorum :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

karışmıyorum zaten kendi kendime sitem edip susuyorum ama Allah biliyor ya evlendiğinde evine gittiğimde bende oturcam hiç birşeye elimi sürmeyeceğim

emin ol kardeşin olsa da söyleyemiyorsun.birşey desem abla yaaaaaa diye sırnaşır,kıyamam ses etmem.hatta annem şikayet eder,kardeşimi anneme karşı savunurum

emin ol kardeşin olsa da söyleyemiyorsun.birşey desem abla yaaaaaa diye sırnaşır,kıyamam ses etmem.hatta annem şikayet eder,kardeşimi anneme karşı savunurum

.......................mesaj tekrarı

Son düzenleme:
evet aslında burda en büyük hata kayınvalidemin ama ne bileyim benim içim rahat etmiyor yürüyecek halimde olmasa anne sen otur ben yaparım diyorum

Bu şekilde devam edin. Yarın öbür gün görümce evlenip o evden gidince k.valide daha muhtaç hale düştüğünde tüm hizmetlerinizi siz yaparsınız, hasta ya da mazeretinizin olmasını umursamadan sizden bekleyecekler, kendi kızlarının umrunda olmayacak çünkü hazıra alışmış, sonra gelip burada konu açarsınız çok yoruldum tüm işlere ben koşuyorum diye konu açarsınız.

Bu işler nasıl alıştırırsan öyle gider. Görümce ev işini sevmiyor alışmadı olur, ama siz her koşulda hizmete hazır ve nazır olduğunuz için hep sizden beklenir. Hiç bir mazaretiniz de kabul görmeyecektir.

Olması gereken de bu zaten canım. Evlat evlattır, kızı erkeği olmaz sağlıklı olsun diyoruz ya, işte evlatlık etmekte de cinsiyet yoktur bence.

Erkekler ana babalarına hizmet vazifelerini haksız yere gelinlere yüklüyor, hayır gelin isterse yapar ama yapmak zorunda değil. Anne babasını karısına havale edip keyfine göre takılanlar evlatlık vazifelerini yapmış mı oluyorlar? Hiç sanmıyorum.

Öyle ya da böyle, eşin de hizmet etmeli. Bence hiç rahatsız olma, tuhafına da gitmesin. İnsanlar yanlış bir düzen tutturdu gidiyor diye ona uymak zorunda değilsin. Dediğim gibi bu mesele görümceyi ve ailesini ilgilendirir. Sen yapmak istersen yaparsın istemezsen yapmazsın. Hem istemiyorsan görümcen de bahanen olur. Ona hizmet etmek zorunda değilsin dediğin gibi.

iyide sen niye bu kadar sabrediyorsun çek kenara derdin ne de hamilesin sen ya

Bence çok da kasti bir durum yok. Görümce kolayca "yenge sen yaparsın" diyebiliyorsa yüz bulmuştur muhtemelen, biraz ciddi durulursa sorun giderilir sanki.

Yorumları için herkese teşekkürler ben sadece benim yerimde siz olsanız tepkiniz ne olurdu? diye sordum saolsun bazı arkadaşlar empati yapıp kendilerini benim konumumda düşünüp anlamaya çalışıp öle yorum yazdılar... ama bazı arkadaşlarda empati yapmayı bilmediklerinden olsa gerek sırf eleştiri yapmış olmak için mevzuyu başka açılardan değerlendirdiler neyse konumun kapatılmasını rica ediyorum herkese hayırlı Ramazanlar iyi geceler

Canim kayinvaliden kizina kiyamiyoki... Desè kalk isin ucundan sende tut diye....

Yeri geldiginde soylersin artik, elin adami isi yaptirir dinlensin o de... Sinir ya valla

Herkes sizi anlamak zorunda değil.
İlk size "boşver" diyenlerin ailelerine laf söylediniz, şimdi empati yapmayı bilmemekle damgalıyorsunuz.
Sürekli eleştiren bir yapınız var.

Niye bu kadar içerliyorsunuz ki ? Siz burada 2 günde , 2 kere bir aileye bir empati yeteneğimize laf söylediniz.
10 yıldır görümcenize bir laf söyleyemediniz mi ?

Son düzenleme:
sizin bu duruma takılmanıza hiç anlam veremedim doğrusu görümceniz iş yapmak zorundamı ilerde evlenincede yardımcı tutar belki.yani herkes iş yapmalımı.kayınvalideniz yapıomuş işte daha ne.bence sizde iş yapmak istemiosunuzzz yapmayın o zaman.bunlar küçük dertler dert bile değil...

hic haz etmedigim seydir karisilmasi.yani soyle diyeyim;
bu kiz siz o aileye girdiniz gireli oyle.esiniz kayinvalidenizi yeteri kadar ikaz ettigi halde kayinvalideniz "ben yaparim"deyip onemsemiyorsa burda herkese susmak duser.
konu sahibi de dahil bazi arkadaslarda "annesi cok buyuk kotuluk yapiyo " demis.
kotuluk yapip da ahlaksizliga,yolsuzluga falan mi itiyor ayol?
alt tarafi is yaptirmiyor.
isterse gorumcenizin evi evlendiginde pislik yuvasi yada daginik olsun .kime ne?
bu mudur dert yani?

ısrarla görümcen iş yapmak zorunda mı diye yazıyorsunuz açtığım konu ''görümcem bence iş yapmak zorundaaaa'' değil ki! niye sırf yorum yazmış olmak için beni eleştirmiş olmak için yazıyorsunuz? madem ben eleştire açık olmalıyım peki benim eleştirelerime sizler niye açık değilsiniz yada eleştiri yaparken neden saygıyla kişilerin şahsiyetlerine hakaret etmeden yorumlar yazılmıyor!!! neden hep birileri konu açtığında dertleşmek yerine kendini savunmak açıklamak zorunda bırakıyorsunuz!!! açtığım konu görümcemin bana ve ailesine karşı neden bu kadar duyarsız düşüncesiz diye kendimce içerlediğimi durumu paylaşmak istedim görümceme karşı bugüne kadar bu konuyla ilgili herhangi bir tepki ver-me-diğimi siz olsanız benim yerimde ne yapardınız diye sordum bu yüzden ısrarla empati diyorum... ama halen işinize geldiği gibi anlamak istiyorsunuz ortada kavga tartışma yok ki suçlu suçsuz ayırt edin demiyorum ki!!! burda o kadar çok abuk sabuk saçma sapan konular açılıyorki bana verilen tepki kadar tepki almamıştır buda dert mi diye bazı arkadaşlar saldırıya geçti... şu aralar bu benim dert ettiğim konu bu çünkü hamileyim rahatsızım 1 ay sonra oğlumun sünneti var ona hazırlık yapıyorum zor günler geçiriyorum bu yüzden görümcemden anlayış ve yardım bekliyorum ama derseniz ki kimse anlayışlı olmak zorunda değil yardımcı olmak zorunda da değil böyle bir beklenti içine girme kime ne hamileysen hastaysan kime ne iki tane evlat kaybettiysen o zaman diyecek birşeyim yok...

Kimse sana yorum yazmak için yorum yapmadı. Sana "alan mennun veren memnun" boşver dedim.
Kalkıp "AİLEmin yetiştirme tarzı bu , sizin değilse bilemem" şeklinde, ailemin yetiştirme tarzıyla eleştirilip , suçlandım. Ve ben dahil birkaç kişiye de laf gitti tabi topluca.
Yahu herkesin bir sıkıntısı var. Sen sırf hamile ve sıkıntıda olduğun için benim ailemle ilgili yetiştirilme tarzıma af söyleme hakkına sahipsin öyle mi ?
Biz sana kalkıp işte sen şöylesin böylesin demedik, sen o aileyle ilgili yorumu yapmadan önce.
Ve belki acı gelecek, altını çiziyorum, ben "banane benim umurumda değil" demiyorum.Başın sağolsun. Ama sen ne yaşarsan yaşa bazen kimsenin umurunda olmuyor. Bu çok acı bir gerçek.

Son düzenleme:

yooo hayır sizin yada herhangi bir üyenin ailesine yetiştiriliş tarzına yada şahsına yorum yapmadım kimseye hakaret vari tek bir söz yazmadım...
aynen yaptığınız yorum gibi alan memnun veren memnun sanane iş yapmıyorsa sananee kayınvalidem 15'lik genç kız gibi gezinip yoruluyorsa işine bak sen istemiyorsan sende yapma otur yerinde dert mi bu onun ailesi öle yetiştirmiş sen değiştiremezsin tarzındaki yorumlara istinaden benim içim rahat etmiyor ben böyle yetiştirildim bizde böyle bu yüzden hoşuma gitmiyor dedim eğer ailene hakaret ettiğimi düşündüysen aslaaa öyle birşey yapmam sizi ve ailenizi tanımıyorum haddim değil kimsenin aile yapısını eleştirmek!!!

Görümcen yıllardır o şekilde yetişmiş kendi ailesi de memnun kimse ona hiçbirşey demiyor diyemez
Eğer senin sinir olduğun konu senin iş yapıp onun yapmaması ya da onun hayatı boyunca öyle yaşamış olması ise yanlışsın çünkü seni ilgilendirmez
Ama insani olarak diyorsun ki ben rahatsız olduğumda bile geliyor kılını kıpırdatmıyor,eğer sana yardım edebilecek tek kişi oysa ve bişe yapmıyorsa sinirlenmende haklısın tabiki de bu insanlıktır sonuçta.
Bir de gerçekten belki ilerde yardımcı tutcak yada evi pimpis olcak kime ne?????? Ailesi sadece kendi özbakımını yapmayacak kadar öğretmemişse o sorun olur ki o da kendi sorunu olur.
Kadın çay koycak diye bir dava yok. Belki eşiyle gerçekten eşit olcaklar???
Kısacası siz güzel canınızı sıkmayın kendi hayatınıza bakın gezin eğlenin o da naparsa yapsın
Ama atıyorum öyle bir durumdasınız ki atıyorum hastasınız kalkamıyosunuz ve tek o var evde ve tuvalete gitmeniz gerek eh bi zahmet kolunuzdan tutmuyosa aptal da olmadığına göre yapmalı, yapmıyosa da ona göre davranın belli edin rahatsızlığınızı ya da mesafe koyun araya.
Onun dışında salın gitsinnn

Neyse tamam. Uzatmayalım anlaşılmazlığı.
Ben şöyle düşünüyorum.
Hamilesin, 1 ay sonra sünnet düğünü varmış bir de, üstelik 2 evlat kaybetmişsin.
Bırak görümceni de kayınvalideni de. Senin sakinliğe ve hiçbir şey düşünmemeye ihtiyacın var.

unutmadan bazı arkadaşlar üstüne gelince savunmaya geçtin görümcem ''yenge sen yap diyor'' gibi açıklamalar yapıyorsun yazmış yani sanki sırf kendimi haklı çıkarmak adına yalan yanlış açıklamalar yapıyormuşum gibi kaldı ki kimseye bişi açıklamak zorunda değilim ama bana bir kaç arkadaş yorumlarında sormuşlar senden birşey istiyormu iş buyuruyor mu hizmet ettiriyormu gibi sorulara istinaden evet benden hizmette bekliyor istiyorda işte buyuruyor beni zor durumlara soktuğu anlarda oluyor diye cevap yazdım... üstüne ne kıskançlığım ne fidne fesatlığım ne kötülüğüm hazımsızlığım ne kötü gelinliğim kaldı oysa derdim ne ailemde ne burda sorun çıkarmak değildi sadece ben tavrımın yanlışmı doğrumu olduğunu anlayış beklemekle hatamı ediyorum gibi siz olsanız nasıl tavır alırdınız tarzında sordum ama malesef şahsıma hakaretvari sözler yazıldı işte bu yüzden sinirlendim ve tepki verdim! oysa burda ne kimse beni tanıyor ne görümcemi nede ben sizleri bu kadar insanlara tepkili yaklaşmamak lazım üstelik karşısında hamile hasas bir anne adayı varken

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…