açıkçası ben senin karışmamandan yanayım
annesi öyle alıştırmış demek ki ve rahatsız da değilse durumdan seni ilgilendiren bir şey yok bence
onlar anne kız hiç bir anne ne kadar da iyi olsa kızını tercih etmez gelinine kötü olan sen olursun kızıma laf ediyor denir
boşver tadını kaçırma bence
inan görümcem değil kardeşim olsa tepki verir kızardım tavrımı koyardım ama işte gelin adın olunca birşey diyemiyorum tavrımıda tam anlamıyla koyamıyorum kötü olmamak adına birde eşimin hatırı olunca idare ediyorum...
inan görümcem değil kardeşim olsa tepki verir kızardım tavrımı koyardım ama işte gelin adın olunca birşey diyemiyorum tavrımıda tam anlamıyla koyamıyorum kötü olmamak adına birde eşimin hatırı olunca idare ediyorum...
evet aslında burda en büyük hata kayınvalidemin ama ne bileyim benim içim rahat etmiyor yürüyecek halimde olmasa anne sen otur ben yaparım diyorum
iyide normalde kayınvalidem kayınpederim erkeklerin iş yapmasını hizmet etmesini hoş gören insanlar değillerdirbu durumu başkasında görseler çok ayıplanır günlerce bu konu konuşulurdu hatta bir keresinde eşimin salata yaptığını gördükleri için haftalarca gündem konusu olarak bu konuşuldu bizim oğlan light olmuşta haberimiz yok falan denildi... kayınpederimde keza öyle daha hayatında çay yapmış biri değil...
eşimin abiside aynen öle bir bardak su koymaz kendine ama eşim sırf bana yardımcı olduğu için ona iş buyuruluyor bu yüzden eşime iş yaptırılması tuhafıma gidiyor ama asla yapma demem her zaman annenede yardım et diyorum... bende bir erkek annesiyim oğlum gerektiğinde banada yapsın isterim....
iyide sen niye bu kadar sabrediyorsun çek kenara derdin ne de hamilesin sen ya
Yorumları için herkese teşekkürlerben sadece benim yerimde siz olsanız tepkiniz ne olurdu? diye sordum saolsun bazı arkadaşlar empati yapıp kendilerini benim konumumda düşünüp anlamaya çalışıp öle yorum yazdılar... ama bazı arkadaşlarda empati yapmayı bilmediklerinden olsa gerek sırf eleştiri yapmış olmak için mevzuyu başka açılardan değerlendirdiler neyse konumun kapatılmasını rica ediyorum herkese hayırlı Ramazanlar iyi geceler
Herkes sizi anlamak zorunda değil.
İlk size "boşver" diyenlerin ailelerine laf söylediniz, şimdi empati yapmayı bilmemekle damgalıyorsunuz.
Sürekli eleştiren bir yapınız var.
Niye bu kadar içerliyorsunuz ki ? Siz burada 2 günde , 2 kere bir aileye bir empati yeteneğimize laf söylediniz.
10 yıldır görümcenize bir laf söyleyemediniz mi ?
sizin bu duruma takılmanıza hiç anlam veremedim doğrusu görümceniz iş yapmak zorundamı ilerde evlenincede yardımcı tutar belki.yani herkes iş yapmalımı.kayınvalideniz yapıomuş işte daha ne.bence sizde iş yapmak istemiosunuzzz yapmayın o zaman.bunlar küçük dertler dert bile değil...
hic haz etmedigim seydir karisilmasi.yani soyle diyeyim;
bu kiz siz o aileye girdiniz gireli oyle.esiniz kayinvalidenizi yeteri kadar ikaz ettigi halde kayinvalideniz "ben yaparim"deyip onemsemiyorsa burda herkese susmak duser.
konu sahibi de dahil bazi arkadaslarda "annesi cok buyuk kotuluk yapiyo " demis.
kotuluk yapip da ahlaksizliga,yolsuzluga falan mi itiyor ayol?
alt tarafi is yaptirmiyor.
isterse gorumcenizin evi evlendiginde pislik yuvasi yada daginik olsun .kime ne?
bu mudur dert yani?
ısrarla görümcen iş yapmak zorunda mı diye yazıyorsunuz açtığım konu ''görümcem bence iş yapmak zorundaaaa'' değil ki! niye sırf yorum yazmış olmak için beni eleştirmiş olmak için yazıyorsunuz? madem ben eleştire açık olmalıyım peki benim eleştirelerime sizler niye açık değilsiniz yada eleştiri yaparken neden saygıyla kişilerin şahsiyetlerine hakaret etmeden yorumlar yazılmıyor!!! neden hep birileri konu açtığında dertleşmek yerine kendini savunmak açıklamak zorunda bırakıyorsunuz!!! açtığım konu görümcemin bana ve ailesine karşı neden bu kadar duyarsız düşüncesiz diye kendimce içerlediğimi durumu paylaşmak istedim görümceme karşı bugüne kadar bu konuyla ilgili herhangi bir tepki ver-me-diğimi siz olsanız benim yerimde ne yapardınız diye sordum bu yüzden ısrarla empati diyorum... ama halen işinize geldiği gibi anlamak istiyorsunuz ortada kavga tartışma yok ki suçlu suçsuz ayırt edin demiyorum ki!!! burda o kadar çok abuk sabuk saçma sapan konular açılıyorki bana verilen tepki kadar tepki almamıştır buda dert mi diye bazı arkadaşlar saldırıya geçti... şu aralar bu benim dert ettiğim konu bu çünkü hamileyim rahatsızım 1 ay sonra oğlumun sünneti var ona hazırlık yapıyorum zor günler geçiriyorum bu yüzden görümcemden anlayış ve yardım bekliyorum ama derseniz ki kimse anlayışlı olmak zorunda değil yardımcı olmak zorunda da değil böyle bir beklenti içine girme kime ne hamileysen hastaysan kime ne iki tane evlat kaybettiysen o zaman diyecek birşeyim yok...
Kimse sana yorum yazmak için yorum yapmadı. Sana "alan mennun veren memnun" boşver dedim.
Kalkıp "AİLEmin yetiştirme tarzı bu , sizin değilse bilemem" şeklinde, ailemin yetiştirme tarzıyla eleştirilip , suçlandım. Ve ben dahil birkaç kişiye de laf gitti tabi topluca.
Yahu herkesin bir sıkıntısı var. Sen sırf hamile ve sıkıntıda olduğun için benim ailemle ilgili yetiştirilme tarzıma af söyleme hakkına sahipsin öyle mi ?
Biz sana kalkıp işte sen şöylesin böylesin demedik, sen o aileyle ilgili yorumu yapmadan önce.
Ve belki acı gelecek, altını çiziyorum, ben "banane benim umurumda değil" demiyorum.Başın sağolsun. Ama sen ne yaşarsan yaşa bazen kimsenin umurunda olmuyor. Bu çok acı bir gerçek.
ısrarla görümcen iş yapmak zorunda mı diye yazıyorsunuz açtığım konu ''görümcem bence iş yapmak zorundaaaa'' değil ki! niye sırf yorum yazmış olmak için beni eleştirmiş olmak için yazıyorsunuz? madem ben eleştire açık olmalıyım peki benim eleştirelerime sizler niye açık değilsiniz yada eleştiri yaparken neden saygıyla kişilerin şahsiyetlerine hakaret etmeden yorumlar yazılmıyor!!! neden hep birileri konu açtığında dertleşmek yerine kendini savunmak açıklamak zorunda bırakıyorsunuz!!! açtığım konu görümcemin bana ve ailesine karşı neden bu kadar duyarsız düşüncesiz diye kendimce içerlediğimi durumu paylaşmak istedim görümceme karşı bugüne kadar bu konuyla ilgili herhangi bir tepki ver-me-diğimi siz olsanız benim yerimde ne yapardınız diye sordum bu yüzden ısrarla empati diyorum... ama halen işinize geldiği gibi anlamak istiyorsunuz ortada kavga tartışma yok ki suçlu suçsuz ayırt edin demiyorum ki!!! burda o kadar çok abuk sabuk saçma sapan konular açılıyorki bana verilen tepki kadar tepki almamıştır buda dert mi diye bazı arkadaşlar saldırıya geçti... şu aralar bu benim dert ettiğim konu bu çünkü hamileyim rahatsızım 1 ay sonra oğlumun sünneti var ona hazırlık yapıyorum zor günler geçiriyorum bu yüzden görümcemden anlayış ve yardım bekliyorum ama derseniz ki kimse anlayışlı olmak zorunda değil yardımcı olmak zorunda da değil böyle bir beklenti içine girme kime ne hamileysen hastaysan kime ne iki tane evlat kaybettiysen o zaman diyecek birşeyim yok...
yooo hayır sizin yada herhangi bir üyenin ailesine yetiştiriliş tarzına yada şahsına yorum yapmadım kimseye hakaret vari tek bir söz yazmadım...
aynen yaptığınız yorum gibi alan memnun veren memnun sanane iş yapmıyorsa sananee kayınvalidem 15'lik genç kız gibi gezinip yoruluyorsa işine bak sen istemiyorsan sende yapma otur yerinde dert mi bu onun ailesi öle yetiştirmiş sen değiştiremezsin tarzındaki yorumlara istinaden benim içim rahat etmiyor ben böyle yetiştirildim bizde böyle bu yüzden hoşuma gitmiyor dedim eğer ailene hakaret ettiğimi düşündüysen aslaaa öyle birşey yapmam sizi ve ailenizi tanımıyorum haddim değil kimsenin aile yapısını eleştirmek!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?