görümcem neden bu kadar duyarsız düşüncesiz anlamıyorum :(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hey ALLAHIM ... :)
Bizde de küçükler büyüklerden bir şey istemez.
Küçükler varken büyüklere iş yaptırılmaz. Benim ailem de öyle. Size boşverin diyenlerin çoğu da öyledir eminim.
Ne alaka ailelerimizle yani ?
Ortada bir ana-kızın birbirine toz kondurmama durumu var.
Yıllardır böyle gelmiş böyle gider.
Değiştiremezsiniz.
Kusura bakmayın ama böyle bir durumda asla kendimi kullandırtmazdım.
Mesela benim ailemde de , "her koyun kendi bacağından asılır" öğretildi bana.
Kimseden meshul değilim. Ben kalkıp , yaşlıya yardım ediyorsam ederim. Ha sizin gibi hamileysem edemezsem bu normal.
Sizin adabınız sizi ilgilendiriyor, bırakın görümcenizin adabını.
Başkası yardım etmiyorsa banane ?
Ben kayınvalideme yardım ederim arkadaş , gerisi de ilgilendirmez beni.
Ha, iş adam kullanmaya gelirse, kayınvalidemden bunu hissedersem, çekerim elimi eteğimi.
Görümcenize su getirmek zorunda değilsiniz.
İstediğinde, kibarca laf sokuşturabilirsiniz.
"Kızım 26 yaşına geldin, elin azcık iş tutsun, suyunu da benden mi istiyorsun ?" diyebilirsiniz.

Arkadasim, kendini savunmaya calisip durma. Kk'da bi konu sahibine hak verildigi vaki degildir. Bak ssinirlerin yukseldi hamile hamile. Bosver gorumceni de o yapmiyosa sen hic yapma. İlk mesajimda da soyledim. Kayinvaliden kizina kiyip da is yaptiramiyosa otursun kendi yapsin pasa pasa. Gorumce evine geldiginde de hizmet falan etme. Mecbur degilsin sonucta.

Vallahi kayınpederini çok tuttum bu davranışından ötürü.

Senin görümcen sanırım hep ailesinin yanında o yeterince hizmet ediyordur ailesine.

Sen zaten gelinsin, bir zorunluluğun yok. Eh adamcağız da zorunluluğunun olmadığının farkındaki seni çalıştırmak istememiş, hoşgörmüş.

Eşine gelince "evde genç kız varken" anne babasına hizmet etmesi neden ayıp anlamadım. Eşin de onların evladı, mümkün olduğunca hizmetlerini edecek, etmeli!

Erkektir şudur budur zihniyetini tasvip etmiyorum canım. Hem bırak görümcenin davranışını, tamamen kayınpederiin kayınvaliden eşin ve görümcen arasında bu mesele.

Açık konuşmak gerekirse ben de annemlerin evindeyken hiç iş yapmadım.
Elimi sürdÜrmediler,ders çalış yeter dedi anne ve babam.Bir bakıma iyi oldu ev işlerinden bıkmadım.
Ama kendi evim olduğunda zorluk çektim ilk başlarda.Hele çocuk olduğunda annemin yardımı olmasa altından
kalkamazdım.
Görümceniz 26 yaşında böyle bir şey yüzünden kötü olmaya gerek yok bence.
Siz kötü olursunuz sonra.Anlıyorum sizi de ama herkesin yetiştirilme tarzı ve aile içi dinamiği farklı.
Ama söylediğiniz de çok doğru büyüklere yardımcı olmak vicdani bir durum,yetiştirilme tarzı.Şimdi oğluma bile ev
süpürtüyor,iş yaptırıyorum.

bu konuda Allahtan hem k.validem hem de görümcem (daha 16 yasinda olmasina ragmen) cok anlayislilar...

hic bir isi yalniz yapmam, bulasik yikamasini bile paylasmayi teklif eder görümcem, hep neseli, hep güleryüzlü, hep anlayislidir, bazen de "hayir ben yapcam, hayir olur mu ben yapcam" diye bi hayli karar veremeyiz...ben mutfaga girince k.validem görümceme der ki "hadi kizim kalk sen de yengene yardim et" diye...ara sira da hediye alinca havalara ucar "canim yengem" diye...görümce degil kardesim gibidir...

eger k.validem görümcemi öyle alistirip egitmeseydi, ya da annelerimiz bizi böyle yetistirmeseydi hic birimiz birsey yapmazdik veya yapmamiz gerektigini bilemezdik...
bazen "anne kizi yorma ben yaparim" derim o da "hayir olur mu ilerde evlenirse nolacak? simdiden alissin...sen 'ben yaparim sen otur' deme, cagir sana yardim etsin" der her zaman...

ama merak etme yarin birgün görümcen evlenirse cooooooook zorluk cekecek adim gibi eminim, o zaman hanyayi konyayi ögrenir, müstakbel k.validesinin ondan sikayetci oldugunu duyarsin kendi k.validenden...ondan sonra da "evet o yüzden kizlari evlenmeden önce böyle seylere alistirmak lazim, keske önceden alistirsaydin anne" diyebilirsin rahatlikla...

Abisine hizmet ettirmesi çok normal hatta o kadar normal ki kendisine evin evladı olduğunu hatırlatmış, iyi de etmiş.

Canım benim senin onlara hizmet etme zorunluluğun yok, ne kayınvalidenlere ne görümcene. Bu konuda kendini sorumlu hissetme. Ama eşin hissetsin.

Ayrıca şu konuda da ayıp ettin, kayıınvalidenin evlat yetiştirme mantalitesinde hatalı diye eleştiricek kadar büyük bir kusur göremedim .

yok arkadaşım kendimi savunma çabası içersinde değilim çünkü suçlu değilim sadece bu durumdan rahatsız olduğumu ama tepki veremediğimi siz olsanız tepkiniz ne olurdu sordum ama benden başka nerdeyse herkese normal geldi bana tepkiler geldi :44: ama şunu biliyorum ki herkes başına gelince böyle amannnn sanane bananeee ilgilendirmezz diyemezdi
ayrıca çok haklısınız KK'da konu sahibine hak verildiği görülmedi illa konu açıldığında pişman edilene kadar uğraşılır

bizdede ne hikmetse gelinler birsey yapmaz evin kizlari kosturur..

sadece görümce olmasi deigl valla kuzenlerim evli

herkes bir toplandignda kimse yerinden kalkmaz,sagolsun biri var oda yardim eder ama

oda diger kuzenlerin esleri yapmayinca icten yapmiyor anliyorum onua haklida belki..

evdekilerde onlara kalkin yapin diyemedigi icin sürekli biz kiz kuzenlere yükleniyorlar...

bende bizim ailede gelin olmak isterdim :)

cay bile demlemiyorlar sevmiyoruz biz diye kayinvalideleri kalkiyor kim seviyorsa o yapsin dedikleri icin..

mesela bende kuzenime aciyorum tatildede olsa gelince hep birlikte yapalim yok kuzenim kosturuyor annesiyle..

o kadar cocuklarada yüklenmemek lazim artik bir aile olundumu herkes yapmali haa kayinvalidenizde kizi yapmadigi icin

kendi yapiyor sizede illa yapin demiyor heralde eger sizde yapmak istemiyorsaniz yapmayin o zaman

iyide normalde kayınvalidem kayınpederim erkeklerin iş yapmasını hizmet etmesini hoş gören insanlar değillerdir bu durumu başkasında görseler çok ayıplanır günlerce bu konu konuşulurdu hatta bir keresinde eşimin salata yaptığını gördükleri için haftalarca gündem konusu olarak bu konuşuldu bizim oğlan light olmuşta haberimiz yok falan denildi... kayınpederimde keza öyle daha hayatında çay yapmış biri değil...
eşimin abiside aynen öle bir bardak su koymaz kendine ama eşim sırf bana yardımcı olduğu için ona iş buyuruluyor bu yüzden eşime iş yaptırılması tuhafıma gidiyor ama asla yapma demem her zaman annenede yardım et diyorum... bende bir erkek annesiyim oğlum gerektiğinde banada yapsın isterim....

ne güzel çok takdir ettim kayınvalidenizi ve görümcenizi aynen bende böyle dayanışma içersinde olalım istiyorum ama nerdeeee eltim görümcem ben hep birlikte yiyip içip beraber temizleyelim istiyorum ama ne eltimde ne görümcemde bu zihniyet yok malesef bu arada kayınvalidemde görümcemin hiç bir işe elini sürmemesinden hoşnut memnun değil geçenlerde tepsiyi yıka kızım dediğinde görümcem deterjan elime alerji yapıyor yengem yıkar şimdi diye cevap verdi yapılan yorumlarda böyle anlaşılmış kayınvalidemde yapsın istiyor ama sözü nazı geçmiyor benim kayınvalideme kızdığımın nedeni madem sende şikayetçisin iş yapsın istiyorsun bırak abileri yada babası bu duruma el atsın konuşsunlar ama yok kızıma benden başka kimse laf söylemesin diyor:26:

pardon canım,bu konuya ne gibi yorum yapılmasını bekliyordun ki:26:
zaten 10 yıldır aynıymış.ne yapabilirsin ki

valla ben sen kadar sabırlı olamazdım dürt görümceni bi işe yara ben hamileyim de gerçi suç onda degil anasında babasında o yapmıyosa sende yapma ben öyle yapıyorum

pardon canım,bu konuya ne gibi yorum yapılmasını bekliyordun ki:26:
zaten 10 yıldır aynıymış.ne yapabilirsin ki

zaten konun sonunda sordum siz olsanız tepkiniz ne olurdu diye!!! yapılmasını beklediğim özel bir yorum yok neden empati yapıp neyi anlatmak istediğimi neye sitem ettiğimi anlamak yerine önyargıyla yaklaşıp sanki tuhaf bir beklenti içindeymişim gibi beni yargıladı arkadaşlar bunu anlamaya çalışıyorum:44: 10 yıldır aynı evet ama geçen yıla kadar okuduğu için asla iş yapmadığı için rahatsızlık duymadım sorun haline getirmedim ama okulu bitti 1 yıldır evde ve çalışmıyor herhangi bir meşguliyetide yok şimdilerde ister istemez kendi kendime sorguluyorum neden böyle davranıyor diye

iyide sen niye bu kadar sabrediyorsun çek kenara derdin ne de hamilesin sen ya

cnm haklısın ama bişey yapamazsınki boşver sende takmamaya çalış,bişey desen kötü olursun çünkü kimse bişey demiyo ona sende deme,ama ben olsam bende kızardım yani,çok saçma evlenince yandım anam diyecek haberi yok,Allah başka dert vermesin cnm salla gitsin bunda bişey yok,evlenip gidince okadar takmazsın zaten

ben sana görümce değil kardeş örneği verdim.bazıları böyle demekki.kardeşime bazen bakıyorum da en iyisini yapıyor diyorum.ben de tam tersi nerde olursam olayım hep iş yaparım.kardeşime gidince de aynen.haaaa sadece bize değil kaynanasına da aynısını yapıyor.onlar da rahatsız değiller.biraz da biz kendimize yapıyoruz

iyide sen niye bu kadar sabrediyorsun çek kenara derdin ne de hamilesin sen ya

tatlım diyorum ya kayınvalide eşime kaynıma hatta kayınpederime bile laf söyletmiyor kimse kızıma laf söylemesin karşısında beni bulur deyince yapacak bişi kalmıyor bana

inan görümcem değil kardeşim olsa tepki verir kızardım tavrımı koyardım ama işte gelin adın olunca birşey diyemiyorum tavrımıda tam anlamıyla koyamıyorum kötü olmamak adına birde eşimin hatırı olunca idare ediyorum...

ya iyide seni niye eziyo senin yerinde kendi kızı olsa çokmu hoşuna gidecek valla o zaman sende karışmayacan kusura bakmasın bende sen gibiydin ama şimdi umrumda degil kaynana ameliyat oldu karnım burnumda ben baktım benim yaptıklarım unutuldu kaynana dogumdan sonra 2gece yanımda kaldı büyüde büyüde yere göge sıgmadı yaptıgı iyilik artık umrumda degil kılıma oynatmıyorum bendede var öyle bi görümce benimki evli hafta bi geliyo mikser gibi ortalıgı karıştırıp gider hazır sofraya gider yemegimi yer sofrayı toplamadan evime gelirim

açıkçası ben senin karışmamandan yanayım
annesi öyle alıştırmış demek ki ve rahatsız da değilse durumdan seni ilgilendiren bir şey yok bence
onlar anne kız hiç bir anne ne kadar da iyi olsa kızını tercih etmez gelinine kötü olan sen olursun kızıma laf ediyor denir
boşver tadını kaçırma bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…