görümcem son derece pişkin bir tavırla yenge sen yap diyor... kayınvalidemde kızı yapmadığı için bana söylüyor yoksa aman herkes otursun ben kendimi paralarım falan dediğim yok!!! yapılan yorumlardan anladığım şu görümcen en iyisini yapıyor tamamen benim salaklığım gidip pişkince oturup kayınvalidemden hizmet beklemeliymişim ben bilemedim bunu 10 yıldır!!! napim benide ailem böyle yetiştirmiş bizde küçükler büyüklerden bişi istemez ve küçükler varken büyüklere iş yaptırılmaz demek ki anormal olan ben ve benim ailem
evime kalmaya gelip bir bardak su koymayan yengesinden hizmet bekleyen biri beni neden ilgilendirsin ki
görümcem son derece pişkin bir tavırla yenge sen yap diyor... kayınvalidemde kızı yapmadığı için bana söylüyor yoksa aman herkes otursun ben kendimi paralarım falan dediğim yok!!! yapılan yorumlardan anladığım şu görümcen en iyisini yapıyor tamamen benim salaklığım gidip pişkince oturup kayınvalidemden hizmet beklemeliymişim ben bilemedim bunu 10 yıldır!!! napim benide ailem böyle yetiştirmiş bizde küçükler büyüklerden bişi istemez ve küçükler varken büyüklere iş yaptırılmaz demek ki anormal olan ben ve benim ailem
evime kalmaya gelip bir bardak su koymayan yengesinden hizmet bekleyen biri beni neden ilgilendirsin ki
Merhaba arkadaşlar hemen konuya gireyim...
Kayınvalidem ve kayınpederim 3 haftadır yazlık evlerinde kalıyorlar birde görümcem var o evde kalıyor tek başına yazlıkta sıkılıyormuş bu yüzden o gitmiyor...neyse eşimle iki günlüğüne kayınvalidemlerin yanına gitmeye karar verdik giderken görümcemi ve eltiminin kızınıda götürdük... Kayınvalidem saolsun hazırlanmış sevdiğimiz yemekleri falan yapmış akşam iftarda yedik içtik... görümcem yemekten hep ilk önce kalkar yemekte en son kayınpederim ve ben kaldık sonra kayınvalidem namaz kılmaya gitti kayınpederim yemeğini bitirdikten sonra ben masayı toplamaya başladım kayınpederim kızım bırak annen toplar sen otur dedi yok ben toplarım baba dedim... bunu demesinin sebebide hamileyim ve rahatsızım 10 gün önce hastanede yattım ayakta kalmamı istemiyor beni düşünüyor saolsun ama görümceme gel masayı topla yada yengene yardımcı ol demesi gerekmez mi? neyse topladım ben masayı çayı falan kayınvalidem demlemiş ben çayları koyacaktım kayınpederim eşime dedi çayları sen koy düşünün evde genç kız var ama eşim çayları koyuyor eşimde böyle şeylerden hiç gocunmaz kalktı çayları koydu... eşim çayımızı içtikten sonra dışarı çıkalım mı annemle babam teravih namazını kılmaya gidecekler ............ sırf onun ayıbını kapatmak için kalkıp eşim yada kayınvalidem bana yardımcı olur hadi bana acımıyorsun annenede mi acımıyosun demek istiyorum ama asla bugüne kadar tek bir atışma kavga laf düellosuna girmedim saygıyı kaybetmemekten yüz göz olmamaktan yanayım siz olsanız bu durumda ne tepki verirdiniz kızlar:26:
evet aslında burda en büyük hata kayınvalidemin ama ne bileyim benim içim rahat etmiyor yürüyecek halimde olmasa anne sen otur ben yaparım diyorum
dert edicek en son insan ben olamıyorum canım yaa zararı banada dokunuyor benden ayağına hizmet bekliyor bakalım evlendiği zaman eşine ve eşinin ailesine bunları yapabilecekmigüzel dileklerinizi için ayrıca teşekkürler
benden ayağına hizmet bekliyor karnım burnumda da olsa hasta olup sürünsemde ameliyatta olsam asla oturduğu yerden kalkmıyor yardıma ihtiyacın varmı demiyor... abisine hizmet ettirmesi sizce normal mi:26: nasıl banane diyebilirim... kardeş olarak hayattaki var olma sebebi çay koymak olmayabilir ama insanlık ve saygı adına kim olsa yengem rahatsız abimin babamın çayı bitmiş ben koyayım demesini beklemem çokmu abes... benim eşim bile annesinden hizmet beklemezken nasıl ben umursamaz olayım kızı yapmıyorsa oğluda yapmasın bende yapmam biz oturalım kalksın kayınvalide bize hizmet etsin diyeyim yapmayın Allah aşkına el olsa kendinden büyük birine iş buyurmaz
Arkadasim, kendini savunmaya calisip durma. Kk'da bi konu sahibine hak verildigi vaki degildir. Bak ssinirlerin yukseldi hamile hamile. Bosver gorumceni de o yapmiyosa sen hic yapma. İlk mesajimda da soyledim. Kayinvaliden kizina kiyip da is yaptiramiyosa otursun kendi yapsin pasa pasa. Gorumce evine geldiginde de hizmet falan etme. Mecbur degilsin sonucta.
Abisine hizmet ettirmesi çok normal hatta o kadar normal ki kendisine evin evladı olduğunu hatırlatmış, iyi de etmiş.
Canım benim senin onlara hizmet etme zorunluluğun yok, ne kayınvalidenlere ne görümcene. Bu konuda kendini sorumlu hissetme. Ama eşin hissetsin.
Ayrıca şu konuda da ayıp ettin, kayıınvalidenin evlat yetiştirme mantalitesinde hatalı diye eleştiricek kadar büyük bir kusur göremedim .
bu konuda Allahtan hem k.validem hem de görümcem (daha 16 yasinda olmasina ragmen) cok anlayislilar...
hic bir isi yalniz yapmam, bulasik yikamasini bile paylasmayi teklif eder görümcem, hep neseli, hep güleryüzlü, hep anlayislidir, bazen de "hayir ben yapcam, hayir olur mu ben yapcam" diye bi hayli karar veremeyiz...ben mutfaga girince k.validem görümceme der ki "hadi kizim kalk sen de yengene yardim et" diye...ara sira da hediye alinca havalara ucar "canim yengem" diye...görümce degil kardesim gibidir...
eger k.validem görümcemi öyle alistirip egitmeseydi, ya da annelerimiz bizi böyle yetistirmeseydi hic birimiz birsey yapmazdik veya yapmamiz gerektigini bilemezdik...
bazen "anne kizi yorma ben yaparim" derim o da "hayir olur mu ilerde evlenirse nolacak? simdiden alissin...sen 'ben yaparim sen otur' deme, cagir sana yardim etsin" der her zaman...
ama merak etme yarin birgün görümcen evlenirse cooooooook zorluk cekecek adim gibi eminim, o zaman hanyayi konyayi ögrenir, müstakbel k.validesinin ondan sikayetci oldugunu duyarsin kendi k.validenden...ondan sonra da "evet o yüzden kizlari evlenmeden önce böyle seylere alistirmak lazim, keske önceden alistirsaydin anne" diyebilirsin rahatlikla...
yok arkadaşım kendimi savunma çabası içersinde değilim çünkü suçlu değilim sadece bu durumdan rahatsız olduğumu ama tepki veremediğimi siz olsanız tepkiniz ne olurdu sordum ama benden başka nerdeyse herkese normal geldi bana tepkiler geldi :44: ama şunu biliyorum ki herkes başına gelince böyle amannnn sanane bananeee ilgilendirmezz diyemezdi
ayrıca çok haklısınız KK'da konu sahibine hak verildiği görülmedi illa konu açıldığında pişman edilene kadar uğraşılır
pardon canım,bu konuya ne gibi yorum yapılmasını bekliyordun ki:26:
zaten 10 yıldır aynıymış.ne yapabilirsin ki
zaten konun sonunda sordum siz olsanız tepkiniz ne olurdu diye!!! yapılmasını beklediğim özel bir yorum yok neden empati yapıp neyi anlatmak istediğimi neye sitem ettiğimi anlamak yerine önyargıyla yaklaşıp sanki tuhaf bir beklenti içindeymişim gibi beni yargıladı arkadaşlar bunu anlamaya çalışıyorum:44: 10 yıldır aynı evet ama geçen yıla kadar okuduğu için asla iş yapmadığı için rahatsızlık duymadım sorun haline getirmedim ama okulu bitti 1 yıldır evde ve çalışmıyor herhangi bir meşguliyetide yok şimdilerde ister istemez kendi kendime sorguluyorum neden böyle davranıyor diye
iyide sen niye bu kadar sabrediyorsun çek kenara derdin ne de hamilesin sen ya
ben sana görümce değil kardeş örneği verdim.bazıları böyle demekki.kardeşime bazen bakıyorum da en iyisini yapıyor diyorum.ben de tam tersi nerde olursam olayım hep iş yaparım.kardeşime gidince de aynen.haaaa sadece bize değil kaynanasına da aynısını yapıyor.onlar da rahatsız değiller.biraz da biz kendimize yapıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?