Siz böyle görmüşsünüz böyle düşünüyorsunuz, onlarda bu şekilde düşünüyor. Sizin bundan bu kadar rahatsız olmanız garip. Kayınvalideniz kendi otursa size buyursa tamam o da ypsın diyebilirsiniz ama kadın da yapıyprsa kızına laf söyletmiyorsa e şimdi demezler mi adama seni ne dürttü diye? Herkesin aile yapısı kendine farklı, bence deşmeyin hem arkadaş çok güzel demiş, olan size olur ben olsam susardım.
kayınvalidem kendi evinde yardım eder ama benim evimde yapmaz asla bende anne yardımcı olurmusun demem zaten hasta halimle kendimi hırpalıyorum onlar her geldiğinde normalde o kadar ince fikirli değildir kayınvalidem hamileyim diye şimdilerde böyle insaflı geçen yıl erken doğum nedeniyle ikiz bebeklerimi kaybettim bu yüzden bu bebeğimede bişi olur diye şimdilik böyle rağbet ediyor
yani görümceme sitem etmekle düşünceli ve anlayışlı olmasını beklemekle hata ediyorum:26:sanirim birazda esinin sana veya valideye yardim ettigini gormeniz... tamam haklisin yapsa iyi olurdu ama..ya esinde yapmasaydi sana yardimci olmasaydi? bence bulupta bunuyorsun derler ya oylesin birazcikkusura bakma canim...yani karsidakini degistiremeyecegine gore kendi dusuncelerini degistir, eminim cok daha mutlu olursun
Siz böyle görmüşsünüz böyle düşünüyorsunuz, onlarda bu şekilde düşünüyor. Sizin bundan bu kadar rahatsız olmanız garip. Kayınvalideniz kendi otursa size buyursa tamam o da ypsın diyebilirsiniz ama kadın da yapıyprsa kızına laf söyletmiyorsa e şimdi demezler mi adama seni ne dürttü diye? Herkesin aile yapısı kendine farklı, bence deşmeyin hem arkadaş çok güzel demiş, olan size olur ben olsam susardım.
yani görümceme sitem etmekle düşünceli ve anlayışlı olmasını beklemekle hata ediyorum:26:
kayinvalideniz kayinpederiniz sizin yada gorumcenizin yapmasi konusunda baski uygulamiyorsa takilmayin artik.10 yilda alismaniz gerekirdi.siz yapiyorsunuz baskasi yapmiyor diye gocunuyorsaniz sizde yapmayin.size zorla yaptiran yok.herkes istedigi gibi hareket eder,kimsenin zorunlulugu yok..evleninceki bu durumdan kaynakli yasayacagi zorluklarda sizi degil gorumcenizi ilgilendirir..kendinize bosuna dert,sikinti aramayin,uzmeyin kendinizi..Allah saglikla bebeginizi kucaginiza almanizi nasip etsin,kendinizi ve bebeginizi dusunup uzulmeyin..
kıskançlık dürtüyor
sımdı varsayalım kı, gorumcenız ıs yapıyor. bu seferde dıyeceksınız kı gorumcem ıs yaparken ben oturamıyorum. neden cunku abısı yengesı annesı babasına hızmet ederken gelının oturması olmaz dıye dusuneceksınız.
suanda kayınvalıdenız ıs yaparken oturamıyorsanız o zamanda degısen bısey olmayacak.
sız gorumcenızı degıstırmek yerıne kendınızı degıstırın bence. cefakar konumdan cıkın.
cunku sizin demenızle gorumce degısmez. sız kaynanam yapmasın derken yoruldugunuzla kalırsınız.
sonuc? sıkıntı. bırakın ortsun kızının ıs yapmadıgını.
amelıyatlı halınızle mısafır kabul etmemeyı deneyın mesela.
esınızı, bilmiyormusunuz esım rahatsız ne mısafırı dıyemıyor mu? alınan alınsın.
mısal, kayınvalıdenız bulasıkları yıkıyorsa sız bırak anne ben yıkarım demeyın.
sızde o sırada cay servısını yapın.
hazır ıs yapan varken gorumcenınde kalkmamasına kızılmaz rahata alısmıs rahatı kım sevmez?
zaten geçen hafta hastaneden çıktığımda eşime dedim kardeşin arayıp biz yemeğe geliyoruz misafir getiriyoruz diyecek ama üzgünüm kabul edemeyeceğim bu sefer her seferinde hasta yatağımdan kalkıp kendimi hırpalamaktan sıkıldım banada günah ciddiye alınmadığımı önemsenmediğimi hissediyorum dedim o da haklısın sende kalkma söyle şunu yap bunu yap diye iş buyur diyor ama kalkmak istemeyene zorla iş yaptırılmaz ki yada evine gelen misaifirin karşısına geçip yatılmıyor ki
geçen yıl ikizlere hamileydim eşim annesine eşimi yormayın ayakta kalmasın misafir getirmeyin dediğinde ne kıymetliymiş karısı baksen deyip eşimi bozdu bir sende mi var hanım dedi gelen misafire gelmeyin mi denir oğlum nasıl laf öle deyip eşimi susturdu :26: bu laftan sonra eşim daha ne desin...
aynen öle çok haklısın bazı insanlar gerçekten çok bencil ve duyarsız yada işlerine öle geliyor kötü olmayalım derken kendimizi yıpratıyoruzzaten dusunebılseler getırmezler. sende kıbarca red edeceksın. mısafırı senın adına kabul etmesı guzel hızmet ettırmesı guzel oh ne ala yani. yok oyle bı dunya. ev ısı nankor zaten bırde ustune hastalık yorgunluk cabası.
valla cnm sen hıc dusunme oyle kalkmak ıstemeyen felan dıye bosveer. sen yat agrım var de sunu getırırmısın bunu gotururmusun.
evet normal sartlarda mısafırın karsısına gecıp yatılmaz haklısın ama ben bebeklerımı kaybedıp amelıyat olduysam cokta guzel yatarım cagırırken sorar ınsan gelsınler mı dıye. gelıyoruz dıyede aranmaz ona bakarsan. zaten basımıza o kırılmasın bu uzulmesın derken gelıyo ne gelıyosa. ha demesekte uzulucez barı yıpranmayalım:)
eşin desin ki cnm herkeste hanım var herkesın esı her zaman amelıyat olmuyor demı anne?
esın allahtan sana yardımcı anladıgım kadarıyla. bence hasta oldugun surecte hıc ıstıfını bozma. kaba olucak kusuruma bakma ama essek olursa semerı vuran cok oluyor malesef herkes bencıllesıyor zamanla..
konu sahibini nasil ilgilendirmez?
gelin varken evin kizi yapsada olur yapmasada
kayinvalide is yaparken gelin oturamaz
ama hamile gelin is yaparken gorumce yatabilir?
bence bir sekilde uyarmalari gerek
hani yetisen ergen degilki 26 yasinda bu saaten
sonra nasil laftan anlarsa artik
gorumce yatinca ben is yapmam hamile halimle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?