• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcem neden bu kadar duyarsız düşüncesiz anlamıyorum :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
konu sahibini nasil ilgilendirmez?
gelin varken evin kizi yapsada olur yapmasada

kayinvalide is yaparken gelin oturamaz
ama hamile gelin is yaparken gorumce yatabilir?

bence bir sekilde uyarmalari gerek
hani yetisen ergen degilki 26 yasinda bu saaten
sonra nasil laftan anlarsa artik

gorumce yatinca ben is yapmam hamile halimle

İlgilendirmez çünkü kimsenin ona şu işleri yap dediği yok.Eğer konu sahibi hanım evde olmasaydı da işleri kayınvalidesi yapacaktı.Kendini bu kadar yıpratmazsa her şey onun için daha güzel olabilir.Bir laf vardır çok hoş olmayan ama aklıma o geldi 'elalemin derdi seni mi gerdi' diye

Bence siz karışmayın, dert etmeyin kendinize boşuna, zaten aynı evde değilsiniz, aynı ortamda bulunduğunuzda da size zorla iş yaptırmıyorlar, görümceyi göndermeseler de size yardım etmeye mümkün olduğunca iş yaptırmamaya çalışıyorlar, o zaman niye umursuyorsunuz ki kendi kızlarını yetiştirme şekillerini, onun iş yapmamasını vs. kendi kızınız olunca istediğiniz gibi yetiştirirsiniz.

tatlım bende sinirlenırdım bu drumda gercekten.yok oyle yan gelıp yatmak yani ama annesı onu oyle alıstırmıssa da bu boyle gıder ve ılerıde de onun ıcın sorun olur. cok takmamaya calıs. Allahtan aynıı evde degılsınız yoksa hos olmayan durumlar cıkabılrdı:40:

bana kızmayın kızlar ama ben de evlenmeden önce elimi çöpe sürmedim ( annem ne kadar ısrar edersek de yaptırmazdı)
ama evliyim ve hiiiç zorluk çekmiyorum üstelik yoğun şekilde çalışıyorum
ama evim tertemiz bal dök yaladır, yemeklerimi pastalarımı her yiyen tarif tarif diye peşimde koşar

yani görümcenin şu an iş yapmaması evlenince zorluk çekeceği anlamına gelmez bence
konu sahibinin hatası onu zorlayan olmamasına rağmen kendini yapmak zorunda görmesi
bence hamile olduğu için biraz hassas yaklaşmış

bana kızmayın kızlar ama ben de evlenmeden önce elimi çöpe sürmedim ( annem ne kadar ısrar edersek de yaptırmazdı)
ama evliyim ve hiiiç zorluk çekmiyorum üstelik yoğun şekilde çalışıyorum
ama evim tertemiz bal dök yaladır, yemeklerimi pastalarımı her yiyen tarif tarif diye peşimde koşar

yani görümcenin şu an iş yapmaması evlenince zorluk çekeceği anlamına gelmez bence
konu sahibinin hatası onu zorlayan olmamasına rağmen kendini yapmak zorunda görmesi
bence hamile olduğu için biraz hassas yaklaşmış

kişiye gore degısır bu olay. benm etrafımda var oyle ınsanlar cunku

hoşunuza gitmeyebilir ama anne kız arasında bir durum size ne yargılamak ne yorum yapmak ne de bu duruma karışmak düşer...bu konuda bişey söyleyecek olan annesidir..ileride sıkıntı çeker çekmez kendi bilecekleri iş...daha önce söylenmiş ve durum değişmiyorsa yapacak bişeyiniz yok....

İlgilendirmez çünkü kimsenin ona şu işleri yap dediği yok.Eğer konu sahibi hanım evde olmasaydı da işleri kayınvalidesi yapacaktı.Kendini bu kadar yıpratmazsa her şey onun için daha güzel olabilir.Bir laf vardır çok hoş olmayan ama aklıma o geldi 'elalemin derdi seni mi gerdi' diye

Bence siz karışmayın, dert etmeyin kendinize boşuna, zaten aynı evde değilsiniz, aynı ortamda bulunduğunuzda da size zorla iş yaptırmıyorlar, görümceyi göndermeseler de size yardım etmeye mümkün olduğunca iş yaptırmamaya çalışıyorlar, o zaman niye umursuyorsunuz ki kendi kızlarını yetiştirme şekillerini, onun iş yapmamasını vs. kendi kızınız olunca istediğiniz gibi yetiştirirsiniz.

ısrarla bu konunun beni neden ilgilendirdiğini kaç kez yazdım ama halen seni ne ilgilendiriyor sanane umursama şikayet ediyorsan yapma otur kalkma sende iş yapmazsın olur biter gibi yorumlar geliyor... O zaman bir kez daha yazayım neden rahatsız olduğumu ve sinirlendiğimi onun yapmadığı işleri ben yapmak zorunda kalıyorum her yerde her zaman bu böyle olmuştur... ayrıca kendimden küçük olan görümceme hizmet etmek zorunda kalıyorum daha da kötüsü en zor sıkıntılı hasta yada hamile dönemlerimde iş ve hizmet konusunda beni sıkıntıya sokuyor herşeyi benim yapmamı düşünmemi bekliyor biraz empati lütfen!!!
Evlenince ister yapsın ister yapmasın bu kocasının sorunu tabiki ama el kızı idare ediyorda el adamı idare edermi bilemiycem!!!

hoşunuza gitmeyebilir ama anne kız arasında bir durum size ne yargılamak ne yorum yapmak ne de bu duruma karışmak düşer...bu konuda bişey söyleyecek olan annesidir..ileride sıkıntı çeker çekmez kendi bilecekleri iş...daha önce söylenmiş ve durum değişmiyorsa yapacak bişeyiniz yok....

hoşuma gitmiyor 26 yaşındaki bir genç kız oturup hamile rahatsız olan yengesine hizmet ettiriyorsa evet bu durum hoşuma gitmiyor!!! sizde hamilesiniz anlamanız gerek ne demek istediğimi...
10 yıldır bir gün bu konu yada başka konu hakkında ne kayınvalideme ne görümceme tek laf etmedim kavga yada tartışmaya girmedim!eşimin hatırı için idare ediyorum... siz olsanız tepkiniz ne olurdu diye sordum ama çoğunluk nerdeyse doğru olanı görümcen yapıyor sen yanlışsın diyerek beni suçlayıcı yorumlar yapıyor!!!

hoşuma gitmiyor 26 yaşındaki bir genç kız oturup hamile rahatsız olan yengesine hizmet ettiriyorsa evet bu durum hoşuma gitmiyor!!! sizde hamilesiniz anlamanız gerek ne demek istediğimi...
10 yıldır bir gün bu konu yada başka konu hakkında ne kayınvalideme ne görümceme tek laf etmedim kavga yada tartışmaya girmedim!eşimin hatırı için idare ediyorum... siz olsanız tepkiniz ne olurdu diye sordum ama çoğunluk nerdeyse doğru olanı görümcen yapıyor sen yanlışsın diyerek beni suçlayıcı yorumlar yapıyor!!!

Bakın hala ne diyorsunuz? Bana hizmet ettiriyor eve misafir alıyor el oğlu çekmez. Gene diyorum sizi il-gi-len-dir-mez. 1) Hizmet ettiriyorsa kalk bana çay koy demediği sürece onun işlerini de annesi yaptığı ve kızına bişey dedirtmediği sürece, sizi ilgilendirmez. 2) Misaifr çağırma konusunda ben burda görümceyi de kaynanayı da suçlamam etrafınızdaki herkes düşüncesiz olabilir, cevabı siz vereceksiniz.siz kendi değerinizi bilip telefonda kusurabakma tatlım daha yeni doğum yaptım vs vs kabul edemeyeceğim başka zaman inşallah diyip karşı tarafa cevap hakkı doğmadan konuyu kapatacaktınız, daha da üstünüze gelirse eşinize yönlendirirsiniz gerisi sizi bağlamaz. 3) El oğlu çeker çekmez buda sizi hiç ilgilendirmez. Kuzenim hiç bir iş bilmezken, evlendiklerinde daha ilk haftadan eşi gitti sarma sardı, kendi karısından çok iş yaptı ve şu an çok mutlular. Herkesi aynı kefeye koymayın. Kendinizi de hamile halinizle yıpratmayın, bebeğinize bakın siz,onu o kızı alan adam düşünsün.

Son düzenleme:
Bakın hala ne diyorsunuz? Bana hizmet ettiriyor eve misafir alıyor el oğlu çekmez. Gene diyorum sizi il-gi-len-dir-mez. 1) Hizmet ettiriyorsa kalk bana çay koy demediği sürece onun işlerini de annesi yaptığı ve kızına bişey dedirtmediği sürece, sizi ilgilendirmez. 2) Misaifr çağırma konusunda ben burda görümceyi de kaynanayı da suçlamam etrafınızdaki herkes düşüncesiz olabilir, cevabı siz vereceksiniz.siz kendi değerinizi bilip telefonda kusurabakma tatlım daha yeni doğum yaptım vs vs kabul edemeyeceğim başka zaman inşallah diyip karşı tarafa cevap hakkı doğmadan konuyu kapatacaktınız, daha da üstünüze gelirse eşinize yönlendirirsiniz gerisi sizi bağlamaz. 3) El oğlu çeker çekmez buda sizi hiç ilgilendirmez. Kuzenim hiç bir iş bilmezken, evlendiklerinde daha ilk haftadan eşi gitti sarma sardı, kendi karısından çok iş yaptı ve şu an çok mutlular. Herkesi aynı kefeye koymadın. Kendinizi de hamile halinizle yıpratmayın, bebeğinize bakın siz,onu o kızı alan adam düşünsün.

benim kızkardeşim de yapmazdı,evimizin en küçüğüydü,birazda nazlıydı.annem evlenince zorlanacaksın dediğinde,hayır zorlanmam,temizlikçi çağırıp yaptırırım derdi.dediğini yaptı.temizlikçisi gelip yapıyor.üstelik ev hanımı:34:

beraber yaşamıyorsunuz anladığım kadarıyla ..tatile giderkende onunla gitmeyin aynı ortamda olmayın ..
hizmetten kastınız çamaşır bulaşıkmı 10 yıldır yapmışsınız bir yeriniz eksildimi ? kendi evinizde ne yapıyorsunuz siz yapmıyormusunuz ?
haa hamile ve rahatsız olduğunuzu yazmışsınız gitmeyin kayınvalidenize ne hizmet edin ne hizmet bekleyin ..

benim kızkardeşim de yapmazdı,evimizin en küçüğüydü,birazda nazlıydı.annem evlenince zorlanacaksın dediğinde,hayır zorlanmam,temizlikçi çağırıp yaptırırım derdi.dediğini yaptı.temizlikçisi gelip yapıyor.üstelik ev hanımı:34:

İşte herkesi aynı kefeye koymamak lazım bu yüzden :) Kuzenimin eşini annesi sağolsun her işini kendi görecek şekilde yetiştirmiş. Bizim kızda hiç iş bilmezdi. Evlenirken neler ettiler bizim taraftakiler. Ama bir evlendiler, herkes ilk hafta bunlar kesin dışarda yemek yer dedi hatta aramızda espiri bile yaptık :1: Ama sonra biz utandık, 1. hafta sonunda kuzenim beş çayına çağırdı beni, dolapta sarma gördüm şaşırdım sordum, semih sardı annesi göstermiş çok lezzetli çıkar beraber yiyelim dedi :1: Yani hiiiiç belli olmuyor o işler. Hem aşk varken ev işi bilse nolur bilmese nolur adama canım :16:

Cok ilginc yaa sanki benim kayinvlidemi ve gorumcemi anlatmissin. Yalniz benim gorumcem benden iki yas buyuk. Bi cope elini surmez. Kimse de bisey demez. Esimin ailesiyle tanismaya gittigimde cay iciyoduk. Benim cayim bitince mutfaktaki kayinvalideme aynen soyle seslenmisti: anneee monanin cayi bitti.. Valla o yokken herseyi yapbilirim de o varken ozellikle elimi biseye surmuyorum. Kizlarina kiyamiyolarsa ben de yapamam kusura bakmasinlar. Ben de ane kuzusuyum :27:

Görümce hiç bir şeye elini sürmüyor ,
ama size de tutup da yenge şunu yap, yenge bunu yap demiyor anladıgım kadarıyla.

Kayınvalide de kendi kızına yaptırmadıgı işleri sizden beklemiyor sanırım.
Siz kendiniz yapmak istiyorsunuz.

O nedenle bence hiç karışmayın,
zira karışması gerekenler bile karışmıyorken,
sizin karışmanız hiç olmaz...

Son düzenleme:
anladığım kadarıyla kimse seni iş yapma mecburiyetinde bırakmıyor.öyleyse boşver canını sıkma.kayınvalidenin kızını yetiştirme tarzı çok yanlış ilerde kız bunun acısını çok çeker ama bu onların meselesi.sen kafana takma görümcenle aynı ortamdayken kendini de çok yorma canım:31:

Alan memnunnn, veren memnunnnn...
Belki kaba bir tabir ama, sizin konuya tam oturuyor.
Boşverin ALLAH aşkına. Oturun siz de oturduğunuz yerde.
Beliniz ağrıdı mı oturun. Ağrımıyorsa içinizden geliyorsa iş yapın.

görümcem son derece pişkin bir tavırla yenge sen yap diyor... kayınvalidemde kızı yapmadığı için bana söylüyor yoksa aman herkes otursun ben kendimi paralarım falan dediğim yok!!! yoksa bende evime temizlik için bayan alıyorum iş delisi biri değilim yani yapılan yorumlardan anladığım şu görümcen en iyisini yapıyor doğru olan o! tamamen benim salaklığım gidip pişkince oturup kayınvalidemden hizmet beklemeliymişim ben bilemedim bunu 10 yıldır!!! napim benide ailem böyle yetiştirmiş bizde küçükler büyüklerden bişi istemez ve küçükler varken büyüklere iş yaptırılmaz demek ki anormal olan ben ve benim ailem!!!
evime kalmaya gelip bir bardak su koymayan yengesinden hizmet bekleyen biri beni neden ilgilendirsin ki!!! bu arada görümcem grip olduğunda yatak döşek 15 gün yatar odasına tepsiyle yemek gider ben ameliyat olurum doğum yaparım ertesi gün bana yemeğe misafir getirilir kusura bakmayın kabul edemicem dediğimde kayınvalidem küsecek görümcem kıyamet koparacak çünkü başıma geldi bu... benim derdim el kapısında ne yapacak kocasına nasıl hizmet edecek değil bunu annesi düşünsün o kadar yazdığım yorumdan halen cımbızla laf çekiliyor!!!

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back