• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

görümcem neden bu kadar duyarsız düşüncesiz anlamıyorum :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
seni çok iyi anlıyorum.. ortada bir yanlışlık varken dayanamayıp kendi kendimizi yiyoruz, bir sürü strese giriyoruz hatta yetmiyor müdahale etmeye kalkıyoruz sonra ne oluyor .... biz kendimizi yediğimizle kalıyoruz herkes gayet memnun bir şekilde hayatına devam ediyor artı bir de kötü oluyoruz...
karışma arkadaşım, boşver ... kayınvalideniz şimdi bu durumdan şimdi belki rahatsız olmayabilir, anladığım kadarıyla gücü kuvveti yerinde bir kadın.. ileride anlar hatasını...

kıskançlık dürtüyor

Siz böyle görmüşsünüz böyle düşünüyorsunuz, onlarda bu şekilde düşünüyor. Sizin bundan bu kadar rahatsız olmanız garip. Kayınvalideniz kendi otursa size buyursa tamam o da ypsın diyebilirsiniz ama kadın da yapıyprsa kızına laf söyletmiyorsa e şimdi demezler mi adama seni ne dürttü diye? Herkesin aile yapısı kendine farklı, bence deşmeyin hem arkadaş çok güzel demiş, olan size olur ben olsam susardım.

kayınvalidem kendi evinde yardım eder ama benim evimde yapmaz asla bende anne yardımcı olurmusun demem zaten hasta halimle kendimi hırpalıyorum onlar her geldiğinde normalde o kadar ince fikirli değildir kayınvalidem hamileyim diye şimdilerde böyle insaflı geçen yıl erken doğum nedeniyle ikiz bebeklerimi kaybettim bu yüzden bu bebeğimede bişi olur diye şimdilik böyle rağbet ediyor:31:

basin sagolsun canim, bak yasamis oldugun bir ornekte var..yapma kendine bu eziyeti..onlar bile akillanmis sana is yaptirmazken sen kalkip yapiyormussun (kendi evlerinde dahi olsa, ) kusura bakma ama sende bir sorun var o zaman. evladindan daha onemli birsey olabilir mi? tabiiki Allah korusun birsey olacagi varsa gene olur nasib kismet meselesi, ama dinlenemedigin icin birsey olsa kahrindan olursun bu sefer.

buarada gorunen o ki kayinvaliden kendi evindede kalkmasa sen kalkip pasa pasa yapacaksin isleri..evdede yapma gebeligin riskliyse esin yapsin. ben mi cok basit dusunuyorum yoksa sen mi cok zorluyorsun? :44:

sanirim birazda esinin sana veya valideye yardim ettigini gormeniz... tamam haklisin yapsa iyi olurdu ama..ya esinde yapmasaydi sana yardimci olmasaydi? bence bulupta bunuyorsun derler ya oylesin birazcik :19: kusura bakma canim...yani karsidakini degistiremeyecegine gore kendi dusuncelerini degistir, eminim cok daha mutlu olursun :34:
yani görümceme sitem etmekle düşünceli ve anlayışlı olmasını beklemekle hata ediyorum:26:
Siz böyle görmüşsünüz böyle düşünüyorsunuz, onlarda bu şekilde düşünüyor. Sizin bundan bu kadar rahatsız olmanız garip. Kayınvalideniz kendi otursa size buyursa tamam o da ypsın diyebilirsiniz ama kadın da yapıyprsa kızına laf söyletmiyorsa e şimdi demezler mi adama seni ne dürttü diye? Herkesin aile yapısı kendine farklı, bence deşmeyin hem arkadaş çok güzel demiş, olan size olur ben olsam susardım.

kayınvalidem kendi evinde benimle birlikte iş yapar ama benim evimde asla kalkmaz ki! hamile olmasam zaten evindeyken mutlaka bana iş yaptırır otur ben yaparım demez... dedim ya geçen yıl doğum yaptım ertesi gün görümcem biz yemeğe geliyoruz diye sabahtan arayıp haber verdi yani yatma biz geliyoruz kalk hazırlan demek istiyor ne diyim şimdi ben böyle birine zaten! ameliyat oldum yenge sana misafir getiriyoruz dedi buyrun gelin dedim kayınvalidem görümcem oturdu misafirle ben dikişli sargılı halimle hizmet ettim bu durumda nasıl bana zararı yok bu durumun deyip görmezden geleyim!

Seni anlıyorum ama vanım boşver birşey söyşilecekse abisi direk ona söylesin sonunda kardeşini ayağına çay götürmek onada ağır geliyordur. Boşver sonra sen kötü olursun

yani görümceme sitem etmekle düşünceli ve anlayışlı olmasını beklemekle hata ediyorum:26:

aynen oyle :34: boyle gelmis boyle gider..birak ne hali varsa gorsun sen isine bak.

buarada onlar senin o halindeyken yuzsuzluk yapip misafirlige geliyorlarsa onlari yatakta karsilaman gerekirdi, ya da gayet direkt bir sekilde yerimden kalkamiyorum musait degilim demen gerekirdi. madem oyle iste boyle.

Son düzenleme:
kayinvalideniz kayinpederiniz sizin yada gorumcenizin yapmasi konusunda baski uygulamiyorsa takilmayin artik.10 yilda alismaniz gerekirdi.siz yapiyorsunuz baskasi yapmiyor diye gocunuyorsaniz sizde yapmayin.size zorla yaptiran yok.herkes istedigi gibi hareket eder,kimsenin zorunlulugu yok..evleninceki bu durumdan kaynakli yasayacagi zorluklarda sizi degil gorumcenizi ilgilendirir..kendinize bosuna dert,sikinti aramayin,uzmeyin kendinizi..Allah saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsin,kendinizi ve bebeginizi dusunup uzulmeyin..

kayinvalideniz kayinpederiniz sizin yada gorumcenizin yapmasi konusunda baski uygulamiyorsa takilmayin artik.10 yilda alismaniz gerekirdi.siz yapiyorsunuz baskasi yapmiyor diye gocunuyorsaniz sizde yapmayin.size zorla yaptiran yok.herkes istedigi gibi hareket eder,kimsenin zorunlulugu yok..evleninceki bu durumdan kaynakli yasayacagi zorluklarda sizi degil gorumcenizi ilgilendirir..kendinize bosuna dert,sikinti aramayin,uzmeyin kendinizi..Allah saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsin,kendinizi ve bebeginizi dusunup uzulmeyin..

10 yılda alışmam gerekirdi belki ama insanın başına hastalık gebelik yada ameliyat gibi şeyler gelince ve bu durumda ayağına hizmet bekleyince sağlığınızı hiçe sayınca insanın gücüne gidiyor! birde herkesin yanında her işi ben yaparım şöyle yemek yaparım böyle iş görürüm deyince kızmamak elde değil:50:
iyi dilekleriniz için teşekkür ederim...

Son düzenleme:
Vallaha ben de bekarken evde pek işe elimi sürmezdim, yengem gelirdi yapardı, ama biz kalkıp da yengeme yardım etmezsek abim olay çıkartırdı çekerdi bizi kenara konuşurdu, niye yardım etmiyorsunuz, yardım edin diye. Doğum yaptığında falan da biz ona iş yaptırmadık onun evinde falan da iş yaptırmadık. Bu biraz insanlıkla alakalı sanırım. Yani biz yengeme kıyamazdık o hasta halinde, biz kalkıp yardım ederdik - ki normalde hep o iş yapardı , şimdi evlendim çekiyorum tabii ben bu tembelliği , kocamla tek kavgalarımız ev işinden oluyor...O da abartıyor gerçi de... neyse...

Eşinle konuş... Tekrar bebeğinizi düşürmekten çekindiğini söyle... O yüzden iş yapmak istemediğini, bundan korktuğunu belirt. Sana yardım ediyormuş zaten , iyice etsin...

kayınvalide halinden memnunmuş
zaten bu yaştan sonra o kıza şu işi yap desende yapmaz
sizinde canınız sıkılmasın
evlendiği zaman bi kalkmasın yerinden o zaman vay haline

kıskançlık dürtüyor

benim bu kadar yazdığım şeyden sitemlerimden çıkardığınız bumudur? kıskançlık ölemi pesss doğrusu hiç birşey demeyeceğim sizin içiniz kötü:34: bu arada bütün yazdıklarımı okursanız benimde bir görümce olduğumu ve asla gelinimize bu şekilde muamele etmediğimi geçen yıl iki tane bebeğimi kaybettiğimi ayrıca iki kez sıkıntılı ameliyatlar geçirdiğimi bu durumda bile ona hizmet ettiğimi yazdım!!!! ayrıca eşim ve kayınpederimin beni el üstünde tuttuğunu okumuş olursunuz:34:

Son düzenleme:
sımdı varsayalım kı, gorumcenız ıs yapıyor. bu seferde dıyeceksınız kı gorumcem ıs yaparken ben oturamıyorum. neden cunku abısı yengesı annesı babasına hızmet ederken gelının oturması olmaz dıye dusuneceksınız.

suanda kayınvalıdenız ıs yaparken oturamıyorsanız o zamanda degısen bısey olmayacak.
sız gorumcenızı degıstırmek yerıne kendınızı degıstırın bence. cefakar konumdan cıkın.
cunku sizin demenızle gorumce degısmez. sız kaynanam yapmasın derken yoruldugunuzla kalırsınız.
sonuc? sıkıntı. bırakın ortsun kızının ıs yapmadıgını.
amelıyatlı halınızle mısafır kabul etmemeyı deneyın mesela.
esınızı, bilmiyormusunuz esım rahatsız ne mısafırı dıyemıyor mu? alınan alınsın.
mısal, kayınvalıdenız bulasıkları yıkıyorsa sız bırak anne ben yıkarım demeyın.
sızde o sırada cay servısını yapın.
hazır ıs yapan varken gorumcenınde kalkmamasına kızılmaz rahata alısmıs rahatı kım sevmez?

sımdı varsayalım kı, gorumcenız ıs yapıyor. bu seferde dıyeceksınız kı gorumcem ıs yaparken ben oturamıyorum. neden cunku abısı yengesı annesı babasına hızmet ederken gelının oturması olmaz dıye dusuneceksınız.

suanda kayınvalıdenız ıs yaparken oturamıyorsanız o zamanda degısen bısey olmayacak.
sız gorumcenızı degıstırmek yerıne kendınızı degıstırın bence. cefakar konumdan cıkın.
cunku sizin demenızle gorumce degısmez. sız kaynanam yapmasın derken yoruldugunuzla kalırsınız.
sonuc? sıkıntı. bırakın ortsun kızının ıs yapmadıgını.
amelıyatlı halınızle mısafır kabul etmemeyı deneyın mesela.
esınızı, bilmiyormusunuz esım rahatsız ne mısafırı dıyemıyor mu? alınan alınsın.
mısal, kayınvalıdenız bulasıkları yıkıyorsa sız bırak anne ben yıkarım demeyın.
sızde o sırada cay servısını yapın.
hazır ıs yapan varken gorumcenınde kalkmamasına kızılmaz rahata alısmıs rahatı kım sevmez?

zaten geçen hafta hastaneden çıktığımda eşime dedim kardeşin arayıp biz yemeğe geliyoruz misafir getiriyoruz diyecek ama üzgünüm kabul edemeyeceğim bu sefer her seferinde hasta yatağımdan kalkıp kendimi hırpalamaktan sıkıldım banada günah ciddiye alınmadığımı önemsenmediğimi hissediyorum dedim o da haklısın sende kalkma söyle şunu yap bunu yap diye iş buyur diyor ama kalkmak istemeyene zorla iş yaptırılmaz ki yada evine gelen misaifirin karşısına geçip yatılmıyor ki:50:
geçen yıl ikizlere hamileydim eşim annesine eşimi yormayın ayakta kalmasın misafir getirmeyin dediğinde ne kıymetliymiş karısı baksen deyip eşimi bozdu bir sende mi var hanım dedi gelen misafire gelmeyin mi denir oğlum nasıl laf öle deyip eşimi susturdu :26: bu laftan sonra eşim daha ne desin...

zaten geçen hafta hastaneden çıktığımda eşime dedim kardeşin arayıp biz yemeğe geliyoruz misafir getiriyoruz diyecek ama üzgünüm kabul edemeyeceğim bu sefer her seferinde hasta yatağımdan kalkıp kendimi hırpalamaktan sıkıldım banada günah ciddiye alınmadığımı önemsenmediğimi hissediyorum dedim o da haklısın sende kalkma söyle şunu yap bunu yap diye iş buyur diyor ama kalkmak istemeyene zorla iş yaptırılmaz ki yada evine gelen misaifirin karşısına geçip yatılmıyor ki:50:
geçen yıl ikizlere hamileydim eşim annesine eşimi yormayın ayakta kalmasın misafir getirmeyin dediğinde ne kıymetliymiş karısı baksen deyip eşimi bozdu bir sende mi var hanım dedi gelen misafire gelmeyin mi denir oğlum nasıl laf öle deyip eşimi susturdu :26: bu laftan sonra eşim daha ne desin...

zaten dusunebılseler getırmezler. sende kıbarca red edeceksın. mısafırı senın adına kabul etmesı guzel hızmet ettırmesı guzel oh ne ala yani. yok oyle bı dunya. ev ısı nankor zaten bırde ustune hastalık yorgunluk cabası.
valla cnm sen hıc dusunme oyle kalkmak ıstemeyen felan dıye bosveer. sen yat agrım var de sunu getırırmısın bunu gotururmusun.
evet normal sartlarda mısafırın karsısına gecıp yatılmaz haklısın ama ben bebeklerımı kaybedıp amelıyat olduysam cokta guzel yatarım cagırırken sorar ınsan gelsınler mı dıye. gelıyoruz dıyede aranmaz ona bakarsan. zaten basımıza o kırılmasın bu uzulmesın derken gelıyo ne gelıyosa. ha demesekte uzulucez barı yıpranmayalım:)
eşin desin ki cnm herkeste hanım var herkesın esı her zaman amelıyat olmuyor demı anne?
esın allahtan sana yardımcı anladıgım kadarıyla. bence hasta oldugun surecte hıc ıstıfını bozma. kaba olucak kusuruma bakma ama essek olursa semerı vuran cok oluyor malesef herkes bencıllesıyor zamanla..

konu sahibini nasil ilgilendirmez?
gelin varken evin kizi yapsada olur yapmasada

kayinvalide is yaparken gelin oturamaz
ama hamile gelin is yaparken gorumce yatabilir?

bence bir sekilde uyarmalari gerek
hani yetisen ergen degilki 26 yasinda bu saaten
sonra nasil laftan anlarsa artik

gorumce yatinca ben is yapmam hamile halimle

zaten dusunebılseler getırmezler. sende kıbarca red edeceksın. mısafırı senın adına kabul etmesı guzel hızmet ettırmesı guzel oh ne ala yani. yok oyle bı dunya. ev ısı nankor zaten bırde ustune hastalık yorgunluk cabası.
valla cnm sen hıc dusunme oyle kalkmak ıstemeyen felan dıye bosveer. sen yat agrım var de sunu getırırmısın bunu gotururmusun.
evet normal sartlarda mısafırın karsısına gecıp yatılmaz haklısın ama ben bebeklerımı kaybedıp amelıyat olduysam cokta guzel yatarım cagırırken sorar ınsan gelsınler mı dıye. gelıyoruz dıyede aranmaz ona bakarsan. zaten basımıza o kırılmasın bu uzulmesın derken gelıyo ne gelıyosa. ha demesekte uzulucez barı yıpranmayalım:)
eşin desin ki cnm herkeste hanım var herkesın esı her zaman amelıyat olmuyor demı anne?
esın allahtan sana yardımcı anladıgım kadarıyla. bence hasta oldugun surecte hıc ıstıfını bozma. kaba olucak kusuruma bakma ama essek olursa semerı vuran cok oluyor malesef herkes bencıllesıyor zamanla..
aynen öle çok haklısın bazı insanlar gerçekten çok bencil ve duyarsız yada işlerine öle geliyor kötü olmayalım derken kendimizi yıpratıyoruz:31:
konu sahibini nasil ilgilendirmez?
gelin varken evin kizi yapsada olur yapmasada

kayinvalide is yaparken gelin oturamaz
ama hamile gelin is yaparken gorumce yatabilir?

bence bir sekilde uyarmalari gerek
hani yetisen ergen degilki 26 yasinda bu saaten
sonra nasil laftan anlarsa artik

gorumce yatinca ben is yapmam hamile halimle

beni doğru anlamışsınız teşekkürler:40: ortada beni ilgilendiren bir durum malesef ki var yoksa ben istemezmiyim aman herkes ne hali varsa görsün demeyi zararı banada dokunuyor yoksa anne kız ne halleri varsa görsünler demeyi bende biliyorum:26:

ayy ben sinir oldum
bende hamileyim ve kayinvalidemin evine gitsem
bekar gorumcem dururken tum isi ben niye omuzliyim?

hanfendi yemegini yesin odasina cekilsin
ben masayi toplayip bulasiklari yikayayim oylemi?
hadi ben yapmadim kayinvalidem yapiyor
bu sefer vicdan yapar ayip olur diye bende yardim ederim
ama bir yandanda konu sahibi gibi sitem etmem
sinir olur laf soylerim

evin kizi is yapmiyorsa kayinvalide gonullu yapiyorsa
bu durumda o evin duzeniyse
karismam dogru ama ben ordayken enayi gibi kosturmam!

Görümceniz öyle olması tabiki de hoş degil ama bence siz de durumdan vazife cıkarmayın.Bırakın düzenleri nasılsa öyle gitsin.
Ayrıca ben bekarken elini bir işe sürmeyip evlenince yerinde oturmayan hanımlar da biliyorum yani ''evlenince görcek'' demek de pek doğru değil.
sanırım ailesi öyle alıştırmış kızı.

Bir de bırakın sağlıkla ilgili durumları müsait olmadığınızda misafir vs kabul etmeyin.Kayınvalideniz alsın misafirleri siz de oraya gidersiniz.

vallaha böyle tiplere gicik olmamak elde degil , benim de kuzenim böyle ama ne hikmetse nisanlisinin arkadasinda fir donuyor her isi yapiyor , birgun dayanamadim söyledim bunca yil annene evde birgun hizmet etmedin herkesi usak belledin demekki tum enerjini nisanlina sakliyormusun dogru simdiden gorup giciklasmasin gicik bir durum oldugu icin :1::1::1: ama suc anne de basliyor,

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back